Karşınızdaki kişiye karşı nezaketle mi davranırsınız, ya da nezaket kurallarını çokta önemsemez misiniz? Önemsemiyorsanız, bunun bir nedeni var mı?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. nezaket çok farklı yorumlanan bir şey. insanlar maalesef davranışın anlamını önemsemiyor sözlerdeki inceliği nezaket sayıyor.
kültürel farklılıklar nedeni ile hitap şekli değişir ama nezaket değişmez.
birisi der "buyur geç otur ayakta kalma"
öteki der "lütfen ayakta kalmayın oturun"
her ikisi de nazik bir davranıştır. her ikisi de karşıdakine hürmeti gösterir. sadece kültürel farklılıktan dolayı hitap değişiktir. biri diğerine göre nezaketsiz kaba denilemez.
ama bizim insanlarımız genelde nazik ince kelimelerle bezenmiş cümleleri nezaket sayar. adam nazikçe anamıza sövse gülümser hale gelmişiz.
nezaket insanlara hürmet saygı gösteren onları kırmayan davranışlardır.
ben doğal tabi davranırım. insanlara hürmet gösteririm. ama kelimeleri incelteceğim diye yalakalık yapmaya uğraşmam. karşıdaki zaten anlayacağını anlar.
bazı insanlar aşırı inceltilmiş kelimeler dizininden hoşlanmaz. iltifatlar sıkar insanı.
iltifat ve nezaketi davranışlarla doğal sunmak gerek. inceltilmiş kelimeler yığını ile nezaket olmaz. ona yalakalık denir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılNezaketin seklen olanina itibar etmiyorum.
Yani sadece politik olmak icin taknilan nezakete.
Ama karsk tarafin kisiligone, hakkina kesinlikle saygili davranilmasini bekleyip buna gore davranirim.
Kiz arkadasim 'Konusman falan cok ters, agresif yapilisin ama cok gereksiz bir tevazu halon var, sacmalik resmen' demisti, universitede bir imza icin sira beklerken millet var diye iceri dalmamin uzerine.00 Yorumla
Cevabım can sıkıcı kadar uzun olacak☻
Opette birşey sormak istediğimde bir şey sorabilir miyim? diye başlıyordum; 1 Ocakta bizim kapımıza çobanlık yapan adam geldi sanırım süt satıyordu ben ise Yeni yılınız kutlu olsun! Adam bana garip baktı :süt, yogurt lazım mi yenge?
Ilk zaman asansöre bindiğimde komşu erkeği sorardım mesela. Merhaba. Hiç görmüyorum sizi? Nasılsınız? Zannedersin gözüm onu arıyor. 🙈Bakkalda, mağazada herkes ile selâmlasip duruyordum. Allahım böyle saçma sapan nezaket kurallarım oldu. Sonra Konyada daha ölçülü oldum. 😁
Nezakette bulunmak zor değil, selamlamak tükürmekten daha kolay, hatırı sormak 2 dakika olmaz, espirili olmak asılmak anlamına gelmez.00 Yorumla
Önemli buluyorum. Nezaketli davranırım. Keşke herkes önemsese.
16 Yorumla- +1 yıl
Kız sen bunu cevaplamamışmıydın? :) Günaydın.
- +1 yıl
Haklısın ama nedense ben öyle zannetmiştim :(
- +1 yıl
Tama git artık.. Çok güzelsin.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
31Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. nezaket tutumumu herşeyden öte kendime olan saygımdan dolayı sergilerim. yoksa karşı taraf bunu hakediyor haketmiyor anlıyor anlamıyor aynı şekilde karşılık veriyor vermiyor alakadar olmam. Bumerang gibi ele alırsak şayet muhakkak geri dönüyor nasıl veya ne biçimde olduğu sana bağlı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı. nezaket herkesin göstermesi gereken bir davranıs öncelikle kişinin kendine olan saygısının bilincinde olmasıyla nezaket derecesi artar veya azalır. Her ne kadar nezaketli bir insanda olsan bazı durumlar insanı çileden cıkartır ben kendimi dizginleyebilidğim kadar dizginlerim kusursuz insan yoktur herkes bir yerde patlak verir ama onun dısında olabildiğince nezaketliyimdir.
11 YorumlaÖnemserim hemde fazlasıyla. Çünkü yapım ve ahlakım gereği önemserim. Ama gözlemlerim sonucu 10 insandan 9 u edepsiz. Markette 700 ve fazlası müşteri ile muhattab oluyoruz ama hepsi saygısız ve egoist
11 Yorumla- +1 yıl
Belirttğin örneği doğru bulmasamda toplumun özgüven eksikliği ve muhafazakar oluşu nezaket sorunu oluşturur. Muhafazakar toplumlar farklılığı kabullenemez ve karşılaştıkları farklılıklar karşısında tepkileri kaba olabilir. Örneğin öpüşen bir çifte yapılan saldırı.
+1 yılNezaket çok önemli dikkat ettiğim bir husus nezaket gösterdiğim kadar beklerimde.
14 Yorumla- +1 yıl
Ben mesela nezaketen sorunuza davet ettiniz geldim ama siz nezaketen bir arti vermediniz.:)))
- +1 yıl
Yazdıklarınızı şimdi gördüm ve nezaketen cevabınıza artı verdim :)
- +1 yıl
Allah razi olsun😊😊
- +1 yıl
Şimdi ben rica ederim diye karşılık versem... Sen cevaben "Aman efendim olur mu öyle şey, asıl ben teşekkür ederim" diyerek devam etsen... Ve bu nezaket girdabından çıkamaz hale gelsek...
Biz bu nezaketin için etmiş olmaz mıyız? :)
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNazik birisiyim fakat ben sosyapat gibi davranıyorum.
İnsanlara kötü davranmak istiyorum bir anda nefret ediyorum ama normalde kibar ve ince bir insanımdır.10 Yorumla Yaşlılara, çocuklara, hayvanlara, insanlara sergilediği tavırlar önemli
12 Yorumla- +1 yıl
Kendi yaşıtın erkeklere nasıl davranırsın?
+1 yılİnsanlara karşı her zaman nezaketli olmaya çalışıyorum ve karşımdakından da aynı davranışı bekliyorum
10 Yorumla
+1 yılNezaket; nazik ve naif yüreklerde bulunur. Diğerlerinde değil...
Mühim bir haslet...
Sahibini değerli kılar.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok kibar bir insanım. Ama yalan gördüğüm anda küfrü basarım. Haddini aşana haddini bildiririm
123 Yorumla- +1 yıl
Küfür basmadan, saygılı bir şekilde tepkini gösterebilir misin?
Cevap sahibi+1 yılDenedim. Anlamıyorlar. İlla çirkinleşeceksin. Baskıdan anlıyorlar.
- +1 yıl
Cevaplarından anladığım, kendi dilini konuşmayı tercih ediyorsun ;) .
Cevap sahibi+1 yılOnların hak ettiği dili.
- +1 yıl
Yorumu yaparken bile kabalaşmaya hazır olduğun izlenimi veriyorsun :)
Cevap sahibi+1 yılBir başkasına sinirliyim beyefendiciğim. Sinirle yorum yapmamaya çalışırken siz bana etiketleme yaparsanız böyle ön yargıyla mecbur daha da sinirlenip kaba olacağım.
- +1 yıl
Verdiğin cevaplara göre yorum yapıyorum. Az kaldı biraz sonra patlayacaksın. Ayırca bir başkasına sinirlendiğin zaman, kendini kontrol etmekte zorlandığını anlıyorum. :)
Cevap sahibi+1 yılBeni denemeye çalışmanızın bir sebebi olmalı. Umarım işsizlikten değildir. Gece gece başka ne sebebi olabilir ki?
- +1 yıl
İşsiz olduğum söylenemez. Limitleri zorlamayı seviyorum. :)
Cevap sahibi+1 yılBu sefer tutmadı o zaman.
- +1 yıl
Biraz sonra çıkacağım netten. Yoksa seni sabah kadar burada tutabilecek dile sahibim ;) .
Cevap sahibi+1 yılAksini iddia edebilirim.
- +1 yıl
Çıkacağım için iddialaşacak durumda değilim ama ısrarcıysan 1 hafta sonra tekrar görüşelim. Çünkü bu sürede burada olmayacağım. Adresim belli.
Cevap sahibi+1 yıl1 hafta tartışma için beklenmeli mi?
- +1 yıl
Sen evinde, huzur içinde, her gün nete giriyor olabilirsin. Herkes senin kadar şanslı değil.
Cevap sahibi+1 yılNe demek bu şimdi?
- +1 yıl
1 Hafta zorunlu olarak yokum demek.
Cevap sahibi+1 yılNeden ama neden?
- +1 yıl
İşim gereği... Uzaklarda olacağım. İnternetten ve medeniyetten uzaklarda.
Cevap sahibi+1 yılAma halen buradasın.
- +1 yıl
Fark etmedin mi? Yavaş yavaş gidiyorum.
Cevap sahibi+1 yılİyi geceler. İyi günler. İyi akşamlar. İyi sabahlar. İyi haftalar şimdiden.
- +1 yıl
Görüşmek üzere. Kib.
+1 yılÖnemli buluyorum. İnsanlara nezaketli davranmaya çalışırım aynı nezaketi de görmek isterim. Nezaketsiz insanlardan ve ortamlardan uzak kalırım. Adeta nezaket abidesiyimdir.
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru demişsin kız :D
- +1 yıl
Evet. Rumuzum ile müsemmayımdır 😁
Dikkat ederim. Samimiyetim olmayan insanlara bilhassa mesafe koymak için nezaketli ve ciddi davranırım. "Sen "diye asla hitap etmem,"siz , bayan, hanımefendi, beyefendi "diye hitap ederim. Karsimdakide ona göre davranır, civimaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer zaman icin karsimdakinin anladigi dilden konusmayi severim
10 Yorumla
+1 yılNezaketle davranılacak kişiye nezaketli davranırım.
10 Yorumla
+1 yılKabaları hiç sevmem, edepsizler. Nazik olmak güzeldir, çok az yapan olması da üzücü.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. nezaketsizligin getirebilecegi veya bunu onemsememekle haklı ama hosa gitmeyebilecek olan cevaplara hazırlıklı olmak gerekir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 468 cevap paylaştı. Nezakete dikkat ederim ama karsidaki odunsa ve odunluga devam ederse nezaketin onemi kalmiyor
10 YorumlaNazik herkese karsi mütevazı biriyimdir hic bir şekilde ödün vermem karsimdakindende öyle beklerim ama bazilari gerçekten zorluyor bende nezaketimi zorluyorum patlamazsa gidio patlarsa Allah ona sabir versin😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılSaygı ön planda benim için öncelik saygı sonra nezaket.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Sevdiğim herkese nezaketli davranırım. Çok az sayıda sevmediğim insanlara nadiren nezaketsiz davranırım.
00 Yorumla- 00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Klasik nezaket yerine detaylara takılırim ben.
Dil kibarligi herkesin yaptığı eylemlerle örtüşüyor mu mühim olan bu benim için.00 Yorumla
+1 yılBenim için SON DERECE önemli, hayatımdaki her insana karşı nezaketli davranırım, hatta bitkilere hayvanlara kadar,
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok önemlidir. Nice yırtıcı hayvanları dize getirir nezaket.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa da şöyle diyelim; Kapkara suratlı, yüzünden şer damlayan, ağzını açtım mı lalalalala konuşup sürekli küfreden, sürekli olarak tehtid edip asıp kesmekten bahseden bir pkk yandaşı düşün. Bir de ay gibi yüzü parlayan, samimiyeti her halinden belli, içinin güzelliği yüzüne vurmuş bir insan evladı düşün. Biri küfür edip tehtit ederek diyeri ise içtenlikle rica ederek senden yardım istiyor. Hangisine yardım ederdin? İnsan evladına mı yoksa pkk lıya mı?
+1 yılDelice önemsemiyorum. Saygı önemli daha çok.
20 Yorumla
+1 yılNezaket kurallarından bihaberim o yüzden pek önemsemem.
12 Yorumla- +1 yıl
:) beni de al gecerken
- +1 yıl
Peki abla.
+1 yılnezaket önemli nezaket ve saygı bütün kapıları açar. en öfkeli insanı bile yumuşatır.
00 Yorumla
+1 yılNezaket önemli ben oldukça nazik bir insanım ve karşımdan da onu beklerim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. Nezaket önemli. Nerdeyse hiç nezaketsiz davranmıyorum- bu da sıkıntılı olabiliyor 😐
00 Yorumla
+1 yılNezaket önemlidir.
Sonuçta karşındkine nazik davranmalısın ki aynı şeyi de sana göstersinler..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Nezaket bir insanlık erdemidir her kes kolay kolay yapamaz ve herkes de kolay kolay anlayamaz..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Nazik bir insan sayılmam ama saygıya çok önem veririm
00 YorumlaSaygısızlık yapmam ama ağız bükmem kimseye. Çünkü insanların çoğu nezaketi korkaklık sanıyor.
00 YorumlaKarşımdakinden de beklediğim için çok dikkat ediyorum ve ben ne kadar dikkat etsem de kaba saba insanlar karşıma çıkıyor..
00 Yorumlakarşımdakine elimden geldiğince nazik olmaya çalışırım kim olursa olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok kasmasın ama kesinlikle kaba da olmasın
116 Yorumla- +1 yıl
Çok kasmasın derken... Sanırım fazla nazik olmasın diyorsun. Bunu kendi yaşatın bir kız için de aynı mı düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılEvet aşırı nezaket bana yapmacık geliyor
- +1 yıl
Nedeni sen o nezakete ulaşamadığın için olabilir mi?
Cevap sahibi+1 yılHayır, gayet nazik bir insanım ben de. Sadece her hareketimi başkası ne der diye düzenlemek geriyor beni.
- +1 yıl
O halde naziksin ama bu nezaketi sağlamakta zorlanıyorsun.. :)
Cevap sahibi+1 yılKarşımdakine nazik davranmam iyi niyetimden, kalp kırmak istemememden kaynaklanıyor. İletişimde kibarım gayet. Ama davranışlarım normal. Kendimi kasmam kimse için.
- +1 yıl
Genellikle iyi niyetli olan sen mi olursun?
Cevap sahibi+1 yılMaalesef evet
- +1 yıl
Bu düşünce biraz bencilce değil mi?
Cevap sahibi+1 yılDeğil
- +1 yıl
Hep haklı mısındır?
Cevap sahibi+1 yılHayır
- +1 yıl
Tehlikeyi fark etmiş olmalısın.
Cevap sahibi+1 yılNe tehlikesi?
- +1 yıl
Evet deseydin gelecek cevabı.
Cevap sahibi+1 yılCevabı düşünürek söylemedim, doğrusu bu
Gizli Üye(25-29)+1 yılnazik bir pislik olmaktansa ağzı bozuk ama merhametli biri olmayı tercih ederim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılNazik biriyim. Nezaketen çok önem veririm.
10 Yorumla Nazik insanı seviyorum , düşünceli hareket eder.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNezaket içten gelir herşeyi satın alır
10 Yorumla Nezaketle davranırım ve nezaket beklerim.
10 Yorumla
+1 yılÖnemlidir
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarşımdaki insan her zaman nazik olmalı
00 Yorumla
+1 yılİlk başta baya önemserim
10 YorumlaÖnemsemiyorum insanlar nezaketi haketmiyo.
010 Yorumla- +1 yıl
Ya sen?
- +1 yıl
O halde sorun yok. Sen ormanda yaşa
- +1 yıl
Sen o hakkı elde etmişsin.
- +1 yıl
Saçmaladın. Konu saptırıyorsun.
- +1 yıl
İletişimden kaçıyorsun. O halde sen düşünmeyenlerdensin.
Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. karşıdan gelecek frekansa bağlıdır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılAradaki yakibliga göre değişir
00 Yorumla
+1 yılDeger vermek samimiyet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı. Nazik olurum ama haketmezse o ayrı
00 Yorumla
+1 yılNezaket önemlidir. Çok...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılsaygılıyımdır
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Olmazsa olmaz
10 Yorumlaİncitmemek.
00 YorumlaOnemserim. Beklerim.
00 YorumlaÖnemli
10 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi