Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Tabikide önemi var. Nezaket kurallarına uymamak demek saygısızlık demek benim için. Benim rahatsız olduğum durumları uyamama rağmen devam ediyorsa biri benim için saygısızlıktır. Yani nezaketten haberi yoktur. Ben elimden geldiğince nezaket kurallarına uymaya çalışırım. Aynı şekilde bunu karşımdaki kişilerden de beklerim. Yok sayıldığı takdirde bende karşımdakini yok sayarım.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kesinlikle nezaket benim için önemlidir.. Karşımdaki insana olabildiğince saygılı yaklaşırım fakat onun da bana karşı tutumu büyük önem arz eder.. Hepimizin samimi olduğu insanlarla iletişimi bazen argo da olabiliyor bulunduğumuz ortama göre.. Benim için neyin nerede hangi dozda sergilendiği önemli olan.. Yani nezaket kurallarından haberi olmayan, karşı tarafı rahatsız edecek davranışlarda bulunan biri beni son derece rahatsız eder.. Özellikle mesela yeni tanıştığı biri ile nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmeyen insanlar son derece rahatsız edici olabiliyor.. Keyifli günler..
Bir erkek olarak her zaman efendi olma taraftarıyım. Karşımdaki bana nasıl geliyorsa ona ayna olurum. Hoş geldin derse teşekkür ederim. Nasılsın derse iyiyim teşekkürler sen nasılsın derim. Çünkü nezaket insanların en ihtiyacı olan kavramlardan biridir. O yüzden bir teşekkürü ya da özür dilemeyi çok görmemek lazım.
Tabi ki de var karşımdakine bir insan gibi davranıyor isem aynı karşılığı beklemem de hakkım. O ne öyle ya insanlıktan nasibini almamış gibi hiç hoş değil.