Nezaketli insan kendini aşmış kişidir Tüm klişeleri yıkmış karşı taraftaki kişinin ne düşündüğünü hissedebilendir Nazik olmak üzmemek, kalbini kırmak, naif olmak ince düşünmek herkes böyle olamaz Müstesna kişiler bunun dışında Zeki müren de nezaket konusunda bir idol olmuştur benim için... Bir insana nezaketle yaklaşan insanların gözümde değerini anlatamam... 😎
Yani şimdi şöyle, nezaket kurallarına genel olarak uyuyoruz, ama hatalarımız var mı var, kurallara uymakta hassasiyet gösteriyoruz diyelim. Karşımdaki insanlara karşı belli bir çizgim sınırım yani haddim vardır. Öyle kaba bir insan tabiki değilim, etrafımda da naif yumuşak huylu olduğumu söylerler. Nazik bir insan evet ama naziklik bence sabırdan geçer, çünkü eminim hepimizin bazen sabrı taşmıştır ancak karşımızda ki insanı kırmamak için bir naziklik güler yüzlülük içinde bulunmuşuzdur, halbu ki biraz daha dokunsa damarımıza 😄
Ama sorunun asıl cevabına gelelim, Ben evet nazik bir insanım ama bunu çok önemsediğim için değil, içimden geldiği gibi davranıyorum daha çok, o an ne yapmam gerekiyorsa odur benim için, kural delisi biri asla olmadım, zaten insanlığım beni nazik olmaya davet etti hep☺️
Merhabalar.. Nezaket kurallarına uyan insanları her zaman daha çekici bulurum.. Kaba ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlar bana itici geliyor.. Tabi ki zaman zaman hepimiz sinirlenebiliriz ya da ağzımızı bozabiliriz bu ayrı mesele ama bunu yaşam tarzı haline getiren insanlarla yaşam felsefem birbirine uymuyor.. Bence saygı çok önemlidir.. Nezaket kurallarına uyan insanlar da bana göre saygılı insanlardır.. Keyifli akşamlar..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben elimden geldiğince nazik davranmaya çalışırım ama bazı o kadar çok sınırı zorluyor ki işte o zaman canavar olasım geliyor. Üsluptan bahsediyorlar ama hiç dönüp bakmıyorlar kendilerine.
Aslında nezaket olmak bu kadar zor değil ve nezaketli sinirlenmekte nezaket küfür argo hakaret bağırma vs kötü duygular olmadan duygularini konuşarak ifade edicek ozaman. nezaketli zarif naif narin kibar nazik ve leydi gibi olur
Karşı cinse kibar davranırız kücük görürler hemcinsimize kibar davranırız hakaret ederler bu dünyadaki pek çok insan nezaketi hak etmiyor hepsi kardeşim olmaya alışmış ancak öyle hitap edince kafaları çalışıyor maalesef
Önemli. Özellikle kadın nezaket, zerafet ve asaletten yoksunsa bir et parçasıdır. Erkek taklidi yapan feministler gözümde sabıkalı, müptezel, tecavüzcü erkeklerden farksızdır.