Evlenirken damat tarafının hiç bir masraf yapmaması tuhaf değil mi?

arkadaşlar bu konuya çok taktım. çok öfkeliyim özellikle kendime. eşimin ailesi ailemle tanışmaya geldi, hemen ardından nişan yaptık. ne isteme, ne tanışma olayında, kayınbabam babama adetleriniz nedir, ne yapmamız gerek demedi. ben onlar bize gelmeden önce babamla konuştuğumda, babam ne isteyeceğiz senin için bir isim koyalım 4 -5 bilezik edin, kızın güvencesi olsun diyelim dedi. bende baba elinizden ne geliyorsa onu yapın zorlanmayın deyin dedim. eşime çok aşığım halende öyle. ama kayınbabam hiç konu açmadı babamda söylemedi. kaynanam yok benim vefat etmiş ama üvey kaynanam var, ve 3 görümcem, görümcelerim anneme sordular adetleriniz ne diye, annem de herkeste aynı olan şeyler, nişan için siz kızı giydirin ben de damadı dedi. bir kere bile aramadılar annemle babamla aldık abiyemi. eşimin nişan kıyafetini bile ben almak zorunda kaldım. eşim yanlız yaşıyordu benim ve görümcelerime çok düşkündür. eşim dediki nişanı kız tarafı yapar, bizde abim (yani kaynım) kendi yaptı düğününü kimse karışmadı bende yardım isteyemem ailemden ama onlar düğünde 1 değil 2 bilezik takarlar öyle gösterirler yardımlarını dedi. eşimde abisine iki bilezik takmış, tv almış yardım için. ama eltim çalışmıyordu hiç kaynım yapmış bir şekilde. bense kendi düğünümü kendim yaptım arkadaşlar. gelinliğime ve damatlığa hatta kolumdaki bileziğe, parmağımdaki nişan yüzüğüne kadar kendim aldım. nişanda takı olmaz dedi eşim, bizde oluyor normalde bir bilezik aldım bunu bari tak sen dedim verdim sırf ailem bişey demesin diye, evet eşimin durumu iyi değil maaşı da asgari ücretten biraz fazla. ama ailesi o kadar terbiyesizlik yaptı ki, kaynım 6 gram bilezik almış incecik, eşimde benim nişanda kendim aldığım bileziği babasına verdi bunu tak diye. bizim düğün oldu bitti, kayınbabam araba aldı kredi çekip arabayı kaynımın üstüne yaptı. erkek tarafı takan en fazla 50-100 tl taktı. bunlarda kimseye götürmemiş ki getirmedi millet. düğün borcu ödedim. o kadar pişmanım ki, içimden çıkmıyor.
Evlenirken damat tarafının hiç bir masraf yapmaması tuhaf değil mi?