Merhaba arkadaşlar. 3 gün sonra kınam 5 gün sonra düğünüm var. Nişanlım ile ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Nişanlım doğulu. Bu süreçte hiçbir şekilde maddi destekleri olmadı. Babam üstüne düşeni yaptı geri kalan ev eşya bütün ihtiyaçları nişanlım karşıladı karşılamaya da devam ediyor. Buna rağmen ailesi sürekli bana her şey pahalı para yok diyorlar. Maddi olarak nasıl olduklarını tam olarak çözemedim ama köyde baya bir tarlası vs var ekip biçiyorlar ve bundan maddi olarak kazanç da elde ediyorlar. Ailesi ile iyi anlaşıyordum fakat bu süreçte elimde olmadan soğudum kendilerinden. Kendi adetlerini fazla bilmiyorum fakat düğünde kız tarafı başlık istiyor ( bu adeti ben doğru bulmuyorum) baya bir altın istiyorlar biz hiçbirini istemedik ailem önemli olan senin mutluluğun hiçbirine gerek yok dediler. Buna rağmen sürekli para lafı ediyorlar. Neyseki biz nişanlımın işi sebebiyle farklı şehirde yaşayacağız. Ama şimdiden yanıma gelip aylarca kalabileceklerini anlayabiliyorum konuşmalarından. Ben istemiyorum ama bir şey de diyemiyorum. Zaten hiçbir örf adeti yerine de getirmediler. 3 gün sonra kınam var ama heyecan bırakmadılar hep bunları düşünüyorum.
Ya korkma canım nişanlın iyi biriyse sorun etme kendine. Ufak sorunları gözünde büyütüp de en özel günlerini mahvetme. Eminim ki her şey çok güzel olacak, aylarca da kalmazlar zaten rahat edemezler. Hem evlenince eşinle de konuşursunuz bu konuyu uygun bi şekilde. Sen sadece düğününün ve kınanın tadını çıkart. Bak ne güzel sevdiğine kavuşmuşsunuz.. Bir ömür de mutlu olursunuz inşallah. Aynılarını bende yaşadım, evleneceğim kişi Konyalı diye gözümü öyle korkuttular ve kafama öyle takmıştım ki bu durumu günlerce..
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim içime su serptin 🙏 ev eşya zamanla olur bunu biliyorum. En büyük üzüntüm sürekli laf etmeleri psikolojik olarak yıpratmaları böyle olunca soğudum uzak durmak istiyorum. Az kaldı 1 hafta sonra evimizde olup herşeyden uzak olacağım zaten.
En İyi Cevaplar
+1 yılgeçmiş olsun seni en iyi ben anlarım benim de 7 gün sonra nikahım 13 gün sonra kınam var inan aynılarını bende yaşıyorum ve bende annesinden soğudum aslında çok seviyordum lakin bizi aşırı derece annesi yordu yok nikaha gelemeyiz, yok gelin almaya annesi ve babası olarak gelemeyiz sanki nişanlım yetim öksüz dayısı amcası gelecek biz de Allah'tan çok uzakta oturacağız ve bizde ailesinden hiçbir şey istemedik hatta ben kendi memleketimde kınamı ve nikahımı yapıp bitirecektim nişanlımda öyle istedi ama ailesi bizim orada da kına ve düğün olacak dedi şimdi de çok masraf oldu şöyle böyle diyor vallahi annesinden çok soğudum
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen valla aynı kendimi gördüm örf adet var tüm her şehirde öyle gelin görmeye bile gelmediler herşeye yapamayız uzak gelemeyiz diyorlar bende diyorum krşke sadece kınayı yapıp bitirseydik zaten biz düğünden 4-5 kat daha fazla masraf yaptık aynı düşün gibi salonu organizasyonu herşeyi en iyisinden yaptık onu da laf ettikleri için babam ben yaptım siz karışmayın dedi
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdiden mutsuzsun kiyamam ya acıma herseyi iste baban nasil yaptiysa onlarinda yapması lazim açık açık de sizde ne pinti çıktınız oğlunuzu bir kere evlendiriyotsunuz hersey pahalı da bize de pahalı alcaksınız tabi de baştan susarsan evlenince cok ezerler seni bak altında iste mutlaka hiç bisey istemeyenlerin değeri bilinmiyor bu süreçte iste susma sakın
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet alsalar yapsalar isterim ama bir şey istesem yine nişanlımın cebinden çıkacak diyorum ya vermedikleri halde birde oara istiyorlar birde ailem başta istedi farklı kültürler sorun olur diye şimdi bunlar yaşanıyor
Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Konuşman gerekiyor köylerinden çıkmaları lazım artık nişanlının ailesinin doğulular genelde kendilerinden evlendirmeye çalışır oğlanları kızları öyle olmayınca belki istemiyorda olabilirler ama kararlı ol ailesini her zaman istemediğini kibar bir dille anlat erkek annesi her zaman gelinle aynı evde kalmaz bence yanlıştır dediğim gibi köy adetlerinden çıkmaları lazım artık
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılBelkide gerçekten paraları yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDediğim gibi tam emin değilim ama nişanlandığımızdan beri banyolarını yaptırdılar evlerini parke seramik yaptırdılar bütün evin mobilyalarını değiştirdiler daha 2 hafta önce yine tadilat yaptılar
Soran+1 yılKendi aileme bakıyorum bir ihtiyaçları olsa dahi düğünü atlatalım da onlar sonra olur diyorlar oyüzden bu durum tuhafıma gidiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer şeyin ortak olduğu şu dönemde bütün masraflarında ortak olması gerekmiyormu. Bence abartılacak bir mevzu değil. Verirlerse ne âlâ. vermezlersede sorun olmamalı. şimdilerde kız tarafı eline hiç birşeye değmek istemiyor. halbuki sende o evden allı pullu gelinlikle ayrılıyorsun. babanın senin için masraf yapması gerekir. şahsen kendi düğünümden bahsedebilirm. benim kayınpeder 2 bilezik taktı sadece kızına. ben ise 5 bilezik, takı seti, küpe saat kolye, beyaz eşya, mobilya, halı, perde ve daha birsürü göze batmayan ama para tüketen eşyalar. Erkek evi olduğumuz için suçlumuyuz. her iki tarafta çocuğunu düşünüyorsa her iki tarafta taşın altına elini sokmalı.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim babam üstüne düşeni de düşmeyeni de yaptı takısını da fazlasıyla aldı şu an da bile bir eksiğin var mı ne alınması gerekiyor diye her seferinde soruyor ama buna karşın nişanlımın ailesi sürekli para lafı ediyor sorun bu
Cevap sahibi+1 yıletmeleri önemli değil. siz üzerinize düşeni yapıyorsanız , karşıdan bir beklenti yoksa konuşup dursunlar. sonuçta evlenip 4 duvar içerisinde eşinle yaşayacaksın.
Tarlaları falan vqr ekıp bıcıyolarsa zengınlerdır alıcakları kız dogudan olsaydı paranın lafını etmezlerdı aynı evın ıcıne gırınce kocan ıle konusur halledersınuz annesınınveya aılesının gelıp gıtmesını mutlu olmana bak bırbırınızj sevıyosanız adetlerın orf onemı olmaz merak etme😊
03 Yorumla
Soran+1 yılSürekli eve tadilat yapıyorlar bütün evin mobilyalarını değiştirdiler nişanlı olan bizken onlar eşya alıyor birde sürekli kız tarafı şunu alır bunu alır diyorlar kendileri tek bir iğne bile almadı
Doğulu olarak söylüyorum köyde olup ekip biçen çok zengin çiftçidir bir de doğuda şöyle bir algı var batıdan kızı aldığın zaman batılı aileler kızını her şeyini aldı karşılar onlar da böyle düşünerek cimrilik yapıyorlar, onların aldıkları kız doğudan olsaydı her şey onların cebinden çıkardı
28 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende böyle düşünüyorum biz hiçbir şey istemdik onlar da hiçbir şey yapmadı bana beni rn çok rahatsız eden durum yapmamalarından ziyade yapmışlar gibi laf etmeleri psikolojik baskı yapmaları
- +1 yıl
Doğudan kızarmış o saygılar kız ailesi çok altın ister nişan kına düğün tüm masraflar damat ailesine düğün salonu hepsi damat tarafına evdeki a z her şey damat tarafından karşılanır doğuda kız evlendiği zaman hiçbir şey almaz hatta günlük hayatta giyecek kıyafetler bile yeni aldım ne damat tarafında
Soran+1 yılAynen öyle tam bilmiyorum tabi ama bende bu şekilde olduğunu duymuştum bizim bilmediğimizi düşünerek hiçbir şey yapmadılar birde babam maddi olarak kendilerinden daha iyi bunu da fırsat bildiler diye düşünüyorum
Soran+1 yılYok önemli değil
Soran+1 yılUmarım her şey gönlünce olur. Ben şanslıyım nişanlım ailesiyle beni arada bırakmıyor. Onların bana karşı bir hatasını yanlışını görünce beni ezdirmiyor. Sende ailen ile eşini katlı karşıya getime. Hakkında hayırlısı olsun 🙏
bastan mesafesi koy ailesine. Nisanlin ilede hoc kavya etme sakin ailesi yuzunden. boş ver iki gun sonra yapsalar alsalar herseyi biz yaptik ettik lafi edecekler. En iyisi esinin almasi herseyi. Sende ne istiyorsan sartlar dahilinde yaptir. Dugunde de cok eglen bir kez oluyor. "ailesinden uzak dur soguk davran"
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu konuyu daha önce kendisiyle konuştum tel başına çok zorlanıyorsun destek al dedim kendim yapacağım kimseye de ben yaptım dedirtmem diyor. Mesafemi koyacağım yanımıza ilişki gelecekler yakın bir mesafe olmadığı için kalacaklar da ama bunu Fırat bilip haftalarca aylarca kalmalarını hiç istemiyorum.
Soran+1 yıl@buglemm1 yok tabi ki soğuk davranmam sadece ben çok samimi olmuştum böyle olunca herşeyi söyleyip yapabileceklerini düşündüler galiba normal hayatta da insan ilişkileri böyle oyüzden mesafemi koyacağım
+1 yılÖrf adet biriniz türk biriniz kürtse eger genelde bu durumda kürtlerin ve ya erkeklerin dediği oluyor düzeninin bozulmasını istemiiyorsan eşine annesi hakkında hep İyi şeyler söyle yarın bir gün snnesi sana bi laf yaptığında dersin ben anneni seviyorum ama annen neden böyle yapıyor anlamadım
00 Yorumla
+1 yılMaddi olarak ev eşya herşeyi nişanlım karşıladı demişsiniz. Gerçekten her şey artık çok pahalı biraz anlayış gösterin derim
06 Yorumla
Soran+1 yılNişanlımdan yana hiçbir problemim yok zorlandığının da farkındayım ama aile sonuçta evlatları için yaşar maddi olarak çok zor durumda olan insanlara bir şey diyemem ama öyle yokluk içinde de değiller :
- +1 yıl
Nişanlının parası onların parasıdır. Onun yaptığı harcama ailesini temsil eder. Bir de bilirsin tarımdan öyle bir gelir yok. Köylüler zar zor kendini çarkını döndürüyorlar.
Bende doğumluyum. Bizde köydeki insanlar kalabalık olduğu için her çocuğunu okutamaz, zar zor bir iki çocuğu sonuna kadar okuturlar ondan da kendi evliliğini giderini kendileri karşılamalarını ister. Çünkü çocuk sayısı çoktur ve hepsine bir ev düşeyecek olsa kişi başı sadece ev için 100 bin TL gideri olur. Bu açıdan da bakmak lazım diye düşünüyorum. Mesleği varsa nişanlının gerisi hallolur. Bu zamanlarda aileler para yüzünden birbirine çok üzerler. Buna çok dikkat et. Ne ailene laf ver ne de karşı tarafa
Soran+1 yılO konuda lafım yok ama hiçbir destekleri olmadı. Aşağıda bir yorumda da belirttim geçen seneden beri evlerini yenilediler daha 2 hafta önce tine tadilat vardı. Maddi durumları olmayabilir fakat sürekli laf ediyorlar bundan rahatsız oluyorum çevresinde gördüm gelin altın ev eşya istedi diye tarlalarını arabalarını satanlar oldu ben bunları zaten istemem ama istiyormuşum gibi tavırları var sorun bu yoksa nişanlım yapıyor borçları da var ama illaki öderiz bende çalışacağım zaten.
- +1 yıl
Birde gelip kalmalarından rahatsız olmuşsun. Niye öyle düşünüyorsun ki. Onlar anne baba. Nişanlını onlar doğurup büyüttü cefasını çekti. Şimdi yaşlanmışlar gelip kalmalarına neden sorun yapmak istiyorsun. Biz de yaşlanacağız ve herşeyden sakındığımız evladımız bize böyle yaparsa ne kadar acı bir durum olur. Lütfen evliliği öyle her zaman güzelliklerle geçecek gibi düşünmeyin. Cefası olacak zoru olacak kavgası olacak küsmeler olacak ama nihayetinde bir çiftsiniz. Buradaki cefa belki ailesi olur belki başka bir şey
Soran+1 yılTabi ki onlar da benim ailem sadece maddi olarak hiçbir destek olmadıkları gibi nişanlım bu süreçte borçlar içerisinde destek oluyor. Ve psikolojik olarak sürekli laf ediyorlar bunlardan endişeliyim yoksa benim de ailem kalabalık evimizde misafir eksik olmaz misafiri severiz
- +1 yıl
Gönlünü ferah tut o zaman. Hediye güzel olur
+1 yılNe demek karışmıyor? Herkes üzerine düşeni yapmalı.
11 Yorumla
Soran+1 yılSadece nişanlım yaptı yapıyor bunun üstüne birde kendilerine para gönderiyor birikimi vardı ona rağmen 70 bin küsür borcu var ve artık evlenince evin geçimi de olacak sadece benim annem babam düşünüyor onlar
Para & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı. Tüm masrafları yarı yarıya ödeseydiniz enayi misiniz siz
04 Yorumla
Soran+1 yılBiz ödemedik ailem üstüne şişeni fazlasıyla yaptı kalan herşeyi nişanlım yaptı
Soran+1 yılBiz yapmamızı gerekeni yaptık nişanlımın ailesi hiçbir şey yapmıyor soru da konu da da açıkladım sorun bu süz yanlış anladınız galiba
- +1 yıl
Sizin üzerinize ne düştü bilmem ama kız evi de erkek evi de tüm masrafları yarı yarıya ödemeli eğer erkek evi bir şey yapmadıysa sadece siz masraf yaptıysanız sizde sorun var ama masrafları damat kendi ödediyse yapacak bir şey yok sonuç da kız ve erkek evi olarak ikiye ayrılır masraflar damat ya da babası ödemiş olması fark etmez
- Para & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBunları ilk tanışmada düşünecektiniz çocuk doğacak yeni mi haberiniz oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAy ne saçma yorum yapıyorsunuz bir insanla ilk tanıştığında karakteri neyi nasıl yapacağı ileri zamanlarda ne gibi davranışları olacağı hakkında çıktı mı alıyorduk kaçırmışım orayı
- +1 yıl
Aynen canım aynen
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsanları ayırt etmek olmaz ama doğu insanı maalesef oyle hele biraz daha yasları buyuk olanlar eskiden cok yokluk vs gormusler bu yuzden baya bencilleşmisler emin ol çok paraları olsa bile paylasmak harcamak istemezler sadece kendilerine yani.
00 Yorumla
+1 yılBaşka ne olabilir? Bence ilerde kötü davranabilirler yani benim bakış açım
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim korkum da o ama uzak şehirlerdeyiz eğer öyle bir tavırları davranışları olursa mesafemi de koyarım
- +1 yıl
👍
Kınayı erkek tarafı yapar ne münasebet baba cimrilik
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama babam baştan yarı yarıya yapalım kınayı dedi düğün de yapacaklar çok masrafları olmasın dedi. Ama onlar biz orada da salon tutamayız yapamayız dedikleri için babam ben yaptım dedi kendi yapacakları düşünden 4-5 kat fazla masraf ettik.
+1 yıltabiki gelip kalacaklar oğullarının evleri? senin ailende gelmeyecek mi nasıl bi saçmalık bu
01 Yorumla
Soran+1 yılKonunun başını okumasınız galiba. Gelmelerine bir şey demiyorum ama bu süreçte çok yıprattılar. Huzur bozarlarsa sorun çıkarırlarsa diye korkuyorum
İşte bu yüzden sade nikah
03 Yorumla- +1 yıl
Knka yanında kalacaklarsa kalmamaları için ortam yarat kardeşin varsa yanına cagjr esin uzaktaysa evine git gelmesinler ne öyle kafalarına göre uzun süre uzak ve soğuk dur. Yinede bir bak derim ama iyiler mı kötüler mi hareket olarak belki kültür farkından sana öyle davranıyorlar
Soran+1 yılEvet baştan peşin hüküm vermek doğru değil tavırlarına davranışları nasılsa benim de öyle olacak
- +1 yıl
Ya yinede eşini seviyorsan iyi bak ve benim naçizane tavsiyem gerek ailem çevrem düğün falan boş iş önemli olan sevmek o adamla Allah nasip ederse bir ömür başını aynı yastığa koyacaksın. Sevdikleri sevdiğin olsun. Ben dışarı aşırı soğuk bir insanım ama hoşnut etmeye çalışırım. İyi kötü Ailesi ve onu sana bahşeden insanlar.. sen onlarla iyi ol ki esin sana hayran kalsin sana çok iş düşüyor çok. Hani istemezsen bile mesela bir işin çıktı acil öyle yırt.. ve ve en önemlisi kendi ailemden biliyorum ne olursa olsun eşine küsme aynı yerde dur trip atma 3. Kişileri araya girdirme huzurunu bozmalarina katâ ve katâ izin verme. Sus boş ver ama hakliysan üzüldüğünu belli et mesela dargın oldgunu anlasın emin ol esin seni seviyorsa gönlünü alır. Tecrübeli değilim ama yaşamış bir çocuğum genç bir kızım bunlar beni olgunlastirdi dediklerimi bende yapicam. Eşine eş ol dost ol.. senden başkasında derman aramasın Allah Bir ömür boyu mutlu eder sizi inşallah. Dünya malı önemli değildir. Ne demiş barış Manço "Kimse göçmez bu dünyadan mal ile" esin zaten evi herşeyi hazırlamış kendisinin dilinden bişey çıkmıyorsa harbi adamdır esin. Allah bahtiyar etsin hayırlısiysa darısı başıma inşallah..
- Para & Ekonomi konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik
00 Yorumla
+1 yılSanmam paraları olmayabilir hoş görün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilesi önemli mutlu olursun inşallah
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 24,4b cevap paylaştı. Nişan kız tarafı yapar
03 Yorumla
Soran+1 yılNe nişanı düğünüm var diyorum 😅 nişanı biz yaptık zaten
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevlenme sonradan pişman olursun
00 YorumlaÇoçugu sevıyorsan boş ver
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet seviyorum huzurumuzun bozulmasından korkuyorum.
+1 yılNişanı at
06 Yorumla
Soran+1 yıl5 gün sonra düğünüm var ne nişan atması ayrıca nişanlım ile hiçbir sorunum yok seviyorum ama bu tavırlar beni çok yıprattı
- +1 yıl
Kolay kolay öyle şeyler demem ama çok çekeceksin.
Soran+1 yılEn büyük korkum bu uzak şehirlerde olacağımız için mesafe koymak istiyorum sürmeli gelip gitmelerini istemiyorum
- +1 yıl
Gidip gelecekler seni de perişan edecekler.
Soran+1 yılAy iyice moral bozdun 😅
- +1 yıl
Geleceğini görüyorum😀
evlenme bence
10 Yorumla
+1 yılCimrilik değil oğluna gelinine değer vermemek
00 Yorumla
+1 yılAyrık
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. Isın zor
00 YorumlaGeçmiş olsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi