• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Alışveriş & Hediyeler

Düğünde hiç masraf yapmayalım diyen damatla olur mu?

Bahtıgüzel00
Bahtıgüzel00 Takip Et
FenomenMaster Yaş: 110
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
74
Yapay Zekaya Sor

Yoksa koşarak mı uzaklaşmalı?

#ÇeyizAlışverişi

Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • beşeklemlijo
    beşeklemlijo Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Kanki hikayemi anlatsam ağlarsın. Şu dünyada benim kadar mal biri daha göremezsin. Nişanı ben yaptım nikah istedim sadecik bir nikah ve sonra ailelerimizle yemek yemeye gidelim dedim. Kabul etmedi oğlan tarafı. Bizim gelecek altınlar var bu zamana kadar herkese taktık diye olay çıkardılar. Beğendiğim nezih ve sade düğün salonunu sırf ben istiyorum diye kabul etmediler köyden kirvelerin mekanında olacak onlara söz verdik söz namustur dediler 😓 Adana’da pavyonlar sokağında bir düğün salonuymuş görünce ağlamaya başladım. Ama nafile bizi figüran gibi düğünde kullandılar tek kuruş vermediler , haplı bir davulcu getirmişler adam patlıyor kıçı filan açılıyor halaydakiler davulcunun açılan kıçına mendille vurarak eğleniyor. Ben ağlıyorum… beni de zorla kaldırıp ortalarına alıyorlar dans bilmem hayatımda düğüne bile 4 kere gittim onlarda normal düğünlerde. Damadın emmisi davulun tokmağını pipisine sıkıştırıp garip figürler sergileyerek üstüme üstüme oynuyordu ailem düğünü terketti ben çok ağladım. Köylüler beyaz bir kutuya para attı. O kutuyu da yok ettiler. Bu arada damatla ben 10 sene sevgiliydik evlenme teklifim bile olmadı hep öğrenciydi her şeyi ben yapmaya çalıştım ben iş hayatındaydım. Neyse kısacası evlenmeyin bebeklerim yeminle evlenmeyin

3
    9 Yorumla
    • hayatbirmasal
      hayatbirmasal
      1 yıl

Bu sırada damat ne yapıyordu aslında sana hiç uygun değilmiş

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Üniversitedeyken mi tanıştınız Tam olarak anlayamadım ben

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@hayatbirmasal ve bu kötü deneyim için gerçekten çok geçmiş olsun umarım hiçbir kadının başına gelmez böylesi üzücü bir düğün

Yorumla
    • Հայերեն_և_քրդերեն
      Հայերեն_և_քրդերեն
      1 yıl

Sonuç peki

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@Հայերեն_և_քրդերեն Ben de merak ettim

Yorumla
    • hayatbirmasal
      hayatbirmasal
      1 yıl

Benim başıma gelmedi

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@hayatbirmasal Aman gelmesin de zaten

Yorumla
    • hayatbirmasal
      hayatbirmasal
      1 yıl

Teşekkürler amin hiç bir kadının başına gelnesin

Yorumla
    • beşeklemlijo
      beşeklemlijo
      1 yıl

10 yıl önce Facebook’tan tanıştık. Kendisi bana mesaj attı uzun zamandır aklımdasınız buluşmak isterim diye kocaman bir metin yazdı. Ben hemen anneme gösterdim böyle bir çocuk var diye hayatımda ilk defa biri benim için böyle güzel sözler yazıyordu canım gibi buluştum çay bahçesinde öyle başladı her şey. Meğer aynı mesajı yüzlerce kıza atıp seks partneri buluyormuş bense hemen kandım. Aşık olduğumu düşündüm yıllarca da düzelecek emek verdim düzelecek diye devam ettirdim. Halen evliyiz. 2 yıl önce Almanya’ya taşındık eşim doktora yapıyor burada bende tekstil teknikeriyim kendi mesleğime göre iş bulamadım. Üniversitede hademe olarak iş buldum geldiğim günden beri garsonluk, hademelik çalıştım. Dil kurslarına gidiyorum Para bile birikmiyor tek göz odanın içinde yurtta kaldık 2 sene. Her şey ortak bir çamaşır makinasını sırayla 25 kişi kullanıyorduk bilmiyorum kurtulmak ayrılmak istiyorum yapamıyorum kendime güvensizim , burada dil sınavını ve vatandaşlık sınavını kazandım ehliyeti aldım. Bir sürü iş başardım ama bunlara rağmen gözümde bir şey yok geri dönmek her şeyi unutmak sıfırdan başlamak istiyorum aile evine dönmek istemiyorum ayrı bir evim olsun istiyorum arafta kaldım. Birikim yapamadım ki olsun bunlar 🤷‍♀️ psikolojım de iyice bozuldu bitik durumdayım gücüm yok. İntihar etmeyi bile düşündüm sonra doktora gittim ilaç kullanmaya başladım. Her sabah bu düşünceyle gözümü açıyorum. Her sabah gözümü bile açmak istemiyorum. Türkiye’de yaşayan arkadaşlarım beni iyi sanıyorlar , kariyerli bir koca , almanyada yaşıyor bilmem ne ama içimi bilmiyorlar neler yaşadım yaşıyorum ne savaşlar veriyorum bilmiyorlar. Bir kere nasılsın demiyorlar eşşek gibi çalışıyorum bok içinde , daha kendileri ev almış araba almış telefon son model benden para istiyorlar neymiş kaza yapmış tamir masrafı toparlıyormuş herkesten bıktım bir kere arayıp nasılsın? Diye sorsa biri ağlamaya başlarım zaten. dost arkadaş dertleşecek ya da kötü olduğumda arayabileceğim biri bile yok boş arkadaşlar hep

Yorumla

En İyi Cevaplar

• yasayanInsaniste
    yasayanInsaniste Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Yani ben Açık konuşmam gerekirse Hani evlenmeyi çok istedim yaklaşık 5-6 kızdan tanıştım Hani Hani nişanlanma falan olmadı hiç ama kızların bana söylediği şey şuydu Sen evlilik parası biriktirmeden evlenmen imkansız şimdi hesaplıyorum Ben de anneden kalan Babadan kalan bir şey yok Ben bu saate kadar Çalıştım okudum Hani üniversite bitirdim hala okumak için uğraşıyorum yani çalıştın mı kira ve okula gitti zaten asgari ücret aldım bu saate kadar bu saatten sonra da hani Asgari ücretin 10.000 lira fazlasını alıyorum şu an Hani ben evlenmekten umudumu kestim ha Siz kadın olarak diyorsanız illa para lazım Hani evlendik diyelim gerçekten hani ben sizi şeye götüremem abi dışarıda bir yemek yemeği götüremem ya hani götürmem için illa benim almam gereken para tutarı şu an 100.000 TL üzeri olması lazım yok yani hani ben içkim yok sigaram yok Kara Kız ayağım yok Bildiğin ev iş okul aşamasında yaşayan bir insanım ama işte kira masrafı şu an en az 15.000 lira benim için aldığım 27 bin liradan geri kalan 12.000 TL 2.000 lirası işte elektrik suya gidiyor telefona gidiyor geri kalıyor 10.000 lira ben bunları artırmak imkansız yemek yeme suyu içme Hani dışarıda da yemek yiyen bir insan değilim Yani anlayacağınız imkansız abi yaşamak imkansız ya evlenmeyi bırak yani yaşamak imkansız.

Yalan yok Bunu karşılığında ben ne düşünüyorum ihtiyacımı karşılamak amaçlı bir tane şişme kadın aldım ya bildiğiniz onunla birlikte oluyorum burada bize hani ihtiyacımı karşılıyorum başka bir şeye gerek var mı bilmiyorum onda ve bundan sonra hani benim bu hissettiğim Duygu şu kadın her zaman için bir nesne bir et bir kemik başka bir şey hissetmiyorum yani Bakın beni hissettiğim duygular bunlar Ama bu saatten sonra da evlenirim evlenmem gibi bir düşünce zaten girmiyorum Çünkü Hani gelebilecek imkanım yok durumum yok yani bilmiyorum ben Hayat böyle yani

1
    10 Yorumla
    • Leylişleyliş
      Leylişleyliş
      1 yıl

Hani hani hani yeter be

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

@Leylişleyliş Hani düşüncelerin için teşekkür ederim saygı duyduğun için de teşekkür ederim sana

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yorum yazmak için Yorum yazmışsın gerçekten şöyle anlamlı bir paragraf yok yazdığında

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

Doğru ama onu anlatabiliyor Bu benim

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

Yani anlayacağın tek şey şu özetçi parası olmayan erkek ya intihar etme ben başka bir Çaresi yoktur

Yorumla
    • fatmanurt35e3re
      fatmanurt35e3re
      1 yıl

altıma s*ctım dndjjdkd şişme bebek detayı kötü olmuş

Yorumla
    • Zeywzeywzey
      Zeywzeywzey
      1 yıl

Çok güzel anlatmışsın. Diğer insanların aksine tüm samimiyetinle olan biteni söylemişsin. İyi olan kalbin ben karımı dilediği gibi yaşayabilir miydim diye sormuş. Aşağıdaki kızlar ne kadar da ahmak. Senin yükün hafif değil. Ben senin sana yakışacak bir kadınla hayatını paylaşacağını ümid ediyorum. Emin ol çok var. 2 asgari ücretle ev geçindiren. Kendine güven yeter. İyi kalpli ve senin halinden anlayan biri seni bulur umarım. ❤️

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

@fatmanurt35e3re evet bence ihtiyaç ve 1500 TL buldum. Bir tane sipariş vereceğim.

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

@Zeywzeywzey bilemiyorum. Ama artık kalmadı umidim

Yorumla
    • fatmanurt35e3re
      fatmanurt35e3re
      1 yıl

bende vibratör kullanıyorum ne yapalım

Yorumla
  • tyjudjjtjsjds
    tyjudjjtjsjds Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 98%
    1 yıl

sadece düğün konusunda değil bir şey dediğinizde 2 kuruşluk mutluluğu bile çok gören insanla olunmaz eli açık olsun biz zaten bir şey harcatmayız ( paraya tapanlar hariç onları ayrı tutuyorum ) ve bu devirde cimri olsa bile ekonomi yüzünden cimri mi değil mi o bile anlaşılmaz ayrı bir konu ama düğün devri bana göre de bitti bende istemem eşimi ailesini hem zor duruma sokmayı hem de gereksiz buluyorum zaten tutumlu olsun evet ama cimrilik pintilik bir kadını soğutan şeyler olduğu için kendinden soğutacak derece de olmasın her şeyde cimrilik yaparsa olmaz

1
    5 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Çok doğru dedin gerçekten

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Özellikle bazı erkekler en ufak bir Mutluluğu bile fazla görüyor yani Affedersiniz eve bir tane çiçek alıp gelmeyi bile masraf olarak görüyor bunlar evlenilecek erkek değil bence ya

Yorumla
    • tyjudjjtjsjds
      tyjudjjtjsjds
      1 yıl

bencede öyle

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Aynen canım

Yorumla
    • yasayanInsaniste
      yasayanInsaniste
      1 yıl

Masraf evet. Eger bir erkek eve ekmek almayıp çiçek alırsa masraf. Neden? Çünkü parası o kadar.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

91

Cevap

69

Cevap

• SilverBlooming u
    SilverBlooming Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    1 yıl

Hiç masraf yapmak istemiyorsan evlenmesin o zaman hiç. Masraf yapmadan evlilik düğün falan olmaz cimri adamla ömür hiç geçmez.

3
    9 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

İşte tam olarak ben de bunu diyorum hiç masraf yapmak istemeyen erkekler

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Açık konuşmak gerekirse cimri bir adamla Ömür geçeceğini ben de düşünmüyorum ve mutlaka sonu boşanma ile bitiyor benim gördüğüm kadarıyla En azından böyle

Yorumla
    • SilverBlooming u
      SilverBlooming
      1 yıl

Aynen öyle geçmez vallahi insan kanser olur öyle biriyle

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani dışları yemeğe çıkmak istersin Aa para giderler tatile gitmek istersen sen bir tatil ne kadar biliyor musun der çocuklar bir şey ister olmaz çok pahalı der bilmiyorum

Yorumla
    • SilverBlooming u
      SilverBlooming
      1 yıl

Ay hiç çekilmez herşeyin hesabını yapan biriyle ömür
      Allah sabır versin cimri biriyle evlenenlere 😄

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Gerçekten öyle, zaten evlilikler ya para ya ilgi cimriliğinden biter Umarım herkes iyi insanlara denk gelir

Yorumla
    • SilverBlooming u
      SilverBlooming
      1 yıl

Umarım 🙏😊

Yorumla
    • Frankenstein16
      Frankenstein16
      1 yıl

Millete yedireceğiniz para ile tatile gidin bence

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      1 yıl

Nikahın külfetli olmayanı makuldür.

Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.

bence bütçeye göre değişir

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Barış'ın senden çok büyük bir düğün bekliyorum

• Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Şöyle 10 milyon bütçeli bir düğün bekliyorum🤣🤣🤣

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Olur. Ama sırf gösteriş olsun diye yapılan yüklü miktardaki masraflar yerine o bütçeyi daha verimli kullanmak düşüncesindeyse olur. İnsanlar evleniyor. Hayatlarını birleştiriyorlar, aile kuruyorlar. Sadece bir gün için insanlara gösteriş yapmak amacıyla bir sürü borcun altına giriyorlar. Sonra zamanla o borçlar strese yol açıyor. Beraberinde sorunlar getiriyor ve tartışmalara, nefrete sebep olabiliyor. Bunun yerine insanlar ayağını yorganına göre uzatmalı -çok paranız var ve canınız istiyorsa eyvallah-. Daha sade bir nikah ya da düğünle hayatını birleştirmeliler diye düşünüyorum. Geleneklerimiz tabii ki önemli. Düğün dernek güzel şey evet ama bunun da dozunu kaçırmamak gerekiyor. Modern dünyada insanların ihtiyaçları artık çok daha farklı. Malum ekonomi de ortada. Bu tarz gereksiz harcamalar yapmak yerine geleceği garanti altına almak adına yatırım yapmak daha mantıklı bence. Bir gün için yıllarca ödeyemeyeceğimiz borçların altına girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

2
    6 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evlenecek paradınolmayan ileride ev nasıl alır, bu devirde çocuk nasıl bakar. Geç bir de buradan düşün

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Zaten burdan düşünüyorum. Elindeki parayı gösteriş için harcamak yerine ilerde evi geçindirmek ve çocuklarına daha iyi bir hayat sunmak için biriktiren biri benim için daha kabul edilir. Ben gösterişten değil sadelikten yanayım her zaman. Mantığımla hareket etmeyi daha doğru buluyorum.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama zaten Maaşı iyi ise çocuklarına iyi bir gelecek sunabilir ki bunun sizin hayatınıza Sadece bir kez yaşayacağınız özel geceden daha mı büyük bir önemi var bir maaş vereceği sadece en fazla

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bence erkek bunu hissettirmeden kadına bu sürprizi yapabilmeli yani Haksız mıyım arkadaşım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Paranız varsa ve istiyorsanız o ayrı diye belirttim zaten. Maddi durum el veroyorsa yapılabilir. Kişilerin kendi kararı

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Zaten evlilikte birçok yük hamilelikten tut çeyizi kına gecesinden nişana ev bakımına yemek yapmaya her şey kadına kalıyor bilmiyorum erkeklerden Hani diyoruz Hadi ev de almayın araba da almayın ama en azından küçük de olsa bir düğün yapmaları gerekmiyor mu bazen bunu düşünüyorum bu da biraz abartı gibi geliyor bana cimrilik gibi geliyor

Yorumla
  • ariariel
    ariariel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

bal gibi de olur düğüne vereceğimiz tonlarca paramızı alır dünyayı gezeriz beraber balayımız sürer senelerce oh hatta birikim yapıp borsada falan yükseltsek bi 10 seneye yat falan alırız veya şöyle Ege’de bi ev oh mis bi de at çiftliğimiz olsa 🥺🫀

4
    7 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tamam güzel hayaller bunlar

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ancak at çiftliği olan bir insan zaten düğün yapabilecek maddiyata sahiptir Hatta aşırı iyi bir maddiyata sahiptir ki bunu sorun bile etmez Yanlış mıyım

Yorumla
    • ariariel
      ariariel
      1 yıl

ya olay düğünde değil zaten gönüller bir olsun düğün benim için arap şenliğinden başka bir şeh degil onu yapmak yerine imkanı olan bir adamsa küçük sade bir sey yapıp en yakınlarımızı çağırsak bile yeter bana ben öyle delice para harcanmiş her akraba çağırılmış düğünlere gelemiyorum üstelik böyle sade bir düğün istiyorsam direk nikahimizi deniz kenari veya kirsal bir yerde yaparken gelinliğimi giyerim iki güzel şarki çalar olu biter asil olay gönüller bir olsun hayaller hedefler birleşsin yani

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

ama bence önemli de bir faktör bu Unutma ki sadece gönüllerin bir olması bazı şeyleri yenmek için yeterli değil

Yorumla
    • ariariel
      ariariel
      1 yıl

Abla istedigini dusun sende kemiklesmis bi dusunce yapisi olmus kendini öyle değer görmüş göreceksen sen yap düğününü benim şahsen gözüm yok düğünde ha olur da kocamla yapmaya karar verirsek canımız çekerse yapariz ama ille de düğün yapalim demiyorum ben ne bileyim düğün yerine yat aliriz bir şey alir yatirim yapariz geleceğimize daha mesut yaşariz

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kendini bir şey layık görmüyorsan bu senin sorunun Ben kendime bazı şeyleri değer görüyorum Mesela parayı sorun etmem kendim için Kimseyi de sıkıştırmam Ama biri beni değersiz hissettirmeye çalışırsa da buna izin vermem

Yorumla
    • ariariel
      ariariel
      1 yıl

Pardon? Kendime layık görmüyor muymuşum 🤣🤣 emin olun ben kendime neyi layık gördüğümü çok iyi biliyorum siz kendi değerinizi bir düğünle buluyorsanız bulun. Ben kendi değerimi düğün gibi apt@l geleneklere milyonlar harcayan beyinyoksunu erkeklerde bulamayacağımı çok iyi biliyorum. Ki zaten biriyle evlensem de parasi için evlenecek kadar alçalmadım. Kendi ayaklarımın üzerinde durur öyle alırım hayatıma adamımı. Öyle basit biri de olmaz hayatındaki kadına değer biçen ama sırf akrabaları coşturmak ve görgüsüz gibi parasıyla hava atacak biri de olmaz. Aksine olgun ve zeki olur ☺️.

Siz gidip düğününüzü yapın sırf hava atmak için gelecek iki altınla milyonları elinizden kaydırmayı seviyorsanız. Yapmayı tercih etmeyenlere de ağzınız açılmasın bir bildiğimiz var da sıcak bakmıyoruz değil mi? Mantık çerçevesinde okuyun yazdıklarımı

Yorumla
  • gika0
    gika0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Asıl ondan olur. Aklı başında demek ki. Bu devirde 'zengin' sınıfında değilsen veya sana kıyak geçen yakınların yoksa düğün yapmak mantıksız yoksunluğu belirtisi. Çoğu düğün iyimser olursak yarım milyondan pahalıya patladı bu yıl, 2025'te kaç olur belirsiz. Özetle çoğu zaman düğünler lüzumsuz ve sadece gösteriş amaçlı. Gerek yok.

3
    9 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama hemen şöyle çok pahalı düğün diye düşünmeyin ben şunu kastettim böyle bir maaşla yapılabilecek çok güzel düğünler de var inanın 200 kişilik salonlar var 13 bin liraya tutuluyor ya 13 bin lira da mesela Çok bir para değil ki Bence sizce bir düğün için bahsediyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Benim dediğim Yani bir erkek En azından 13.000 lira eşine sormadan bir sürpriz yapabilmeli Ömründe bir kere yani Fazla bir şey değil bu

Yorumla
    • gika0
      gika0
      1 yıl

Öyle bir fırsat varsa ve eşinin düğün istediğini biliyorsa tabi ama ben düğünleri lüzumsuz bulanlardanım.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet yoksa ben sana katılıyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Benim kastım Hani hiçbir şey yapmayıp ileride gezeriz paramız kalsın deyip ne geziye giden ne karısı ne eşi için bir şey yapan erkeklere Haksız mıyım bu konuda

Yorumla
    • gika0
      gika0
      1 yıl

İlişkiler emek gerektirir ve sözüne güvenebilmeli partnerinin. Emek vermekten kaçınanlar ve sözünü tutmayanlar kötü eleştiriyi hak ediyor bir yerde.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kadınlar olarak aynı şeyi düşünüyoruz ama bazı erkekler var Aman canım Hepsi bunların gereksiz masraf diyorlar gel Bir de Buradan Yak

Yorumla
    • gika0
      gika0
      1 yıl

Ben cinsiyete bağlamıyorum. Ben düğün isteyen biri değilim ve isteyen biri eşi tarafından bu muameleye maruz kalsa nasıl hisseder bilemem. İsteyen kişi erkek de kadın da olabilir yani orası da şaibeli.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet kötü bir durum olur gerçekten maddi konuda kimse yetersiz gibi görünmek istemez Çünkü

Yorumla
  • Behavaha
    Behavaha Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    1 yıl

Düğün dernek sevmiyorum. O yüzden düğün istemeyen biri ile evlenmek isterim. Toplanacak altınları geçtim insanları mutlu etmek zor. Beğenirler beğenmezler onun yerine durum el verirse Hacca gideriz, doğu ekspresine bineriz. Müzeleri gezebiliriz, kütüphaneleri gezebiliriz.

2
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani küçük bir salonu dahi tutmayan oraları hayata götüremez Doğu ekspresine bile götüremez yani diğerlerini geç He en fazla müze olur Gideceğiniz yer Ona da bir kere gider ondan sonra pahalı der

Yorumla
    • Behavaha
      Behavaha
      1 yıl

Para ile maneviyat ölçülmez benim bildiğim. Ben sinemaya gitmem, tatile çıkmam. Ama sevdiklerime elimden ne geliyorsa yapmaya da her zaman hazırım. Bir yerden kısmam beni cimri yapmaz. Çünkü gereksiz masraf aileler ve yakın akrabalar toplanır bir nikah sonra yemek yenir. Kuran-ı kerim okuması için hoca çağırırım ya da ben okurum. Olmazsa teyipten oyun havası açarım ya da telefondan iki oynarız olur biter.

Yorumla
  • GereksizBilgi80
    GereksizBilgi80 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl

bal gibi olur tabi :) düğüne harçama yapsam dönüp arkama bakmam fakat gereksiz masraf kadın istiyorsa basit bir şey yapılır düğün çalınır

bunun harici gereksiz artı gereksiz gelecek için yatırım ihtiyaçlara harçama yapmak veya gezmek ve o parayı öyle tüketmek borç ödemekten çok çok daha iyi olacaktır

önemli not dostlar evlenmek için evlenmeyin sözüm hem kadına hem erkeğe ♥

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben de bal gibi olmaz diyorum günümüzde

Yorumla
    • GereksizBilgi80
      GereksizBilgi80
      1 yıl

Kişiseldir size göre ama ne diyorum kadın istiyorsa aşırı masraf vs olmadan yapılabilir tabi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Tavrına göre değişir. Eğer düğünü gösteriş olarak görüyorsa ondan olur. Cimri olduğu için yapmak istemiyorsa ondan olmaz.
    Borca girerek düğün yapılacaksa hiç olmaz. Sonra o borçları ödeyelim derken en güzel zamanları stresle geçiyor.

Eskiden düğünlere herkes davet edilirdi. Özellikle ihtiyaç sahiplerinin karnı doymuş olurdu. Şimdi genelde sadece gelinliği millet görsün, takılar takılsın, gösteriş yapılsın diye düğün yapılıyor.

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani bence çok abartılmasına gerek yok tabii maddi Duruma göre değişebilir küçük bir düğünde yapılabilir Ben şık düğünleri seviyorum böyle çok abartılı olmayan ama şık özel güzel öyle bir şeyler yapılabilir yine kısıtlı Bir Bütçe ile bile ama her şeyden ısmaya Kalkması da çok yanlış geliyor bana

Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Ne yapmak istersen ona o para vericegine iki kilo et aliriz diye kafa sisirir... kırmızı odada bir dedeleri gören bir kadının kocasi vardı ya sutlacci... onun gibi işden eve evden işe ruhsuz duygusuz kanepede malak gibi yatan bir koca olur

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Maalesef ki öyle dediğin gibi oluyor

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Öyle insanla hayat geçmez arkadaş bile olunmaz bakkala bile gidilmez

Yorumla
  • picassokızıı
    picassokızıı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Damat mantıklı düşünmüş düğün nedir ya milleti eğlendiriyorsun sen ise sürekli para harcayıp yoruluyorsun kıy sade bir nikah sonrada o parayla gez toz balayı yap sen harca sen eğlen

2
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yapılan araştırmalara göre kimse büyüdükten sonra eğer durumu yoksa geziye gidemiyormuş yani o ihtimali kaldır kafandan derim sana

Yorumla
  • maybeinanotherliffe
    maybeinanotherliffe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Onu bilmem ama düğün için çok masraf yapmaya gerek yok. İki üç saat için bir ömür borca girmeye gerek yok yani. Güzel bir ailecek şık bir yerde yemek ve biraz eğlence bitti gitti

2
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Çok masraf demiyorum zaten

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Küçük bir miktar yapılan masrafa dahi Hayır diyenlerden bahsediyorum ben

Yorumla
  • purplerainn
    purplerainn Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 56%
    1 yıl

Düğünden kastı kutlama vs ise haklı, eğer ona verilecek parayla balayına gidilir başka şeylere para verilir diye düşünüyorsa. Düğünler saçmalıktır ya gereksiz masraf

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kutlama dediğin İlla parayla olması gereken bir şey değil ki küçük bir şeyle de olur benim kastım küçük bir düğün onu da yapmak istemeyen erkekler var ya hani para gitmesin düğüne diye Hani ne balayına gidelim ne onu yapalım Ne bunu yapalım hiçbir şey yapmak istemeyen çiçek bile almayan erkeklerden kalktım

Yorumla
    • purplerainn
      purplerainn
      1 yıl

Oo red flag hiç bulaşmamak lazım o zaman ona. Olmaz yani pinti çünkü. Daha başta bu kadar parayı esirgiyorsa ilerisini düşünemiyorum

Yorumla
  • mervems91
    mervems91 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 68%
    1 yıl

İllaki bir masraf olacak ama düğün bence başlı başına iğrenç bir ortamı oluşturuyor ben sevmiyorum, onun yerine nikah sonrası akrabalarla arkadaşlarla yenen bir yemek daha makul ve nezih olur.

1
    3 Yorumla
    • mervems91
      mervems91
      1 yıl

Cimri olduğunu düşünüyorsan ona göre bir karar al çünkü ömür geçmez.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben cimri olduğunu düşünüyorum böyle kişileri

Yorumla
    • mervems91
      mervems91
      1 yıl

Düşünüyorsan sana o hissi verdiyse sende bu kadarı alırken gerçekten çok iyi düşünmelisin onu test et emin ol ona göre hareket et

Yorumla
  • Anlamadimmkartanesi
    Anlamadimmkartanesi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    1 yıl

Kesin bunu diyen damatla olur da bunu diyen gelinle olmaz, tecrübeyle sabit. Değeri bilinmeyecek terk edilecektir. Damat bunu hangi durumda ne üzerine söyledi bilemem. Masraflar illaki olacak bundan kimse kaçamaz. Damat durumu olduğu halde böyle bir cümle kuruyorsa hoş değildir, soğutur insanı. Durumu olmadığı için diyorsa bilemem

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Işte soruyu anlayanlar gayet güzel cevaplıyor güzel Cevabın için teşekkür ederim Ben de bunu kastediyorum

Yorumla
  • kırmızırujlukızzzz
    kırmızırujlukızzzz Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 99%
    1 yıl

Eniştem kına düğün gelinlik kınalık yemekli birde 200k tuttu değmedi açıkçası boşa masraf oldu evet insan 1 defa evleniyor ama değmez ben istemem

1
    9 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet değmez gibi gözüküyor ama hayatında da bir kere olan bir şey ve senin için her anlamlı şeylerden biri

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bu açıdan da düşün derim

Yorumla
    • Leylişleyliş
      Leylişleyliş
      1 yıl

Biz de bır ıkı trilyon gidiyor

Yorumla
    • kırmızırujlukızzzz
      kırmızırujlukızzzz
      1 yıl

@Leylişleyliş çüş asiretmisiniz

Yorumla
    • Leylişleyliş
      Leylişleyliş
      1 yıl

Çok mu fazla geldi

Yorumla
    • kırmızırujlukızzzz
      kırmızırujlukızzzz
      1 yıl

@Leylişleyliş kız tabi çok insan o parayla gezer altın yapar

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tabii

Yorumla
    • Alpp035
      Alpp035
      1 yıl

O nasıl bir düğün masrafı nasıl başardınız bunu

Yorumla
    • Leylişleyliş
      Leylişleyliş
      1 yıl

@Alpp035 Çok değil ya anca

Yorumla
  • Cod2009
    Cod2009 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Zaten öyle damat en iyisidir erkek için de öyle kız en iyisidir 😅 ben evlensem kızın düğün istemeyen taraf olmasını dilerim düğün ne gereksiz para masrafı

1
    20 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Şaka yaptığını düşünüyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Düğünü iki kişi de yaparsın ama biraz Elegant olmasında bir sıkıntı yok bence varsa cimrisindir

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Düğün şart mı siz kızlar için 😅

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Değil ama erkeğin değer verdiğini görmek önemli

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yoksa değersizlik hissi veren biriyle kim evlenmek ister

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Ben çok değer veririm kıza hemen odamıza gidelim derim 😅🙈

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Oda dediğim normal sarılıp uyumak yani diğer tarafa çekme 🤣

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yok benim dediğim çok açık net

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Fedakarlık sınırını görmek istiyor kadın bu kadar

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Sen evli misin

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben sadece sorucuyum diyelim :)

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Ben bekarım kız ariyom desem 😅

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

O kızı sen olabilir misin

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben hiç anlamam o işlerden ya

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama senin için güzel temennilerde bulunabilirim dileklerim genelde kabul olur

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Teşekkür ederim Yüzünü görseydim aşık olabilirdim sana 😅😉💖

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Belki botumdur bilemezsin🤣🤣

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Bot değilsin çok tatlı kızsın sen 😅💖

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben hariç tüm site çok tatlıdır emin olabilirsin🤣🤣🫶

Yorumla
    • Cod2009
      Cod2009
      1 yıl

Kendini niye beğenmiyon ki 😅 sorun olmazsa görebilir miyim seni istemezsen saygı duyarım

Yorumla
  • BuOlsa
    BuOlsa Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 34%
    1 yıl

Ne düsünüyor? O önemli... hani hic düğün olmazsin derse koş ve kac... ama sevdiklerimizle bi kutlama olsun derse gereksiz abartili harcama etmezsiniz... 💞

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yok yok Ben onu

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kastetmemiştim bazı erkekler oluyor Çok para kazansalar da bir küçük balo salonunda 13 bin lira verip mesela Düğün yapmak bile istemiyorlar Onu bile fazla görüyorlar

Yorumla
  • Shazam6
    Shazam6 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 49%
    1 yıl

Bence olur o paraya balayına gidilir yurt dışı falan görebiliriz mesela ne gerek var gereksiz masraf sırf gösteriş için binler, milyonlar harciyorlar maalesef

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani tercihe bağlı dediğin gibi

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama artık arabalar bile Milyonlar olmuş durumda binler harcanması çok doğal bir tane mont alıyoruz mont bile 7000 Haksız mıyım

Yorumla
  • Kuşadali88
    Kuşadali88 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Evlenecek enayi bulmuşsun daha ne istiyon. Enayinin de katmerlisini herhalde. Düğünü çok istiyorsan kendin yap. Başkasının cüzdanı üzerinden hayal kurulmaz.

1
    16 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evlenilecek adama da öyle deme lütfen ya Yazık ona

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Başkası üzerinden cüzdanından bir şey demiyoruz ama eşe karşı en ufak bir şeyi bile yapamıyorsa parayı başa kakıyorsa Bu da olmaz bence sence

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Başa kakmak başka düğün gibi aptâlca şeylere para harcamamak başka. Eşe karşı en ufak bir şey yapamıyorsa dan kastın ne? Enayice parayı savurmak mı? Kendi paranı savur çok meraklıysan

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Zaten nişan yapıyor söz yapıyor Yine kına gecesini yapıyor Erkek de sadece sade bir düğün yapacak

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Öyle şatafattı da değil küçük bir düğün bile Yapmak istemiyorsa Bence o evliliği istemiyordur erkek

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Hatta Belki de sırf çıkar için evleniyordur Yanlış mıyım şimdi

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Aynen haklısın hemen ayrıl 👍🏻

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Sen de dünden razıymışsın beni ayırmaya

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Ben değil sen razısın. Sen söyledin ben onayladım.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yok Ben sadece konulara yorum yapıyorum Benim fikrim erkeğin güçlü olması yönünde sadece bunu söylerim

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Erkek güçlü kadın itaatkar olacak

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bu kafayla daha çok yalnız kalırsın

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Gerçekler acıdır

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

Yalnız değilim ve evet gerçekler acıdır.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yalnız Yalnız takılırsınız o zaman

Yorumla
    • Kuşadali88
      Kuşadali88
      1 yıl

O kadarı benim bileceğim iş. İyi geceler

Yorumla
  • zefone22
    zefone22 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 31%
    1 yıl

Bir düğün dünyanin masrafi ediyor elbette masraf olcak ama gelire göre çok sıkmamak gerek şimdi dersin 1 kere evleniyorum hak var ama olmadimi da olmaz

1
    5 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Peki öyle biriyle Hayat kurulur mu

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Mesela 20.000'e düğün yapamıyorum diyen bir kişi Ev alabilir mi çocuklarına iyi okutabilir mi çocuklarına başka şehirlerde üniversitelerde okutabilir mi

Yorumla
    • zefone22
      zefone22
      1 yıl

200 binmi

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

200.000 demedim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bazı balo salonları var 15.000 gibi bir ücreti var mesela küçücük bir salon ama gayet şık ve düzgün düğün yapılabilir

Yorumla
  • olmadioyle
    olmadioyle Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Yani ortak kararsa olabilir ama senin fikrini almadan hiç harcama yaomayalim diyorsa sıkıntı. Hamama giren terler yani kimse de kusura bakmasjn

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tabii ki evlilik kolay bir şey değil zaten kadın Buna dikkat eder gereksiz masraf yaptırmaz

Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    1 yıl

olmaz o iş.. cebinde akrep mi var? cimri adamla geçim olmaz. herkes bütçesine göre bir şeyler yapmalı.

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Cimri erkekle asla olmuyor yani oldurmaya çalışanları da görüyoruz kadını olan oluyor

Yorumla
    • saskinomayra
      saskinomayra
      1 yıl

Olacak iş değil

Yorumla
  • MagarsuS
    MagarsuS Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

hiç değil ama minimum masrafla maksimum verim alan arkadaşlarım oldu yani altın takarken ölü yatırım gibi gelmişdi ama hala evliler 🤣🤣

1
    10 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Minimum masrafla düşünenler hep evlenemiyor maalesef veya kadınlar onları boşamak durumunda kalıyor haklı olarak

Yorumla
    • MagarsuS
      MagarsuS
      1 yıl

yok öyle bi genelleme yahu

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Siz kendinize bakacak Maddi durumunu üstlenecek evi çocuğu geçindirecek bir kadın arıyorsunuz yani bakıcı arıyorsunuz ki

Yorumla
    • MagarsuS
      MagarsuS
      1 yıl

alakası yok hayat müşterek ve şartlar daha da zor artık erkek kadar kadında katkıda bulunacak artık yiyip içip yatmak yok çalışmayan kadın şahsen istemem ben

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Boş edebiyat yapmaya gerek yok yani Sen en ufak bir şeyi bile düğün gibi büyük bir şeyi ortaya koyamıyorsan hiçbir şey talep etme hakkın yok o kadından bence ki bütün kadınlar Aynı fikirdeyiz bu konuda

Yorumla
    • MagarsuS
      MagarsuS
      1 yıl

ne alakası var yahu ben hayatının geneli ile ilgili yazdım boş edebiyat değil kadının erkekden çeşitli beklentileri varsa erkekde kadından beklentiye girer asıl senin yaptığın boş muhabbet bütün yükü erkeğe yükleme devri bitti artık her yükün altına birlikte girilecek bunun başka yolu yok alışmışsnz sırtınızı erkeğe yaslamaya sıkışınca bel altı vurmaya çalışıyorsunuz parası olmayan imkanı kısıtlı olan insanlar balsın evlenmesin mi senin dediğine göre öyle oluyor çıkın bu kafalardan her şey ortak yapılacak bundan sonra evlilik harcamasıda ev ihtiyaçları da her şey

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bence bu şekilde Yalnız çok devam edersin sana bunu söyleyeyim Zaten kadınlar ortak diyor boşuna demagoji yapıyorsun yani edebiyat parçalayarak olmuyor ufacık bir fedakarlığa Hayır deyip bir sürü edebiyat parçalarsan hayatında sürekli yalnız kalırsın

Yorumla
    • MagarsuS
      MagarsuS
      1 yıl

şimdi de yaşam koçluğuna mı başladın 😂😂 sen niye bu kadar gerildin onu anlamadım ben gayet doğal olağan şeylerden bahsettim bi kuyruk acın var sanırım hayatının bir döneminde şu manasız saldırıyorsun bana yapma gerek yok sakin ayrıca edebiyat parçalamamı gerektirecek kadar ciddiye almıyorum senin sorularını ve bu siteyi fazla önemseme kendini ama biraz sakin ol stres insana zarar verir 😂😂

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bu öğütlerini kendin için uygularsan sevinirim

Yorumla
    • MagarsuS
      MagarsuS
      1 yıl

öğüt değil öğüt olsa duramazdın 😏

Yorumla
  • guapomorena
    guapomorena Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Her kadın özellikle düğününde masrafı hak eder.

Bizim yörelerde kıvanç meselesidir bu durum.

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Muhakkak eder etmeyen diyen hiç evlenmesin bence pencil biridir

Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Düğün sevmiyorum ben ya.. Sade nikah en güzeli. Tabi erkek tarafı veya aileler isterse kır düğünü olabilir.

1
    15 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kır düğünü Evet yazın ve ilkbaharın sonuna doğru güzel oluyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kuzu yalnız erkek tarafına hiç bırakma işi erkek tarafı pek istemiyor masraf edecekler diye🤣🤣🤣

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Hahahah vallahi doğru söylüyorsun şeker 🤔ipleri adamlara vermeyelim. 😄♥💞

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Her zaman öyle olur ikinci eşler için erkekler daha fedakar olur dikkat et bak🙄🙄

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Hayvanatlar elindekinin kıymetini kaybedince anlıyor 😒😄

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

O zaman da hatalarını kabul etmiyorlar kadın terk etti sevgiden anlamadı diyorlar ya hep Manipülasyon bunlar

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Seni olduğu gibi kabul etmeyeni olduğu gibi hadi ordan edeceksin manipülasyon yapmasına izin vermeden sen ona kapıyı gösterecsksin KLŞŞÇÇ

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

İşte o Manipülasyon aşamasına gelmeden en baştan kapıyı kapatmak en güzeli gibi geliyor bunu yapabilmek çok önemli. Zamanını iyi ayarlamak lazım Ayrılığın

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Kesinlikle. Ben öyle yapıyorum, mampülasyonu anladığım an, zaten bitiriyorum.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben başta anlayamıyordum ama üzüle üzüle bazı şeyleri anlamaya başladım maalesef gerçekten manipülasyona çabuk yenilen bir tarafım varmış Bu yönümü törpülemeye uğraşıyorum

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Duygusal zekanı geliştirirsen karşı koyarsın her tepkisine 💓🎀. Ghosting yapana sınır çizeceksin. Bir zamanlar altını çizdiğin herkesin üstünü çizeceksin.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bunun için eğitimlere katıldım kuzu elimden geldiğince düzeltmeye Bu yönümü törpülemeye çalışacağım Umarım başarırım

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Başarırsın. Ben ikili ilişkilerde kıskançlık duygumu törpüledim baya mesela. Şu an hiçkimseyi kıskanmıyorum bile.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

O bende zaten yoğun bir şekilde yoktu da böyle manipülasyona çok çabuk gelebiliyorum mesela bir insan beni çok rahat suçlayabilir kendi hatası yüzünden Ve ben kendimi gerçekten o zaman suçlu sanabilirim bence bu çok kötü bir özellik ve ben bunu bir türlü yenemedim

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      1 yıl

Evet, bak bunu da çok yaşamıştım hatta bu sebeple ben ilişkimi bitirdim. Hep beni suçlardı. Kendi hatasını kabul etmezdi.

Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    1 yıl

Akıllıca harcama en doğrusu olacaktır. Düğünler çok sıkıcı, eve ve balayına harcamak daha mantıklı bence.

1
    4 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet de çalgılı çengili bir düğün olmasa da olur

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Benim kastım böyle yemekli şık kokteyli bir düğün Hani onlara da hayır denmesi falan mesela

Yorumla
    • SheWolfWoman
      SheWolfWoman
      1 yıl

Herkesin kendi zevkine göre değişir zaten 😃

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tabii değişir ya Benim demek istediğim küçük şık bir şey bile fazla gören beyler

Yorumla
  • ayarsizayar94
    ayarsizayar94 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Biraz masraf olacak illaki, sıfır masraf peşindeyse pintinin teki demektir, vurun totişine tekmeyi gitsin 😂

1
    5 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Pinti erkekle evlenen kadınlar genelde hep boşanıyor gördüğüm kadarıyla

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani Erkekler de cömertlik olması gereken bir özellik sanki

Yorumla
    • ayarsizayar94
      ayarsizayar94
      1 yıl

Tabii ki öyle, erkek verici kadın alıcıdır, bu sadece para konusunda değil her konuda böyledir. Kadın erkeğin parasını, sevgisini, iltifatini vs almıyorsa orada bir sıkıntı oluşuyor illaki. Kastettiğim şey eril disil enerji kurallarından bir şey zaten... Öğrenene kadar akla karayı seçtim 😅

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Sen ne kadar güzel ki öğrenmişsin birçok kadın hala bunu öğrenemedi hala en ufak bir şeyi aman mahcup etmeyeyim erkeği zorlamayayım diye düşünüyor sonunda da kaybeden taraf oluyor farkındaysan

Yorumla
    • ayarsizayar94
      ayarsizayar94
      1 yıl

Ya ben de deneme yanılma yoluyla öğrendim desem yeridir. Daha önceden hoşlandığım kişilere maddi manevi müsamaha gösterdikçe tepeme çıktılar, beni cepte gördüler 😂 herhalde bana emek sarfetmedikleri için, o yüzden flörtüm olsun olmasın, sadece arkadaşım bile olsa alınanları (iltifat, ikram vs ne olursa artık) kabul ediyorum, en azından etmeye çalışıyorum. Daha dişi görünmenin bir sırrı da bu bence 😊

Yorumla
  • curlyboyyy
    curlyboyyy Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl

Ne güzel tasarruflu tutumlu biri bundan olmaz da kimden olur

2
    9 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bir ömür geçer mi sence böyle bir

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Renksiz bir hayattan ötesini sunamaz bence

Yorumla
    • curlyboyyy
      curlyboyyy
      1 yıl

Geçer tabi

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Nasıl geçer Sen şaka mısın

Yorumla
    • curlyboyyy
      curlyboyyy
      1 yıl

Yoo ciddiyim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Sen çok cimri bir kadınla Her anlamda Sevgi konusunda dahil yapabilir miydin

Yorumla
    • curlyboyyy
      curlyboyyy
      1 yıl

Olurum hem de çok güzel olurum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tamam ben bunu hatırlatırım sana burada olursa

Yorumla
    • curlyboyyy
      curlyboyyy
      1 yıl

Ben düğün yapmayı bile düşünmüyorum gereksiz masraf benim gibi birini bulurum hem

Yorumla
  • sarıdilber
    sarıdilber Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Hiç girme sen bu toplara derim bak nasıl olur anasıyla otursun öyle si okadarda değil artık 😂

2
    27 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Erkekler bizden farklı düşünüyor

Yorumla
    • HeadSh0t
      HeadSh0t
      1 yıl

Hakedene ömrümüzü bile veriyoruz ya masraf ne kim☺

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Hepsi bir değil ya bence taşın kovuğundan almıyor sonuçta sapla samanı ayıran yapıyor her şeyi yapabildiğince

Yorumla
    • HeadSh0t
      HeadSh0t
      1 yıl

Herkes gücünün yettiği kadar tabikide yapmalı

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@HeadSh0t yapmıyor işte. Herkes ucuza kapatmaya çalışıyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Sarı dilber hocam haklı

Yorumla
    • HeadSh0t
      HeadSh0t
      1 yıl

O kadar da değil ama

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Valla anlayışlıyız her şekilde yardım ederiz maddi manevi anlayıp o dügüne verilecek parayı başka şeylere de veririm ama ucuza getirip aşalarsa yanılır hiç evlenesin gitsin anasının yanında otursun o başka masraflsrada bulaşmaz bile bile çile öylesi afedersin ama hamımla damımla rezil olamam onla hiç bir zaman yanımda olmucaksa niye var ki anlamsız bence

Yorumla
    • HeadSh0t
      HeadSh0t
      1 yıl

Hiç bi zaman sevdiğim kadın için harcamaktan kacinmam düğünü de O'nun için yapıyorum p yüzden varsa asla yok demem

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Altını çizdim zaten hepsi için geçerli değil diye napim madalya mı istiyon nikah mı

Yorumla
    • HeadSh0t
      HeadSh0t
      1 yıl

Peki özür dilerim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kesinlikle katılıyorum Biz zaten anlarız halden Ama kalkıp da ucuza getirmeye Çalışıyorsa bir değersizlik hissi üzerimize yüklüyorsa İşte o zaman halden anlamıyoruz yoksa halden anlarız

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Aynen öyle kendi bacısını kardeşini versin ucuza sonra gelsin bana ucuzluk beklesin kimse kimseye gebe ya da eksik değil adam olsun camını yesin tülden gelinlik yapar iki toka takıp kafama çiçekle süslemeyide bilirim açık kapatmak için Bahçede nikah dügünde yaparım ya da adetler yoruyorsa sahte altınla o gerçegi ni alıp kazanana kadar açıkta kapatırım ama iş o değil bunu hak etmeli bana açık gelmeli değersiz görmemeli

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Huzur veren huzur alır bişey vermiyorsa bitti bende saçımın teline kurban ederim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Dediğin doğru Kadın zaten her şeyi tolere eder zaten görüyorsak çabaladığına rağmen yapamıyorsa Biz zaten istemeyiz erkekler bunu anlayamıyor ya da işlerine gelmiyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet canım son dediğine de katılıyorum huzur veren huzur alır yani biz zaten onun halini görüyoruz ona göre davranırız da aşırı cimrilik yapınca evlendikten sonra sen kaç kişi gördün her yeri orayı burayı gezen hepsi bir çoğu daha doğrusu evde oturuyor Çok nadir Gezen var Eğer eşte çalışıyorsa anca yurt dışına oraya buraya gidiyorlar

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Dügün yerine ev almayı o parayı bal ayına daha güzel yere yatırımda bilirim ama lakait olursa sırf olmasın diye inatla işi yokuşa sürerim dügün isteyip böyle pislik huyum da var benim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Düşünsene günümüzde kiralar 20-30 bin bandında Adam 20 binlik salona fazla diyor ki Ömründe bir kere olacak bir şey düğün kalkıyor buna bile fazla görüyor bu adam kalkıp böyle 10 milyona ev alır mı

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Huzurla el birlikle her şey alınır ufak ufak büyürsün ama adam adam olmalı önce

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bence düşünceli adamlar böyle küçük detayları hiç kız tarafına söylemeden halletmeli

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Yapan yapıyor valla çokta anlayış iyi niyetli olmak iyi değil 60 yaşında kadın neler istiyor beğenmiyor daha kıymetli biz idare ettikçe kötü Allâh çirkin pis kaderi versin ne diyim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bir de Kötü insanların kaderi çok daha iyi oluyor bize göre farkındaysan

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Evet fazlasıyla hemde

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

O yüzden biraz değişmek gerekiyor sanırım

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Sıkıntı yok her telden çalar oynarız

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Seviliyorsun ❤️

Yorumla
    • sarıdilber
      sarıdilber
      1 yıl

Sende çok seviliyorsun 🤗❤

Yorumla
  • DedektifMinnie u
    DedektifMinnie Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Evlilikte de böyle cimri yaşayıp gider. Kesinlikle olmaz.

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • Koray232
    Koray232 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Çok zeki adamdır. Düğüne harcanacak parayla Türkiye turu yapılır👌🏻

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Tam tersi bu tarz adamların borcu oluyor borcu olduğu için eşlerini hiçbir yere hiçbir zaman götüremiyorlar ve boşanmak durumunda kalıyorlar ya da şiddetli geçimsizlik yaşıyorlar

Yorumla
    • Koray232
      Koray232
      1 yıl

Borcu olmayıp, eşiyle gezme hayalleri kuran adamlar da var.

Yorumla
  • balıkprensesii
    balıkprensesii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Ama neden masraf yapmak istemiyor bunu ona sormak lazım

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Cimrilikten neden olacak

Yorumla
    • balıkprensesii
      balıkprensesii
      1 yıl

Cimriden hayr gelmez bacım ayrıl

Yorumla
  • Napolyonparapara
    Napolyonparapara Takip Et
    Xper 6 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Olmaz hayatım kesinlikle. En özel gün masraflı olur illa ki

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Elbette masrafı İllaki olur ben de aynı şeyi düşünüyorum

Yorumla
    • Napolyonparapara
      Napolyonparapara
      1 yıl

E yani sen konuş bence karşı tarafla yoksa ömür cimri bir adamla geçmez

Yorumla
  • BLACKPILL
    BLACKPILL Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Evlilik yapmak erkekler için en kötü senaryo diyebilirim bu zamanda

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

E ne yapalım Ne diyelim o zaman

Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl

Bu devirde olmaz diyemeyiz ya, abartılı masrafa hele hiç gerek yok

1
    3 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet masrafa gerek yok

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama bu abartılı olmadığı için bunu da sorun ediyorsa Bence o evlilik tekrar gözden geçirilmeli

Yorumla
    • Ayabasanmaymun s
      Ayabasanmaymun
      1 yıl

Aynen öyle özellikle olay cimrilikse sıkıntı

Yorumla
  • _gunes__00
    _gunes__00 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Pinti birinden olmaz. Karısını da çocuğunu da elalemin gözüne baktırır , o.

1
    3 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kesinlikle çocuğu için de hiçbir şey yapmaz

• Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ömür boyu çektirir hem çocuğunu hem kendi karısına

• _gunes__00
      _gunes__00
      1 yıl

Bence de … Bir de bunun millete dağıtıp karısına, çocuğuna vermeyenleri var. 😂😂O daha da beter.

• HakanŞahin07
    HakanŞahin07 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Düğün vs gereksiz düğüne yapacağım masrafı tutacağım eve yaparım çıkacağım tatile yaparım

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bunları Zaten normalde de yapman gerekiyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ekstrem durumlar değil yani

Yorumla
  • Caqdas
    Caqdas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 97%
    1 yıl

Onun da parasal durumunu düşünmek lazım. Ortaklaşa karar alsanız daha iyi olur bence

1
    20 Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Onun parasal durumu olsa ona göre konuşması gerekiyor durduk yere doğum masrafından kısamaz

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

*düğün

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Elbette düşünmek lazım düşünmeden hareket edilmez zaten

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama kabul edin şunu cimrilik kötü bir davranış

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

eğer durumu iyi değilse zaten sen bilirsin ona göre şey ister veya istemezsin ama kalkıp ta sana ben onu alamam şunu alamam

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Cimriligi geç malını senden kıskanır olur

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@isimsizkullanıcıx11 Evet zaten aynı fikirdeyiz

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bir de ben böyle baktım kongre düğün salonlarına 15.000 lira 20.000 liraya bile düğün yerleri var ya onları bile yapmıyorsa Bence ayıp ya

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Sevindim o halde 😅☺️

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Gerçekten evlenmek isteyen erkek ne olursa olsun bi yerden para çıkartır en lux daire de yapar duygunu

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Düğünü

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@isimsizkullanıcıx11 sonuna kadar haklısın gerçekten evlenmek isteyen bunu düşünür

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Hatta şöyle söyleyeyim eşine bile söylemem sürpriz şeklinde yaparsan istemiyor olsan bile ben istiyorum bu günümüz özel diye bence

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Erkekler çok değişik karaktere sahip

Yorumla
    • isimsizkullanıcıx11
      isimsizkullanıcıx11
      1 yıl

Sevip veya sevmediklerini bi adımla gösteriyorlar

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@isimsizkullanıcıx11 erkekler gerçekten ilginç

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@isimsizkullanıcıx11 Bence erkeklerin çoğu zaman sevgiden çok bir muhtaçlık duygusu yani kendilerine bakacak insan arıyorlar gibi hissediyorum Tabii Sevenleri de var da çok nadir

Yorumla
    • Caqdas
      Caqdas
      1 yıl

Ya ister alının veya alınmayın böyle bir pahalılığın olduğu ülkede, param yoksa durumun da çok iyi değilse evlenmem. Tamam diyelim ki seviyorum ama borca girip evleneceğim ve o borçlar kendisini evleneceğim kişinin sevgisinden daha çok hatırlatacak bana. Ger gün bu borçlar nasıl ödenir diye düşünmek insanı yaşlandırır. Bekarlık daha iyi.

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Sen kalkıp 15 liralık bir düğünü bile yapamıyorsan Bence hiç evlenme zaten hiç duygusal olarak cümleler kurup da yani kadının da aklını çelme

Yorumla
    • Caqdas
      Caqdas
      1 yıl

Bekarlık sultanlıktır. Her çiçekten bal toplamak daha güzle bence

Yorumla
  • Viçori53
    Viçori53 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Gerçekçi olmayan Pollyanacı damattır olsa olsa. Fazla hayalperestlik de iyi bir şey değil😂

1
    4 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Var böyle damatlar maalesef

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

En ufak bir isteğinize bile maddiyatla ilgili yaklaşırlar ve size evlilikten soğuturlar mesela

Yorumla
    • Viçori53
      Viçori53
      1 yıl

Biraz piyasa değerlendirmesi yapma yeteneği olsa en azından eşine daha uygun bir muadil önerir skcşdjslckdl😂

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Yani piyasa araştırması Yapmayı bilmesi gerekiyor Bu güzel bir özellik zaten Böyle kişiler cimri de olmaz ki Akıllı olur

Yorumla
  • -neo-
    -neo- Takip Et
    Guru Yaş: 42
    1 yıl

düğüne yapmayan sonra hiç bişeye yapmaz. çok parçalanmayn ama masrafsız düğün olmaz

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Masrafsız düğün olmaz tabii ki ve Sonuna kadar katılıyorum düğün yapmaya hiçbir şey yapmaz gezdireceğim diye bahane bulur O parayla o parayla da kendi istediklerini alır veya borcunu kapatır kadına da çocuklarına da hiçbir şey vermez

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

ulan nikaha giderken bile yol parası bayılıyoruz nasıl olacakmış o

3
    5 Yorumla
    • mardinliiii4735
      mardinliiii4735
      1 yıl

Seninki de fazla olmuş adamı zorlamı aldın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mardinliiii4735 yok başkalarının nikahına

Yorumla
    • mardinliiii4735
      mardinliiii4735
      1 yıl

🤣🤣🤣🤣🤣onuda ver canım sende adam nikaha geleceklerin yolparasınıda verecek hali yokya

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Işte onu bile soru neden adamlar var

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

@mardinliiii4735 bir tane daha cimri bulduk

Yorumla
  • 7densonra
    7densonra Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Hic bir erkek masraftan kacinmaz.. Kiminizin kafasina sokmasi gereken sey ve erkeklerin onem verdigi sey ne kadar ölçülü oldugunuzdur. Er ya da gec bunu ogrenceksiniz

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Çok güzel. Akıllı olan, topluma uyum sağlayacağım diye zora kosmayan adamı severim. Bastım nikahi

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Nikahı basarsın o da seni hazır cepte gördüğü için başka biriyle aldatır sonra o kadına her türlü fedakarlıkta bulunur maddi anlamda sen de izlersin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ne alaka

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bi bok olmaz öyle bir erkekten erkek dedigin en az evi olmak zorunda evlenince niye kirada oturayım ki?

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Hiçbir şey yok zaten doğum işi diğer bütün topluluk işleri kadın tarafından hallediliyor ev işleri kadın tarafından Çocuklara bakmak kadın tarafından çalışmak eve para getirmek kadın tarafından yani erkeğin de bir şeyler yapması gerekiyor

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Aynen öyle herşeyi bizden bekliyolar çamaşır bulasık yemek ütü

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Masraf yapmayalım demekten ziyade zaten borç harç evleniliyorsa önceliği olmayan harcamalardan vazgeçilebilinir.

1
    21 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet harcamalardan vazgeçilebilir bu konuda katılıyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ama aşırı cimrilik de rahatsız edici bir davranış değil mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Aşırı cimrilik varsa tabiki yanlış bir durum. Ama aşırı cimrilik ne olabilir bunun örnekleri olması gerekir degilmi? Mesela çatal bıçak alırken x marka yerine y marka almakmıdır aşırı cimrilik yoksa hayatım düğün salonu tutmayalım 100 bin TL salona verecegimize kendimize harcarız demekmidir aşırı cimrilik?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sizin bu konuda òrnekleriniz varsa aydınlanmış olabilirim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Şimdi iki soruna da cevap vereceğim Öncelikle kadın Her şey tam anlamıyla yapıyor her şeyin en iyi şekilde alıyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kına nişan söz hepsini kadın yapıyor çeyizi de düzüyor erkek Hadi kiraya gidiyor bir de kalkıyor düğün de yapmayacağım küçük bir düğüm bile yapamam diyorsa olur mu sence haksızlık değil mi bu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Olmaz tabiki. Ama konu sen onu tam anlamıyla yaptın ben bunu tam anlamıyla yaptım mevzusu değil. ortak bir yaşam ortak bir harcama söz konusu ise birlikte hangi harcamalar en aza indirilebilirleği konuşmak daha doğru olmazmi? sonuç itibari ile hayat sen ve eşinin.. boşa harcamaları da ikiniz engelleyebilirsiniz?

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet ben o konuda zaten hemfikirim Boşa harcamadan bahsetmiyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kalkıp bir düğün için bile bir sürü çıngar çıkarıyorsa yapmamak için her şeye para para diyorsa ve bunu tutumluluk adı altında güzelleştirmeye çalışıyorsa Bence hoş bir davranış değil bu evlilik devam eder mi Bence etmez

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Düğün yapıp yapmamak senin tasarrufunda olan bir şey bunu kabul ediyorum. Cıngar çıkarmaya da gerek yok. dügünse düğün? kına ise kına. Hiç sorun yok. benim ilk söylediğim şey eger borçla bir evlilik yapılıyorsa gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması yönünde idi. peki sen evleniyor olsan hangi gereksiz harcamaları eşin, aile birliğin için vazgeçersin! bunun cevabını beklemek makbul olurdu sanırım..

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ben bu noktada düğünü bu kadar soru neden bir kişiyle yapamazdım mesela

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Benim için çocuklar Mesela kırmızı çizgidir çocuklarla ilgili harcamalarda da kısmaya kalkarsa olmaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sen benim yazdıklarımı okuyup yorumlamıyorsun bence. ya da çok hayalperest bir kişilik olabilirsin saygı duyarım. iyi geceler..

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Açık net söyleyeyim Benim kadar üye yorumlarını okuyup uzun cevap veren çok az Fenomen var hatta bu konuda yani oldukça iddialıyım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Fenomen! İddialı olman kendine mahsup bir durum. Bence birbirimizi üzmeye gerek yok. çok mutlu olacağın ve masallar gibi bir düğün yapacağın günlere diyelim. bizde misafir olalım olur mu?

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet çünkü gerçekten öyleyim iddialı değilim ama öyleyim ve evet Olur Buyurun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Memnuniyetle

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Güzel tatlıya bağladığımızda da sevindim ikimiz için de hayırlısı olsun diyelim o zaman hatta bütün üyeler olarak hepimiz için hayırlısı olsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Senin için hayırlısı olsun. Mutluluklar dilerim. Genel olarak konuşmak istemiyorum çünkü

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

O zaman ben kendi adıma sana teşekkür edeyim arkadaşım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Rica ederim ne demek.

Yorumla
  • scorpion026
    scorpion026 Takip Et
    Master Yaş: 40
    1 yıl

size göre heryere para saçmalı tabi. evlenince eşek gibi kocanız ödicek her şey dozunda olmalı masraf illaki olacak

2
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Hangi devirde yaşıyoruz artık Kadınlar erkeklerden daha fazla kazanmaya başladı ve evin yükünü Genellikle kadınlar üstlenmeye başladı Hatta erkeklerin borcunu bile çoğu zaman kadınlar ödüyor

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      1 yıl

hala zengin erkek arayan kızların devrindeyiz

Yorumla
  • setanalsever
    setanalsever Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 86%
    1 yıl

dügün mü istemiyor para harcamak mi soru bu.
    yapacagin dügün masrafinin yarisiyla balkan turu balayi yaparsın

1
    0 Yorumla
  • Wiitb
    Wiitb Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    1 yıl

Yani böyle bir yaklaşımı bir erkek sana yapsa nasıl olur nedne gidip güzelce anlaşıp konuşmuyorsun ya da buna mantık çerçevesinden bakıp düğün yapmak yerine güzel bir tatile gitsen daha iyi olmaz mi

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Erkekler zaten bir şey yapmak istemiyor ki günümüzde

Yorumla
    • Wiitb
      Wiitb
      1 yıl

Sen bunu sormadan genelleme yapman ne kadar doğru düğünü kadınlar da istemiyor belki akrabaları çekmek istemiyor sor konuş danış iki insan baştan bu sorunu halledemiyorsaniz hani sonu nasıl olur Allah bilir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Masraf yapmak için evlenelim niyeti olan insandan zaten eş olmaz

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Masraf yapmayı bahane etmeyin masraf yapmak ile Gönül yapmak arasında küçük bir fark var küçücük düğün bile yapamıyorsan evlenmemelisin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Bu senin düşüncen. Hiç düğün yapmayalım o parayı geleceğimize yatıralım diyen kaliteli düşünceli kadınlar da var. Bir de sizin gibi derdi millete eğlence yaşatmak için bir erkeğin ve ailesinin parasını harcatmak olanlar var. Biliyorum hemen cimri, evlenmemelisin gibi yaftalamalar yapacaksın ama yemezler. Senin gibilerine bağışıklık kazandım

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Koşarak uzaklaşılmalı canım cimri erkekten bi halt olmaz

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet erkekte en çok dikkat etmemiz gereken özellik cimrilik konusuymuş zaten

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Tengri korusun onu benim deme hakkım var onun değil

1
    10 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Kahkaha attım bu yoruma ya

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Değil mi Bizim de bazı haklarımız var ya en azından yapmaya çalışsınlar değil mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ben erkeği centilmen ve maskülen severim pembe donludur bunu diyen durumu el verdiğince en iyiyi kadına sermeli erkek kadın Empati yapıp ona yardımcı olabilir ama erkek dediğin kadınına verici olmalı

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

İşte tam olarak bunu dedim ben de Biz Kadınlar olarak zaten empati yapıyoruz onun ne yapabileceğini görüyoruz ama en azından yapabileceği tüm sınırları zorladığını görmek isteriz Biz zaten ona gereksiz masraf yaptırmayız ki ama durduk yere cimrilik yapınca İnsan bir kırılıyor bunu anlatamıyoruz onlara

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yo ben takır takır söylüyorum ucuz erkeğe kırınılmaz

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bence en doğrusunu yapıyorsun Ben gerçekten böyle her şeyi baştan dobralıkla ama kırmadan söyleyen insanların daha az üzüldüğünü gördüm

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Balık baştan kokar zaten

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Biz böyle deyince dobralıkla söyleyince patavatsız diyorlar ama sonuna kadar da Haklıyız Ayrıca Gerçekleri söylemek patavatsızlık değildir yerinde olanı söylüyoruz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Fikirleri umrumda değil kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

İşte bu kadar

Yorumla
  • Kalyademirci
    Kalyademirci Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Koşarak uzaklaşmak iyidir masrafsız düğün olmaz

1
    0 Yorumla
  • Burçakdnzzz
    Burçakdnzzz Takip Et
    Xper 1 Yaş: 30
    1 yıl

Hiç masraf yapmamak bu devirde mümkün m ki herkes durumuna göre harcama yapmalı mutlu olmak için bence

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bu devirde mümkün değil aslında Bence hiçbir zaman mümkün değildi

Yorumla
  • Armsr
    Armsr Takip Et
    Xper 1 Yaş: 19
    1 yıl

Koşa koşa giderim. çünkü bana göre düğün tamamen israf. Ona harcayacağım parayla dünyayı gezeriz.1 gün yerine bin tane güzel anımız olur.

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Küçük bir düğün bile yapmayan kişi seni asla 60 binlik uçağa bindirip yurt dışına götürmez

Yorumla
    • Armsr
      Armsr
      1 yıl

Cimriliğindenmi yoksa anlayışlılığındanmı o anlaşılır zaten ilk başta

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Düğünsüz evlilik olmaz ki misal atıyorum bir düğün salonu bulursunuz 30 35 40 binlik gelinlikte kiralarsın alıp ne yapacaksın kına gecelik vs kiralarsın adam alıyor belki ayda 60 70 bin yine yok diye yere beni tam bir o c bu

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Basında tanıyacaksın kardeşim bu şahısı düğünde masraf yapmayalım diyen evlendikten sonra hiç bir sey almaz vermez

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Etraf dolu ord pu vocugu kusura bakma calısıyo diye iyi ki bir çalısıyo para kazanıyor sen de bence hayatına bak Bi it ıcın ızulmw

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Balo salonları var biliyor musun 15 bine onu bile tutmayan erkekler varmış Pahalı diye yani Düğün bu hayatında bir kere oluyor ya

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Mecbur tutacak düğün olsun ki herkes bilsin sahıt olsun

Yorumla
  • Muratyıldırimmm
    Muratyıldırimmm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    1 yıl

Olur tabi düğünde harcayacagi parayı düğünden sonra kullanmak istiyordur gerek yok milleti eğlendirmek için çok masraf yapmaya

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Düğünden sonra para harcamasına gerek yok ki

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Bunun ayarını çok önceden yapması gerekir

Yorumla
  • çaysever16
    çaysever16 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    1 yıl

Düğünlere gitmeyide sevmiyorum. Kina geclerinide. Düğün başlı başına saçmalık, kimseyi memnun etmek için gelmedim bu dünyaya.

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Evet gerçekten düğünleri seven az var

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

Ancak şöyle düşün Herkesin bir gecesi var hani bu geceyi Senin güzel geçirmeni istese erkek iyi olmaz mı

Yorumla
  • berenyabu
    berenyabu Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

bencede masraf yapmaya gerek yok sadeve isteme ve nişan olmali onun dısında düğünr kınaya ekstra para yapmaya gerek yok o borçla 5-6 yıl anca biter çünkü biz hayatımımızı mı yasıycaz borç mu ödüycez altın takan taksın nişanda olsun bitsin

2
    0 Yorumla
  • tugaydemirceviker
    tugaydemirceviker Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 yıl

çabbbbbbbbbbbbbuk koşarak uzaklaş sen bir kere evleniyorsun kızımmmmmm kendi ne gellll bunu diyen kişi sonra senin aldığın şeyede karışır senin düğünde aldığın altınları ödeyeceğim diyip satar sonra iyice her şey boka batar sonrası kucağında üç çocukla sokakta dilenmece al bunu kafana sok senm bihhter ziyagilsin kızımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kendine gel

1
    3 Yorumla
    • neewa
      neewa
      1 yıl

Sanırım çok fazla roman okuyosum

Yorumla
    • neewa
      neewa
      1 yıl

Erkeksin dimi

Yorumla
    • neewa
      neewa
      1 yıl

Wattpad mi okuyorsun

Yorumla
  • Leylişleyliş
    Leylişleyliş Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    1 yıl

Olur mu ya öyle sevgilim de tutturmuş sadece düğün bile yemeklı olacak

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      1 yıl

E ne kadar güzel işte

Yorumla
  • Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Düğünde hiç masraf yapmayalım diyen damatla olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Düğün masrafları gereksiz mi? Siz düğün yapar mısınız? 45 cevap verildi
Takısız düğün yapılmak istenmesi? 8 cevap verildi
Bu devirde düğün yapacak bütçemiz yok, bizi ayıplar mısınız? 15 cevap verildi
Düğün, nişan falan istememek? 7 cevap verildi
Düğün yapmak gereksiz masraf değil mi artık? 5 cevap verildi
Düğünler de çok göze batmamak? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Örgülü saçlar size yakışır mı?
  • İnsanlar sizi ilk tanıdığında en çok hangi konuda yanılıyor, ilk izleniminiz ne oluyor?
  • Çilekli çikolatalı tatlı önerisi arıyorum, favori markanız ya da tarifiniz ne?
  • Bazı insanlar neden daha ilk konuşmada akılda kalıyor sizce?
  • Misafire tıraş kolonyası tutulur mu?
  • Kızlar aramızda lifting yaptıran var mı?
  • Gelmezsen gelme demek istediğiniz birisi var mı?
  • Kahveme eşlik etmek isteyen var mı?
  • Sizce günümüzde aile huzur yuvası mı yoksa travma merkezi mi?
  • Megane 4 mi Civic Fc5 mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨