Nişanda ve düğünde erkek tarafından bilezik takılmaması, maddi yardım yapılmaması garip değil mi?

eşimler çok kardeş. benimse bir tane kardeşim var. düğünümde annem, babam, dayım, kardeşim ve halam bana burma bilezik taktı. eşim tarafından ise 2 tane geldi. bir tanesini eşim kredi kartıyla aldı ve babasına taktırdı yani biz ödedik borcunu. diğerini kaynım taktı ama değeri çok düşük. ben takı sırasında şok oldum. eşimin annesi vefat etmiş ben hiç görmedim ama üvey kayınvalidem var. görünüşte iyi bir bayan. ama işin içine girince durum farklılaştı. ben o kadar soğudum ki onlardan, bir altın mı diyeceksiniz ne önemi var gibi, maddiyat önemli değil belki ama benim ailem olmadığı halde borca girerek taktı, eşimin tarafı ise daha bizi tırtıklamaya çalışıyor. çok canım sıkılıyor bu duruma. kayınvalidem 2 parmak kalınlığında bilezikleri takarak geldi düğüne, beni istemeden önce görümcelerim anneme adetleriniz nedir dedi, annemde herkeste olduğu gibi alışverişe çıkartılır ben damada alırım siz geline dedi, ne bohça ne alışveriş hiç birşey görmedim. gittim kendi gelinliğimi tek başıma aldım. eşimle konuştum, o da bana düğünde gösterirler yardımlarını, 1yerine 2 bilezik takarlar dedi. abisinin düğününde öyle olmuş. eşim amcalarıyla haşır neşir, tek başına yaşadığı için eşimin yengeleri çok ilgilenmiş, ütüsü tem, zliği ve yemeği gibi ama onlar da düğünde çeyrek taktı bana, kaynıma filan bilezik takmışlar. kına gecesi eşimin memlekette yapıldı. kaynım eşimin kartını alıp 6 binliralık alışveriş yapmış (eti, kuruyemişi, çayı fazla fazla almış eve de kalsın diye, zaten üvey kaynanam da alınanları sakladı çok azını ikram ettirdi). eşimle tartıştım. kınayı ailesi yaptı gibi gösterdi bizimkilere, ama borcu ikimize kaldı. eşimle ikimiz çalışıyoruz ama benim maaşım eşimin 2,5 katı yani herşeyi ben ödedim gibi bişey. isyan ediyorum artık. eşim ailesini mahçup göstermemek için bana bindi resmen. annemgil takı olayında çok bozuldu, bende düğünü yaptılar diye yalan söyledim. halbuki düğün salonu filan hepsini ben yaptım. ne eşimin ailesine gidesim var ne babalar günüydü filan kutlayasım
Güncellemeler
+1 yıl
eşimle bu konu hakkında çok tartıştık. ailene en ufak maddiyatla ilgili hiç birşey yapılmayacak dedim. ne alılveriş ne ufak bir hediye, onlardan çekirdek görmedim. arkadaşlarım filan bile sordu bana neden erkek tarafı hiç birşey yapmadı diye. ben konuyu bile açmadan. eşim tabiki alınıyor bozuluyor, şimdi annesi yoktu ve anneler gününde problem olmadı ama babalar gününde kayınbabama hiç birşey aldırmayınca ve kendi babama alınca sıkıntı yapacak biliyorum. ama haksız değilim bence?
Nişanda ve düğünde erkek tarafından bilezik takılmaması, maddi yardım yapılmaması garip değil mi?