Belki de ne kaybettirir diye sormalıyım.
Kolay bir soru olduğunu düşünüyorum.
Kolay bir soru olduğunu düşünüyorum.
-Tevazu sahibi olmak, Allah'ın hoşuna giden bir huy olduğu için bu kişi Allah tarafından sevilir.
O çok merhametli Allah’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler kendilerine laf attığı zaman (incitmeksizin) “selam” derler (geçerler). Furkan suresi – 63. #Ayet
-Tevazu sahibi kişi toplum tarafından sevgi, saygı görür.
Peygamber efendimiz tevazu sahink ve yumuşak biri olduğu için insanların onun çevresinde toplandıklarını bildirmektedir:
“Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.” Al-i İmran Suresi, 159 . #Ayet
Bu detaylı görüş için çok teşekkürler.
"yalınlık, gösterişsiz" anlamın da mı, yoksa "alçakgönüllülük" anlamın da mı?
Video nini gibi geldi..
Her iki anlam da birbirine yakın değil mi?
Her ikisinin anlamında şeklinde cevaplayabilirsiniz eğer bu sizi uymaz ise ''alçakgönüllülük'' olarak ifade ediniz.
"Alçakgönüllü birisi" "Mütevazi çocuk" etiketlerini küçük jestler ve iletişimdeki habire 'O sizin güzelliğiniz' diyerek kazanan biri puştluğun zirvesindedir.
Onun dışında alçakgönüllülük çok tantana yapmama biçimidir. Maddi olarak çok şey götürebilir. Ama manevi olarak birçok şey kazandırır. Alçakgönüllü biri çok çabuk kullanılan ve kenara atılan biridir.
Yalınlık, bildiğim akıcı, uzatmayan biridir. Bir şey istediğinde, direk söylediği için "kaba herifsin" etiketi alır.
"Alçakgönüllü birisi" "Mütevazi çocuk" etiketlerini küçük jestler ve iletişimdeki habire 'O sizin güzelliğiniz' diyerek kazanan biri puştluğun zirvesindedir.
Bu cümle bana bir şeyi anımsattı :) Çok teşekkür ederim bu güzel açıklama için.
Söyle söyle, belki benimde yazarken anımsadığım şeydir. :D
Ayıp etmek istemem.
Ne ayıbı?
Diğer insanların 'algınlık' tanımlarında farklı bir tanımım olduğunu biliyorsun.
Lütfen söyler misin?
İlk karşılaştığımız soruda bana soru altında yazdıkların geldi.
Burç bencesi idi.
Evet, zaten orada da "puştum ben" "erdemsizim ben" demiştim. :D :D
Burç değildi sanırım ama anımsayamıyorum ama olay şuydu; sizin gereğinden fazla mütevazilik gösterdiğinizi düşünerek sizin ''erdemsiz'' bir davranış sergilediğiniz söylemiştim. Doğru mu?
Evet, devamında "Erdemsiz biriyim, doğrudur." ve "Mütevaziliğimi sahte olarak görmeniz kendinizi küçük görmenizden galiba..." cümleleri kurdum.
Hak ettiğiniz bir şeye, hak etmemiş gibi göstermeniz; kendinizi küçük görmenizden kaynaklanır. O mütevaziliği benim açımdan hak ediyordun.
"Erdemsiz biriyim, doğrudur." Cümlesin de ''sahicilik'' var mıydı? Bence yoktu...
Kendimi küçük görmek değil aslında, egolu damgası yemek veya ''Bu da her şeyi çok biliyor ha'' ''Çok bilmiş'' gibi düşünceleri insanların aklında oluşmasını istemem.
Hak etme konusunda gelince bilmiyorum, kimisine göre hak etmişimdir kimisine göre haktan bile söz edilemez.
Şimdilik bu kadar.
Cevap
0Cevap
Insanlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar