Ailem Herşeyime Karışıyor Ne Yapmalıyım?

Benim ailem çok kuralcı , baskıcı hemen hemen herşeyime karışiyor. Annemle aramızda birşey olsa hemen gider babama anlatır. Babam çok sinirli birisidir hemen ya ceza verir ya da kızar bağarır insanların yanında beni rezil eder. İstediği herşey olsun ister sanki dünya onun etrafında dönüyormuş gibi.

16 yaşındayım arkadaşlarım babarı ile olan aktivitelerini duyuca kaçıyorum ordan gidiyorum ağlıyorum babam bana şu zamana kadar hiç vakit geçirmedik Bana hiç sarılmadı. Küçükken ufak bir yanlış anlaşılmadan dolayı bağırarak binanın kömürlügüne kitledi beni o günden berri karanlıktan korkuyorum Babamdan korktuğum gibi aynı zamanda suçsuz olduğumu anlayıncada gelip abim çıkardı beni ordan.

Abimde, ablamda, annende babamı pek fazla sevmezler çok saçma konuşur insanların yanında ve genellikle bizim özellerimizi konuşur. Bağarır insanların yanında bize. Ben okulum gereğiyle yurtta kalıyorum yurtta olmama rağmen telefondan bile karışıyolar okuldan sonra hemen yurda gidecekmişim dışarı çıkmam yasakmıs insanlar kötüymuş 16 yaşındayım kendimi koruyabilirim ama ginede izin vermiyolar dışarı cikmadim diyip ciksamda hemen anlıyorlar.
Zamanında evden kaçmayı denemiştim ama bir yere geçip düsündüğumde annen çok üzülur diye geri döndüm ama ne üzülmesi eve gelir gelmez babama söyledi babamdana 2 hafta yasak geldi hemen. Tek sosyal hayatım telefon ve aldıgım cezalarda elimde olan tek şey telefon üzerine oluyor.
Yardımcı olun ne yapabilirim.
Ailem Herşeyime Karışıyor Ne Yapmalıyım?