Ailem her şeyime karışıyor, ne yapmalıyım?

ailemden cidden cok sikayetciyim bana surekli psikolojik siddet uyguluyorlar. 18 yaşıma girdim evet bu her seyi yapabilecegim anlamina gelmiyor tabiki bunun farkındayım ama cok sıkıyorlar cidden. sacimi boyamayi birakin kesmeme bile izin vermiyorlar kaç yaşıma geldim uyuyacagim saate bile karısıyorlar Şu an istedigim universiteyi ve istedigim bolumu rahatlıkla kazanabiliyorum fakat ona bile yollamayacaklarini hukuk okumami istediklerini soylediler ya soruyorum size insan istemediği mesleği yillarca nasıl yapsın? cidden o kadar bunaldim ki artık kendime zarar vermek istiyorum. arkadaslarıma bakıyorum herkes istedigi gibi giyiniyor. Antalyanin sıcağında eşofman ve pantolon dışında giyinemiyorum.. denize girmeme izin vermiyorlar.. piercing deldirmek istemiştim bırakın piercingi kulağımı bile deldirmeme izin vermiyorlar tek çarem üniversiteye gidip kurtulmaktı ama artık o da zor benim için. dışarı çıkacağım zaman gideceğim yere onlar bırakıp onlar alıyor yetmedigi gibi her yerde beni 4-5 defa goruntulu ariyorlar. psikologa gitmek istiyorum ona bile izin vermiyorlar. telefonumu bazen benden habersiz kurcaliyorlar şifre koymam bile yasak. umarim bu yazdiklarimida gorurler ve korkunc birisi olduklarini anlarlar cidden cok yoruldum ne yapmaliyim 🥺

Ailem her şeyime karışıyor, ne yapmalıyım?