Çok acı çekiyorum, çektiğim acının günden güne azaldığını hissediyorum fakat karma denen şeyin var olması için de dua ediyorum... Sizce karma/ilahi adalet var mı? Bir gün bana bu ızdırabı çektirenin, yaptıklarını ödediğini görebilecek miyim? Öylece, hiçbir şey olmamış gibi yaşantısına devam ediyor oluşu çok üzüyor beni... İnsanım, elbette duygularıma yenik düşerek kötü düşünebiliyorum ama asla bir kötülük geçmedi içimden, sadece bir şekilde ilahi adaletin gerçekleşeceği günü bekliyorum...
Canın yandıkça daha çok umursamamayı öğreneceksin.. Elbet herkes ettiğinin bedelini bulacak. Kimisi gözüne görünecek, kimisi görünmeyecek ama ettikleri kat be kat çıkacaktır..
Dharma'yı takip et, iyi Karma kazan, daha iyi Varna ile doğ...
Dinlerin adalet anlayışları bana hitap etmiyor. Benim inancıma (ya da inançsızlığıma) göre, dünyada olan dünyada kalır. Bu yaklaşımların, zayıf olanı daha da zayıf kılığına, güçlünün gücünü perçinlediğine inanıyorum.
Bence: Bir adaletsizliğe karşı, yumruğunu sıkıp karşı çıkmadığın sürece, adaletsizliği meşrulaştırmış olursun. Adaleti ilahi boyutta aramak sadece bir aldanmadır. Hani derler ya züğürt tesellisi diye :)
Bu yüzden bir haksızlığa uğradığımda sessiz kalırsam, haksızlık eden kişinin yanına kar kalacağına eminim. Ezilenlerin, ezilmiş olmalarını kabullenmeleri için tasarlanmış hayali bir adalet sisteminin varlığını reddediyorum. Öte yandan haksızlıklara karşı ne kadar güçlüsün dersen... Değilim. Sadece konuşuyorum. Küfür ediyorum. Sonra kabulleniyorum.
Hakikaten ilahi adalet işliyor mu.. oyle haksiz davranış gördüm ki bir de kalkmış evlenmis. Vay be.. o kadar üzdü inanamadım görünce. Gerçekten ettiğini bulmasına şahit olsun istiyorum 2 cihanda yakasında elim... Allah büyüktür
Bilmiyorum, eskisi kadar aklıma düşmüyor gerçi, sanırım kendi içimde affettim. Yine de insanınız, bazen öyle dayanılmaz oluyor ki içimdeki acı, yaşattığını yaşasın istiyorum...