Beşerî adaletten yırtmış olabilirsin İlahi adalette hakim olan tanıktır Bilmez gibi davranma sen her şeyi bilirsin Seni sen eden unsur hesap günü sanıktır
ben intikam almak isterdim ama o kadar karaktersiz biri çıktı ki elimi kolumu bağladı o yüzden bende Allaha havale ettim eminim ilahi adalet onu benden daha beter hale getirecek
Her şeyi ilahi adalete bırakmamaktan yanayım... Bugünün hesabını, burada görelim... Ancak adil bir dünyada yaşamıyorum. Kanun, nizam hep gucsuze, zayifa, yoksula işliyor. Paran var mı? Kartvizitin sağlam mı? İpten bile kurtarıyorlar... Bu nedenle ne yazık ki beşeri adalet yok. Zalimin zulmü cezasız kalıyor. Haklı olan, derdini anlatana kadar hapse giriyor...
Adaletin, bu mu Dünya...
Bu nedenle, düşme arkadaş... Çünkü düşenin dostu olmuyor...
Rica ederim. Elbette, katılmak zorunda değilsiniz... Hatta bu, kimilerine kaotik, ve dar görüşlü dahi gelebilir...
Ben, sevdiklerim ve ailem için adaletini kendi sağlayan bir insanım. Neyazik ki ne ülke olarak ne de toplumda hakka ve hukuka saygi yok... Bu nedenle onurum, şerefim ve de sevdiklerime zarar gelecek ise, ben, kendi adaletimi kendim sağlarım...
Sağ duyunuzu anlıyorum. Ancak realite ; Dünyanın ne kadar, karanlık, kötü ve de kirli insanlar ile de çoğaldığını unutmadan...
Ve bu türevleri, henüz 30 larında muhakeme yeteneği dahi gelişmemiş bir savcının mütalaasında, adalet aramak ? Ne kadar doğrudur !. *Sizin hiç anneniz, kardeşimiz, kiziniz tecavüze uğradı mi? *Sizin babanın trafikte hiç dövülerek öldürüldü mü? *Sizin hiç evladınız cinsel istismara uğradımi? *Siz hiç haksız yere hakim karşısına çıktıniz mi? Üstüne hapis yattıniz mi?
Mevla ağır imtihan vermesin. Ancak bu acıları yaşayan insan gözünden bakınca ne desem boş...
( Sorular size değil, konunun anlaşılması adına yazılmıştır. Bilginize )
Gelmiyor ama insanları caydırıyor. Hiçbir zaman da tam manasıyla düzelmeyecek çünkü insanın özünde var yok etme ve zarar verme. Beşeri adalet bunu büyük ölçüde engelleyebilir, tamamen ortadan kaldıramaz. Eğitim de çok önemli bu hususta tabii