Her ne kadar müşterek gibi gözükse de maddi yük erkekte manevi yük kadında oluyor

Günümüzde kadınlar da çalıştığı için yükün çoğunluğu kadında diye düşünüyorum erkekler kusura bakmasın da sabah eşini çocuklarını doyurup işine gidip akşam da gelip akşam yemeği temizlik ev işleri çoluk çocuk bir de gece koca hepsiyle kadın uğraşıyor. Ben ne evlilikler gördüm kadın çalışıyor aksam geliyor her şey onun üstünde çocukların ödevlerine bile bakmayan, işten gelip önüne konan yemeği yiyip sonra da tv karşısında vakit geciirp gece de kadından seks isteyen ve uyuyan adamlar var. Artık kadın hem maddi hem manevi olarak yıpranıyor. Ha sansliysa eşi biraz iyi olursa sadece yükü hafifliyor kadının ama sorumluluk fazlasıyla kadında oluyor. Kendi annemden de çevremdeki annelerden de gördüğüm şey evladının her şeyine anne kafa yoruyor babalar biraz da daha rahat.
Coook dogru!
Kadında çünkü eve çocuğa bakar kocasına yaranamaz, yetmez kaynana görümce sürekli gelinini kötüler sürekli kocasıyla arası açılsın diye uğraşır, kadının akrabalarının adı bile anılmaz kendi akrabalarına hiç gidemez ama erkek tarafının akrabaları hep ziyaret edilir. Kadın tarafı akrabaları ziyareti lafı bile geçemez asla. bir konuda tartışma çıksa bir anlaşmazlık olsa kaynana kayınpeder görümce koca herhangi birisiyle tabi, diğerleri hepsi seni haksız görür sen buraya geldin bize gelin geldin ağzını bile açmaya hakkın yok derler vs vs
Bence asil sikinti bu kadinin surekli erkege benzemeye calisip guclu oldugunu kanitlamaya calismasi, erkeginde ruhunda icinde olmasada kizlar gibi narin, kibar metroseksuel... kisa dar pantolnluyu unutmayim olmaya calismasi. Erkek guclu kadin zayiftir kadinda guclu erkek ister esit erkek sevmez. Yaradilisin soyledigi erkege daha cok yuk dustugu.
Eğer sadece erkek çalışıyorsa erkekte ya para bir yerden sonra çok önemli oluyor ailemin ihtiyaçlarını karşılaya bilme onlara daha iyi bir hayat sunabilmek için kendini paralama o çok bir psikoloji bazen her ne kadar fazla anlaşamasak ta babama hak veriyorum
Cevap
127Cevap
Her türlü kadında. Erkek para kazanıyor alt tarafı. Para kazanmak kolay demiyorum tabii ki ama bir ev hanımı, anne olmak değil. Erkek günde 8 saat çalışıyor peki ya kadınlar? Günün 24 saati çalışıyor. Çocuk oluyor karnında aylarca taşıyor. Çocuk doğuyor uyumuyor. Evin tüm yükü onda. Çocukları yetiştirme yükü kadında. Kocayı memnun etme yükü kadında. Bir şey mi oldu? Hemen 'anneee' olur. Maneviyat zor şey ve manevi ne varsa evlilikte kadından beklenir. Üstüne birde ev işi var. Kadın çalışsa bile bunları yapmakla yükümlü olarak gösterilir, yapmazsa ayıplanır. Erkek de kadın da çalışıyor olsun yine eve gelince yemeği yapan kadın olur ayaklarını uzatıp dinlenen erkek olur. Yük erkekte diyenler kadınlara nankörlük yapmaktan başka bir şey yapmıyor.
Her daim eşitlik. Hayatını paylaştığın insana maddi, manevi destek olmalısın. Maddi, manevi ne varsa bölüşmelisin. Çünkü gerçek bir evlilik bunu gerektirir.
Evlilik bir yükse eğer evlenmeyin en başından.. Kadın açısından düşününce ev temizlemek, yemek yapmak, çamaşır, bulaşık yıkamak ve çocuklarla ilgilenmek herkesin yapabileceği bir iş, erkeğin mesleğini bilmediğimiz için kıyaslayamıyoruz kimin işinin daha zor olduğunu, ama hayatın boyunca birinin eline bakıp sürekli alttan almak ve yaptığı herşeyi sineye çekmek çok zor bence. Sonra çocuklar büyüyüp yuvadan uçtuğunda ve ukala ukala akıl veren kendini beğenmiş tipler olduklarında, o hayatın boyunca sırf elalem ne der, çocuklarım ortada kalmasın diye kahrını çektiğin koca ile başbaşa kalıp onun bir de yaşlı halini çekmek zorunda kalmanın ve hayatına geriye dönüp baktığında boş yere bir ömür geçirmiş olduğunu görmenin değeri paha biçilemez..
ne yazdın be kızım. evlilikten soğudum 😁
iki tarafa da yuk duser ama erkegin yapmasi gereken stabil olarak sadece calisip evi gecindirmek. ki bunu artik kadinlar da yapiyo. ama baktiginda cocugu buyuten herseyini ceken kadin yemek yapan kadin temizlik yapan kadin 9 ay sanci ceken kadin buna ragmen bir turlu cogu kocaya ve ailesine yaranamayan kadin.. tam ifade edemedim ama. manevi olarak agirlik fazlasiyla kadinda.
Yüzde 65 kadında yüzde 35 erkekte bence yük... Kendi evliligimden pay biçiyorum sadece işe gidip geliyor maddi getirisi var geri kalan hiçbirşeyle ilgilenmiyor ben 2 çocukla , onunla, ev işleri ve bize gereken herşeyle uğraşıyorum bütün yük benim omuzlarimda...
Tabi erkeğin üstünde iki bulaşık yıkayıp ev süpürmekle bütün yük bizde sanıonuz çalışan kadınlar başka ama ev hanımları bunu asla diyemez istediğim saatte kalkarım. istediğim saatte uyurum ne benden üretim bekleyen var ne başımda hadi hadi diyen patron var ekmek elden su gölden gör ev işini yat otur ohhh nerde kadında hani
Karaktere göre değişir. Insanların sorumluluk duyguları gelişmişse karşıda ki insana olabildiğince destek olur. Genele bakarsak sorumsuz kadında var erkekte. Ama ağırlıklı olarak kadında daha fazla yük var ev, yemek , çocuk, alışveriş, misafiri falanı filanı bitmez evin. Oyüzden erkeklerde adaletli olsunlar ve kadınlara destek olsunlar.
Bence kadının çünkü erkek çalışıyor geliyor yemek hazir utu yapilmis ev temizlenmis cocuk varsa cocukla ilgilenilmis hele de bu genis bir aileyse aile fertleriyle ilgilenilmis hep idare eder herseye kosturan yani psikolojikmende bedenende kadinlar daha cok yorgun cunku bir kadin helede bir anneyse herseyi dusunmek zorunda herseyi yapar o halleder diye dusunuyoruz babalar sadece evin diregi olarak maddi anlamda ve guc anlaminda koruyup kollama anlaminda guven duygusu aşılayan o ilk askımız bizim dayanağımizlar ama itiraf edelim annelerin daha cok sorumluluklari var yani daha çok yukleri var.
Her ikisinde de,
Evin her birseysini beraber paylasip beraber ustesinden gelmelidir.
Birinin yuku agirsa digeri ona yardimci olsun.
Mesela kadin ev islerinde zorlaniyorsa erkek yardim etsin.
Cocugu da kadin yanliz hayata getirmiyor, burda erkegin destegi de var.
Yani hersey ortaklaca, cocuk bakmak bile.
Ne yazık ki kadının üzerinde. Kadın çalışsa da, çalışmasa da birlikte yapılması gereken bir çok şey kadının sorumluluğu altında. Kadının kendine ait bir hayatı olamıyor çoğu zaman. Birlikteliğin, aşkın meyvesi diye tabir edilen çocuğun bile hemen hemen her sorumluluğu kadında.
İkisindede yuk var
Ama kadininki tatli bir yuk.
Erkektede bu yuk var ama birde hayatin verdigi yuk var.
Oylede olmak zorunda, yoksa erkek olmamizin bir anlami olmazdi.
Sesimiz cikmaz, canimizdan sakiniriz, ezilsekte yorulsakta of diyemeyiz. Yapmak zorundayiz.
Bro dinle beni kucuk lanet mutfagin ve evin icin sana tavsiye isiklarin hepsini söndür git kulubeye benzer fenerler var gaz lambasi gibi yak elinde tut yedi cucelerdeki gibi gezin bro sana yilin cimrilik odulunu vermesseler gel bul beni kicimi tekmele
Kimisi kadına daha çok yükler kimi erkeğe normalde eşittir erkek dısarda kendini heba eder çalışır çabalar
kadın evinde kocasının getirdiğini aş etmeye çalışır yetişmiyorsa çalışır dişinden tırnagından artırır ortak caba gecinmektir her konuda geçinmek
Kadınlar tabiki erkekler bır işe gıdıp geliyor kadınlar sabah kalkıyor evleri topluyor kahvaltı hazırlıyor çoçukları doyuruyor sonra sofra tobla iş tut öglen oluyor sonra yıne yemek yap sonra yone onun bulaşıklarını yoka aksam oluyor birde aksam yemek ne yapılacak dıye düşün😓biz kadınlar sorumllugu daha çok
Evliliğin yükü tabii ki siz değerli kadınların üzerin de 9 ay 10 gün bebeği karnın da taşıyan sizlersiniz sonuçta ev işi mutfak işi iş yeri işi derken bir de koca memnun etme olayı var vallahi işiniz zor bravo 👏👏
Bana göre her ikisi de eşit, yani hem kadına hem de erkeğe eşit görevler ve yükler düşüyor. Mesela maddiyat anlamında erkeğe bir sürü yük düşüyor, ev konusunda da kadına bir sürü yük ve görev düşüyor. O yüzden ikisi de eşit yükleri paylaşıyor.
Senin bu söylediğin geçmişte kaldı. Artık maddi, manevi her yük erkekte. Erkek hediye almak zorunda, erkek ilgilenmek zorunda, erkek geçindirmek zorunda, erkek ilişkiyi yürütmek zorunda. Ama karşılığında aldığı tek şey bir "Aşkım" sözcüğünden ibaret.
Her evlilik bir değil ama genel olarak yük erkekte. Hem çalışıyor, hem evin geçimini sağlıyor, hem çocuğuna vakit ayırıyor, hem ev işlerine az da olsa katkısı oluyor. Kadın eğer çalışmıyorsa tek işi evi oluyor, buda erkeğin yükü kadar fazla değil.
Evli bir erkek olarak bence eşit yük eşim evde ev işi ve çocugumuzla ilgileniyor bende günde 12 saat çalışıp eşimin çocuğumun ve evımızin maddi ihtiyacını karşılıyorum
Valla bizim evliliğimiz de bütün yük bende anasını satayım adam işe gider gelir o kadar başka hiç yükü yok ben ise sevgi görmek için bir taraflarımı yırtıyorum
İki tarafında büyük sorumlulukları var ama kadının sorumlu olduğu konu daha fazla, çoğu şey evlilikte kadına bağlı o yüzden yükün çoğunluğunun kadında olduğunu düşünüyorum
Kadinin kadin disarida calisir eve gelir evde calisir cocukla ilgilenir kocaula ilgilenir ailelerle ilgilenir kadin öldü yorgun öldü 😶
Günümüzde kadınlar da büyük ölçüde çalıştıkları için kadın hem iş hayatını, hem de ev işini, çocuk bakımını vs bir arada yürüttüğünden kadının yükü daha çok.
Evden çıktığımda güneş doğmamıştır ki hala doğmadı... Günde 10-12 saat civarı işte çalışıyorum. Sonrasında eve geliyorum ve yatana kadar kıpır kıpırım. Eşim de çok çalışıyor. Kıyamam ben ona.
2 tarafında Yükü Aynıdır Erkek çalışır Eve ekmek parası getirir Kadın Evin işleri ile uğrasır ev işleri de zordur çalışmakta bence eşit... 2 sinin de yükü aynı.:=
Bana kalırsa iki tarafında yeterince yükü ve sorumlulukları oluyor aile kurmak kolay değil ama iki insan bir olunca altından kalkamıcakları yük yoktur.
Bence kadinin biraz daha fazla.. hem calisip hem ev isleriyle ve cocuklariyla ugrasan kadinlar isin hem maddi hem manevi boyutunu ustleniyor.. erkekler sadece isin manevi bolumunde kaliyor..
Bence maddiyat dışında tüm yük kadında erkekler her zaman kadınların yanında olmalı kadının kıymeti artık bilinmeli kadınına sahip çıkmalı her erkek onu kırmamalı
Bence bütün yük en çok emeği veren tarafın omuzlarında oluyor. Kadın veya erkek hangisi yuvası için ne kadar çabalarsa o denli sırtı ağırlaşıyor. Evlilik bu, sorumluluk başlı başına.
Hangi taraf yükü daha çok üstlenirse onun yükü haline geliyor evlilik..
Hangi taraf özveriliyse o eziliyor..
O yüzden kendim kadar özverili ve iyi niyetli biriyle karşılaşmayı diliyorum hep.. :/
Erkeği kadını yok ki bunun bence birlikte omuzlanicaz herşeyde birlikte ben elimden geleni yaparım hayırlısı Rabbim yar ve yardımcımiz olsun
Detaya katılıyorum. Ülkemizde sadece maddi yükü üstlenen erkekler, geriye kalan her şeyle baş etmeye çalışan kadınlar. Genelde böyle, istisnalar var elbette.
Iki tarafta da sorumluluk yük var. Erkek de şöyle bir endişe de oluyor ya ailemin geçimini yetiştiremezsem.
Merhametli olanda
Anlayışlı olanda
Sorumluluk bilende
Vicadanını dinleyende
İyi olanda
Yani kadın ya da erkek farketmez. Birisinde bunlardan eksiklikler varsa diğeri yükün altında kalıyor malesef.
Tartışmasız kadının üzerinde. Birazda öyle olmalı sanki. Yuvayı dişi kuş yapar derler ya.
Bence kadınların üzerinde, bütün ev işleriyle ve çocuklarla onlar uğraşıyor, hatta çalışıyorlar bir de üstelik.. İyi ki varsınız :)
Dinen erkek herşeyi üstelenmesi gerekir kadın rahat ve huzurlu yaşayibilmesi için.
Gerçek hayatta bence Kadınlarda tüm yük. Şiddet felan derken herşey karıştı.
İkisinin de üstünde eşit yük olmamalı mı? Ayrıca bence kadının üstünde daha çok yük var, eğer hem çalışıp hem çocuğa ve eve bakıyorsa.
Evliliğin yükünü ortak çekmeyi ogrendiginiz zaman gerçek evlilik olur ve sonsuz aşkı yakalamış olursunuz
Tam olarak evet. eger kadın çalışmıyorsa maddi yük erkeğe geliyor yıpranması çocuğu iletişimi ev işleri de kadına kalıyor
bence iki tarafında aynı yükü taşıyo kadın o evi evirip çevirmekle yükümlü erkekde o eve iyi bakmak zorunda ele güne muhtaç olmadan.
Ortada bir yük olduğunu düşünüyorsak devam ettirmenin anlamı yok herkez tek başına çeksin dursun bakalım derenin suyu ne kadar akacak...
Kadınlar evde sıkılamaz sıkıntılı bişi yaşamazlar gibi , eve gelen erkeğin suratını tribini çekiyorlar. burda haksızlık var.
şimdi suç kimin bunu dayatan toplumun mu yoksa bu dayatmaları bahane edip buna göre hayatlarımı kurup bir şekilde sistemin devamını sağlayan bizim mi
Kadında maneviyat yönünden, ne kadar kadın çalışıyor olsa da maddi yük ağırlıklı olarak erkekte oluyor. Birbirini bir şekilde tamamlıyorlar yani.
Manevi yük mü kadında. Hadi ordan . Kadın trip atar surat asar. Bişey ister olmaz yatak ayırır. Manevi yük kimde? Erkek te. Maddi yük zaten erkekte çünkü yobaz toplum düzeni bu
Bence kadının, artık kadınlar hem dışarıda çalışıyor hem de evde ev işi yapıyor
Evliliğin yükü kadındadır daha çok ev hanımları için geçerli.
Türk erkekleri genelde her sorumlulugu kadına yüklediği için tabiki kadınlarda tüm yük.
😂 Her ikisinin de var bence çünkü Bizler eşit bireyleriz
Eşit diyebilirim..
Ama korku en çok erkekte olur..
valla babam anama Allah sana yardım etsin hanım senin işin daha zor diyorsa kadınındır heralde 😊
Kadın tabi, erkek para kazanır gerisi hrm kadın sırtında
Yük mü gidin ve ilişkinizi tekrar gözden geçirin hatta sifon çekin : ) @Aydınlanmış
: ) artık bana ait!
Bende öyle 😍
Seni sefil köle: )
Evlilik herşeyi paylaşmaksa eğer her iki tarafında yükü aynı
sorumsuz olan taraf yükü diğer tarafa yüklemiş demektir:)
Değişir. Erkek evin direğidir. Eğer kadın çalışmıyorsa maddi anlamda erkeğin ayakta tutması gerekir.
Maddi yükte manevî yükte benim üstümde. Ohh nasılsa ben ilgileniyorum herseyle beyefendi hiç bişeye karışmasın. Sorumsuz... Evlenmeyin gençler evlenmeyin..
hepsi bende anasını satayım... yok cıkmadı biri. eşek gibi bindiler üstüme.
eskiden öyleymiş de, artık kadının üzerinde hem maddi hem de manevi yük var.
Maddi olaylar her zaman manevi olarakta yorar. Ama karı-koca el ele verirse hepsini aşarlar. Kendi ailemden biliyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar