Büyük bir kalp rahatsızlığım var ve buna sebep benim 2 senem gitti. Geldim 20 yaşıma. Hala ygs ile lys ile uğraşıyorum. Bu sene sınava gireceğim. Haliyle zaten 2 senem gitmiş. Zaman kaybetmek istemiyorum. Tabiri caizse köpek gibi ders çalışıyorum. Bugün de annemle evin iş bölümünü yapıyoruz. Salonla odam benim dedim. Bir de küçük tuvaleti ben temizlerim dedim. Annem de şakasına isyan ediyor e simdi mutfağı ben mi yapacağım diye. Gulusuyoruz. Babam da geldi bağırıyor bana. Iste sen yapmak zorundasın. Burayı sen burayı ben diye bir şey yok. Bu ev toplanacak. Iyi de dedim ben yapmayalım demiyorum ki. Ya da biz yapmayacağız demiyoruz ki. Is bölümü yapıyoruz. Bana diyor sen köpek gibi toplayacaksin. Isin ne senin. Ye ic yat ye ic yat oldu canım falan. Nasıl bağırıyor bana. Ya dedim senelerdir ben uğraşıyorum evle. Annem çalışıyor diye evin temizliği hep bende. Annem cok yorgun değilse yardım eder sadece hafta sonları. Ve benim bu sene sınavım var dedim. Ben yapmayacağım da demiyorum ama ders çalışacağım daha fazlasını yapamam diyorum dedim. Başlarım senin sınavına. Sürt. ğe bak sen. Sic. arim senin ağzına... Bu esnada da üzerime yürüyor. Eline alıp vurmaya eşya arıyor... Ne yapıyorsun ya sen dedim. Sınavım var diyorum sınavım ben sana yapmam da demiyorum dedim. Bana diyor başlarım senin sınavına. Senin sınavın beni ilgilendirmez. Sen evi toplayacaksın. Sürt. k seni dedi. Dedim ağzını topla düzgün konuş. Haddini bil dedim. Keşke biraz adam olsaydın hayvan herif dedim. Kim var ya evinin temizliğini yapan. Sınava hazırlanıyorum ben senin evini toplamak zorunda değilim dedim... Kudurdu tabi. Annem araya girdi. Çıktı gitti evden... Kolumu da bu hale getirmiş hayvan... Ben ne yapacağım gerçekten bilmiyorum. Insanin babasi okusun diye didinir. Aman yeter ki oku onu yapma bunu yapma der. Benimkinin yaptığına bak. Hic mi düşünmez bir insan kendi evladını? Kendi çocuğunu? Gerçekten cok utanıyorum. Ne yapacağım ben? Nasıl kurtulacagim bu adamdan?
Ben böyle bir adama ( ! ) baba demekten utanıyorum. Ben ne yapacağım ?
Seni hissettiklerin konusunda anlayabileceğim kadar anladım. Empati yaptım, ben de o durum olmasa da aynı his var. Benimki de işyerinden bir kadınla tanışık, ki annemle halen evliler, o kadınla yazışmaları, nikahıma alayım seni falan yazmalarını telefonunu ortaya koyduğunda kardesim ss alıp atmış bana. Ki ben küçükken de görüyordum. Gelelim seni anlayabildiğim duruma. Ben ortaokulda sınıfın en sessiz kızı, çalışmayi seven, dışarıda gözü olmayan bir çocuğum, liseye gectigimde bana beter ol 500 de alsan adam olamazsin diyor puanima, ki kendisine dokunan hicbir seyim yok sadece evde yasıyorum, tabi oldu bazi olaylarsirf anneme vurdugunda annemi korudum diye yapti bana 1 sene ayrimciligi. 3 kardesiz. Onlara her seyi alip alip bana gosteris yapmaya calisti. Daha ben 14 15 yaslarindayim ne anlayayim ergen bir cocugum. Simdi dusundukce sinirleniyorum ki dusunmek de istemiyorum. Hafizamda kalmis. Canim isteyince ahanda boyle anlatiyorum sadece. Sonra benim ygs lys donemim geldi. O ayrimcilik olayi ortada kalmadiysa da beni dershaneye falan gondermedi. Dolu parasi var. Dedim ya isyerinden mi ne tanismis bir ... ile. Onun kizi var. Onlara yediriyor, benim dershaneme gelince kilini kipirdatmiyor ustune bagiriyor. Hastaneye gelince goturmez. Ayni sekilde ablamin disleri cok kotu durumdaydi. Diyoruz tel faan taktiralimsey yapalim para odeyecem diye bize odu kopuyor. Sucumuz sadece annemin dogurdugu olmak. kucukken bize anne demek yasakti. Korkudan 5 6 yasinda cocuk anne veya anneanne diyemiyordum. Tek amaci para. Anneannem para vermemis mi ona napmis. Sacmalik. Bu yuzden para icinde bogulsa keske diyorum bazen. Beddua da etmek istemiyorum. Allah goruyordur. Ne diyeyim amacim sadece o evden gitmek onun parasi seyi altinda olmamak. Hayirlisi. Seninde sorunun varmis. Bakiyorum diyorum herkesin sikintisi var, demek ki bizim sinavimiz boyle. Hayirlisi olsun hakkimizda biz onumuze bakalim. Ileride de dikkat ederiz iste cocuklarimiz boyle durumlar yasamasin diye, Allah sabir versin.
Yalnız değilsin. Senin çektiğini ben çok ufakken çekmeye başladım. İçip içip gelirdi eve, üstüne döverdi. Annemle de hep kavga ederdi. Her kapı çaldığında saklanacak delik arardım. 13 yaşında falandım o zamanlar yola küçük bir çocuk fırladı, ben de tabi arkasından. Neyse işte sonuç olarak araba üzerimden geçti. Ciğerlerim su toplamış diğer iç organlarım da zarar görmüş. Bir günde üç ameliyata girdim. Aynı gün hastanede bana ne dedi biliyor musun? Keşke o arabanın altından sağ çıkmasaydın. Attıgı dayaklara, küfürlere rağmen sevdim onu. Ama bu olaydan sonra sadece nefret duydum. Çocukluğumu yaşayamadım ben onun yüzünden. Sadece bu kadar değil dahası da var. Sen kendini güçlü tut. Ben öyle yapıyorum.
Öncelikle onu dünyaya getiren annesine küfretmek istemiyorum, ayrıca ona senin gibi aklı başında bir evlat veren annene küfretmek istemiyorum. Ya bu çomarlar nasıl aile kuruyor, kadınlar bu kadar mı ger*zekalı da beş para etmez adamlara yuva yaratıyorlar. Keşke oralarda olsaydım da şu şerefs*izin ağzını burnunu kırsaydım. Bunca aptalın elinde instagram, dünya umurunda değilken, eğitimini tamamlamak isteyen aklı başında bir kızın talihindeki aileye bak. Bence savcılığa gidip, bu şiddetten ve durumdan bahset. Devlet sana yardımcı olmak zorunda son yasalarla. Baban da ilk şiddete yöneldiğinde cezaevine girme yolunda ilerler. O korku ona yeter. Artık korkmayın böyle ciğeri 5 para etmez insanlardan.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sürekli öldürmekle tehdit ediyor. Seni öldürürüm. Abini öldürürüm. Anneni öldürürüm. Sonra da kendi kafama sıkarım. Dünya sizin gibi pisliklerden kurtulur. Bir siz mi doğruyu biliyorsunuz . Ben haklıyım diyor.. Her zaman bu böyledir. Kac kere annem ayrılmaya kalktı diye kadını dövdü
Bir gün belli etmeden, bu davranışlarını kayıt cihazı ile kaydetmelisin. Ailecek şikayetçi olup, annen de boşanma davası açmalıdır. Tehditlerine gelince de başka bir muhitte sizinle alakasının olmadığı bir yerde yeni hayatınızı kurmalısınız. Zaten kalp rahatsızlığın varmış, stresten uzak durman gerekir. Adım atmazsanız, bu adam hiçbir şey yapmasa bile stresi ile yine sonunuz olur. Yaşadığınız hayattan keyif alamazsınız, gelecek kuramazsınız. Yuva kurmaya kalksanız, sorun olur bu dangalak. Bir avukatla konuşmalısınız, güvenli bir biçimde, devlet korumasında nasıl sağlanır, öğrenebilirsiniz. Ayrıca kadın dernekleri var, onlar da çözüm sunacaktır. Bir süre sıkılıp, uğraşırsanız kurtulabilirsiniz. O mal de gitsin kendini mi vuruyor, napıyorsa yapsın. Sorumluluğunu aldığı, kendinden zayıf ailesine ahkam kesmekle olmaz o işler. Onun kalıbını.. neyse.
Bilmiyorum onu yapabilir miyim? Korkuyorum. Artik cidden diyorum bu adam beni okutmayacak. Onunla ugrasmaktansa evlenip gideyim. Bundan iyidir diyorum gerçekten
Evlenmek de çözüm değil ki, ülkemiz böyle çomarlarla kaynıyor. Evleneceğin kişi iyi bile olsa, sevemezsen yine işkence gibi gelir aynı yastığa baş koymak. Bu tip kaçışlar mantıklı değil ama bu duruma düşen bir çok aile eminim vardır. Bir psikolog desteği ya da avukat desteği ile mutlaka çözüme götürecek fikirler alabilirsin. Başlarına gelmiştir daha önce. Sen de doğru dürüst okulunu okursun, kimi seversen onunla evlenirsin.
Şimdi babandır bu kadar ağır konuşma her baba evladına bu tür muamele yapabilir sen sakin kalmaya çalış sonuçta onlarda senin için koşturup akşama evine bir dilim ekmek getirme derdindeler bişeye sinirlenmiş olabilir her zaman eşref saatinde olucak diye bişi yok bazen insanların doğal olarak eşşek saatleride olabiliyor sen sakin kalmaya çalış hem dersini çalış hem evinin işlerini aksatma ileride anlarsın ne demek istediğimi sen oku çalış biyere gel onlar seninle gurur duyucaktır.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yalnış yapıyorsun ne kadar haklı da olsan baban atan hadi öl diyebilir misin? Canın cehenneme diye bilir misin? Şimdi diceksin o bana bunları bunları diyor ben niye demiyim. Herkes sınavda bu dünya da sen dünyalık için sınavım da sınavım derken, babanla sınandığını unutuyorsun! O da seninle. Bak bir burada ki yorumlara babana neler demişler? Ben üzüldüm bir baba ne kadar kötü olsa bile kimseye laf söyleme hakkını verme, sen özelini anlatarak burda herkesin önüne attın babanı olmaz sen sabret ki Allah mükafatını versin sana iyi bir bölüm kazanarak, hayırlı bir eş karşına çıkararak..
canım oncelikle aynı sorunu yasamıs bırı olarak dsenı cok ıyı anlıyorum benım kolum daha beter bır haldeydı ve 15 gun kapanmadı yaz sıcagında hep kolumu sakladım ben.. oradan cıkman tek yol fakat bunun ıcın bıraz he demek zorundasın.. baska caren yok mumkunse cok dıyaloga gırmenekadar kızsan bıle.. buyuk ıhtımalle annen de ondan cekıyordur benım annem gıbı lütfen muhatap olma bunlar hemen sıddete basvuran sosyopat yapılı yaratıklar
İçim cız etti okurken 😔 Allah böyle alçakların belasını versin! Baba diyemiyorum, denmez de çünkü 'Baba' sıfatını hakedecek birşey yapmıyor.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Inan baba demeye utanıyorum. Gerçekten demeye utaniyorum. O kadar iyi babalar varken, o kadar evladini , colugunu çocuğunu esini düşünen babalar varken buna da sen babasın demek, obur babalara hakarettir. Gerçekten diyemiyorum. Cok üzülüyorum be. Ne bir sey diyebiliyorum. Ne bir şey yapabiliyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Kaldım öylece
Gercekten ahmak bir adam ben kpss hazirlaniyom hicbi ise el attigm yok arada soylenirler ama siddete basvuracak kadar degl hele bir baba kizina o kelimeyi nasil kullsnr karaktersz
canım kardeşim bunlar birer sınav sakın üzülme , her sıkıntının arkasında , güzel bir şey olur ya , senin bu sıkıntının arkasındaki güzel şey inşallah sınavını kazanır ve kurtulursun , allah yar ve yardımcın olsun, sabır ve şükür ile hepsi geçer. umudunu kaybetme hiç, güçlü insanlar büyük sıkıntılardan çıkmıştır,
Ben de onu dedim zaten. Karaktersiz. sin dedim. Ve sana şu kadar söyleyeyim. Ben kapanacagim dedigim zaman dayak yedim. Agzima s. ti. Niye kapaniyorum diye. Aldığım kıyafetleri yırttı. Toplum icinde başımı açmaya kalktı.
klasik muhabbet kız evlat evin cariyesi hizmetçisi her şeyi yapacak ses çıkarmayacak kültür meselesi anlayış meselesi maalesef hala bunun savunucusu tatbik edicisi insanlar var baba tahakkümü evin reisi olmanın verdiği yetkiyle evlat dövme yetkisini kendinde bulan duygu yoksunu zavallı kişi
Tam üstüne bastın gerçekten. Ne diyeyim ki... Artık hani evlenip gideyim diye bakıyorum resmen. Okutmaz bu adam beni. Izin vermez. Bununla uğraşmaktansa cidden evlenip gideyim daha iyidir
sırf bunun için evlilik yapma okumana bak sabret görme duyma sonrasında elinde mesleğinle hayatını kur istediğin sevdiğin biriyle mutlu ol içinde bulunduğun durumu sadece bir geçiş olarak gör ordan aldığın hırsla daha çok asıl iyi yerler kazan hayatını kur
En İyi Cevaplar