Olur ya, evlilikten önce sizi çok seven, aman kızım aman oğlum diye peşinizde koşan kaynananız siz evlendikten sonra kötüleşse, cadılaşsa... :) Ne yapardınız?
Evlilik öncesi canım cicim olan kaynananız evlendikten sonra şirretleşse, tepkinizi nasıl koyarsınız?
Hiç birşey yapamadım. Öyle bir kayın validem vardı. Bu evliliğim bitene kadar da devam etti. Uzaktık son yıllarda, yine de uzaktan yapacağını yapıyordu. Sonuç ; kimseleri beğenmediği yakıştırmadığı oğlu, işin suyunu çıkarttı. Onunla da kalmadı, üzerini balçıkla sıvadı. Artık dayanamadım ve bitsin dedim.. meğer onun istediği de buymuş. Göbek atarak kabul etti. Avukata gitmeyi parayı verip davayı bile o açtı.. Kayınvalidem telefonlar etmeye, ağlamaya benim haklı olduğumu ve ne kadar üzüldüğünü söylemeye başladı.. :)) Ve 3-4 ayın içinde evliliğimiz bitti. 20 yılın üzerine.. Oysa ne çok uğraşmıştı sataşmıştı, laf sokmuştu bana.! Yeni gelin yabancı uyruklu. Birşey dese onu anlamaz bile. Tek bildiği dil İngilizce. Kadınla tanışağı ve oğlununda evine gideceği günün gecesinde, düşüyor ve felç geçiriyor. Bir tarafına inme indi. Uzun süreli hastane ve rehabilitaston merkezinde o taraftaki eli. Ve bavağını kuşlanabilmek için tedavi gördü. Sonra eve çıktı. Artık kendi işini kendisi yapamıycak durumdaydı. Ve 3 erlek kardeş birleşip para koydular. Amnelerine yatılı bir bakıcı tutuldu.. Çocuklar benim yanımdayken, bu yaz babaları bir whatsap mesajı gönderdi.. Üzgündü.. "Annesini büyük abisi bir yaşlı huzur evine yerleştirmiş o gün.. Bana sen durumu çocuklara açıklarsın uygun bir dille" yazmış. Tamam olur, dedim. Çünkü zaten evliyken de tüm zor şeyleri ben söyler ve yapardım..:))
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Teşekkür ederim. Kendisi fun once vefat etti. :'( her şeye rağmen üzüldüm.
Beyler çok güldürdünüz beni ya, kapıya koyan var, def eden var, yüzüne bakmayan var, dürüst olun biraz daaaa, eşleriniz de sizin annenizi arsızlığından dolayı kapıya koymaya kalksa, oh aşkım hak etti, çarp kapıyı suratına mı diyeceksiniz. Buradan 5 dk önce başka bir soruya baktım, orada kızcağız kaynanam bana zulüm ediyor diyor, erkeklerin çoğu, eşinin annesi sabret, anneme saygısı olmayan eş istemem, ona anne denir kaynana denmez demişler, Ya size yapılınca kaynana kapı dışarı, eşlere yapılınca anne kutsaldır, çözemedim, siz ve anneleriniz mi çok kıymetli, yoksa eşleriniz ve anneleri mi değersiz,
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
AŞK EVLİLİĞİ VE ERKEK GÖZÜ AÇIŞINDAN
Anne de eş de aileden kesinlikle taraf tutulmamalı. Bunların arasındaki problemler genelde ilk başlarda olur ve başlarda bitmesi gerekir. Aynı zamanda genellikle yüzyüze birbirlerine girmezler. Birbirlerine ketumca iğneleme yaparlar. Bizi tek bulduklarında problemi bize yansıtırlar. Hatta fitneleme yapabilirler. Eşimizin bizi yalnız ve etkisiz yakalama ihtimali daha yüksek olduğu için avantajlıdır. Siyasi hegemonyasına girmemiz daha kolaydır. Sorun bize yansıdığı için kimin ne kadar haksızlığa uğradığına biz karar verebiliriz.
Sorun küçük ise kesinlikle gizli kapaklı, bir ona gidip bir ona gidip, ayak yapıp, idare edilmemeli. Uygun bir zamanda bir aradayken uygun bir şekilde konuya girilip adalete hatalıya kusura bakma dedirtilmeli. Dedirtilmiyor ve o esnada seviye düşüyorsa hemen karımız alınıp olay yerinsen uzaklaştırılmalı. Sorun büyükse (Örn: Annenin iddiaları; gelin aldatıyor, gelin büyük paraları gizlice biryerlere aktarıyor, şiddet) Bunlar size ne kadar zarar verir bilmem. Mahkemelik olun adam gibi ayrılın.
Aynen öyle se oldu. Fazla şımardı kadın. Istediği hakareti etti. Her iftirayı da attı. Evimize her müdahaleyi yaptı. Kavgalar çıkardı. Şimdi gelinim arasın diye eşime tembih veriyor. Valla 1 aylık geline "annecim " şeklinde hitap etmedi diye ahlaksız, hayvan kadın, boşansınlar diyen kayinvalideyi ben aramam. Eşimin hatri için çok dayandım. ama daha kötü oldu. Enayi dediler buseferde. Bende aramiyorum umursamıyorum
Saygımı bozmadan cevap vermem gereken her şeye cevap verip yapmam gereken her şeyi yaparım. Mesafeli davranarak dengeyi ve saygıyı korumaya çalışırım. Gerekirse görüşmem. Eşim, çocuklarım görüşebilir, tabii;hatta görüşmeliler de kayınvalidem çok kötü bir insan olmadıktan sonra. *Gecen bol olsun.*
Hiç öyle derdim olmadı ama olsaydı. Şirinlik yapar , gönlünü almaya çalışırdım. Sonuçta sevdiğim insanın annesi kendi annem sayılır. Eşimi sevdiğim insanı güzel yetiştirmiş ki sevmişim , onun varolmasına vesile olmuş.. Yaşlılar baştacımız olmalı.
Böyle bir durumunda eşimle konuşur annesi ile arama mesafe koyacağımı söylerim. Sonuçta yeri geliyor kendi annemizin bile söylediği sözleri çekemediğimiz durumlar oluyor. Annesini uyaracak yapılacak bişi yok.
Saygımı korur ama mesafeli olurdum eşime hemen bahsetmezdim ortalığı karıştırmamak icin eğer katlanılmicak kadar çok kiriyorsa uzuyorsa bahsedebilirim tabiki
sertleşirse tabikide bende sertleşmek zorunda kalirim benim öyle kaynana dır dırı kaldıracak bir akıllı kafam yok... oğlu beni ona gelin etdiyse oda saygı duyacakki onada saygı duyulsun
Çok fazla abartmadığı taktirde bir şey söylemem, hem benden büyük, hem yaşlı olan birinin üstüne çok fazla gitmemek herek bence zaten ne kadarlık ömrü kalmıştır ki yazık yani... :)
Ne yaparsa yapsın saygıda yine de kusur etmem, ne de olsa annedir, iyisiyle kötüsüyle bizimdir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başımda lanet bir kaynana var maalesef oto bok a alınıyo canımdan bezdirdi hergün sinir krizi geçiriyorum altında oturuyorum aklınız varsa evlenmeyin iyi kaynana diye bişey yok benki okadar tatlı dilliyim beni bezdirdi sürt ük karı
Burda kocanın annesine ağzının payını vermesi gerekir. Gelin bişey dese zaten kaynana hiç duymaz, daha fena devam eder. Oğlundan tepkiyi görmesi en önemlisi.
@ZehriKuyu kardesim sen iyi misin? Eger esimin annesi benimle gecinmezse esimde benimle olucagi icin annesiyle gorusmesi azalir bu benim ehemmiyetim disinda gelisir. Tanimadigin bir kiz hakkinda bos bos konusma sikayetlendin.
En İyi Cevaplar