İngilizceyi ve Almancayı çok iyi biliyor musun, yani konuşabilecek düzeyde misin? bu arada Kürtçenin pek bir önemi yok ingilizce almanca varken niçin kürtçeyle uğraşayım dünyada pek bir önemi yok kürtçe bilen birisi zaten Türkçeyi'de biliyor dolayısıyla bir kürtle anlaşabiliyorum ama bir ingiliz bir alman bir fransız Türkçe bilmiyor ve ortak dil olan ingilizceyle iletişim kuruluyor ki dilin amacı zaten iletişim kurabilmek iletişim kurabiliyorsam dilin pekte bir önemi yok. Bu arada
25 Yorumla- +1 yıl
iranda 15 milyon kürt var ıraktada milyonlarca kürt var ve suriyedede onlar türkçe biliyo mu
- +1 yıl
her dili bilmek işe yarardır
- +1 yıl
biraz zekanı çalıştırırsan ne demek istediğimi anlarsın
En İyi Cevaplar
+1 yılKürt olabilirsin lafımız yok. Fakat kürtçe bir dil değildir. Kürtçe nedir biliyor musun? Dağdaki teröristlerin sırf bu devletin topraklarını çalıp devlet kurabilmek ve bunu hayata geçirebilmek için attığı adımlardan biridir kürtçe. Bir devletin dili çok önemlidir. Fakat kürtçe dağdaki teröristin uydurduğu, İnşaallah kökleri kurutulacak olan vatan haini köpeklerin eseridir. Bu yüzden kalkıp kürtçeyi bir bokmuş gibi sorma?😡
26 Yorumla- +1 yıl
@yigitsrn Irk ayrımcılığı mı tamam. Ben orta asyada çini. Avrupayı, abdyi karşısına çıkan her ülkeyi dize getirmiş olan türklerin torunuyum. Ordusu rabbimin korkusuyla dolan ve dünyanın en iyi ordusu olan ordudur türk ordusudur. Padişahları Mete han, Cengiz Han, Osman Bey, Orhan Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Cennet mekan Sultan Abdülhamit Han ve ulu önder Atatürk gibi bir sürü muhteşem liderleri olan, muhteşem devletleri olan, muhteşem orduları olan devletlerin torunlarındanım. Senin gibi türklerin himayesinde yaşayan abd nin köpeği olan bir ırka sahip değilim. Ha haberin olsun şu anda kürtler ikiye ayrılıyor. Bizim kardeşimiz olanlar, abd nin köpeği olanlar. Sen abd nin köpeği olanlar tarafındansın herhalde. Çünkü benim kardeşim dağdaki teröristin dilini bana güzel de aksetmez. Şu abd nin köpekleri yok olsun kürtlerle tek ırk oluruz samimi söylüyorym bunu. Güney anadoluda darbeye karşı durulduğu zaman
- +1 yıl
@yigitsrn Bu adamlar da çıktı. Vatanları için günlerce sokaklarda dolaştılar. Bir tezyeyi izledim terörislere sikt irin gidin lan vatanımdan diyor. Bunlara can feda. Ama senin gibi abdnin köpeği olan kürt teröristlerin dilini güzel göstermeye çalışanlar olduğu sürece siz çoğumuz gözünde abdnin köpekleri sayılırsınız. Hiç kusura bakmayacaksınız. Kürtçe terörislerin bu devleti parçalamak için devlet kurmak için attığı adımlardan biridir.
- +1 yıl
hahahhahahaha turklerin torunuymus hepsini s ktm ôldu lan bi defol haha saniyor turkler allah ulan mogol artigi yalan tarihinle kime ahkam kesiyorsun sen. bir kurdun yukardakinin dedigi gibi boku bile olamazsin ayrica o kucumsedigin dil dunya zengin diller siralamasinda 13. sirada ama senin boklu arapca farsca karisimi toplama turkcen 20. sirada bize bos laflarla degil verilerle geleceksin aptal turk
- +1 yıl
Bende o türk mültecilere zamanında acıyıp bu topraklara almış insanların torunuyum tabi nankör yine nankör değiştirmedi siz kansızları
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla gereksiz canım kusura bakma. lazca da gereksiz mesela.
54 Yorumla- +1 yıl
evet türkiyedeki insanlar için her dil gereksiz ama türkçe gereksiz değildir
Cevap sahibi+1 yılTürkiye de yaşamak isteyen Kürtçe değil canım, Türkçe öğrenmek zorunda. Türkiye ile iş yapan Türkçe öğrenmek zorunda. Kürtçe ne işlerine yarayacak. Şimdi yani, Ticaret dili Rusça ya da Evrensel dil İngilizce varken hiçbir işime yaramayacak Kürt dilini ne diye öğrenmekle zaman harcayayım. alınmayın bunlara. Türkçeye sahip çıkın, hepimiz Türk vatandaşıyız ana dilimiz Türkçe.
- +1 yıl
keşke ne demek istediğmi anlasaydın ama ince düşünmek ülkece huyumuz değil
Cevap sahibi+1 yılAnlayamadıysan bir şey diyemem, herkesin algılama yetisi aynı değil canım iyi geceler.
+1 yılGereksiz bir dil. Hic bir ülkenin resmi dili bile degil.
41 Yorumla- +1 yıl
3 ülkenin resmi dili
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Kim ne derse desin kürtçe dildir elin gavurunun dilini başının üstünde tutarlar ama kendi insanını dışlarlar
122 Yorumla- +1 yıl
helal kardeşim
Gizli Üye(25-29)+1 yılortalık cahil dolu umrumda mı. umrumda değil. benim umrumda olan gerçekler , doğrunun ne oldu. Kürtçe bilicem ne olacak. çoğu kürdistan istiyor. Bilmiyorlar cahiller kürdistan demek israil demek. israil sizi kullanıyor demek... çoook hakikatler var da , halk ne bilsin cahil dolu ortalık.
02 Yorumla- +1 yıl
israil seni oldursun insalla
Meslek ve bulundugum konumdan dolayi bilmek zorundayim bu yuzden biliyorum
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılHayır, bir işe yarayacağını sanmıyorum. Onun yerine ingilizcemi daha da ilerletir ya da başka diller öğrenirim.
40 Yorumla Isterim tabikide :) Almanlara benzer aksanlari var.
33 Yorumla- +1 yıl
yo çevremdeki herkesin aksanı çok güzel
- +1 yıl
almanca başımı ağrıtıyo
- Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılİleride böyle cumhurbaşkanı filan olursam Kürtçe konuşanları idam ettireceğim
28 Yorumla- +1 yıl
@brls44 Bundan 2 yıl önce de bir hoca benzer bir şey söylemişti şu an Diş hekimliği okuyacağım
- +1 yıl
@brls44 50 yıl okursam zaten 57 yaşımda filan olurum bununla beraber işletme uluslararası ilişkiler ilahiyat gibi bölümler okunulduğunda zaten sana bir şey katmıyor
- +1 yıl
@brls44 Küfür etmenden ne kadar kendini kurtarma çabasına girdiğini kanıtlıyor savunacak bir şeyin yok ki küfür ediyorsun yazdığım yorumu anlamadıysan bir kaç kere daha oku ya da sen sonradan anlayanlardansındır
- +1 yıl
@brls44 18 yaşında biri yetişkin olarak kabul ediliyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılöğrenmek güzel bir şey tabii fırsat bulursam mutlaka değerlendiricem
40 Yorumla
+1 yılGereksiz diyen gereksizdir
Her dil gereklidir
Nefret ettigim Siyonistlerin dili bile. .20 Yorumla
+1 yılkurtce bilmiorm gerek de duymuyorum. ama lazca biliyorum kardes
19 Yorumla- +1 yıl
ozaman bende bir kürt olarak lazcayı gereksiz buluyom desem nasıl olur
- +1 yıl
olabilir. benim icin senin gorusunun hicbir degeri yok cunku
- +1 yıl
benim ana dilim TURKCE
- +1 yıl
sağol sen söylemesen ben bilmiyordum
- +1 yıl
ne mutlu TURK um diyene
- +1 yıl
bu sinirlarda bu dile konusucaksiniz seve seve. suriyelilerle iraklilarla da kurtce konusursun anca
- +1 yıl
bide bunlara ulke demis arkadas. baska ulkelerde de konusuluyo diye. sana suriyeliler ve iraklilarla tatli sohbetler kardes.
- +1 yıl
zeka sevşyesi düşük insanarla pek sohpet etmem ha suriyeli ıraklı zekası yüzsek birini bulsam niye konuşmıyım insan değiller mi
Aile & Toplum konusunda 721 cevap paylaştı. Gerek yok onun yerine Arapça öğrenirim Kürtçe yine öğrenmem
28 Yorumla- +1 yıl
git öğren ozaman
- +1 yıl
sana faydalarını sıralardımda bende seni gereksiz buldum üzgünüm
- +1 yıl
orta doğuda 60 milyon kürt var
- +1 yıl
irak iran ve suriyede 2. resmi dil
+1 yılkürtçe şart canım İngilizceden sonra öğrenilmesi gereken ikinci dil kürtçe zaten ya
10 YorumlaHer dil bir insandır görüşüyle bakarım ben
kullanılan her dili öğrenmek isterim
ama en çokta osmanlicayi öğrenmek lazım
ecdadimizin mezar taşlarını bile okuyamıyoruz00 YorumlaVuvvvv bende kurtceyi biliyorum bana ingilizce ogretirmisn:)))
00 Yorumla
+1 yılBende 3 dil biliyorum italyanca, türkçe, ingilizce.
00 YorumlaBir Dersim'li olarak kürtçe bilmiyorum dediğimde o bakışları unutamıyorum 😀 Soruya gelecek olarak, isterim. Ailede bir ben bilmiyorum zaten 😂
00 Yorumla
+1 yılÇalıntı ve saçma bir dil hiç bir orjinal tarafı yok.
Sayıları bile farsçadan çalıntı.26 Yorumla- +1 yıl
farsça kürtçenin atasıdır kürtlerin soyu farstır bu yüzden diller benzer tabi bilmediğin için cahiliğini mazur görüyorum
- +1 yıl
Fars diye bir milliyet yokki
- +1 yıl
persler dünyanın en eski milletlerinden biridir pers ve med adında iki imparatorluk kurduşar ama cahilliğini mazur görüyorum
- +1 yıl
ve farsça yani persçe dünyanın en güzel dillerinden biridir bu gün iranda konuşulur
- +1 yıl
Persler yok demedim farslar yok dedim
- +1 yıl
fars pers aynı şey
Ben Bursalıyım. Sevdiğim adam Tuncelili onun içim öğrendim. Bir ayda hemde
10 YorumlaKurtce bilenler ingilizce ve almancshi daha hizli ogreniyormus dogrumu
24 Yorumla- +1 yıl
evet çünkü aynı dil ailesinde hint -avrupa dil ailesi
- +1 yıl
benım bu hayatta en çok istediğim şey dil öğrenmek ingilzce almanca ve rusca ama bir türlü bnu başaramadım kurslara gittim zekam sayısala çok yatkın ama sözele gelince zorlanıyorum türkçe dil bilgim bile sıfır adam gibi türkçe hocasına denk gelemdim hatta bikeresinde bunlardan birine sordum ünlü harf ne demek diye bir çogu duymazlıktan geldi onlarda bilmiyor ne anlatttıgını :) neticede bikaç yılımı verdim ama adam gibi bir hoca bulamadım ne önerirsin özel hocamı tutmalıyım bununla ilgili olarak
- +1 yıl
bende tam ters, i sözelim iyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılkurtce bilmiyorum ama kurtce konusulanlari anlayabiliyorum. cunku kurtce turkceden kopya cekilerek yapılmış cakma dandik uydurulmus bir dildir kurtce.
11 Yorumla- +1 yıl
hahhaa mal demek ki sen hayatinda kurtce konusan biri duymamissin hahahah kendini bir de boktan saniyor sen bi halt etmezsin hele gel kurtce konusayim anlarsan namussuzum ahmak turk
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman kalsın :D
Öğrenmek istediklerim sadece ingilizce ve almanca
Anadilim gibi ingilizce öğrensem de yeter :D00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslen kürdüm ama ögrenmek istemiyom çok kaba dil bence gıcıgıma gidiyor
24 Yorumla- +1 yıl
Tu çı dıbeji kuro?
Cevap sahibi+1 yıl@siyahbeyazmavi dostum az cok biliyom küfürleri falan.
napıyon nediyon cart curt işte ama dediigm gibi ögrenmek istemem bir işime yaramaz ve kaba geliyor bana yani- +1 yıl
İhtiyaç duyduğunu öğrenmişsiz zaten😂
- +1 yıl
lehçeye şiveye göre değişiyor goranice ve soranice şiir gibidir farsçadan daha kibar ama kurmanç lehçesi biraz daha kaba eğer merkezi kürtçeyi dinlediysen kibardır
Gizli Üye(30-35)+1 yılkullanıcağım bir durum olmadığından beni için gereksiz
00 YorumlaHer lisan bir insan elbette isterim
20 YorumlaIstemezdim. Sebebi ise bir isime yaramazdi efenim
14 Yorumla- +1 yıl
bunu bilemezsin
- +1 yıl
sana işine nasıl yarayabileceğini anlatırdım ama boş koy
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenmek istemezdim. Çünkü biliyorum 😄
010 Yorumla- +1 yıl
Este ha zıkkım :)
- +1 yıl
@Hüzün_Kovan_Kuşu ne diyon la 😕
- +1 yıl
Doğrusu ''ez te hezdikim'' imiş.
Ben arkadaşlarımdan neredeyse Kürtçeyi öğrendim ama yazımı bilmemem normal değil mi sence? :/ - +1 yıl
@Hüzün_Kovan_Kuşu zıkkım dedin 😕 kufur ediyon sandim 😂😂 ez ji te hez dikim 😄
Yazim dili farkli çünkü 😕 - +1 yıl
O kadar olsun Kürtçe dili ve edebiyatı okumadım :D
- +1 yıl
@Hüzün_Kovan_Kuşu o hızdıkım değil miydi
- +1 yıl
Valla halezdıkım bile olur. Nasıl yazsan fark etmiyor nasılsa. Belli bir kuralı yok gibi :D
- +1 yıl
@Hüzün_Kovan_Kuşu olur mu öyle şey 😄 kurallari var her dilde oldugu gibi
- +1 yıl
nasıl kuralı yok
- +1 yıl
Tamam var :D
+1 yılBen öğrenmek isterdim çıdi ki yi biliyom sadece :)
110 Yorumla- +1 yıl
Sirf birisi yanimda kürtce bise söyledimi anlamak icin yani mantıklı
- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
Askerlik yaptığım yer Şırnak di mesela baya baya ogrenmistim nerdeyse :)
- +1 yıl
eğlenceli bir dil aslında
- +1 yıl
Denemem lazim :)
- +1 yıl
Trabzonluyum ben bu arada :)
- +1 yıl
bende diyarbakır
- +1 yıl
Guzel yer Diyarbakır gittim bikere
- +1 yıl
bu yıl daha güzel
- +1 yıl
Cok önce gittim. ben yaaaa tee 2009 filandi
İsterdim ama zor görünüyor
19 Yorumla- +1 yıl
türkçe daha zor aslında kürtçe farsçaya benziyor zaten hint -avrupa dil ailesinden
- +1 yıl
anadili almanca ya da ingilizce olan biri kürtçeyi kolay anlar ama eğer iranlı birisi ise 1 ay içinde öğrenir çünkü kürtçenin yarısı farsça
- +1 yıl
aslında zor bir değil
- +1 yıl
@yenifikir farsça kürtçenin atasıdır
Gereksiz + gereksiz bir dil.
10 YorumlaTürkçeyi tam bir çözelim gerisi halledilir😀
19 Yorumla- +1 yıl
eğer anadilini çözemediysen doktora görün
- +1 yıl
yoo hanzoca sanıyorum selam arapça dir ve hatta ibranice kökenlidir araplar selam der yahudiler shalom der
- +1 yıl
biraz ne demek istediğimi üşünsen belki beni anlayabilirdin dil bilmekle adam olunmuyo
- +1 yıl
espiri olduğunu anladım zaten merak etme kötü günümdeyim sadece
- +1 yıl
önemli değil
Oldu da bitti maşallah.
10 Yorumla
+1 yılserkeftın zimane kurdi pır xweş
30 Yorumla
+1 yılEz dıxwazım heval. ka béje 😊✌
10 YorumlaKürtce diye bir dil yok Lazımda değil
26 Yorumla- +1 yıl
ala ala evet kürtçenin yarısı farsadır çünkü fasça kürtöenin atasıdır ama dil bilimciler kürtçeyi bir dil olarak kabul ediyor ve bizde konuşuyorsak senin dediğinin pek bir önemi yok senin gibi konuşanlar 20 30 yıl önce kürt yoktur diyenler ile aynı zihniyette
- +1 yıl
ben ayrımcılık yapmadım sen öyle bir dil yoktur diyosun
- +1 yıl
sağol onu sen söylemesen ben bilmiyordum çok teşekkür ederim bana bir katkın dokundu
+1 yılOnun yerine fransızcamı geliştirsem daha iyi
00 YorumlaSende göktürkce ögren her dil lazim ogretyimmi?
22 Yorumla- +1 yıl
@yenifikir bu iyimiş
+1 yılBoşa zaman kaybı benim işime yaramaz
20 Yorumla
+1 yılİşime yaramaz boşa zaman kaybı
20 Yorumla
+1 yılKurtce bir dil degildir.
310 Yorumla- +1 yıl
Nedir peki?
- +1 yıl
@Belirleyemiyorumki köpekler de havlayarak anlaşıyor kayıtlarda köpek dili yok. Kurtce de olamaz da otobüste falan konuşuyorlar bazen bunlar yüzünden karakolda yatırmıyoz divuyoz diye bide
- +1 yıl
siz bu zihniyetle çok ilerleyemezsiniz zaten
- +1 yıl
Türkçe kullanma o zmn kürtçe devam edin
- +1 yıl
türkiyede yaşıyorum evde kürtçe dılarda türkçe konuşuyoruz aslında evdede türkçe konuşuruz çoğunlukla en azından 2 seçeneğimiz var sen türkçe konuşmaktan bakta seçeneğin var mı
- +1 yıl
Abisi obicham te bulgaristanliyim uzatmayin
- +1 yıl
Kes lan
- +1 yıl
@Belirleyemiyorumki üzgünüm hanzo dili bilmiyorum sizi anlayamadım
- +1 yıl
@stubborn_girl sana demedim ki yukardaki beyinsize dedim 😊
- +1 yıl
Engel ile çözüm var
+1 yılİsterim tabi bide Rumca öğrenmek isterim
06 Yorumla- +1 yıl
greekçe mi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
zor değil diye biliyom
- +1 yıl
Ya küçükken akrabalar öğretmişti bana Kürtçede Rumca'da
- +1 yıl
dil öğrenmek iyidir
- +1 yıl
Tabiki dil öğrenmek iyidir bir geçerliliği YOk ama öğrenmekten zarar gelmez ki
hayır onun yerine farsça istiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
oda güzel
terroristen sprache wiederlich
00 Yorumla
+1 yılHayır
012 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
Bilmiyorum şu an kafam karışık ve rahat değilim terör bitsin güllük gülistanlık olsun sonra tekrar sor 😬
- +1 yıl
ala ala
- +1 yıl
Evet içim dışım kürt oldu limit doldu artık, Kürt murt demeyin bana, hepsi kardeşimiz vatana millete ihanet etmediği sürece iyi insan olduğu sürece ama kürtce hainlerin de dili olduğu için öğrenmek istemiyorum şu an... İyi geceler
- +1 yıl
türk hainler ne olacak ozaman git anadilini unut
- +1 yıl
mantığına hayran kaldım her kese lazım bu mantık
- +1 yıl
Türk hainler benim dilimi kullanıyor çünkü o da Türk ona da başka şekilde muamele eder tepki gösteririm elbet, ama şu an Kürtçe yi bazı sebeplerden dolayı öğrenmek istemem, bu anadilimi kullanan Türk ile aynı şey değil.. Türk toprak istemiyor bağımsızlık istemiyor askeri polisi şehit etmiyor, ülkeye maddi ve manevi zarar vermiyor, neyse sinirlendirme beni 😂iyi geceler dileyelim kapansın konu güzelce
- +1 yıl
evet türkiyede 25 milyon kürt var ve hdp ye sadece 5 milyon kişi oy verdi ve siz bütün kürtleri hain sanıyorsanız yazıklar olsun
- +1 yıl
Kurunun yanında yaş da yanıyor, bugün Diyarbakır'li biriyle konuştum telde, sahil güvenlik uzman alımına başvurmuş, diyoki ben bir bayrak bilirim o da Türk bayrağı öleceksem vatan için öleyim vesaire çok şey söyledi... Kürt o da ama işte o kansızlar yüzünden bazen böyle saçma konuşabiliyoruz mazur görün, iyi geceler 😉
- +1 yıl
bende diyarbakırlıyım
- +1 yıl
Elazığliyim bende komşuyuz geldim bir kez Diyarbakıra çok güzel memleket ama yok oluyo malesef 😐neyse çıkıyorum ben iyi geceler sana
- +1 yıl
Yazık oluyo dedim 👋👋
+1 yılIsterdim
00 Yorumla
+1 yılGereksiz
00 YorumlaVurdu gol oldu
01 Yorumla- +1 yıl
yani
+1 yılİstemem
00 Yorumla
+1 yılBen zaten bilim
00 YorumlaTabiki.
00 Yorumla
+1 yılİyiymiş
00 Yorumlafark etmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla Gerek yok
10 YorumlaHayır.
10 Yorumla
+1 yılBiliyorum zaten
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri