Hukuk okuyorum ve bugün haberde hukuk mezunlarında işsizliğin çok olduğunu okudum. çevrenizde yeni mezun hukuk fakültesi öğrencileri var mı? iş bulabildiler mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılYakın zamanda mezun olacaksan hakimlik ve savcılık için şansın daha yüksek avukatlığa gelince haliyle 3 5 sene iş öğrenip çile çekeceksin
07 Yorumla- +1 yıl
Hayır kuzenim savcı arkadaşım avukat falan yani hukukçu tanıdıklarım epey var
- +1 yıl
Tanıdığının yanında başladı 2 küsür alıyodu
- +1 yıl
O dönemde maaş almamıştı
Önce bir amelelik yapılır sonra dayı amca varsa hakim savcılığa aday olunur
00 Yorumla
+1 yılVar dokuz eylülde bitirdi hemen çalışmaya başladı iyi şu an
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
+1 yılValla yaşadığımız yerde merkezde o kadae çokk var kii hukuk mezunları böyle altlı üstlü karşılıklı adım başı hukuk mezunlaeı mevcud alt katta bir abi var bu yıl son yılı marmara sa okuyo onu biliyorum çok başarılı. bir de komşu kızı var onu biliyorum o da hukuk kazanmış. Bana hep şey diyorlardı kazanmak zor bir şi depil ana iş bulmak çok sıkıntı. Artık her meslek tıp hariç iş bulamıyor kolay kolay. Genel durum bu ne yazık ki:(
00 Yorumla
+1 yılSıkıntı etme, memur olamasan da kendi ofisini açarsın. İş bulup bulamaman ise tamamen senin girişimlerine bağlı. Reklam tanıtım kazanılmış bir kaç dava vs. Hiç korkma, önünde güzel bir gelecek var. Hiç bir şeyin seni üzmesine izin verme.
00 Yorumla
+1 yılKuzenim ve arkadaşlarım dahil 7 8 tane avukat tanıdığım var. Ve hepside mezun olur olmaz işbaşı yaptılar barolarda bir kaçıda kendi hukuk bürosunu açtı
00 Yorumla
+1 yılbir tandıgım bankada çalışmıştı ilk sene askeri ücret almıştı ikinci sene 5 bine çıkmıştı tabi bu olaya 3-4 sene felan oldu şu an ne yapıyor bilmiyorum
00 Yorumla1500-2000 liraya her türlü iş bulursun, zamanla işi kaparsın gelirin de artar
08 YorumlaOkulu bitirince bimde calisirr gibi bir avukatin yaninda. Calisirsin 10 15 yil sonra tecrube ve poyasayi egrenice para kazanmaya baslarsin
00 Yorumla
+1 yılEski kız arkadaşımda hukuk son sınıftaydı oda söylüyordu Ankara'da bitirmedikten sonra bir işe yaramıyor diyordu
01 Yorumla
+1 yılBenim kuzenim okudu avukatlık büro açtı kendisine
02 Yorumla- +1 yıl
Pek bilgim yok o yüzden
1 yıl staj var bulamazsın
00 Yorumla
+1 yılReferansına bağlı.
10 Yorumla
+1 yılStaj yapabilirsin
01 Yorumlabulamazlar net
00 YorumlaEğitimine göre.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hemen iş bulur muyum? Okurken kendimi nasıl geliştiririm?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Ülkemizdeki üniversite eğitiminin niteliğini ve niceliğini düşündüğümüz takdirde, birçok üniversite mezunun işsiz olduğu gerçeği ile karşılaşmamız mümkündür. Hukuk fakültesi de diğer fakülteler gibi çok sayıda mezun vermekle beraber mezunlarına birçok iş olanağı da tanımaktadır.
Hukuk fakültesi öğrencileri mezun olduktan sonra 1 yıllık Avukatlık stajını başarıyla tamamladıkları takdirde avukat unvanına sahip olabiliyorlardı. Ancak 24 Ekim 2019 tarihinden sonra üniversitelerin hukuk fakültelerine kayıt yaptıran adayların Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına girmesi yasal bir zorunluluk haline getirilmiştir.
Hukuk fakültesi mezunlarının hakim ve savcılık yapmaları için gerekli sınavlarda başarılı olmaları istenmektedir. Mezun bireylerin meslek hayatları içerisinde;
Size öğrenim hayatınızda naçizane birkaç tavsiyede bulunabilirim;
Meslek hayatınızda başarılar dilerim.
Şu duyum kulağıma gelir hep savcı hakimlik için tanıdığı olan öne mi geçiyor işler böyle mi ilerlliyor?