Hangi cins arabayı daha dikkatli ve güzel kullanıyor. Bence biz kadınlar daha dikkatliyiz en azından kaza yapmamak için uğraşıyoruz.. Tek sorun aynada arada kendimize bakmamız..😌😀#Mademoiselle88💞
Araba kullanırken kadınlar mı erkekler mi daha dikkatli?
şimdi kusura bakmayın, kadınlar trafikte ben kadınım bana yol vereceksin piskolojisine giriyor, ya da yaptıkları her hatada "kadınım ben" piskolojisine sığınıyorlar, aslında soruda kendinle çelişiyorsun dostum "kaza yapmamak için çalışıyorsunuz, arada kendinize bakıyorsunuz" trafik öyle birşey ki, bir anlık bir dalgınlık ya da yola bakmama 50 km gibi çok düşük bir hızla bile çok feci şeylerle sonuçlanabilir, araç çarpar durur, ama sen camdan aynı ivlenmeyle devam edersin dışarı, ortalama bir bayanın 60 kg olduğunu varsayalım, ve saatte 50 km hızla bir cama kafa atmak ciddi baş tramvalarına, ölümlere, camın kırılması sonucu kesiklere, ya da çarptığınız kişiyi savurup farklı bir aracın altına atmak suretiyle öldürebilir. ve şuna emin olun, diyorsun ya kaza yapmamak için çalışıyoruz, işte derdiniz o ! trafiğe göre kullanmıyorsunuz, yola odaklanmayıp yolun durumunu okuyabilme yetiniz zayıf, emin ol tecrübeli sürücüler şu kadın, genç hevesli yeni ehliyetini almış makas atmaya çalışan zıppır ergenleri, artık refleksleri yavaşlamış yaşlı sürücüleri kollamasa, ani frenler yapıp kendimizi sağa sola atmasak sizleri kollamasak ya da sizin kusurlarınızı kapatacak refleks hareketler yapmasak emin olun bu her gün kazalar artar, ben kesinlikle kadın sürücülerin dikkatli olduğunu düşünmüyorum trafikte, erkekler daha dikkatli, seri, panik durumlarda daha soğuk kanlı (kadın gibi eli ayağına dolaşıp öndeki araca patlatmaz), ve centilmen...
bu arada peşinen söyleyeyim, yukarıda yazdığım tecrübeli sürücülerden değilim, gençliğin verdiği o zıppır sürücülerdenim, kaç kere kaza atlattım kendi hatalarım yüzünden, sağolsun hep kaşar sürücüler kurtardılar bir şekilde beni acemi birileri olsa kesin patlamıştım yani çok kez, ama akıllanmıyoruz işte, kendi babamdan (yılların taksicisidir) ve beni kurtaran kaşarlaşmış şöförlerden gördüklerim bunlar yani, yazımdan yanlış anlaşılmasın, egodan uzak, tamamen kendi gözlemlerimle hazırlanmış bir yazı üslübu kullanılmıştır.
Dikkat edin, kendileri için olumlu yorumlara dislike atmazlar. Beğenmediği eleştirileri görünce, hemen basar dislike 'a. 😃 Biraz gerçekçi olalım, kadınlar daha hassas davranamıyor. Ben demiyorum herkes kötü kullanıyor. Çoğunlukla tanık olduklarımdan yola çıkarak değerlendirme yapıyorum.
Erkekler daha iyi olduklarini düşündükleri icin hiz yapiyorlar kaza yapma olasılıkları daha yüksek ama kadinlar korktuklari icin yavaş gidiyorlar ve dikkatli gidiyorlar daha az kaza yaparlar ama bazi durumlarda kadinlar korktukklari icin direksiyonu toplayamiyor gidiyor carpiyor erkeklerse sogukkanli olduklari icin kazada daha cok kurtarma olasiliklari var.
Simdi kadınlar için üretilen araba ile başlayalım. www.google.com.tr/search ve sonra kadınlarımızın çoğunu yaptığı ile devam edelim. www.google.com.tr/search ve sonra olanlanlar ortada zaten.. www.google.com.tr/search evet kaçınılmaz son.. Ama düzgün kullanan kadınlara saygım sonsuz...😊😊
Trafiğe uygun hızda ilerlemek sinyal vermek şerit takibi yapmak aynaları trafik ve trafik uyumluluğu için daima kontrol etmek. En büyük sorunlarımızın başında park geliyor, lütfen aracı park ederken simetrik olun insanın bir çok insanın hakkını gasp ediyoruz. Bir çok aracın park ettiği noktaya iki araç bazen üç araç rahat park edebilir. Bu konulara dikkat edilmesini istiyorum. Bunlar olunca dikkat sağlamış demektir zaten. İki not: şoför ileriyi görmeden önce geriyi görebilendir. En az frene basan en kaliteli şofördür.
Rica ederim, kadın dediğini biliyorum ama, insan ki, günümüzde dikkatsizlik bencillik umursamazlık insana ve çevreye saygı maalesef çok dikkat çekiyor. Erkeklerde de bu durum oldukça fazla. Sebebleri olarak, çocuklukta aile terbiyesi eksikliği, ne alaka diyenler olabilir. Çok alakalı, ailede iyi terbiye eğitimi ve iyi anne baba örneği almamış görmemiş kişiler maalesef insana saygı duymak kavramını bilmiyorlar, hele bu insanların büyük hallerinde ceplerinde para da varsa insanları ezmeye çalışıp haklarını gasp ediyorlar. Diğer mesele, direksiyon başında başka şeylerle ilgilenmek, bir nokta daha vardı ki, unuttum şimdi. Saygılarımla.
Uzun süreli gözlemlerim sonucunda diyebilirim ki; erkekler çok çok daha başarılı.
Kadınlar daha dikkatli ama kadın bir şeye dikkat ettiğinde sadece o şeye dikkat ediyor. Atıyorum sol aynadan arkadan gelen trafiğe bakacaksa, sadece sol aynadan arkadan gelen trafiğe bakıyor. O sırada önündeki trafikle olan alakasını kaybediyor. Kadınlar tek çekirdekli yüksek performanslı. Tek iş yapmak için ideal.
Erkekler aynı örnekte arka sol, arka sağ, tam arka ve önündeki trafiği aynı anda kontrol edip, geçişe uygun değilse bile şansını zorlayıp çıkıyor. O sırada sürüş güvenliği, kendinin veya karşısındaki şoförün can güvenliği gibi etkenleri çok düşünmüyor. Daha düşük hızlı ama sekiz çekirdekli işlemci.
Kusura bakmayin ama cogunuz arabayi ozurlu gibi kullaniyorsunuz. Ani manevra kabiliyetiniz sifir. Trafigin akisina uyumunuz sifir. bir zahmet trafige girip bizimde canimiza kastetmeyin. Gidin oje mi suruyorsunuz, ruj mu suruyorsunuz ne yapiyorsaniz yapin. Esitlikte bir yere kadar 😒
Herkes kurallara uysa sorun olmaz burda heryere giden ben Türkiyede araba kullanamıyorum çünkü burdaki sisteme alışmışım çok nadir sinyalsiz önüne atlarlar daha çok dikkat ve tecrübeyle alakalı sanırımm bende kaza yaptım ama hata benimdi..
Hayır ben kuzenime soruyorum abi burda yol hakkı benim değil mi? Yani önce benim yola girmem gerek kuzenim ne derse beğenirsin burda hak falan yok sen sür o an şok geçiriyordum bildiğim bütün duaları okumuştum eve gidene kadar..😅😅 Tabi ben burdaki gibi sanmıştım..
Yurtdışına çıktın mı bilmiyorum ben dolayısıyla burayla kıyaslıyorum ee hal böyle olunca biz çok çok gerideyiz bir kadın olarak burada heryere gözü kapalı araba kullanırımm ama Türkiye de dediğim gibi çok iyi denetim yok çoğu kişi torpille belkide o ehliyetleri alıyor ya da ehliyetsiz araba kullanıyor malesef bu konuda bende çok üzülüyorum zira tatildeyken kendi arabamı kullanmak daha çok hoşuma giderdi..😌😊 ama yapabileceğim birşey yok. Çok korktum birdaha kullanmam.
Fena halde hemde bir kere 120yi geçemezsin otobanda diyelim geçtin en az 120 lira gelir ben mesela geçenlerde ilk defa 150 yaptım oda farketmeden diyelimki radara yakalandım ehliyetim en az 3 ay elimden alınır üstünede en ağır para cezası alırım.. Bu şekilde bir kaç kez devam edersemde tamamen alınır.. Denetim tabiki var ehliyetini aldığın an en az 3 yıl kontrol altındasın en ufak radar ya da cezada ona göre yaptırım var bir de geneli kurallara uyan insanlar yani kaza oranı çok çok az..😊
Çok güzel araba kullanan kadınlar gördüm aynı zamanda erkeklerde gördüm. Keza saygısız, dikkatsiz, yeteri kadar eğitim almamış kadın ve erkek sürücülerde gördüm. Kadınlar ya da erkekler fark etmez. Trafik dikkat ve kurallara uymayı gerektirir. Ayrıca kadınların her alanda olduğu gibi trafikte de daha fazla olması gerekir. Kadın taksi şoförü, otobüs şoförü hatta metrobüs şoförü neden olmasın? Eminim ki estetik ve zariflik gelecektir ve hatta mesleki standartları bile yükseltebilirler. Bu güç kadınlarda var. Hep de vardı..
Bence kadınlar daha dikkatli. Erkekler kendilerine aşırı güveniyorlar ve bu da dikkatsiz sürmelerine neden oluyor. Belki ufak tefek kazaları kadınlar daha çok yapıyor gibi ama bu onların dikkatsiz olduğunu göstermez. Erkeklere nazaran daha çok heycanlanıyorlar, daha çok elleri ayaklarına dolaşıyor. Buna da dikkatsizlik denmez.
Her turlu ince detayi dusunme yetenegine sahip kadin cinsi, trafikte ne oluyorsa tuttugu direksiyon ve duumduuz gozunu kirpmadan baktigi yol disinda hicbirseyle ilgilenmiyor.
Gecen 3 araba birbirimize girecektik trafikte kadin yuzunden ama kadinda tik yoktu. Birak dikiz aynasina bakmayi goz kapaklarini kirpmadi.
Aslında konu "dikkat" olduğunda kadınlar bu konuda daha iyi. Üç boyutlu bir ortamda uzaklık yakınlık algısında ise erkekler daha iyidir. Bu yüzden kadınlar düzgün park edemezler. Erkeklerin bir avantajı da kullandıkları bir alet edevat makine ya da otomobili sanki kendi vücudunun bir parçası gibi rahatlıkla kullanabilmeleridir. Dikkat edin kadınlar otomobil kullanırken biraz daha emaneten o koltukta oturuyormuş gibi görünürler.
bu kişilikle ilgili cinsiyet ile ilgili değil ama genel itibariyle kadınlar daha sakin ve mantıklı sürüşe sahip ah keşke kendilerini çok iyi araç kullanıyor zanneden erkekler trafikte kadınları arabalarıyla taciz ederek kullanımlar sergilemese kadınlar mükemmel araç kullanacaklardır
yanlış cevap o aynanın ne işe yaradığını bile bilmiyorlar hiç eminim sol şerite geçmişim motor sikletle sollama yapıyorum sinyalim yanık durumda ve kornada bastım 2 kere ona rağmen öndek iaraç durdu kadında birden sol şeride kırmasıyla karşıdan gelen aracın altında kaldım kolum ve bacağım kırıldı kafam tekere geldi kask olmasa ezilmiştim
Erkekler kullanmada kendine güvendiği için ne kadar manyaklık varsa yapıyolar arabada aynı zamanda çok dikkatli davranıyolar ama işte hız dikkat dinlemez kaza geliyorum demez😅 Kadınlarda tam tersi kullanmakta çok iyi olmuyolar bu yüzden yolda çılgınlık yapmaktan kaçınıyolar bu yüzden kurallara daha fazla uyuyolar hızdan kaçınıyolar filan bu yüzden kadınlar daha dikkatli diyebiliriz
Erkekler daha öncü ama kendine çok güven ve arabayı erkeklik sembolü olarak görmeleri bu kadar kazaya yol açıyor. Kadınlar endişeli kullandıkları için tedbiri de elden bırakmıyor. Tüm sürücüler kadın olsa bu kadar ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmez.
Aaaaa bak işte o ayna meselesi hiç aklıma gelmemişti 😃😃😂😉evet daha düzgün kullanıyorsunuz ama lütfen artık biraz olması gerektiği gibi kullanın arkada kalmaktan bıktık önede geçemiyoruz 😃gerçi benim arabam yok sürmeyide az çok biliyorum tam değil 😉
Geçen gün kırmızı ışıkta duruyorum, yanımdan araba hızla dört yol ağzına girerek geçti, Allahtan diğer yoldan araba gelmiyordu. Yeşil yandı ileri gittim, baktım arabada kadın telefonda lak lak yapıyor. Ölecen mk ölecen sığır dedim, hiç umurunda bile değil makas atıp gittim az aklı başına gelsin gerizekalının. Madem kendi hayatınızı düşünmüyorsunuz, karşıdakini düşünün. Levhaların ne anlama geldiğini, nerde durup gidilmemesini kadınların %80 i bilmiyor
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
18 inde kızlar ego şişirme nedeniyle kadınlar demiş ama 25 üstü 2 bayan alnından öpüyorum dürüst davranmış. Çünkü doğrusu budur kardeş. Kadının kadın demesi aşağılık duygusundandır. Kadınlar korkularından dolayı yavaş ve kazaya izin verecek şekilde kullanır. Çok az oranla kadın şoför dikkatli ve iyi kullanır. Dikkatli şoför olmak insanlarına hakkına tecavüz etmeden saygılı şekilde araç kullanan kişidir. Gerektiğinde yavaş gerektiğinde hız yapmasını bilecek. Dönmesi durması gerektiği yeri de bilecek.
kadınlar çok dikkatli olduğundan o an panikten ne yapacağını bilmediğinden kazaya sebep veren kadınların yüzünden biz erkekler kaza yapıyoz hem biz erkekler hızın kurbanı olduğumuzdan kaza yapıyoruz bunun dikkatsizlikle alakası yok bence erkek zaten dikkat etmesi gerekenleri dikkat ediyor güzel kullanıyor diye orta şeridi işgal eden kadınlara sesleniyorum hız limiti 82 km bunun altına inmek nedir traktör sür daha iyi :D :D :D :D sağ şeritten gitmeyi ne zaman öğreneceksiniz
Tecrübeli ise kadınla erkek arasında fark yok ama acemi sürücülerde kadınlar tam bir felaket kafaları çok çabuk dağılıyor arabada snap çekmeye çalışanmı dersin canlı yayın yapmaya çalışan mı dersin makyaj yapmaya çalışan mı dersin hepsini geçtim çok ani tepkiler veriyorlar bir keresinde kadın kediyi ezmemek için yanlışlıkla beni ezmişti işte sen düşün
Valla bazı kadınlar araba kullanmasın binmesin , bir gun birini paralayacagim spastik gibi araba sürüyorlar.. korkuyorsan tedirginsen 70 ile sol şeridi meşgul edeceksen lambada kaşına gözüne bakacaksan o şoför koltuğuna oturma Evinde otur mümkünse.
Surekli kadinlarin kotu arac kullandığından şikayet ediyorlar fakat, yapilan kazalara bakinca erkeklerin yaptigi kazalarda ölüm orani cok daha fazla. Kadinlar trafikte sadece kendilerinin olmadiginin ve kurallarin daha fazla bilincinde.
Hergün hergün önüme arabasıyla atlayan kadınlardan bıktım usandım. Sağına soluna bakmadığı gibi sinyal de yakmıyor. Ben çıkarım onlar yavaşlasın zihniyetine sahipler. En son kaskıma takıcam kamerayı bodoslama dalıp tazminat davası açıcam o olcak
Kadınlar genelde panik yapıyorlar ama her iki tarafta dikkatli. Sadece erkek sürücüler biraz daha rahatlar bu konuda. Kadınlar ise her daim gerginler. :):
Kadınlar araba filan kullanamaz. Bugün bir tanesinin daha sülelesine küfür ettim yanında kocası vardı o sinirle çıt dese onu orada paramparça ederdim. Yeter. Ya trafikten çekilin ya da öğrenin şu arabayı kullanmayı artık
Bütün kadınlar aynı değil ama bende bir gun paralayacagim bir kadını 😁😁 Bugün kayseriden dönüyorum gördüm Ankara sınırına abla altına çekmiş hondayi kapatmış sol şeridi 70 le gidiyor ne sellektorden anlıyor ne kornadan korktu iyice yavasladı abla otur sen evde arabaya binme mümkünse dedim isiklarda
@DonukPrenses valla abla aynı sorunlar zaten madem 70 le gidicen ve panik yapacaksın solda ne işin var bende uyuz oluyorum kendinden şüphe eden gmesin direksiyona.
@Siyah-Altı-Prens ama spastik gibi araba süren erkeklerde var en sağdan en sola geçip birde dönmeye çalışan bayan görünce sıkıştırmaya çalışan sarı ısıda kornaya abanan 😁 daha 1 hafta önce böyle bir adamla kapıştım çektim el freninin indim asagi polis ayırdı yoksa oğlanı paralayacaktim çünkü çok sinirliydim sarıca kornaya abanip el kol hareketi yapınca dellendim
@SaudadeAlma yok bej direk el freni çekip iniyorum arabadan ya doverim ya dayak yerim 😂😂 arabamda beyzbol sopası falan aldı polisler o yuzden trafik de içimden canavar çıkıyor öyle dpastikler denk gelmedim gelmesin mümkünse 😂
Kadınlara yeri geldiğinde çok sövmüşümdür ama Erkeklerinde coğuda dikkatsiz. Üstüne arabanın içinde tek kadın görünce bakmalar, müziğin sesini açmalar...
Erkekler daha dikkatli. Bu evrimden gelen bir durum. Avcı olan erkekler ani hareketleri daha iyi seçerken daha yüksek görüş açısına sahiptir ve refleksleri daha seridir
Kadınlar o kadar dikkatli ki kurallara tam anlamıyla uyucam yok burda 30 la gidicem yok 50 ile gidicem derken kaza yaparlar bence kadınların arabasına geri vites koymamak gerek😂😂😂
Aşırı dikkatlisiniz o yüzden hata yapma payınız daha yüksek, dikkatinizi tek bir noktaya veriyorsunuz, multi-process çalışmıyor beyniniz araç kullanırken
Araba kullanırken rujunu sürenleri bile gördüm. Kadınlar pek de dikkatli değil bana göre açıkçası. Aynı şekilde erkekler de öyle. Telefonda konuşup duranlar..
genellemeler bana göre yanlıştır. istisnalar illaki var ama ortalamaya bakarsak eğer kadınların refleksi erkeklere oranla daha hızlı oldugu kanıtlanmıştır.
Kadınlar daha dikkatlıdir ama erkekler daha iyi kullandıkları ıcın kadınlarda cok dıkkatlı ve tıtız kullandıkları ıcın genelde erkekler ve kadınlar trafıkte anlasamaz😂
Kadınlar daha dikkatli gözükse de erkeklerdir direksiyonu sanki vücutlarının bir parçası gibi görebilirsiniz o derece yapışıyorlar Yolada aynı titizlikle bakıyorlar ama kaybettikleri yer çabuk panik yapıyorlar soğuk kanlı degiler
Kadınlar dikkatli ama bazısına çıldırıyorum sanki tır kullanıyor ağır vasıta gibi.. Abi ben trafiğe çıktım sıkıştım ortada arabayı adamın üstüne sürdüm yol verdi kavga ediyorum ben
En İyi Cevaplar