Arkadaşlar sosyal ortamlarda yapım gereği çekinik hatta çok çekinik biriyim. Dolmuşta inecek var derken bile böyle mini mini seslerle söylüyorum ondan bile çekiniyorum. Dışarıda tuvalete gittiğimde içeride kimse olmadığından emin olduğumda ancak tuvaletimi yapabiliyorum.(çıkan sesleri duyarlar diye). neyse işte bu ara ciddi ciddi ses problemine takıldım kaldım. Dersteyken sessizlik ortasında güümm bağırsaklarımdan ses geliyor ama ne yapacağımı şaşırıyorum ve utanıyorum. öyle olduğu iiçin hocadan hastayım diye izin alıp eve geldiğim de bir çok kez oldu ama ben artık bunu istemiyorum. tamamen psikolojikmiş ve sürekli inşallah olmaz bu ses inşallah olmaz bu ses diye yiyorum beynimi. yenmem lazım bunu ama yapamıyorum. Özelliklede deneme sınavlarında, derste sessizlik olunca geliyor bu meret. bıktım arkadaşlar vallahi bıktım. lütfen çözüm önerin ama elimde olsa bağırsaklarımı söküp atacağım. lütfen arkadaşlar önerinizi bekliyorumbağırsaktan gelen ses nasıl geçer
Bağırsaklarımdan sürekli ses geliyor, bağırsaktan gelen sesin çözümü nedir?
Arkadaşlar bu sıkıntıyı fazlasıyla ben de çekiyorum. bir 6 7 ay önce başladı ilk dönemin sonlarına doğruydu, dersteyken 2 3 defa rahatsız etmesinden sonra yeter artık dedim bıraktım derslere gitmeyi de zaten devam zorunluluğumuz yok. Açlıktan oluyordur falan yazan arkadaşlar olmuş çevremdekilerden de bu lafı fazlasıyla duyduğum gibi. Açlıkla alakalı bir şey değil, aç olunca çıkacak olan seslere sadece mide guruldama sesi de ekleniyor. Ne yapacağım bilmiyorum memlekete dönünce doktora görüneceğim tekrardan. İleriki hayatımda bu sıkıntıyı daha hangi düzeyde çekecem bilmiyorum ama özgüvenimi sıfırlıyor resmen artık. Daha önce gayet sosyal, kendine güvenen biriyken artık kütüphaneler sessiz ortamlar en büyük düşmanlarım haline geldi.
Benim de senin gibi 7 8 aydir devam ediyor okuldan cok sıkmıştım kendimj ondan oldu 5 6 kere doktora gittin birsuru ilac yazdilar kullandim ise yaramadi bir ara yaklasik 1 ay boyunca isal oldum diyebilirim karin gurultum hic gecmedi bunu paylasinca da kafana takmiyacaksin diyorlar doktorlar bile basaramiyorum? Surekli okulda devamsizlik yapiyorum sinif zaten kucuk kalem sesi bile duyuluyorken benjm guuuuurrrll diye birden fazla karin sesim duyulursa napicam Şu an tek cozum psikolog gibi ona da randevu alcan da kac seans gideceksin de... cok yoruldum cidden hayatin tadi kalmadi bazen arkadasladimlayken duymuyorum gurultumu ama okuldayken...
bende de iki haftadır var aynı sesler. Ülseratif kolit var ayrıca. Eğer ishalin falan varsa önce onun için git doktora. 3-4 gündür her akşam rezene ve kimyonu sıcak suda demliyorum yani bardağa biraz rezene biraz kimyon atıp 5-10 dk dinlenmeye bırakıyorum. Sonra süzüp içiyorum. İlk içmemde fayda etti. Sen de bunu okur okumaz başla ertesi güne faydasını görürsün inşallah. bir de sabahları yapabilirsen aç karna bir tatlı kaşığı balla biraz çörek otu ye. O da iyi gelir. Bağırsak çevreni sıcak tut. Stresten kaçınmaya çalış. Ve gazlı yiyecek içeceklerden uzak dur. Düzelirsin inşallah :)
Bir Ara bende de bu sorun vardi fakat sonradan piskolojik oldugunu fark ettim. Bence bu sorunu cozmek istiyorsan tek cozum bunu kafaya takmamak. Eger karnim guruldayacak, rezil olucagim, ya onlar duyarsa diye dusunuyorsan ozaman soyle dusun : Bu dunyada tek senin karnin guruldamiyor onlarin da karni gurulduyor onlarda insan yani bu karninin guruldamasi utanilcak bir sey degil. Normal bir sey. Birak duyarlarsa duysunlar ne olcak? Onlari hayatinda kac defa goruceksin? Vb diye dusun bu sorunu ancak bu sekilde cozersin
aynı bensin haaa... bende eskiden derste derin sessizlikte sınav yaparken elimde olmayaraktan bir guuuuum diye ses geldi. herkes nerden geldi o ses diye baktı ben pey kızardı yüzüm ama belli etmemeye çalıştım. bende kim yaptı o sesi diye böyle etrafa baktım ama sonunda anlaşıldı "sen yaptın" dediler. öyle kızardımki patlıcan gibi kızardım işin içinden çıkamadım e noldu sonra herkes beni o günden sonra "osurukçu nilbahar" diye çağırdılar. malesef sınıf değiştirmek zorunda kaldım. gerçekten anlatılması çok zor bişey..
anladım. başa çıkılması zor bir hastalık mı desem düşünce mi desem karşı karşıyayım. hayırlısı. stresten ve düşünmekten ( örneğin: lütfen şu ses gelmesin şimdi lütfen guuuum kahretsin ya ) dolayı oluyormuş. bunun önüne geçmeliyim ama olmayınca olmuyor işte.
ya şimdi şöyle durumda var tabi en yakın arkadaşının yanında gacıııııııııırttttt diye ses gelirse hadi neyse arkadaşın o dostunda belki iş toplantısına gittin herkes önünde caaaaartttt diye ses gelirse recep ivedik gibi salıyomuyuz herşeyi oluruz :DDDDD sonra o işe bidaha giremem işte istifa dilekçem çıkıyorum
işte sınıf en kötüsü yıllardır birlite olduğun arkadaşlarına karşı caaartttt yaparsan sınıf değiştirirsin yoksa benim gibi alay ederler. ama her yönden kötü yani... bizim evimizin tuvaleti tam orta yerde yani milletin yanında gazını çıkaramadığında tuvalete gidiyon ordan doğru cart cart duyuyorlar çünkü tuvalet kıytı yerde değil :( insan rahatça (pardon) atası geliyo ama her yandan duyabilirler :((((
Evde benim şöyle oluyor genelde. Şimdi benim babama aram pek iyi olmadığı için sanki beynim onu yabancıymış gibi algılıyor. Dogal olarak evde bile olsam sanki o tuvaletin kapısının önünde beni dinliyormus gibi bir his olusuyor dolayısıyla her ikisinide yapamıyorum. Peki sendede cekiniklik var mi ? Merak ediyorumda ben cekinigimdir mesela. Acaba bu rahatsizlik cekingen insanlarda mi ortaya çıkıyor ?
Ailemle görüştüm bu konuyu. Annem olabilir böyle şeyler desede zorla ikna ettim psikiyatriste gitmeyi. Önce devlette bir psikiyatriste gidicem. Baktım olmadı, adam veya kadın ilgilenmedi artık bir sekilde özele gidip çözmek istiyorum bu sorunu. İnsallah ise yarar. Eger istersen bu durumlari, iste psikiyatristte ne konustuklarimizi vs anlatabilirim sonucta ikimizinde derdi ayni. Ama ben birde o yolu denemek, deneyp gormek istiyorum. Hayirlsi bakalim
Aynisi bende de varda bakalim hayirlisi :-) ama yapimizu bizimde. Nasil her insanin bir yapisi oldugu gibi bizimkide bu. Ya alisicaz ya da mecbur bir cozum bulucaz.
ben küçükken okulda birkaç arkadaşım vardı ama çekinik olduum için ezik derlerdi işte o arkadaşlarımın yanında carrrtttt diye ses yaptım neyse sınıf değişince fesfuktanda sildim onları birdaha beni bulamazlar :)))
:)) sorun zaten o ezik veya başka bir şekilde dalga geçenlerle başlıyor. zamanla nasıl deyim onların baskısı altına mı giriyoruz öyle bir şey oluyor, en sonundada bu çekingenlik böyle olaylarla buum patlak veriyor malesef :(
Selam. Öncelikle bu bağırsak sesleri hakkındaki görüşlerimiz aynıydı hatırlatayım dedim. Hani bir iki hafta önce soru sormuştumda vs vs. Öncelikle bir devletten psikiyatriste gittim. Anlattım da anlattım. 10 15 dakika dinledi beni. Sonra bunlari yasamamin nedenini felan sordu. Neden bu seslerin çıkmasını istemiyorsun diye. Neyse işte bana mukemmeliyetci, temiz, cekinik, titiz bir yapım olduğunu soyledi. Sonra da anksiyete tanısı koydu ve hafif bir antidepresan verdi. Antidepresan ama tam etkisin
Antidepresan tam etkisini 3 hafta icinde gostericekmis. Benimde ilk haftam oldugu icin bekliyorum binbir zorlukla. Ama cok cok yakin bir arkadasima anlattim ve dersane hocalarimdan bir tanesinede anlattim ve cok cok iyi geldi. Ciddi anlamda rahatlatti bu beni ama okulda napicam iste onu bende bilmiyorum. Cunku bende sinif degistirdim ve son senem bu sene. Sinifimdakilerden cekiniyorumda bu yuzden su ilacin suresi gecsede etkiai baslasa super olucak. Ama tavsiye olarak kesinlikle psikiyatriste
Kesinlikle psikiyatriste gitmelisin ve ilaca baslamalisin. Devlet olur ozel olur hic farketmez ve bir dostuna ve dersanede ve okulda yakin gordugun hocana anlatmalisin kesinlikle. Cok ise yariyor bunlar psikolojik acidan. Maddi durumun eger iyiyse psikologa da gidebilirsin tabi ama sart degil gitmen. Bu yazdiklarimi hep mesaj olarak yazmistim ama 3.seviye altinda olunca arkadas olarak ekli olmayinca gonderilemiyormus. Ekledim engelli dedi. Bende buradan yazayim dedim. Simdilik bunlar grsmk uzere
Baya geç yorum yaptım ama ben bu sene üniversiteye başlıycam bendede var aynı sorun ve çok gerginlik oluyo ya rezil olursam falan diye kaç yaşına geldik sonuçta. Geçti mi acaba bu 3 yıl içinde geçtiyse nasıl geçti
Öncelikle bu sesler en çok ne yediğinde geliyor, onu öğrenmelisin. Kuru fasulye, Lifli yiyecekler, Mayalı yiyecekler ve Karbonatlı gıdalar bu sese sebep olabilecek türde yiyecekler oluyor. Her sabah tuvalete çıkmaya çalış mutlaka, her gün çıkamıyorsan doğal yollarla bu işlemi hızlandırabilirsin, kayısı ya da zeytinyağı mesela. Hiçbiri olmuyorsa karnından ses gelirken öksür :)
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kanka noldu geçti mi? Ne yaptın da geçti? Yazarsan çok sevinirim. İki yıl önce filan vardo bende de sonra kendiliğinden geçmişti. Şimdi yine başladı. Psikolojik olduğu doğru bu bir ay bayağı stres yaptım. Şimdi de bunu stres yapıyorum. Dersleri dinleyemiyorum soruları çözemiyorum. Üstelik dershanede hoşlandığını düşündüğüm çocukla aynı sınıfa düştük bir haftadır sesi bastırmak için bin takla atıyorum. Yardım edersen sevinirim?
1,5 - 2 saattir ders çalışamıyorum bunun yüzünden : / sürekli kendimle konuşuyorum işte bu herkeste olabilir, bağırsak bu şurdada çalışır burdada çalışır. hatta en son senden nefret ediyorum diye bağırdım :) ( not: evde kimse olmadıı için yapabildim bunları)
şöyle açıklayayım. Son bir haftadır internetten sürekli psikolog, psikiyatrist numaraları alıp arıyorum ama hepsinin dediği 150 liradan aşağı yok. e öğrenciyiz ve lise son. zaten dersaneyle aileme baya bir yük bindiriyorum. haftalık da cabası. Devlette de okuduğum yorumlara göre 10 dakika bakıp gönderiyormuş ilgilenmeden. Öyle kaldım yani ortada
bakmadığım site kalmadı. malesefki yazmamışlar.herkes aynı şeyi yazmış psikolojik psikolojik psikolojik.yani ne zaman düşürsen o zaman olur gibi bir şey.düşünmemem lazım ama olmuyor, o korky her şeyi düşündürtüyor :(
ders çalışırken müzik dinlemek çok sakıncalı ama. konsantrasyonunu hemen dağıtır ve düşünsene üniverste sınavında çözemiyorsun soruları. Nedenn ? müzik dinleyerek test çözmeye alıştığın için. önerin için çok sağol ama cık yapamam bunu :)
müzik aşk şarkıları olmayacak ki sana bişeyleri düşündürmemeli tabiki. klasik müziklerden sözsüzlerden dinlemek algıyı kolaylaştırır. Farid Farjad filan yani sen bilirsn =)
düşün dene bir bence test çözerken yapamazsan normal ders çalışırken dene hatta kitap okurken yani bişeyler okuyo ol kulaklarında müzik olacağı için bağırsaklarını düşünmezsin bağırsada duymazsın o da beni umursamıyo zaten bağırmıyım artık der ve susar =))
Faridin hepsi mükemmel zaten de enerji gelsin diyosanda yabancı dinle dıptıs dıptıs zaten sözlerini anlamazsın bişey hatırlatmaz sana hayallere daldırmaz :D
Huzur vermesiyle birlikte metalden sonra sakinlestirici etki yapiyor. Hani boyle tum gun spor yapar yorulursun da ustune boyle sicacik bir dus iyi gelir sakinlestirir ya ayni oyle birsey gibi geldi :)
ayni sorun bende de var kac kere muayne oldum ama hic birsey cikmadi stresden ileri geliyor dedi doktor ama gelde stres yapma olur olmadik yerde gümlicek diye korkuma birsey yiyemiyorum
sende bizdensin demekki. düşünsene sınıftaki arkadaşlarının hepsinin bağırsaklarının böye olduğunu :) ne kadar muhteşem olurdu ve çekinmezdikte. ama birşey yiyip yememeyle alakalı değil benimki. hani aç olunca miden guruldar ya işte öyle değil bu. bu ses daha içten derinlerden gelen ve geldimi de adamı fena utandıran cinsten :/
aslında bazen şöyle düşünüyorum. şimdi sınıftaki bazı yakın arkadaşlarıma anlatsam. en azından öyle bir durum olduğunda sıkıntı daha az olur ama ya diğerleri ? kaldıki dalga konusu olmayacağım ne malum ? ooff oof. Allah düşmanıma bile böyle dert vermesi n
yok açlıktan değil. hani açken guruldarya bu öyle değil işte. böyle karın bölgesinde genelliklle dıızııtt diye bir ses ve bazen midemle bağırsaklarımın savaş halinde olduğunu düşünüyorum
zaten sınıftaki arkadaşlardan çekiniyorum ya. aynısı otobüste olsa azıcık umrumda olur. takarım kulaklığımıda ohh onlar duysun sesleri :) ama iş yakın arkadaşlara gelince böyle oluyoruz malesef
Kimyon tohumu çiğnemek anında etki eder Gazın rahat şekilde dışarı atılmasına yardımcı olur 5 10 tane yeterli oluyor anlık etki için İlk önce tuvalete sık sık gitmek ve bağırsakları boş tutmak daha önemli
Kardeşim Allah rızası için yardım et ne yaptın geçti mi? Bende de aynı sorun var ve lise son sınıftayım çok fazla başarım düştü kesin üniversite kazanamayacağım.
sıkıntı işte psikolojik olunca başlıyor. e malum öğrenciyiz. psikoloğa psikiyatriye gitmen seansı 150 lira. lise son birde üniverste sınavı var. bazen böyle çıldırıyorum evde
En İyi Cevaplar