Çin'deki bu festival, bazı insanların tepkisine maruz kaldı. Köpek bir hayvan ama inek de bir hayvan. İnek, tavuk, kuzu, koyun, deve, domuz ve daha birçok hayvanın eti yenirken sorun olmuyor da köpeğin eti yendiğinde neden sorun oluyor? Diğerleri hayvan değil mi, onların canı yok mu? Asıl mesele, köpek etinin herkesçe tüketilmemesi. Bu olayı da garipseyenler bu duruma tepki gösteriyor ama tepki gösterdikleri damak tadından başka bir şey değil.
Evet, bu ahlaksız bir uygulama.
Hayır, bu ahlaksız bir uygulama değil.
Bu konu hakkında bir fikrim yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çinlilerin köpek eti yeme âdetini ''ahlaksızlık'' olarak görüyor musunuz?
Yulin festivaliydi galiba, midem bulandı. İnek ot yer, tavuk ise yem o yüzden etlerini yemekte sağlık açısından da dini açıdan da bir sıkıntı olmaz fakat haricinde köpek kedi vs. diğer hayvanların leşini yiyen hayvanlar bunlar etleri mikrop yuvası. Midem bulandı daha fazla konuşamayacağım.
Endüstriyel tavuk yemlerinin nelerden yapıldığını bilmek istemezsin, yediğimiz tavukları huzurlu köylerde elma yanaklı al topuklu köylü kızlar buğday ile yemlemiyor.
Müslüman değiller tabii ama sağlıklarıyla oynuyorlar. Ben sadece biz müslümanların niçin inek ve tavuk eti yediğini onlar gibi neden köpek eti yemediğimisi kast ettim. @Ragnar_Lodbrok Ama sonuç olarak yem! Leş eti değil. @20110109
Yahu leş yiyen hayvanı yemektense, yemle beslenen hayvanı otla beslenen hayvanı yemek daha iyi diyorum. Yemle beslenenle leş etiyle beslenen hayvanın eti bir mi @Ragnar_Lodbrok
Ben işkence edilmedikce insanların kültürlerine saygı duyuyorum. Nasıl biz kurban bayramı yapıyorsak onlarında kültürlerinde böyle şeyler olabilir. Önemli olan işkence etmemek
Hayır görmüyorum. Tabii ki kültür farkından dolayı onları anlamamız çok zor eğer sevmediğimiz ya da bize hitap etmeyen şeyleri ayıplıcaksak bence de suşi yemek oc luktur. Bunun dışında kurban bayramında çıkan kanlı dağ görüntüleri ile dünyada en az onlar kadar yadırganıyoruz...
Kesinlikle. Kurban bayramı örneğini verecektim ama şimdi birileri muhalif olur diye vermedim. Tamamladın soru detayını, teşekkürler objektif ve mantıklı düşüncen için.
Vejeteryan hayvanlar her zaman daha sağlıklıdır. Besin zincirinde köpek üst sıralarda yer alıyor. Domuzda sindirim sistemi gelişmemiş bir hayvan olduğundan yenmesi pek sağlıklı değil.
Doğaya karşı bir saygısızlık görmüyorum. Tabi ekolojiyi etkileyecek bir olay ise önlem alınmalı. Onlar köpek yetişiyorlar, böcek yetiştiriyorlar... ve benzeri şeyleri hayvan/böcek üretimi yapıyorlar. Ama bizim insanımız doğada tavşan, ceylan, keklik, adını hatırlamadığım birçok kuş cinsi hayvanlar, balıkçılık avlama düzensiz olarak ilerliyor. Zaten Anadolu Parsları avcılık yüzünde bitti. Yerleşim alanların dikkatli kallamıyorsuz. Baraj kenarları nehir, gölet, ırmak, vadilere yerleşiyoruz.
Çevre mühendislerinin boşuna okuduğunu düşünüyor veya sadece kentleşme, park, sosyal tesis gibi projeler ürettiğini düşünüyorum. Anlatılacak çok şey var ama kimse önem verilmiyor bu konulara.
Bunda önceki Türkiye'nin gurur saydığı konularda buna dahil. Benim düşüncem bence bu kültür eleştirileri diğer ülkelerde yakıyor o kadar üstünde durmamak lazım. Tabi tertipli düzenli yapılmalı. Türkiye her sene boğaz kan rengine bürünmesin artık.
Mesele sadece din değil arkadaşlar, biz burada İslam'ı tartışmıyoruz.
Ben insana bu kadar yakın olan bir canlıyı yiyemem, nasıl yiyorlar anlamıyorum. İşin daha kötü olan yanı ise o köpeklerin vahşice öldürülmesi. Sosyal medyadaki videoları izledikten sonra hep "Allah belanızı versin" diyorum.
bence ortada saçma bişey yok hristiyanlar nasıl domuz yiyorza budistlerde köpek yiyebilir bizde inek tavuk deve hindi geyik tavşan gibi hayvanları yiyoruz bunun garip olan kısmı bizim inancımıza ters olması sadece onların inançlarına görede o hayvanlar yeniyor olay bu
Bunun ahlaktan ziyade vicdanla alakası var. Oradaki köpekler (aslında sadece onlar göz önünde olduğu için insanlar onları biliyor, diğer tüm hayvanlar da aynı şeyi yaşıyor) yemek olarak insanların önüne gelene kadar o kadar çok psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyorlar ki. Hiçbir canlı bunu hak etmiyor. Kabul edilebilir hiçbir tarafı yok...
Köpeklerin yenmesindeki asıl sorun, köpeklerin insanlarla evrimsel süreç içerisinde duygusal bağ kurabilen tek tür olmasıyla alakalı. Bakışından bile hislerini çıkarabilen bir hayvanın et niyetine tüketilmesi insanları kızdırabilir. Bu da normal.
Maalesef ahlaksızlık olarak görmüyorum. Ben de yemeZdim düşüncesi bile iğrenç ancak ineğin yenmesini desteklerken köpeğe karşı gelmek saçma. Canilik diyorsak tüm hayvnlar için konuşulmalı ve vejeteryan olunmalı
Benim anlamadığım yersin de neden işkence edersin? Biz kurbanda neden acı çekmesin diye sivri bıçak kullanıyoruz. Yersin de bunun da bir adabı vardır. O hayvanı o şekilde öldürüp yersen bu bir yamyamlıktır.
etnosentrizme verilecek en somut örnek bu sanırım ama ben bunu yapmayacağım. koyun yiyoruz, inek yiyoruz... bizden farklı olarak, neden köpek yemesinler? onların inancında bu haram değil ki..
kurban bayramindan kaparottan bir farki yok. alayi birbirinden ahlaksiz, kimi hayali arkadasina kurban keser, kimi günahi hayvana yükledigi sanir alayi sizofren mk.
Bana göre bu kültür farkından kaynaklı olarak meydana gelen bir şey. Türkiye'deki insanlar Müslüman olduğu için veya bir kısım insanda hayvanların eti için öldürülüp yenmesini istemeyen insanlara göre ahlaksız bir uygulama hatta vahşi bir durum olarak değerlendiriliyor. Ama meseleye saf bir akıl yani hiçbir etkiden etkilenmeden bakacak olursak ' gayet normal bir festival.''dir bana göre.
Fark görenlere sormak gerek Siz Keçi, koyun, inek... yerken sorun olmuyor da fare, köpek... yeyince mi oluyor. Meselenin kültür olduğunu anlamayanlar tek taraflı yargı yaparlar sadece.
Kültüre le alakası yok , deve ve balinada bizim de kültürümüzde yok ama yenmesi daha makul canlılar gibi geliyor. Sen kültürel diye düşünüyorsan fetüs yemeyi de mantıklı buluyorsun o zaman.
Hadi köpek tamamda fare ne ya lağım faresi yiyolar pisliğin içinde leş yiyor bide fare , bu Çinliler direk pişirmeden farenin kafasını yuttugu video izlemiştim tüylü tüylü
Öldürme şekilleri işkencesiz ve insancıl olduğu sürece sorun yok bence. Çünkü yazdıklarına hak veriyorum.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biz her türlü pisliği yiyen tavuğu tüketiyoruz ya? köyde yaşıyoruz tavuklarjmız var bok yiyorlar böcek yiyorlar hatta ve hatta inek plasentası yiyeni. bile gördm. ilk önce kendimizi sorgulayalm kardeşm
Tavuk ne kadar solucan, böcek tüketirse o kadar verimli yumurta yapar. Mesele o değil, mesele birçok hayvanın etini yerken köpek etini yiyenlere tepki göstermek.
tamam yanlış yollarla yapıyolar acı çektirmek günah hayvanlara derisini falan yüzüyolar canlı canlı gmrmüştm de yani yenir niye yenmesn. ben araplarn devenin kursağında bıçağı soktuklarınu gördm nette.
Bunun kültürle alakası yok , deve de , balina da bizim kültürümüzde yok ama kedi köpeğe göre yenmesi daha makul canlılardır. Köpek gibi canlıların yedikleri şeyler sağlık açısından sıkıntı çıkarakcak şeylerdir. Kendi dışkısını bile bazen yiyen bir canlıyı tüketmek sana mantıklı geliyorsa bilemem. Bunun sağlık açısını geçtim biraz insancıl kısmına geçelim. Bir sınır olmalı besin konusunda , o zaman sen kültürel olduğunu düşünüyosan , fetüs yemeyi de mantıklı buluyorsun. Böyle bir insana karşı güven eksikliğide yaşanır , iki gün aç kalsa beni de yer.
Köpeği yememek için bir tane mantıklı sebep yok. mesela sende tanrın için hsyvan kurban edip kanını akıtıyorsun üstelik bunu ufacık çocukların gözü önünde yapıyorsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir videolarina denk geldim kaldiramadi midem kalbim sirtlanin avini yedigi gibi diri diri midesini acmislar hayvanin kafasi koptu kopacak , kopartmiyorlar hayvan iskenceden kameraya cok kotu bakiyordu bee 😥
biz tavuğu ne olarak görüyorsak onlarda köpeği öyle görüyor demekki ancakk bir fark var köpekler zeki hayvanlar tavuktan daha fazla duyguları var onları kesmek çok sıkıntılı bir durum sonuç olarak köpek yenmemeli çinlilerı şiddetle kınıyorum
inekle köpeğin canının aynı kıymette oldugunu dusunuyorum yaygın olup olmaması önemli degil
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğanın kanunu hocam İnsan da bir varlıktır ve hem etçil hem otçul besleniriz İsteyen istediğini yesin ne diyim Gönül isterdiki yeme deyince yemesinler
Korede eski geleneğe bağlı kalanlar yiyor bitek yani ataları denemiş olanlarda çok az korede tüketilmez yani en azından bana öyle demişti güney koreli ama domuz yenilir
En İyi Cevaplar