Herkesin algısına hitap etmek için dediğini bir daha ki sorumda uygulayacağım.
Teşekkürler.

Mini etek giyen bir kadına erkeklerden çok kadınlar bakıyor zaten. Özellikle bacaklarına, bunu fark ettim.
Olaya objektif olarak bir açıklama getireyim:
Bir kadının bacaklarının güzel olması kendisi açısından önemlidir. Hatta birçoğu göğüslerini bile sorun eder. Erkeklerden bazıları buna tepkili davranıyor. Fakat aralarında spor yapanlar dar tişörtler giyiyor, hem de bu sıcak havada. Neden? Üçgen vücudunun gözükmesini istiyor ve bu yönde beğenilmek istiyor. Zira bir kadını kadınsı gösteren detaylar olduğu gibi erkeği erkek gibi gösteren detaylar da var: Omuz, kol, göğüs kası gibi.
Beğenilmek insanın doğasında var zaten, kimse bunu inkâr edemez. Dolayısıyla o şekilde giyinen bir kadın da beğenilmek istiyordur. En basitinden neden renkli kıyafetler giyeriz? Bize yakışsın diye. Meselâ kimilerne kırmızı yakışır ve kırmızı giyer.
Kadının bacakları erkekler tarafından da dikkat çeker ki bu zaten hormonel bir durumdur. Yani insanın elinde değildir ve karşı tarafı beğendiği gibi arzulamaya da başlar.
Bu yönde sınırı bilmek gerekir.
O sınır da erkekler açısından öküzün trene baktığı gibi bakmamak kadınlar açısından da fazla açık giyinmemek. Kimse kusura bakmasın ama baksır kadar uzunluğu olmayan şort ya da etek giymenin hiçbir mantığı yok. Böyle rahatlık da olmaz. Esasen birçok kişinin tacizli bakışlarından nasıl rahatsız olmuyorlar ben onu anlamıyorum.
Ben sınırı sizlere açıkladım. Kendi açımdan olması gerekeni budur.
Giyen de suclu olamaz, bakan da. Sonucta her seyin bir adabi var. Kimse ustsuz gezmez ya da bir baskasina rahatsiz edici duzeyde bakamaz.
Tartışmasız erkek suçludur. Kimse benim eteğinin boyuna göre beni yargılayamaz. "E boşuna giymiyorsun kendini göstermek istemesem niye giyesin?" diyecek çok akıllı insan müsveddeleri, rengi hoşuma gitti veya deseni veya bedenimde duruşu. Kendimi sana beğendirmek için giyinmiyorum ben, kendime beğendirmek için giyiyorum. Bir erkek empati yapmadan çok affedersiniz ama hayvan gibi bakıyorsa bu onun ahlaksızlığını gösterir. Hala Müslüman'ım diyorsa da, geçmiş olsun. Müslümanlık sadece inanmakla namazla olmuyor.
Bu nasıl bir soru ya? Ciddi ciddi tâcizcinin suçsuz olma ihtimalinden mi bahsediyoruz? Anlamadım?
O hâlde sana bu sorunun bir değişik versiyonunu sorayım: ''Sokakta kendi hâlinde yürüyen adam mı suçlu yoksa o adamı durduk yere silahla öldüren şahıs mı?''
Bu soru hatalıdır zira ''hangisi suçludur'' demek için, ortada iki tane suç olması gereklidir. Oysa bu soruda tek bir suç var: Adam öldürmek. Bu sorunun sorulması, adam öldürmeyi suç olarak gösterdiği gibi, aynı zamanda sokakta yürümek fiilinin de suç olabileceğinin alt metnini verir sorunun yöneltildiği şahısa. Böylelikle o şahısa, ''sokakta yürümenin suç olabileceğini'' savunma hakkı verilmiş olur. Oysa belirttiğim gibi, sokakta yürümek suç değildir ve soru hatalıdır.
Gelelim senin soruna: Tâciz eden adam mı suçlu yoksa etek giyen kadın mı?
Soruda iki tane suç var mı? Hayır, soruda tek suç var: Tâciz etmek. Peki sen bu soruyu bu şekilde sorarsan ne yapmış olursun? İnsanlara etek giymenin de suç olabileceği alt metnini vermiş olursun. Oysa soru şöyle sorulmalıydı: ''Tâciz suç mudur?'' Yanıtı açık. Umarım anlaşılır olmuştur.
Çünkü bunu deme hakkını sen tanıyorsun onlara ''o zaman etek giymesinler''. Soru, bunu deme özgürlüğü veriyor. Oysa ''tâciz suç mudur?'' diye sorsaydın böyle bir yanıt almayacaktın. Hani vardır ya Anayasa'da değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeler, bu da sorulması teklif dahi edilemeyecek bir soru, onu demeye çalışıyorum. Tartışma ve doğru soru sorma hakkında biraz daha fazla kaynak incelediğinde anlayacaksın demek istediğimi.
Tâciz konusunu burada da ele almıştık: www.kizlarsoruyor.com/.../q7508048-sitedeki-tacizcilere-farkli-bir-yaptirim-uygulanmasini-ister-misiniz
Cevap
69Cevap
Mini etek giyen kadın mı suçlu?
Yoksa ona bakan erkek mi?
Bu olayın bir suç olması garip değil mi?
tamam insanların şahsımıza yiyecekmiş gibi bakması hiç hoş değil kabul ediyorum ama "Neden böyle?" diye sormak geliyor içimden.
Güzel giyinen insanların güzel GÖRÜNMEK için güzel giyindiğini düşünüyorum, bu da şu demek insanlara güzel görünmek için güzel giyinip sonra da bana baktılar demek saçma.
Anlatılacak çok şey var da anlatmak için kafam müsait değil kusura bakma ama şöyle özetleyeceğim.
Kadın olsun erkek olsun insanlar güzel gördüğüne ilgisini çekene bakar, kadınların daha güzel yaratılmış olması ve daha bakımlı olması.
erkeklerin kadınlara oranla daha bakımsız olması burada dengeyi bozuyor.
cok çelişkili bir kafada soruyu soran
Şöyle sormak lazım..
Evin kapısını açık bırakan ev sahibi mi suçlu, hırsız mı?
İkisi de suçlu!
Ev sahibi tedbir almakla mükellef, insan da helal kazanmakla..
Aynen öyle de, ayette dediği gibi:
"Mü'min erkeklere söyle "gözlerini haramdan sakınsınlar! Irzlarını korusunlar!"
"Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer) lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar."
(Nur/30-31)
Önce erkeklere hitap sonra kadınlara..
#Vesselam
Bakmanın da adabı vardır giyinmenin de... Fakat, rahatsız edecek derece uzun süreli bakmak ne yazık ki çokça yaşanıyor. Tahrik olduğunu dile getiren kişi bakmakla kalmayıp kimi zaman sözlü kimi zaman da fiziksel tacizde ve hatta tecavüzde bulunabiliyor. Peki, bu durumda eteği giyeni de mi suçlu ilan edeceğiz? Elbette hayır. Kimsenin giyimine karışamayız ve yargılayamayız. Burada önemli olan kişinin irade ve idare yetisi aslında. Ben de bakıyorum. Ama baktığım saniyelerin o kişi üstünde rahatsızlık etkisi yaratmasını kendime yakıştıramıyorum. Dolayısıyla burada önemli olan şey bilinç ve otokontrol.
@Gofreet önyargılarını bir kenara bırak ve oku... 🙂
Etiğe göre suçlu bulamayız. Gözümüzün gördüğü her şeye kadın/erkek olarak bakmadan bakabiliriz. Göz, bakmamız ve bunun sonucunda görmemiz için verilmiştir.
Ama ahlaka göre erkek suçludur. Çünkü erkeğin kız kardeşinin/annesinin/eşinin vs.. başına böyle bir şey gelirse, erkek haliyle delirir..
Şöyle düşünelim; bir erkek plajda bütün kıllarını sergileyebilir yarı çıplak halde. Kadın neden bikini giyemez? Ya da erkek şort giyer, göğüs kıllarını ortaya çıkartabileceği dar t-shirt giyer; kadın giyince neden garip karşılanır? Mesele zihniyette
Ya abi bu nasıl zihniyet, ben anlamıyorum. Kadın nasıl suçlu olur, bir şey giydi diye? Çıplak da gezer, herkes özgürdür.
Ama bu sana o'na bakma hakkı vermez.
Önüne bak, ne işin varsa oraya doğru yürü yolda...
İnsanların zihniyeti çok pis gerçekten.
Kapalılara da bakarlar, mini giymene gerek yok.
Benim hiç dikkatimi çekmezler, ne giyerse giysin.
Öküz gibi kadına odaklanmam.
Ülkelerde ki gizli tarikatlar ve bunlara destek veren siyonistler deşifre edilip ortadan kaldırılmazsa böyle bir zihniyeti yok edemeyiz. Kültürü ve edebi öğreten elit kesimler bu zihniyete karşı ne kadar savaş açsa da virüs gibi ürüyorlar maalesef. O cübbeler ve sakalların ardında ne pislikler yattığının farkında bile değiliz. Umarım anlatabildim sevgili arkadaşım...
Olaya bir de bu açıdan bak.
www.erobee.com/.../erkek-ic-giyim-boxer.jpg
İkisi de hatalı.
Kadın, kendini bilmiyormuş gibi (kendi hemcinsinin bile dikkat çektiği bir canlı) kabak çiçeği gibi açıyor kendini. Erkeğin nefsiyle savaşmasına sebebiyet veriyor.
Erkek, bakmamalı normalde ama nefsini zorlayan kadına karşı nefsine mağlup olabiliyor.
İkisi de suçlu. Kadınlar neden kendini gösterme çabası içerisinde bunu anlamıyorum. Tamam etek giy ama mini etek ne ya. 1 santim daha kısaltsan g*tün görünecek. Erkeklerde kanı bozuk ise her b*k olur. ( Kusura bakma üstü açık vurdum hepsine ) Ama öyle yani.
Valla ne kadar eksilesen de beni terslesende bu böyle. Kadınlar neden mini etek giyerler hiç anlamam. Ben burada suç kadınlarda demiyorum. Şahsen bir kız olsa idim ne etek nede dar pantolon giyerdim. Ha burda git kara çarşaflara bürün demiyorum. Fakat bu neden böyle. Kadınlar sürekli kendini gösterme çabasında. Ha erkekte suç yok mu var. Doğru dürüst aile eğitimi almamış, kanı bozuk, insanlar var ülkemizde. Ve en üzücü yanı ise bunların sayılarının bir hayli fazla olması. Ayrıca ben her zaman idamın gelmesini düşünen bir kişiyim. Üstteki yorumum yanlış anlaşılmasın.
Şimdi bu konu iki dalda ele alınır. 1. Si bakan erkek: bir erkeğin zihniyeti kirliyse istersen peçeyle, çarşafla gez fark etmez.2. si ise bakılmasını isteyen ve buna göre giyinen kızlar. Çarşıda beyaz dar etek giyip içine kırmızı iç çamaşırı giyenleri çok gördüm.
Ben Osnabrück isminde bir sehirde üniversite okudum gece yarisi saat 1 de 2 de kizlar partiye giderdi kimsede bakmazdi Türkiye'de olsa tecavüz ederler birde istiyordu derler
Tesettür kadınlara farzdır..
Nur suresi 30. ayette ise erkeklerin gözlerini haramdan sakındırması emredilmiştir.. şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır. en zor imtihanlardan biridir..
Kendine gel! Doğru konuş! Bir insan göğsünü gere gere ''Ben kâfir oldum'' diyemiyorsa, orası Müslüman ülke değildir, bunu söyleyen BÜTÜN İLAHİYAT PROFESÖRLERİ https://www.youtube.com/watch?v=pdPaV_g7Y1A aç dinle.
Senin dinine kimse uymak zorunda değil! Kendi dinine göre mülkler Allah'a aittir, bir dinsize bunu dayatamazsın, dayatıyorsan demek ki sen Kur'an'ı okumamışsın ama ben okudum, hem Arapçasını hem de Türkçesini. O yüzden ne konuştuğuna dikkat et.
Burası LAİK bir ülke. Burada şeriat var mı? Yok. Hani onun kanunları geçerliydi? NEDEN REFAH SEVİYESİ EN YÜKSEK DİNSİZ ÜLKELERDE? Hani musibet? Bir de Müslüman ülkelere bak. Sen kimseye HAKARET EDEMEZSİN!
Şu fotoyu ne de çok kullandınız ya...
Kötü bir örneği göstererek başka bir şeyi aklayamazsın.
Ayrıca kimin ne giyeceğine karışılmıyorsa buna denk olarak kimin neye bakacağına da karışamayız.
Elden bişey gelmez.
eteği abartanlara bazen ben bile bakıyorum fakat kimse kimseye karışamaz ve erkek olarak dikkat cekıp bakabilirsin ama gözünü hemen döndürmelisin çünkü devam ettirirsen bu terbiyesilik ve yahut sapıklık olur
Şöyle diyelim o mini eteği giyip Zengin kaslı masli bir erkek baksa sıkıntı yok ama işte fakir kaliteli giyinemeyen biri bakınca sıkıntı.
Zengin erkek :Playboy
Fakir erkek : abaza
bakan erkek suçlu.. cübbeli hoca bir gün teke tek programında bir erkek duvara bile bakıp tahrik oluyorsa günaha girer demişti
Bu resimdekilere bakip mini etegi masum gosteremeyiz. Bu resimdekiler sapik... normal erkekler bakmaz buna.. ama mnii giyselerdi bakma ihtimali artardi... sonuc olarak kadin giymemeli, giysede erkek bakmamali...
kendini yetiştirmemiş erkek suçludur, uçkuruna sahip çıkamayacak kadar acizse delikanlıyım diye gezmeyecek.
Bakmakta sorun yok, nasıl baktığın önemli. Güzel bakmak önemlidir. Ama bu motordaki 2 dingilin kafasına balta indiririm :)
Kadın suçlu her kıyafet her yerde giyilmez. Mini etek giymek istiyorsan o bölgenin o kıyafeti taşıması lazım.
Mini etek giydin hiç bir erkek bakmıyorsa ahhh bugün çirkin miyim diye düşünürsün. Çok gördük bunları.
Gher ikisi de suçlu kadin daha suçlu zaten baksinlar diye giyiyorlar dikkat cekmek amaclari simdi yalan filan diye ortaliga atilanlar olacakta millet salak degil yani niye giydikleri belli
Vah vah ülkenin haline. Sen insanların beğenilerini dikkat çekme olarak nitelendiriyorsun ya, bir cacık olmaz senden. Bir IQ testi yaptır, sonuçlarını da görmek isterim.
Ben demedim di atlayanlar olacak diye dedim ya millet salak degil neyin ne oldugunu biliyor aynen vahh vahh herhalti yiyen sonra da bunu iyiymis hibi gosterenlere vahh iyicene bozdunuz ulkeyi bati ozentisi baska bir sey degil ulkenin anasini bellediler iyicene keske duzgun bir seylerini alsak ama nerde nasil aciliriz nasil s*ks yapariz onun derdindeler
Tabi ki mal gibi bakan kro erkek. Birileri sapıkça iç geçirecek diye kadın giyiminden ödün m verecek.
%50 bence hak yemeyelım.
Açana biz kızlar bile hayvan gibi bakıyoruz.
erkek adam nasıl bakmasın.
Bacakları güzelse bende bakarım. Önemli olan nasıl baktığın hayvanca hunharca yiyecekmiş gibi bakmamak lazım :))
ben kafamı kaldırıp bakıyorsam, ben suçluyum..
kimse bahane aramasın..
bir çok kadına sordum neden dekolte? cevap ilgi çekmek :) sence?
Kendine yakıştırmak? Niçin empati yapmadan bu şekilde düşünüyorsunuz? Kıyafetlerimizle sorununuz ne?
@unbelievablebee hiçbir sorunum yok isteyen bikini ile gezer kimsenin giyinişine karıştığım yok cevabı yanlış anladın aksine kadınlar dekolte tercıhını dikkat cekebılmek için kullandıkları gerçeği var. zaten bırcok kadın erkeklerın ılgısını cekmek ıcın dekolte tercıh edıyor yanı burda suclu kım sızce erkekler mı?
Evet. Bakmak vardır bakmak vardır. Cesur bir dekolteye bakmayan insan yoktur diye düşünüyorum. Ancak aklı başında, mantıklı ve normal bir insan taciz edercesine de bakmaz. Tepkimiz de onlara. Geçen gün giydiğim diz altı yazlık eteğe rağmen afedersin ama hayvan gibi bakışlara maruz kaldım. Bunları yaşamak zorunda değiliz, bir yerden sonra ne giysem uygun olur telaşına düşmekten yoruluyoruz.
@unbelievablebee buna bizde karşıyız tabi abazalık resimdeki örnekte oldugu gibi toplumumuzun en büyük ayıbı
Açana bakarlar diye bir söz var ama bazı erkekler kapalı açık demeden yicek gibi bakıyolar o yüzden insandan insana fark var
Ne giydiği için kadın suçludur;ne de baktığı için erkek.
Suç yok ki. Güzel olana ve dikkat çeken bayana bakılır.
Haram helal Bakımından yorum yapılmaz, Ancak Dini tam uygulayanların da baktığını ya da baktırdığını unutmayın.
her ikisi de madem bakmasınlar istiyosun sen de giyme ama erkeklerin de abazan oldukları doğru
Mini etek giyen erkekler suçlu. mini etek giyen herkes suçlu. tahrik etme tahrik olursun.
Kadınlar mini giysin bizde bakalım ne var yani? Bence iki durumda bu kadar abartılmamalı. :D
Erkek zıhnıyetı ıste gıyım onemlı degıl kı..
karakter meselesı hep bunlar
Utanalım çekinelim konuşmayalım selam sohbet etmiyelim o zaman.
aferin
önyargılılar devreye girdi.
Tabikide bakan nefsini kontrol edemiyorsa zaten adam olamaz ki
Ikiside suçlu eşitlik bunu gerektirir ikiside nefsinin kurbani
İkisi de suçlu değil. Dönüp bir daha bakan erkek suçlu
pis gozluler
https://i.hizliresim.com/DdYPqO.png
Bence suçlu kara çarşaf giyenler ve de sakallı yobazlar onlar olmasa dünya daha güzel olurdu
Zihniyetsiz ve beyinsiz insanlardan NEFRET EDİYORUM
Etek giyen kadin degil ona bakan erkek ve yine ona bakan kadin suclu
sevişmenin önüne engel koyan herkes. bol bol sevişin
Yarı yarıya. Neden. Çok açık giyenlete kadınlarda bakıyor 😬😬😬
Da ayrı yazılır
@içkiiçmeyenalkolik tişikirlir sipirgirl. 😍😍😍
Erkek ama kadında da suç yok değil göstermek içibin giyiyorsa
Çaktırmadan rahatsız etmeden bakılmalı illa bakılacaksa
Suçunuz yok yavrum giyin giyin. Gözümüz gönlümüz açılıyor. ne giyen suçlu ne bakan. Masumuz.
bizlerin bu soruyu sormamıza kadar yönlendiren beyinler suçlu
İşin kıyafetle hiç alakası insanın düşünceleri ile alakalı bir insanın zihni pisse gerisi boş
kadınların değil erkeklerin terbiye edilmesi gerek
Taciz boyutunda bakan kişiler suçlu.
Suçlu aramak neden onu anlamadım.
Nasıl bir çevrede yaşadığınızı bilmiyorum.
Her yerde öyle değil. Çevrenizde öyle olabilir.
İzmir bıraktığım gibi değilmiş, değişmiş, duyuyorum. İstanbul da yaşadığım yerde özgürce dolaşabiliyor kadınlar.
@PsyChoSiS benim rahatsız olup olmadığımı mı soruyorsunuz anlamadım.
@PsyChoSiS Elbette vardır ben hemcinsi mi korumadım ki
@PsyChoSiS Ben kadınları aklayarak konuşmadım kendi adıma bir şeyden bahsettim, yanlış algılamış olabilirsin ama gene de dikkat ederim.
@PsyChoSiS Haklısın
@PsyChoSiS Hayır, bir konu hakkında tartışmak kavga vari değildir.
Severim böyle tartışabilen insanları, bakış açım değişiyor böylelikle daha dikkatli konuşuyorum.
Suçlu neden arıyoruz.
İkisinden de bir bok olmaz..
çürük zihniyet suçlu.
Tesettür gözde diye boşuna denmiyor
Al birini vur ötekine..
Bakan erkek erkekler her şeye bakiyorki
Bakanda baktıranda suçludur
bakan erkek suçlu kesinlikle
erkeğin edebi göz kapağıdır...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar