Bir camı kapısında, ''Lütfen içeride kazandıklarınızı dışarıda kaybetmeyin !'' yazıyor.
Bu hırsızlık, yalan, gıybet, tecavüz, gasp, hak yemek, iftira atmak ve daha birçok yasak olan eylemleri kapsıyor. Zira İslam'da günahlar, insanın kazançlarını da götürüyor. Esasen bunlar tüm toplumu ilgilendiren davranışlar.
''Lütfen içeride kazandıklarınızı dışarıda kaybetmeyin!'' Buna katılıyor musunuz?
Sadece gülüyorum. Kendi için yaptığı ibadeti "abarta abarta" altını çizemediğim için işareti kullandım her neyse anlatan ve namaz kılmaktan başka bir meziyeti olmayan insanların dedikodu, hile hurda ile bunu da mahvetme çabaları beni sinirlendiriyor. Ama herkesin yaptığı kendine, doğru yolu bulurlar umarım.
tabii ince bir mesaj var anlamak isteyenin içerde gösteridiği samimiyetin dışarı davranışsal olarak yansımasını tembihliyor yani tövbe edip edip yine yapma diye de algılanabilir istikrar edinme amaçlı.. çok güzel birşey. fotoğraf sana mi ait?
Çok doğru insanlar artık camiileri tövbe haşa günah çıkarma kabini gibi görür oldular oysa böyle olmamalı ! Müslüman her yerde eline, diline, gözüne vs. hakim olmalı !
Şuna şahit olmuştum. Tabi burdaki sitede üye olanların çoğu dedikoduyu meslek edinsede camiye gittim çıkarken iki komşu biri hakkında konuşuyordu. Bu sözü okumuştum bir takvim yaprağında o an o söz aklıma geldi "içerde af dike dışarda günah işle" Bir süre sonra ne o dua kabul olur ne de tövbe. Hele suçsuzun günahını almak en kötü günahlar arasında. Kul hakkı 😉
Bisey soracam mesala ben biseyi goruyorum ve bunu gordume eminim? karsimdaki kisi diyor ki paranoia bana iftira atiyon iftiraci kopek gunahimi aliyon? bu gunah mi AMA ben eminim bunu gordume o hayir diyo
Evet bu gece benim de kullandığım bir cümleyi burada görünce ilgimi çekti. Çünkü içeride Rahmet var disaridaki zulmete kapilmayin diyor. Burası Ulu camii mı?
En İyi Cevaplar