Katılmıyorum. Takmıyorum desende görmezden geldiğinde bilinç altında yer ediyor, sonra daha beter sıkıntılara sebep oluyor bu olaylar. Onun yerine en güzeli öfkeyse öfkeyi, üzüntüyse üzüntüyü, hayal kırıklığıysa hayal kırıklığını, acıysa acıyı ya da başka her ne ise o olumsuz duyguyu sapına kadar yaşamak ve hazmetmek için gereken süreyi tamamlamak. Konusuna ve kişisine göre bu bazen 1 saat, bazen 1 gün, bazen 1 ay ya da 1 yıl olabilir. Ama o süreci hak ettiği gibi ve kendine karşı dürüst olarak yaşayabilirsen ondan sonraki hayatında bilinçaltında dahi karşına çıkmaz ve o zaman gerçekten de hiç olmamış gibi davranabilirsin. Çünkü ya unutursun, ya da artık gerçekten umursamazsın.
Söylemi kolay, eylemi zor olan durum. Bu bir çözüm değil aslında kaçış bana kalırsa. Boşvermek, takmamak, unutmaya çalışmak insana geçici bir süre nefes aldırır. Düşünmeyerek uzaklaşarak kendini daha iyi hissedersin bu doğru. Fakat en beklemediğin anda yüzleşmekten kaçtığın şeyler gelip yakana yapışır sonrasında.
Bu durumda kaçmak mı çözüm, üstüne gitmek mi? Bu durumun bilincinde olmak mı? Uygulayamamak mı? Boşvermiş gibi yapıp içten içe erimek mi?
Bu sözü her durum ve kişi uygulamaya kalkarsa sığ kalır yaşanmışlıklar. Vicdanı rahat kişilerin eyleme dökmesi daha kolay olur. Bu durumda durumdan duruma değişir diyelim, doğruluğu..
Hiç katılmadığın birkaç sözden biri. Zamanında o önemsemeyip takmadığın sorunlar ilerde karşına dağ gibi çıkar ve takmak zorunda kalmanın yanı sıra içinden de çıkmazsın. Ufak tefek şeyler takılmaz ama takman gereken şeyleri iyi ayırt edebiliyorsan Yoksa sonu çok kötü olur. "Ignorance is bliss." Bu kadar saçma bir şe yok bence.
Söze katılıyorum ve birde ekleme Yapmak istiyorum Boşverdiğin kadar huzurlu, Takmadığın kadar mutlu ve Beklediğin kadar da Umutlusun demektir. İnsanın kendi iç dünyasını kötü etkileyecek şeylere karşı geliştirmesi gereken bir reflekstir bu söz. Güzel soru
Peki ya boşveriyomuş gibi yapiyosak, aslında geciştirdiklerimiz birikiyosa icimizde.. Pişmanım demeyi sevmem ama bağırmam gereken yerlerde sustuğum için pişmanım, o nasıl bir içinde kalmaktır. Özellikle duyguları anında yaşamalıyız. Tutarak, baskı altına alarak degil. İnsanlar boşuna sinir hastası olmuyo
Biz insanoglu takilmicak seyleride takiyoruz kimse inkar etmesin. Elbette sevdigin bir insan hasta oldugunda takarsin uzulursun vs. Ama bir lafi bir sozu bize gicik olan insanin tavrini bile cok takiyoruz ic dunyamizi karartiyoruz hic gerek yok.
Belli bir sure sonra oda skyr hayat surekli degisken duygularda oyle olmali onemseyecegin ya da umursayacagin seyler mutlaka olacaktir hepten bosvermektense her olaya gerektigi kadar onem verip uzuntu ya da sevinme durumlarini dengede tutup abartmamak en dogrusu.
Her bir bireyin bir çok konuda sıkıntısı var hangisini boşvereceksin ki? ya da hangisini takmayacaksın? boşvermişlikde doğru olur mu? vurdum duymaz gibi. Her şeyi hak ettiği kadar yaşamak gerekir fazlasını yapmayacaksın abartmayacaksın.
Boş vermiyorum fakat hiçbirşeyin benim hayatımda engel olmasına ve benim canımı sıkmasına izin vermiyorum pozitif bakıyorum ve hiçbirşeyi kafama takmıyorum hatalarım hariç.
Bence olmaz çünkü boyle dusundukce insanlar sana okadar yan gozle bakacak ki mesela buraya goruş bildirenlerin cogu gercekte bunu sevmezler cunku bu hayat felsefesi cesaret ve ozguven ister diger insanlari takmamak gibi buna ulasan cok ama cok az insan vardir... Malesef gercekler acidir.
Kesinlikle katılıyorum genelde hayat adil olmuyor zaten bu yüzden yaşadığımız bütün kötü şeyleri kendimize dert edersek şu kısacık ömrümüzü heba etmiş oluruz..
Belli konularda bunu yapabiliyorsun. Ya aslında kendini kandırıyorsun. Unutabiliyor musun ya da düşünmeden durabiliyor musun yok. Sadece karşımızdaki insanları kandırmaya çalışıyoruz... Mesele bundan ibaret. Yani benim görüşüm bu..
%2500 oranında evet, doğru bir söz olmuş bu. insanları takarsak kendimiz olamayız, boşvermezsek bize yazık, hiç gerek yok hayat kısa bıraksınlarda kendimiz olalım bea :D
böyle birşeyleri takmayan insanlara ayarl oluyorum insansın insan bişeyleri takmak için geldin bu dünyaya sınav olmak için geldin duygularını yaşamıosun sadece nefsi davranmak bana göre değil
En İyi Cevaplar