Sadece yüzüne karşı değil, arkasından da başka birilerine ''Ayı gibi şişman, gözleri pörtlek, ağzı yamuk, burnu kazık...'' gibi ifadeleri kullanıp o kişiyi başkalarına karşı rencide etmek şerefsizliktir.
İnsanların dış görünüşleriyle arkasından da olsa alay eder misiniz?
Ben ne küfür etmeyi, ne alay etmeyi becere bildim... Tabi küfür etmemede birkaç istisna oldu. Ama alay etmedim, kendime yakıştıramadım. Beni engelleyen bir şey verdi... Ben bir insana cahil denilerek ötelenmesine karşıyım. Lakin bazen kullanmam gerektiği yerler... Oluyor. Kusurları düzeltmekten yana olan biriyim...
Kendim abartılı şekilde alay ederim. Bu benim neşe kaynağım...
Hayır. Ben hiç böyle biri olmadım yani yaradılıştaki kusurları alay konusu haline getirmem insan kusuru kendisinde bilmeli. Ben öyle bir cahillik etsem o kusuru kendimde görürüm o yaşı çoktan geçtim anlayacağın demek isterdim ama yaşla bu durumunda ilgisi yok insanlıkla ilgisi var terbiye ve en çok karakterle.
yaşıtlarıma göre boyum hep 5-6 cm daha uzun olurdu hep de dalga geçerlerdi. kaç kez ağladığımı bilirim ama bi süre sonra alıştım dedikleri o iğrenç lakapları da sözleri de takmadım kısacası boşverdim. konuşur konuşur giderler dedim ama değil işte insanlar öyle bir varlık ki akılı olsa bile kullanamadıktan sonra boş. bir kere artık yeter dedim kızın birinin tüm laflarını boğazına dizdim sonra üzüldü mü acaba? diye sordum kendime. şimdi düşünüyorum da onlar benimle dalga geçtiğinde düşünmeyip üstüne bir daha sonra bir daha alay ediyorlar ama ben kendimi savunduğum için bile düşünüyorum. galiba hiçbir zaman bu huyumdan kurtulamayacağım...
Hayır. Ne arkasından ne de yüzüne karşı alay etmem. Özellikle çocuklara aşılanmalı bu. Bunun yüzünden çok çocuk sosyal hayatta kişiliklerinde problem yaşıyorlar.
Bu tür insanlardan nefret ediyorum herkes dönüp kendine bakmalı. Kimsenin dalga ve alay etmeye hakkı yoktur. Dünya hali bu gün gelir bende aynı duruma düşe bilirim.
Şerefli insan dedikodu bile yapmaz ee Sor bakalım şerefli kaç kişi var dedikodu yapan insanları çevremden uzaklastirdigimda yalnız kalıyorum sonuç ne her ortamda şerefsiz var şerefli insan çok az dir
En İyi Cevaplar