Kalabalık, sevilen bir arkadaş grubunda evet kimsenin kimseyle sorunu yok. Ama yine de herkesin birbirine aynı samimiyetle yaklaştığını düşünüyor musunuz? Bence o kalabalık grup ne kadar samimi olursa olsun, illa ki gruplaşma oluyor kendi içlerinde. Veya sonradan dağılıyorlar. Sizce arkadaş grubunun kalabalık olması avantaj mı, dezavantaj mı?
Kalabalık arkadaş grupları dostluk kazanmak için avantaj mı, dezavantaj mı? Grup içinde gruplaşmalar olduğunu düşünüyor musunuz?
kısa psikolojik bozuntusu yaşadığımı söyleyebilirim. sizi tanıdığımı gerçekten memnun oldum dediklerim bugün iftar buluşmasını yaptılar ben kimim? (cümleyi herkese söylemem en son görüştüğümde on kişilik gruplaşmıştık çok samimi sohbetimiz olduydu nasıl olur da ne ise. . . ) Gelecek etkinlik planması vardı heyecanla bekliyordum sırf o güzel insanlarla bir kez daha bir araya geleyim dedim onuda iptal ettim ne ise moralimi hızlıca toparladım ben en iyisi yalnız takılmaya devam. . . ---- Dost kelimesi ciddi anlam içerir herkes dostum var derler ellerinde bulurlar. "Gerçekten dostun var mı? " dediklerim insanlar "Evet" dediklerinde ise "Emin misin peki?" dediklerim de Kafaları soru işarete takıldıklarını görüyorum :) --- Evet Grup içerisinden dostluk pekiştirmesi avantajı bu yönden olumlu Neden? , Arkadaşlar bir birinden söz ettikleri onun kişiliğini tanıyorsun en açıklık böyle dile getirirler başka yolu yok --- mesela bugün hiç beklemediğim vaka , sanırım eksik yanım var o dersi aldım ne mi? insanları tanımam genelde altı-sekiz aydır bunu iki seneye çıkarmam gerektiğimi inandım. vessellam
insanın rengi zaten öyle ortaya çıkıyor. grupta popüler biri iken dost takılan aynı kişi dışlanınca hala dost kalabiliyor mu? yoksa bırakıyor mu?
aradaki gerginliklerde tarafsız mı oluyor, taraf mı tutuyor yoksa holiganlık yaparak kendi tarafını körü körüne mi savunuyor?
bunların cevabı daha iyi bulunur kalabalık arkadaş gruplarında. yoksa teke tek ilişkide renk muhabbetini bulmak zordur. bazı kritik anları yaşamadan kimin ne yapacağı belli olmaz.
Benim üniversite grubum beş kişiyiz gezmek olsun falan iyi hepimizin kafası aynı ama ders. konusunda olmuyor hepsi tembel birde ortak kararda çok fazla. aynı şeyi istemiyoruz valla birbirimizi seviyoruz o şekilde yürüyor yoksa üç kişiden fazla. olmasın arkadaş. grubun fazlası zarar benden sana tavsiye samimiyiz gerçekten birbirimizi çok seviyoruz ama kız olunca hepsi sıkıntı biraz
Bu grup olma işi hep kızlarda var lisede mesela 4 kisilik grubum vardı 2 2 ayrıldı meğerse herkes birbirinin arkasından sallıyormuş. Ama erkeklerde grup olmuyo hepsi konusuyor. Bir yere gittiklerinde cagiriyolar falan o yuzden erkeklerin arkadasligi daha guzel oluyor kızlardaki kıskançlık haset olmuyor
kalabalık grublar dezavantaj kesinlikle illa grublaşma oluyor ne kadar çok kişi olursa o kadar fikir aykırılıgı olur sonuçda herkesin fikri düşünceleri ve karakderi farklı oldugundan artan kişi sayısı ile anlaşmazlık çıkma oranı yükselir
Mesela bizim 15 kişi civarında grubumuz var. 15 kişi grup içerisinde birbirleriyle samimi ama biz 5 kişi olarak çok daha samimiyiz. Mesela bir plan yaparken veya bir yere giderken ilk olarak biz 5 kişi olarak birşeyler yapıyoruz öyle yani
Bence avantaj çevre açısından ve yeni dostlukların kurulması açısından, kalabalık arkadaş gruplarında gruplaşmaların görülmesi normal yerine göre davranmak ve kötü niyetli kişilerle gerekirse arkadaşlığı sonlandırmak en doğrusu bence.
Ben kalabalık gurupları sevmem zaten çok seçiciyim. Kalabalık demek her türden insan demek ee o ortamdada bulunuyorsan mecbur diyaloğa girmen gerek. Oyüzden iş dışında katılmıyorum öyle durumlara
Grup arkadaşlığına karşıyım. Her zaman biri ön planda diğer ikisi kendi arasında gruplaşma diğerleri de tek tabanca takılır. Onun yerine 2 kişi yeterli
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kalabalık arkadaş grupları dostluk kazanmak için avantaj mı, dezavantaj mı? Grup içinde gruplaşmalar olduğunu düşünüyor musunuz?
En İyi Cevaplar