Eskiden beri kadınlara yüklenen ev işi sorumluluğu sizce doğru mu? Bir işin cinsiyeti olamayacağı görüşündeyim. Zaten düşünceli bir birey de yardımcı olmaya çalışır. "Erkekler ev işi yapamaz" gibi bir fikir de olmamalı. İsteyen erkek, bir çok kadından güzel ev işi yapabilir. Konuya gelecek olursak; ev işi yapan erkekler daha mutlu oluyor, yapmayanlar ise içten içe suçluluk duygusu besliyormuş. Aynı zamanda erkeklerin ev işi yaptığı bir evde, aile içi tartışmalar azalıyor. Bugün nedense erkeklere iş yaptırasım geldi galiba. 😄 Sizce bir evde iş bölümü nasıl olmalı? Ev işi görevini erkekler de üstlenmeli mi?
Erkeklerin ev işi yapması, daha mutlu olmasını ve aile içi tartışmaların azalmasını sağlıyor! Bir evde iş bölümü nasıl olmalı?
Ev işi yapan erkekler daha mutlu oluyorsa o zaman niye erkeklerin çoğu ev işi yapmıyor? Ben aile içi tartışmalarla, erkeğin ev işi yapıp yapmamasını pek ilişkilendiremedim. Suçluluk konusunda ise, erkeklerin çoğunun umrunda bile değil bence hatta karşılardır da bu duruma.
Kadınların da birçoğu eşinin parası yiyor. E bir zahmet adam işten gelince ev işi yapmasın. Ha çalışan kadınlar için erkekler de beklentisini çok yüksek tutmamalı o da ayrı.
Ben de cisiyet ayrımı yapan biri değilim aslında ama bazı şeylerin de abes olduğu bir gerçek. Arada yardım etmesi güzel tabi de iş bölümü fazla gelir. Ben zaten kimsenin yaptığı temizliğe güvenmem. Zaten erkekler pek ince düşünmez birçoğu da kadınlar kadar temiz ve düzenli olmazlar ev işlerinde, bu yüzden kadınların da sonunda pek memnun olacağını sanmam.
şanslıyım mutfakta yemek hazırlarken temizlik yapan sofra kuran nişanlım var. ortak iş yapmayı daha çok seviyoruz. mesela ortak yemek hazırlarken birbirimize fikir veriyoruz böylece hem hızlı hazırlanıyor hemde birlikte stresiz vakit geçiriyoruz 😇👍💕
olsada sorun olmaz ikimizde çalışacağız ikimizde ona göre davranırız. zaten misafir ve geldiğinde ona iş yaptırmam. diğer erkeklerin yersiz şaka anlayışlarına sinir olan biriyim katil falan olurum sonra 😉
eşler birbirine yük değil birbirnin yükünü hafifletmek için var olması gerekir.. erkek hanımına yardım etmeli yani bu iş bölüşme gibi değil elinden ne geliyorsa yapmalı.. bizim milletimiz eşine yardım etmeyi farklı yorumluyor vede bunu dalga gecerler anlayısı yüzünden yapmamayı tercih ediyor.. Eşi Hz. Aişe'nin anlattığına göre, Peygamberimiz ev işlerinde hanımlarına yar*dımcı olurdu. Elbisesini yamar, ayakkabılarının söküklerini diker, ev süpürür; deveyi bağlar, yemler, koyunları sağar; alış verişi kendisi yapar, aldıklarını kendisi taşırdı.
Erkek egemen sistemin dayattığı birşey bu ev işini kadınlar yapar mevzusu. Evlilikte ya da gündelikte evin içinde kimsenin üzerine bir iş yükü yüklenemez. Gerekirse erkek hem çalışıp hem temizlik yapacak ya da kadın çalışıp erkek yapacak bunlar olabilitesi olan şeyler. Ben bir erkek olarak her türlü sorumluluğu kaldırabileceğimi düşünüyorum.
Bence her evlilikte güzel bir iş bölümü olmalı, temizlik belli bir gün, dip köşe her iki bireyde. alışveriş liste hazırlanıp çift olarak çıkılıp beraber yapılmalı, yemek kesinlikle iş bölümü yapılmalı bir taraf yemeğin yapılmasına bir tarafta sofra kurulmasını halletmeli böylelikle, çamaşır ütü, haftanın 1 günü, beraber yapılmalı kiii
İş yükü 2 ye bölünsün hanıma hepsi yük olmamalı...
Ev işi, evde yaşayanların işidir. Erkek de evde yaşadığına göre konuşmak bile anlamsız da işte, bizim toplumumuza nereden geldiyse bu kadını ev hizmetçisi olarak görme sorunu bir an önce tekrar o tarafa gittiğini görmek güzel olurdu. İş paylaşımı iş ayrışımı değildir. Sevdiği kadına yardım etmeden temizliği, yemeği oturup bekleyenlere hayret ediyorum.
Evi geçindirmek erkeğin, evi çekip çevirmek kadının görevidir. Ancak kadının kariyeri ve bütçesi varsa bu görevlerini dışarıdan başka kadınları kiralayarak da görebilir ancak bu işin bizzat kendisi işleri yapmasa da sorumluluğu kadına aittir. Aynı şekilde evin maddi olarak dönmesini sağlamak da erkeğin görevidir. maddi olarak yan gelirleri olan bir erkek bu görevini çalışmadan da yapabilir. Kısacası görev ve sorumluluklar dışarıdan da temin edilebiliyor. Ancak özde sorumluluklar bu şekil canım. İster kariyer yap, gelirinle sorumluluğun olan işleri yaptırt. İstersen bizzat kendin yap. Bu senin tercihin olur. Ancak kariyerin ve gelirin yoksa eşek gibi sen yapacan canım bundan kaçış yok.
@GDvip iyi işte madem cevabını almışssın aynen devam.. Ya kariyer yap para kazan, ya da ömür boyu yapmak zorunda kalacağın ev işlerine kendini ruhen hazırla canım. Gayet net ve basit.
Eskiden beri değil o, eskiden eşler arasında bitmeyen bir saygı var idi, eşler birbirine iş yüklemez aksine bir birlerine yardım ederler idi. Bu zamanda ortaya çıkan bir hal bu, erkekler evde iş yapmaz, yok kadınlar erkeğin işine karışmaz, evlilik bu değil arkadaş, Evlilik işten güçtrn geçip, iki kişiyken bir olmaktır..
Erkeklerin kadınlara yardımcı olması gerktiğini düşünüyorum özellikle eşleri çalışan erkekler daha çok yardımcı olmalı ama etrafımda birçok çalışan kadın evin bütün yükünü üstleniyor ya da üstlenmek zorunda kalıyor.. kadın çocuğuna mı baksın kendine mi evine mi işine mi kadınlara çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum ama bunda kadınların payı da yüksek erkekleri tembelliğe alıştırıyor çoğu eee onlarda hazır zaten herşeyin önüne gelmesine..
@VoynukReis kesinlikle kölelik benim gözümde başka birşey değil ekonomik özgürlük o bu şu diye zırvalayıp duruyorlar ama daha çok ezdiriyorlar kendilerini günümüzdeki kadınlar
Şu an evde kendi dagittigimi düzeltiyorum. Kendi elbisemi yıkayıp ütülüyorum. Ve zor diyorum. Bir de başkasının dağıttığını düzelt. Başkasının çamaşırını yıka ütüle. Hiç durmayan çocuğa bak. Yedir, içir dersini çalıştır okula gönder. Sonra işe git. Para kazan... Olacak bir iş değil. Bekarlık bundan çok daha iyi :D
Bizde zaten iş bölümü yapılıyor erkek dışarda çalışıp evin masraflarını gidermekle yükümlü kadınlar ev işi çocuklara bakmakla yükümlü siz doğaya aykırı şeyler istiyorsunuz kadında erkekte kul olarak eşitler ama kadınları yaratılışı farklı erkegin farklı şöyle düşün çamaşır makineside yararlı buzdolabı da yararlı sizin bu söyleminiz neye benziyor buzdolabı çamaşır yıkasın çamaşır makineside yiyeceklerin bozulmasını engellesin gibi saçma
Aslında herkes kendi arkasını toplasa evde fazla bir iş bölümü yapmaya gerek kalmaz. Zaten bulaşıkları yıkamak masayı kurmaktan daha zor değil mi? Herkes kendi bulaşığını yıksasa ortada ne kalır? Veya herkes kendi giysisini katlasa yıkayıp ütülese, yatağını toplasa? Geriye sadece yer süpürüp toz alıp camları silmek kalıyor. E yerleri ben süpürürüm. Toz da alırım. Bir camlar kalıyor onu da zaten inançlı bir erkek karısına yaptırmaz :)
bekarım son zamanlarda biraz kötü geçiyor hayatımda işle ilgili bir kaç gündür evde anneye yardım ediyorum böyle gayet mantı falan kapadım 😂😂terapi gibi oldu ya mutluyum yani bulaşık falan diziyorum böyle o şey çarpmasın diye ayar çekiyorum çok becerikliymişim mutlu oluyorum😂😂😂sokarım işine yaa ohhh rahatım anasını satayım
Bu isin kadini erkegi yok ama soylede bisey var dusunsene isten geliyosun kapiyi caliyosun esin karsiliyo seni mis gibide kokular geliyo icerden, cocugunu aliyosun sofraya esin kiziyo once ellerini yika diyo siz isin o kismini gormuyosunuz bu senin gorevin derke yanlis anliyosunuz altinda bu yatiyo evde calismak degil mutlu olmak istiyoruz
Bu aslında beceriyle alakalı bir şey, kadın araba tamircisi bile olabiliyorken erkek neden yemek yapamasın? Ama dediğim gibi beceri ile alakalı işler, şahsen ben mutfak bir şeyler yapmaya bayılırım ama annem izin vermez. Çünkü 2 yumurta kırarken bile batırırım ortalığı. Vallaha yemeği yaparım mutfak battığında laf edecekse kalsın.
Erkek işlerine elimi sürmem.. nedir bunlar bana göre musluk, priz tamiri evdeki aksayan işler vs. Onun dışı kendi kendi temizliği mi kendim yapar eşime cam falan sildiremem ay yemek yedik bugün de bulaşıklar sende demem diyemem makina var herşey artık otomatik.. Sadece çocuk.. ben onu tek başıma yapmadım yeri geldiğinde çocuğunun tırnağını da kesmeli çünkü benle ona emanet olacak.. tek başıma yapamayacağım bakamayacağım tek şey..
Bölüm konularına girmiyorum ama açıkcası pek beceremem ama elimden geldiğince istendiğinde yardım edebilirim mesela annem tülleri bana taktırır daha rahat uzanıyorum diye ama mesela yemek filan yapamam canımız tost istediğinde sadece olabilir :)
Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, wc, erkek'te olmalı. Yemek, toz alma, süpürme ve paspas kadın'da olmalı. Ütü'de ortak olmalı, her hafta birisi ütüleyecek, diğeri askılarına asacak ( haftalık döngü gibi )
Hayat madem müşterek iki tarafta ustune duseni yapmali. Eskiden hanimlarin ev islerini yapmalarinin sebebi calismiyor olmalariymis ve sosyal anlamda mantiklarin biraz geri olmalari. Şimdi durum cok farkli. Ev icinde madem beraber yasaniliyor ciftler her isi yapmali :)
eğer çalışıyorsam kesinlikle is bölümü yaparız babasının uşağı yok burda. eğer calismiyorsam yine is bölümü yaparız çalışmıyorum diye bütün işleri bana yükleyemez 😂 çocuk kısmına gelince bir gece o bir gece ben bakarız çocuğa. yani kısaca her türlü is bölümü olucak.
Yahu babam titiz emekli oldu kütüphaneyi temizleyemiyor şimdi evi temizliyor. Geçen bileğimi kırıyordum. Ben sanırım ondan gördükçe onun gibi oldum oyüzden gelecekti eşim şanslı ev temizliği bende. Demek isterdşm ama aksine bende ters tepti. Ee yapmayınca da hanım susmaz. En iyisi pis bir hanım bulmak haha. Zaten evlenmiycem bari makarasını yapayım
Bence insanlar yardımlaşmalı evet evin düzeni kadına ait olmalı ama erkek o düzene ayak uydurmalı en azından masayı hazırlarken 2 tabak götüremeyecek kadar anlayışsız olmamalı ve bunu zorla değil bence kendi isteğiyle yapmalı.
Bir kere bu yola beraber çıkılmış. Hayat arkadaşın. Ev işi değil, her konuda yardımcı olunmalı. Ki diğer erkeklere göre benim gözümde ev işi yapanlar daha özgüvenli geliyor. Daha zeki. Çünkü eşinin kalbini kazanıyor.
Kim boştaysa o işi yapmalı, bana göre iş bölumü budur. Erkek temizliği, yemeği ve ütüyü falan yapmalı, eşi de başka iş yapar o ara. Kimse kimsenin kölesi değil iki tarafta o evde yaşıyorsa sorumluluk bilmek zorunda.
Erkeğin ve kadının yapacağı görevler ayrıdır , iki cins birbirini tamamlar herkes kendi sorumluluğunu yapmalıdır , erkeğin yapacağı şeyleri kadının yapması , kadının yapacağı şeyleri erkeğin yapması evlenme oranını düşürmekte velhasıl kadın evi erkek işi çevirebilmelidir.
Abi yemekte yaparım temizlikte yaparım camda silerim. Ayıp olan. Hiç birsey yok ki annem rahatsız olduğu için hep yardım ederim çok zor yani ki temizlik kadar güzel ne olabilirki
aha resimdeki adam varya o benim ama illa da çocuğuda sen yap diyenler var ben ne yapacağımı şaşırdım ben eşeysiz uremedan yanayım be kardeşim yapamam ben çocuk mocuk ya hu.
Ev temizliğini kadın yapar yemeği kadın yapar sofrayı pisliği kadın toparlar erkeğin eli armuttu topluyor paşa paşa yardım edecek herkes bir şeyin ucundan tutarsa hem birbirlerine daha çok vakit ayırabilirler hemde daha mutlu bir ilişkileri olur
pek sosyal değilim hatta ailece asosyale bağladık pek olacağını sanmıyorum ama yinede sağol nediyim biri var ama derdimi anlatamıyorum daha doğrusu korkum ağır basıyo hem aileden hem değül hem yiğenleri dolaylı yoldan yiğenlerim hem öyle hem böyle 30 yoldır sabrediyorum ilk başlarda anlamamıştım ama nedicem napıcam işte onu hiç bilmiyorum evlenip ayrıldı biyerde üzülüyorum biyerde seviniyorum napıcam acaba düşünmekten hergün kendimi çiğ çiğ yiyorum
sen üzül diye anlatmadım aman ha sende üzülürsen vay halimize ben onu gördüğümde zaten salak bir hal alıyorum hani yıllardır sahibini göremeyen bir hayvan misali pervane olsamda napacamı düşünmekten alıkoyamıyorum biz bununla bir arada büyüdük hani desenki aileler dahi birbirini tanıyo dıdımın dıdısı akraba oldu o derece ama napacam bilemiyorum kafam allak bullak konuşacam derken kalbim dahi sıkışıyo
kılıbık desinler umrumda değil çay demlerim yer silerim perde asarım camları silerim toz alırım çocuklara bakarım menemen makarna et çorba yaparım ama sevdiğim için
Bulaşık - çamaşır - perde asma - çocuğa mama verme - çöpleri dışarı çıkarma - cam silme - toz alma BENDE Yemek yapma ve bana sevgisini aşkını kalbi ile değer vermesi eşimde olurdu olsaydı.
her şeyin eşit yapılması ve birbirine destek olacak şekilde yapılması taraftarıyım. şahsen karıma yardımcı olmak onunda bana yardımcı olmasını hayal dahi etmek beni mutlu ediyor
Yemek yapmasina yardım ederim. Hatta bazen tek başıma da hazırlarım. Etrafı süpürmeye yardım ederim. Yediğim şeylerin bulaşıklarıni yıkarim. Ütüymüș bilmemneymis gerisine karışmam.
ben farklı bir noktaya parmak basıcam. herşey eşit olsun elbette ama evi neden kadın süsler her yer pembe pembe simli ışıltılı adam o evde yabancı hisseder :)
GÖnderiyi okuyunca farkına vardım bunun. Evet kesinlikle çok doğru ve bunu yatağını toplayan odasının temizliğini yapan ekseriyetle ev işlerine yardımda bulunan ütü yapan ve ev yemeklerinde yardımcı olan bir birey olarak söylüyorum.
Ya siteyi ne zaman açsam, bu soru çıkıyor. Cevaplayım bari. Çayı ben demler, gece öpücüğünü de ilk ben veririm. Sabah güzelce sevişerek kalkarsak kahvaltıyı da hazırlarım. Nolur ötesi benden beklenmesi. Teşkür.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkeklerin ev işi yapması, daha mutlu olmasını ve aile içi tartışmaların azalmasını sağlıyor! Bir evde iş bölümü nasıl olmalı?
En İyi Cevaplar