Ev işi, kadının işidir diye değil; kadın evin düzenini daha iyi bilir, o yüzden çoğu işe kadın bakarsa daha iyi olur.
Cevaplar için tekrar teşekkür ederim.
Gününüz güzel geçsin.
Evli olmama rağmen ev işlerini itinayla yaparım. Şöyle ki;
Akşam işten geldiğimde mutfak önlüğümü takarım, hafiften müzik açarım, çevredekilerin kulaklarını tıkamayacağı ölçüde mırıldanarak şarkıya eşlik etmeye çalışırım. Bir yandan da hafif figürler sergilerim (oynama) :)
Daha sonra damak tadıma uygun yemek yapmayı başlarım, ne yemeği yaptığımı aşağıda bulacaksınız. Ancak genel olarak baharatsız ve sossuz yemeğe çatalımı bile batırmam, yavan ve sası olur
En keyifli yaptığım ev işlerinden biri de bulaşık yıkamaktır. Kesinlikle bulaşık makinesinde bulaşık yıkamam. Elde daha keyifle yıkarım. Önce elimi yakacak derecede sıcak ve bol köpüklü suda yıkarım. sonra köpüklerin ve kalan yağların akması için sıcak suyla durularım. Daha sonra soğuk suyla durularım, ancak gıcır gıcır sesini duyamam, çünkü hala yağ ve deterjan artıkları var demektir. Tekrar soğuk suyla durulayarak o çok sevdiğim gıcır gıcır sesini duymuş olurum. Biraz abartıyor gibi olsam da, deterjanda bulunan kimyasalların ancak 13 kez yıkanması halinde tabaklardan arınabildiğini okumuştum. Bunu okuyunca kafama iş vermiş oldum :)
Bütün bunları yaz ayında çocuklar memlekete gittiğinde bekarken yapıyorum tabiki :)
Normal zamanlarda da ev işlerine minicik de olsa katkılarım olabiliyor. Yiyenlerin ballandıra ballandıra anlatmaktan bıkmadıkları menemeni ev ahalisinin yoğun isteği üzerine hafta sonları kahvaltısı olarak sunuyorum. Söz menemenden açılmışken burayı kısa geçmek istemem, “Benim yaptığım menemeni yemediyseniz en lezzetlisini henüz yemediniz” :)
Menemen haricinde, en nefret ettiğim iş olan perde takmak ve kendi kıyafetlerimi düzenli olarak yerlerine yerleştirmek gibi katkılarım oluyor.
Eee bu kadarı da yeter değil mi, bundan iyisi Şam’da kayısı :)
Maşallah diyeyim öncelikle :) Çok güzel örnekler ve ara ara da bilgilendirmeler var. Bu arada menemen tarifinizi merak ettim doğrusu, çünkü birçok yemekte olduğu gibi bunda da iddialıyımdır :)
Ailenizle mutluluklar dilerim.
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Her yemekte olduğu gibi, menemeni de ne kadar tarif etsek, hani el değmesi lazım derler ya, aynı lezzeti tutturamayız diyecek oldum. Ancak ampulü icat etmiş havasına girmek istemem. Ayrıca menemen konusunda iddialı oluşunuz tarif ettirmemi gerektirdi :)
Öncelikle domatesleri sıcak suyla dolu bir kapta bir müddet bekletiyoruz, kabuklarını soyuyoruz. Domateslerin damarlı yerlerini iyice ayıklıyoruz, sonra oldukça ince ince doğruyoruz. Doğradıktan sonra doğradığımız domates, domates sosu kıvamında olacak. Daha sonra pilav tenceresine domatesleri oldukça har’lı ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Biberleri yine ince ince doğruyoruz, küçük bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyarak biberleri hafif ateşte öldürüyoruz. Tabi pul biber eklemeyi ihmal etmiyoruz. Bir yandan da domatesleri karıştırmayı unutmuyoruz.
Biber hazır olduktan sonra domatesin içine ilave edip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz, bu arada ateşi biraz kısıyoruz.
İşimiz uzun zamandan tasarruf edelim.
Yeteri kadar kaşar peynirini rendeliyoruz. Adam başı bir yumurta düşecek kadar yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
Burada önemli olan domatesin kıvamı suyunu iyice çekmeli, domatesler iyice erimeli. Artık kıvamı hazır olunca ateşin altını daha da kısıyoruz, yumurtayı ilave edip iyice karıştırıyoruz, beklemeden kaşar peynirini de ekleyip her yere eşit dağılacak şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra kaşırmakta kullandığımız tahta kaşığı hiç batırmıyoruz. Kısık ateşte 5-6 dakika daha bekletip yüzünün kızarması tamamlanınca ocaktan indiriyoruz, eğer kahvaltı değilse yanında ayranla birlikte, mümkünse tabaklara servis yapmadan parmağımızla birlikte afiyetle yiyoruz :)
Bu yemekte bir şey eksik kaldı diye düşünürken, belkide en önemli şeyi unuttum :)
Biberleri domatesin üstüne ekledikten sonra bir miktar tereyağını da ekleyoruz.
Tereyağı olmadan olmaz :) Zahmet oldu size, teşekkür ederim. Bu tarifi deneyeceğim bir de. Sağ olun :) Elinize sağlık.
Rica ederim.
Bakalım sizinkiyle kıyaslayınca nasıl bir fark ortaya çıkacak merak ediyorum :)
Ben soğan da doğruyorum yarım ay şeklinde ve domatesi biraz ağza gelecek büyüklükte kesiyorum. Verdiği o tadı seviyorum :)
Sizin tarifinizle de çok güzel olacaktır, eminim.
ıyyyggg, menemen içinde soğan haa, menemenden soğutacaksınız beni :)
Soğanı sevmediğimi bilen biri olarak, bu bana yöneltilen bir açık saldırıdır :P
Şaka bir yana, menemen Samsun Çakallı'da meşhurdur. Orada dahi soğansız yapılır. Ancak sizin de dediğiniz gibi soğan takıntısı olmayanlar genelde soğanlı yaparlar. Tamamen tercih meselesi.
Ah doğru ya, soğanla ilgili sorunuz vardı hatta. Unutmuşum :) Doğru söylüyorsunuz, tercih meselesi. Güzel oluyor aslında, bir deneyin :))
Tövbe estağfirullah, ben diyorum hadımım, siz diyorsunuz oğlandan kızdan ne haber :)
Tamam tamam, geri aldım lafımı o halde :)
İyi geceler.
Size de iyi geceler :)
Ya ben yaparım. Severim de ama :DDD
bir bak bakim erkeğin eline yakışıyo mu? :DD
www.2eylul.com.tr/.../...e_ev_isi_yapar_h13788.jpg
Kesinlikle yakışıyor, emin oldum şu fotoğrafla :)))
Ben yüzlerine bakmıyorum, bıyıklara takılma :)) Ellerine yakışmış mı diye baktım. Bir daha bakayım... Valla yakışmış :))
Yani böyle hoş ve anlamlı karelerde ayrıntılara takılmayalım lütfen :))
Rica ederim :)
Seninle aynı düşüncedeyim. İşleri yapmasınlar ama arada ufak tefek yardımlar güzel oluyor açıkcası.
Mesela doğum temizliğim var benim daha biliyorsun. Ben ne yapsam ne etsem derken eşim (haliyle kalkıp o yapamayacağı için) kadın çağıralım falan diyor sağolsun :D
Arada misafir geleceği zaman falan masayı hazırlamaya veya tarif ettiğim şekilde tatlı yapmaya yardımcı oluyor. Veya ne bileyim ben yorgunsam veya yatıyorsam gelir yemeğini kendi hazırlar pişirir yer içer kaldırır öyle şeylerde çok yardımcı olur. Ama kalkp da cam da silmesin hani :D
Bence hayat müşterek her açıdan.
Erkekler de eşlerine yardımcı olmalılar, birlikte yapmanın keyfi başkadır hem :)
Ha çalışma konusunda da aynı şeyi düşnüüyorum.
Sadece erkekler çalışmalı ben koca parası yiyeyim demek de yanlış.
Evlilik kurumu ortaktır. Sen ve ben olmak değil biz olmak önemlidir ^^
Cevap
53Cevap
Ev işi kadının işidir diye birşey yok sadece herkesin sorumlulukları var mesela ben ablamla kalıyorum kendisi devlet memuru olduğu için o gelene kadar bütün işleri yaparım ikinci öğretim olduğum için o da ben gelene kadar yemek hazırlar falan işin büyük kısmını hep kendim üzerime alırım bu da benim sorumluluğum olduğunu düşünüyorum.
Çok güzel bir örnek kesinlikle.
Hayır istemem herkes kendi yerini bilmeli ben hoşlanmıyorum yapan erkeklerden bana belki ufak tefek işlerde yardım edebilir ama o kadar, ben erkeğime iş yaptırmam o dışardaki işleri halletsin evin içini ben hallederim yeterki ayağıma dolanmasın ben iş yaparken
Ben şu anda yapıyoorum ama yaparken aynı zamanda dağıtıyorumda ortalığı :) Şaka şaka. Düzgün topluyorum. Yapabiliriz tabi. Hepimiz insanız. Sonuçta erkekler çalıştığı ve yorulduğu, kadınlar evde boş boş oturduğu için ev işlerini kadınlar yapıyodu. Ama şimdi herkes çalıştığı için işleride herkes yapıyo.
Ev işlerinin kadının işi olduğunu düşünmüyorum erkek isterse çokta güzel bir kadından da iyi yapabiliyor. Hatta halı süpürmek cam silmek yerleri silmek vb gibi işler güç gerektiren işler erkeğe daha uygun bu devirde zaten kadında iş hayatında gayette yardımlaşılarak yapılması gerektiğini düşünüyorum:)
Herkes haddini bilecek. kadın kadınlığını yapacak erkek erkekliğini. kadın çalışıp erkek kahveye takılırsa olurmu? olmaz öyle erkeklerden nefret ederim. erkek ev işi yaparsa kadın zırvalarsa oda olmaz. haa arada bir kalkıpta eşin hasta hasta taklidi yapan kadın demedim bak hasta ise o zaman yaparsın. ve hatta elinlede eşine yedirirsin. öteki türlü başlıkta dediğim gibi herkes haddini bilecek.
erkek ve kadın çalışıyorsa ev işleri paylaşılmalı.
erkek çalışıyor kadın evdeyse ve çocuk yoksa ev işleri kadın tarafından yapılmalı
erkek çalışıyor kadın evde ama çocuk varsa ev işlerine belli bir ölçüde erkek yardımcı olmalı.
👍👍
ben yaparim ev isini anneme yardim ediyorum esimede yardim ederim.
yemek yaparım, ütümü kendim yaparım, çamaşarlarımı kendim makineye atar kendim toplarım, odamı kendim temizlerim ama şimdilik evlendiğim an bu işlerin hepsinden emekli olurum :) :)
erkekler ev işi yapamaz
https://i.imgur.com/vEnwwHV.gif
Evlendiğimde eşime yardım ederim hiç sorun etmem ev işleri hoşuna gider 2 yıl öğrenci evinde kaldım haftada 4 gün yemek yapardın her hafta sonu da temizlik yapardım :)
Temizliği temiz olmayı sevdiğim için şu anda yapıyorum. Evlendiğim zaman eğer eşim de çalışıyorsa yardımcı olurum. Çalışmıyorsa kusura bakmasın ev işleri ondan sorulur :)
Kimsenin bakışı değil bu yapacak tabii, ben yapmam diyen varsa helal olsun derim, kendi işin kardeşim ister yap ister yapma , ben titiz adamım yaparım kendi işimi. Aslan yattığı yerden belli olur demişler.
ben kendi evimde yaşıyorum kendi ev işimi kendim yapyorum evli olursam muhtemelen eşim çalışıyor olur bu devirde ev geçindirmek dert malum. Bende eşime yardım ederim. Sonuçta o benim eşim kölem değil
yapmalı. kimse kimseyi köle gibi çalıştırmayacak ama. ben ne kadar yapıyorsam o da o kadar. daha fazlasını beklemem :)
iyi bakiyorum gizli :D guzel yanii herseki kadinlardan beklemesinler bir zahmet yardimci olsunlar eefem :D
Şimdi burada yemek vs yapabiliyorum desem sen erkek değilsin diye yorum atanlar olacak neyse onları boşverin elimden her iş gelir sonuçta bekar evine çıkmama 6-7 ay kaldı :)
kalkipta bir cam silinmez tabi de bir makineye çamaşirda atmali yani
Camı kim silsin? En zor iş.
maymun tutucak halimiz olmadiğina göre kadina düşüyor :) perde asmak en zor iştir bir kere
temizlik konusunda temizleyeceğim diye daha batırıyorlar ama yemek konusunda kesinlikle bir erkeğin yaptığı yemek daha lezzetli:D
:)))))) çok güzel bir özeleştiri.
kesinlikle sonuna kadar desteklerim yemek yapan erkeği gerçekten becerikliler bu konuda hepsi olmasada:) yani yiğidi vur hakkını yeme :D
Evett! Özellikle kendimi göz önüne alınca. :-P
belli kendine pay çıkaracağını anladım :P
çok iyi yemek yapabilirim ama mutfakta pek dolanmam :D
yapmalı, yapsın, yapar... bazılarına çok da yakışır. niye benim görevim olsun ki ev işi?
Ne yapmaya geldin dunyaya o zaman sen yapmiycanda kim yapcak:D herkes isini bilmeli 😎☺😉
yaşamaya, sizin gibi. çalışırım, yerim içerim, gezerim. herkes gibi yani. evimde de nasıl mutluysam öyle yaşarım. bunu dert eden adamı da hayatıma sokmam. oh mis
gerektıgınde yapması lazım yanı olumlu ama onun dısında her zaman asla ,
yapabilir neden olmasın şu an çoğu kadın milletine taş çıkartırım :) daha fazla konuşmaya gerek yoktur konuşursam taşlar yerinden oynar ;)
Sevgilimle evlendikten sonra en çok yapmak istediğim şey, o mutfakta yemek yaparken arkadan yaklaşıp beline sarılmak istiyorum daha sonra beraber yemek yaparız 😊pek anlamasamda soğan filan sorarım heralde 😊
Erkeğe iş yaptırcağına kendin yap daha az yorulursun becermezler komik olurlar gülmekten sende iş yapamazsın her yönden aksatırsın işleri :D
Ben kendi işimi hep kendim görürürüm , yemekten çamaşıra , bulaşıktan temizliğe kadar ve severek yaparım yani.
ben o ev işini yapnlardanım kendimi bildim bileli annem çalışır bazı şeyleri ben yaparım süpürürm bulaşık yıkarım toz alırım yemek yapamam
Şimdi ev işini tam anlamıyla yapabilen kadın neredeyse yok gibi.. Çoğunun evini şey götürüyor. Yemek desen hak getire. Erkek te mecburen el atmak zorunda kalıyor.
Bence cok guzel oluyo yakisiyoda titiz erkekler her zman bir adim ondedir
niye yapmasın canım.. hayatı birlikte yaşıyorsun.. bunuda birlikte yapabilirsin
Başımız ağrısa doğum sancısı çekiyormuş gibi inleyen bir türe ev temizletirsen yorgunluktan yataktan çıkmaz
Anlayan becerebilen yapmalı bence ;)
esine annesine yardımcı olmak lazım bazen :)
Butun isleri yapmasada, Elinden geldigince eşine yardim etmeli..
anneme yardım amclı yapıyorum gayet normal
tabı cam sılme felan degıl:D:D
Ben yardım etmeyi severim hastaysa yorgunsa hep ben yapmak isterim.
yardım konularında eşlerine yardım edebilirler sakınca yok
Ne kadar iyi olsamda yemek v. s işlerinde evlilik hayatında çok karışmam.
Nadiren olur
Yapabildikleri işi yapmalı bence erkekler, ben yapıyorum.
Esimin bir saglik problemi olursa ayaklarini bile yikarim onun haricinde temizlik yapmami isterse babasinin evine sutlarim
Çok yaparim bir tek cam silmem
O da aşağıdan bakıyorlar diye
şu an yapıyorumda. evlenince yapmicam :D
Ya eşin yapmanı rica ederse?
ricaya gerek yok derim ;)
Odamı toplarım bitek gerisi umrumda değil.
belli bir seviyede yapılır yani
temizlik değil ama bizde mutfak benden sorulur.
Erkek temizlik yapmaz sadece eşine yardım eder
Yaparsa daha iyi olur
Yapmamaları için bir neden yok bence.
abartmadan yardımcı olmalı tabiki
Cok yogun çalışıyorum vakit kalmiyor oraya :))
istersen yapma çöplük oluyor sonra :))
Fantezi olarak bütün evi temizlerim. :)
Yapin yapinda dizinde agziniza etsinler.
Çok güzel bir şey bence
valla yapıoz kanka bekar evi yapacak bişey yok :)
ben yardım ederim beya
7 sene yalniz yaşadım her isi yaparim :))
Yapmali yapmak zorunda :)
ben perde takıyorum..
Hayat müşterek tabiki beraber
yanlış bir şey tabi.
Duruma göre degişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar