Yapılan bilimsel çalışmalar düzenli ev işi yapan erkeklerin zamanla cinsel performanslarında azalma olduğunu ortaya koyuyor.
3 ay
Evli erkekler ev işleriyle ne kadar ilgilenmeli?

Yapılan bilimsel çalışmalar düzenli ev işi yapan erkeklerin zamanla cinsel performanslarında azalma olduğunu ortaya koyuyor.
Çöp atmalılar hatta çöp var mı diye kontrol etmeliler. Evde tekken yemek yemişlerse, yedikleri tabakları kaldırabilirler eski hali gibi temiz bırakabilirler. Üzerinden çıkardıkları elbiseleri kirli sepetine atmalılar. Hangi odadan çıkarlarsa eskisi gibi dağıtmadan bırakmalılar en önemlisi banyo tuvalet. Birde alışveriş torbalarını taşımalılar. Ağır eşyaları taşımalılar. Yani gerçekten çok değil yazdıklarım. Perde falan hiç eklemedim yani. Temizlik insana ait bir şeydir, cinsiyetle alakası yoktur. Bazı erkeklere “titiz” derler temiz ev görmek istedikleri için.. Herkes temiz ev ister onu geç, temizliği yapan titizdir, konuşan değil.
Bir kedi çiş yaptığında üzerini gömüyor, yemek yediğinde ağzına silmeye uğraşıyor, üstü başı pis olduğunda yalayıp temizliyor. Ayrıca mama kabı su kabı ve hatta etrafı pis olduğunda oradan yemek içmek istemiyor. İnsan kendini hayvandan kediden üstün görmesine rağmen neden yaşadığı ortamı temizlemek bu kadar batıyor ki erkeklere. O küçümsenen hayvanlar kediler bile temizliğine bu kadar dikkat ederken o kendini çok üstün gören erkekler neden yaşam alanı temizlemeyi bu kadar kaos haline getiriyor..
Bir kedi çamaşır asabiliyor mu? Ütü yapabiliyor mu? Halı yıkılabiliyor mu? Koltuk silebiliyor mu? Ve en önemlisi, fatura yatırabiliyor mu?
😄😄
Kadın ne kadar ilgileniyorsa o kadar evde tek başına yaşıyor hepsini kendisi yapacak ama evdeyse her şeyi kadın yapmak zorunda değil evlilik demek kadını eve hizmetçi olarak almak demek değil performansını elde ayakta tutmak tamamen onun elinde olan bir şey ev süpürmek ile cam silmekle şeyin alakası yok şimdi.
Eğer ki eşiyle beraber ortak bir iş hayatı varsa ev işlerinde en az kadın kadar rol üstlenmeli. Eğer ki karısı çalışmıyorsa zaten birçok ev işini karısı üstlenir. Erkeğe kalacak ev işi perde asmak, dolap yatak gibi ağır eşyaları çekmek, arızalanan ev aletlerini parça arttırmadan tamir edebilmektir.
Cevap
8Cevap
Evde yalnız olduğumda çamaşır, bulaşık, yemek, ütü, temizlik vs. tüm ev işlerini yapıyorum ki asla yapmaktan gocunmam herkes ev işlerini yapmalı bence.
Evlendiğimde de boşta olduğum sürece eşime her işte yardımcı olurum özellikle birlikte yemek yapmak en çok istediğim şeylerden
Bunun cinsellikle zerre alakası olduğunu sanmıyorum boş bir araştırmaymış o 😅
Niye bozuyorsun bir de erkeksin püü sana :D
Düzen iki tarafın da işine göre kurulmalı. Evli iki insanın da iş hayatı varsa biraz kadın biraz da erkek yapmalı ve iş bölünmeli. Ancak erkek çalışıp kadın çalışmıyorsa bu sefer kadının işi de evin yemeğini ve temizliğini yapmak olur. Biri eve para getiren oluyorsa bir diğeri de bir zahmet evi temizlesin. Tüm gün yiyip içip yatan ama eşleri hayvan gibi çalışan kadınları anlamıyorum.
Onlar bu dünyaya tüketici olarak gelmişler
Maalesef
Tüm evin yükü neden bende yardım edecek tabii ki bulaşıkları ben yıkarım yemeği o yapar veya tam tersi bı hafta o evi temizler ben küçük işler yaparım veya tam tersi aynı yastığa baş koyuyorsak ev işini de birlikte yapmalıyız hayat müşterektir hayatımızı birleştirme kararı aldıysak ev işlerini bölme kararı da almışizdir.
Biraz iş yapınca bu yorgunluktan kaldıramıyorlarsa düşün tüm işi kadınlar yapsa onlara ne olur. Bu da bilimsel bir araştırma, erkeklerin kas gücü kadınlarınkinden fazla ya hani.
Halıyı testisleriyle dövmeye, penisleriyle de petek arası tozları temizlemeye mi kalkmışlar, ne alaka..
Kadın ne kadar ilgileniyorsa.
Her şey kadının sorumluluğu değil ki mesela kadın da çalışıyor olabilir, haliyle o da eve yorgun gelecektir bence birlikte yapılmalı her şey ortaklaşa. 😌
Her iki kişi çalışıyor ise eşit dağılımla, tek bir taraf çalışıyorsa diğer tarafa biraz da olsa yardım ederek olabilir kişilerin anlaşmasına bağlı ama herkes kendi pisliğini temizlemeli
Bakıldığı zaman çamaşır katlayabilir, tuvaleti yıkayabilir, bulaşık makinesini boşaltabilir yerleri değiştirmeyecek şekilde, süpürge yapabilir, balkon yıkayabilir, cam silebilir🤷🏻♀️
Çok saöma nasıl o. Ev işi sorumluluk femek ikiside çalışıyorsa yardımlaşabilirler. Performansını da bilimsel olarak etkilemex
Etkiliyor bu konuda birçok araştırma var. Makaleler de yazıldı link atabilirim
Bahaneye hele 😏
Elini korkak alıştırmamalı. Mümkün mertebe yardımcı olmalı. Kadınlar ev işi yapınca performans düşüklüğü olmuyor muymuş?😏
Hayır sadece erkeklerde oluyor, fazla sorgulamamak lazım ona göre erkekleri bu konuda biraz özgür bırakmak gerek. :)
Ay ne kadar naifmiş bu erkek milleti.😃
Kaburga kemiğinizden yaratıldık olsun o kadar :D
Tam tersi değil miydi ya o🤔
Öyleydi de devir değişti
Ben her zaman eşime yardım ederim ne kadar elimden gelirse zaten ortak yaparız her şeyi temizlik yemek hepsi içinde dahil
Benimle yaşamak istiyorda herşeyi yapmalı eli hızlı temiz organize olmalı yoksa beraber yasamamizin anlamı yok 🤣
Yuhh iş yapmamak için ne abartı bir hikaye bu böyle😒 Araştırmayı yapan kim mini erkekler topluluğumu?😂😂
Ev temizliği olmasada tamir işleriyle ilgilenebilir. Bazen bir kavanoz kapağını açması bile bana yetiyor.
Cinsel performans nasıl azalıyor ya çok saçma
Azalır fazla ev işi yapmamaları gerekiyor
🤦🏻♀️😂komedi gibi
Kararında ilgilensin, ayağımın altında olmasın sürekli. Ben ona iş verdiğimde yapsın 🤣
Kadın ve erkek çalışıyor ise ev işlerini erkek kadın ortak yapmalı.
Yapılması gereken ne varsa yapması gereken bir şey ev işleri bunu ne kadarla kısıtlamak doğru değil
tamirat tadilat ve ağır kaldırma tarzında işlerle ilgilenmeli
Araştırmalar ev işleriyle tek başına ilgilenen kadınların yorgunluktan cinselliğe hali ve isteği kalmadığını gösteriyor puahahahah
Yok öyle bir şey o araştırmayı kim yapmışsa şiddetle kınıyorum :D
Ancak bu konuda makaleler yazıldı. Yani totodan uydurma şeyler değil
İnsan işine gelenlere inanmaya daha meyilli oluyor :D
En İyi Cevap