ederım severek ısteyerek ederım hemde.. o sarmıs bı tencere yaprak ben yanına bı salata yapmısım cok degıl.. sofra kurulurken uc tabak getırmısım cok degıl.. ancak oyle herseyı beraber yapacagız ısı yok benım kıtabımda.. hayat ıs bolumunden ıbaret.. o yapacak pısırecek ben tasıyacagım hem dırısını hem copunu!
Hayat müşterektir. Aile bütçesine, ev işlerine, çocukların bakımına hem kadın hem erkek birlikte el atmalı, bu tür konulardan doğacak sıkıntılara çiftler birlikte göğüs germeli.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ikisi de çalışıyorsa zaten mecbur yardım etmeye. sonuçta ikisi de eşit yoruluyor kadın daha narin, ona yüklenmeye gönlü razı oluyorsa zaten o adamdan koca falan olmaz. kadın çalışmıyorsa ve çocuklar büyükse, erkekte bir otursun dinlensin yani kadınlar da anlayışlı olmalı.
Tabiki yardim etmemeliler bizde disarda calisiyoruz. hayat musterek olunca guzel. biz baya bir is bolumu yapiyoruz. elbette buyuk isler beklemiyorum ama ucundan da tutsun yani😆
ne kadar kalıp düşünceleriniz var. sanki herkes bir gün evlenmek zorundaymış gibi "evlediğinizde", sanki işleri kadin yapmak zorundaymış gibi "yardım eder misiniz?" filan. birakin bunlari arkadasim. ne herkes evlenmeli, ne de evdeki islerin sahibi kadın. erkek orda yasamiyor mu ki islere sadece "yardim etsin"?
ev işi denince neden akla ilk temizlik ve yemek yapmak geliyor :D elektirk arızası su arızası ve ya bu türlü arızılar vs bunlarda ev işi değil mi yemek yapamam ama markete giderim manava giderim :D eşim çalışıyorsa tabi evde yan gelip yatcak ben akşam yorgun yorgun gelcem bide yemek yapcam yokya :d
Camı o silsin o işte pek becerikli değilim onun dışında perde çıkarılıp takılır, paspas çekilir, bulaşık yıkanır, yemek de kısmi yıkanır evlenene kadar da çoğu yemeği öğrenmiş olacağım için belki öyle günlerde yemeği bile yapabilirim :d Ama dediğim gibi camı karıştırmasın :))
Aslında etmemeli erkek çalışmalı kadın ev işi yapıp çocuk bakmalı ancak günümüzde durum farklı kadınlar çalışmaya zorlanıyor bir nevi evrimsel miras tamamen redediliyor. Neyse kadın çalışmıyorsa az bişiy edebilirim çalışıyorsa görev paylaşımı olur ama bulaşığa dokunmam xd.
Eğer kadın çalışıyorsa; 1. Ana sorumlu kadındır. 2. Erkek kesinlikle hanımına yardım etmelidir. Bu iki kanun kesin geçerli. Eğer kadın çalışmıyorsa, erkek ağır işler haricinde ev işine girişmemelidir. Adilane bakış açısı olmalı.
bu zaman şu bu şekil ekonomik şartlar gereği çalışamak zorunda her şekilde yardımlaşmak diyelim buna bir ev işi ile değil evlilikte birbirni taşıyamıyan eninda sonunda çöker sen ben yok benim senin kavgası başlar
tek bir soru sorarak sorunun cevabını vereceğim sana. baban ev işlerine yardım ediyor mu? ediyorsa etmelidir etmiyorsa etmemelidir. kendini böyle şartlandırabilirsin istersen
Tabikide yardım etmesi lazım bütün yükün altına kadınlar mi girsin; ütü vakiti geldiğinde çamaşır yıkama vakti geldiğinde evin temizlenmesi gerektiğinde bulasiklar unutuldugunda erkeğin bayana hatırlatması ve uyarmasi lazım
En İyi Cevaplar