"Tecavüze uğrayan kadın tahrik etmiştir, onun da tecavüzde kabahati suçu vardır." lafına katılıyor musunuz?

"Tecavüze uğrayan kadın tahrik etmiştir, onun da tecavüzde kabahati suçu vardır." lafına katılıyor musunuz?

Bunu insanların biraz daha bilinçlenmesi için yapıyorum. Demin birisi " Açık saçık giyiniyorsunuz sonra da tecavüzde suçlu olan erkek oluyor." tarzı bir yorum yapmış gizli kullanıcı olarak. Ben de onun yanlış düşündüğünü, bir insan çıplak dahi olsa ona tecavüz etmenin meşru bir yanı olmadığını söyledim. 3 4 yaşında çocuklara da tecavüz ediliyor onlar da mı tahrik ediyor diye sordum. Sonra o da bana "Kendini böyle aklayamazsın." dedi. 🤔

Haberlerde hergün görüyoruz, hayvanlara tecavüz, çocuklara tecavüz, engellilere tecavüz, hatta ve hatta kendi kızına veya kız kardeşine tecavüz edenleri bile duyuyoruz. Şimdi soruyorum : "Eyy tecavüzü kadın istiyor erkeği tahrik ediyor diyenler hayvanlar, 6 aylık bebekler de mi tahrik ediyor erkekleri?"

Mahkemeye giden tecavüzcüye iyi halden indirim yapılan, kadın açık giyinmişti diye cezasında indirim yapılan bir hukuk sistemine sahip olan bir ülkeyiz, bu ülke nereye gidiyor?

Sabah okula giderken metrobüse biniyorum, şimdiye kadar kaç kere sözlü ya da fiziksel tacize uğradım, evet sabah sabah aranıyordum (!) bilerek dolu metrobüse bindim!! Okula falan gitmiyordum yani sadece canım taciz edilmek istedi, dedim gideyim birkaç erkek tahrik edeyim? Ha merak ediyorsanız kapalı giyinen biriyim açık da giyinmiyorum. Hiç unutmuyorum, parkta dayak yiyen bir hamile kadın vardı. Adam taciz edip darp etmişti. Kadının kendini müdafa ettiği cümle ise şuydu : "Vallahi açık giyinmiyordum, üzerimde eşofmanlarım vardı." Bakın diyorum ki kadın kendini müdafa ediyor. Sapık değil. Kadın açıklama yapmak zorunda bırakılıyor, onu darp eden taciz eden kişi değil.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de kadınlar mı suçlu?