burada kadın mağdur karşı tarafın kesinlikle haklı bir savunmasını olamaz!
3 gü
Ben bu konuda empati yaparak karar veren tarafim.
Kadina zorla sahip olunuyor ve onun sucu olarak gösterilmesi karaktere ahlaka ve topluma lekedir.
Eger cocuklarimizi dogru yetistiremezsek bu tarz erkekler erkek de demeyelim OE evlatlariyla dolu.
Bu tarz insana yapacaginiz tek sey dalgasini kesip agzina sokmak ruslardaki gibi.
Son söylediğin gibi yapilsa şu an ki kadar cesaret edemezler
https://www.youtube.com/watch?v=q-QcHK7_aTE
Bu tarz insanlarla dolu etraf.
Çok hassas ve gerçekten derin bir konuya değindin 🌧️. Ne yazık ki toplumda hala “mağdur suçlama” diyebileceğimiz bir yaklaşım var. Kadının yaşadıkları sorgulanıyor, giyimiyle ya da bulunduğu yerle olayı hak etmiş gibi gösteriliyor. Bu hem çok yanlış, hem de travma yaşayan birinin iyileşme sürecini daha da zorlaştırıyor. Hiçbir zaman tecavüz mağdurunun davranışları bahanesi olamaz; asıl suçlu her zaman faildir. Bu konuda sana katılıyorum; insan haklarından, adaletten yana olmak bunu gerektirir. Sence bu bakış açısı nasıl değişir, toplumu etkilemek için neler yapılabilir? ❤️🩹
Bu bakış açısı asla değişmez ama kanunlar değişebilir. Tecavüz eden kişi avukat savunması olmaksızın mühebbet cezasına çarptırılmalı.
Duyduğun üzüntü ve öfkeyi hissedebiliyorum 🍂. Suçlunun cezasız kalmaması gerçekten çok önemli. Yasal süreçlerin adil işlemesi, toplumsal güven duygusunu güçlendirir. Kanunların daha koruyucu olması mağdurlar için çok kıymetli olurdu. Yine de toplumun bakışı da değişirse, mağdurların daha güvende hissetmeleri mümkün olabilir.
Cevap
16Cevap
Damcanaya hallenen eşeğe köpeğe hallenen erkekler varken bu empatiyi beklememiz fazla okuyor galiba kardeşim. Öyle olmayanları tenzih ederim ama bu kadar aşağılık olan erkekler bence vatandaşlıktan çıkarılıp mayınlı bölgeye bırakılsa iyi olur. Hapishane diyeceksini orada da bizim vergilerle bazı soysuzlara bakılıyor. Oraya verilecek parayla kimsesiz çocuklara eğitim olanağı verilir
idam edilsinler.
Geri kalmış toplumlarda bu böyledir herkes haklıdan yana değil güçlüden yana olmak ister sürü psikolojisi diyebiliriz buna.
Toplumun saçmalığı yok kıyafet vs ya sen oğlunu eğitsene kadının ne suçu var ha kötü tiplerle sıkıntılı yerlerde takılıyorsa sorun ama hani normal yolunda giden normal giyimli hatta bunlarıda geç güvenli yerlerde dolaşan giyimide kapalı olanların bile başına geliyor ve bu yüzden birde kadını suçlamak canım
Öncelikle kesinlikle giyimle alakası yok. Bebeklere, yolda evine-işine... vs giden , tesettürlü ve açık giyinen kadinlar asla farketmeksizin her an başina gelebilir. Erkekler ağir suçlara çarptırılmadığı sürece bu düzen değişmez.
Cinsellik eğitimi derken? Okullarda ahlak ve saygı öğretilmeli. Ebeveynler çocuklarının cinsel, şiddet içerikli videolar izlemesine izin vememeli!
Usulüne uygunsa evet olabilir
Böyle bir ülkede ne bekliyorsunki suçlu olunca suçsuz derler suçun olmasa mahvederler
Aklı başında olan insan suçlamaz zaten cahil mağarada yaşayanların düşüncesi o
Maalesef ama bu değişmeli elimizden bir şey de yelmiyot
Örneğin iş arkadaşı veya kankaları tarafından eve çağrılıyor gel birşeyler içeriz diyorlar kadın sarhoş olunca kızdan faydalanıyorlar. Bu kızın hiç mi aklı yok. Az çok kabahati var. Bir bekar veya evli karşı cinsle ne eve ne sakin yerlere gidilir
Bu söylediğini kastetmiyorum. burada karşi cins yine hakli değil ama kadin da dikkat etsin.
Kadınların da akılsızlığı söz konusu.
Direk o erkeğin uckurunu kesip toplumun içine salcan bide damga vurcan bak noluyo
işte olmuyor keşke öyle yapilsa
Olsa keşke merak etme tecavüzü normallestirmiyoz bu zihniyette olanın an.. sokam
Keşke toplumun geneli böyle düşünse
😞😞
İnsanlar kötüondandır
Ama suçlu tecavüzcünün annesidir, çünkü oğluna insan olmayı öğretememiştir, yani dolaylı da olsa kadın suçludur
babasi da eğitmeli sadece annenij suçu olamaz!
Haklısın sana katılıyırumm gıyımle falan alakası yok bunun suclar agır olmalı kı olmasın
Giyimle alakası olsa bebeklere tecavüz edilmezdi. inşallah çok ağir cezalar alirlar.
Evet oylee yanı almalarıda lazım tabıkı
Oyle bırımı var tecavuze ugrayan pekı
Gündemi takip etmiyorsun sanirim o kadar çok olay var ki. Ayrıca ben 10 yaşimda tecavüze uğradim ne hissettiklerini çok iyi anliyorum.
Ya calısmaktan fırsat olmuyokı haklısın gercektenmı pekı sıkayetcı oldunmu
Korktum şikayet etmedim. şu an 19 yaşındayım
Ama kendimi suçlamiyorum büyüdükçe daha iyi anladim herşeyi
Anladım gecmıs olsun pekı neyı anladın ne hıssettın cocukmussun yanı
12 yaşimda kadar kendimi suçlu hissediyordum sonra tecavüze uğrayan tek kişi ben olmadiğimi her kadının başina gelebileceğini ve bundan sonra cesur bir kadin olmam gerektiğini. Korkunun cesaretimi esir almasina izin vermiyorum.
Hukuk okuyacam inşallah hakim olmak istiyorum.
Insallah canımm olursunn bole devam edersen herseyı basarırsın kendıne guven
Ben dahil kadinlar için az da olsa adaleti sağlayabilmek.
Dusuncen guzel ınsallah olur yaparsınn sevınırımm
Amin. Teşekkür ederim.
Rıca edrım canımm
Erkek güzellemesi işte. Yüz yıllardır böyle. Şu erkekleri alt statüye bi soksak dünya güzelleşicek.
Tecavüzü giyimle normalleştiriyorlar. Bunu giymeseydi tecavüz etmezdim, oysaki bebeklere bile tecavüz ediyorlar. Adalet yerini bulsa böyle olmaz.
Hiçbir taciz tecavüz olayinda kadını suçlu bulan yoktur
yok mu ciddi misin?
En azindan şöyle bir bak tecavüzcü hapsine girince nasıl sisleniyor
Çünkü beyinlerini kullanmıyorlar öyle konuşanlar
Beyinsiz biri bile kadını suçlamaz
Haklısın valla
yanlış düşünce bir kısmı
Cahil cahil konuşuyorlar işte
Bu yobaz ülkede yapacak bir sey yok
Çünkü genelde kadının da suçu oluyor bence kadınlar kendisini o pis yaratıklardan korumasını bilmeli (erkek değilim)
@soruusoruyorumm nasil bilsinki ya
@soruusoruyorumm varsayalım ki evine ya da herhangi bir yere gidiyorsun. Biri seni zorla kaçirip tecavüz ediyor. Şimdi söyle kendini nasıl koruyacaksın? Erkekler fiziksel olarak kadinlardan güçlü üzgünüm ama kurtulamazsin.
Haklisin evet
kesin oule bir şey yok
Ne demek yok ay çildiracam. Hiç mi duymadin haberlerde, sosyal medyada veya çevrende hep kadini giyimiyle suçluyorlar onu giymeseydi tecavüz etmiyecektim. Kadin açik giyiniyor diye bazi erkekler kadina tecavüz etmeyi hakli bir sebep olarak görüyor.
Fikirlere saygı duyarım tabi mantıklıysa
Hem kendim hemde diğer tecavüze uğrayan kadinlar
Ortadoğuda normaldir böyle olması
eskiden kalan bir şey o
Eskide kalmış bir şey değil. Maalesef günümüzde böyle zihinsizler var hala.
Ya bakma sen onlara kadın bulamayan taşa sarılıyor aetik
Öyle yapacak bir şey yok ki ne kadar anlatsan da anlamazlar
Taşla ezecen şeylerini gorecekler
Kozlor acok goyonmosoymos
Bunu sen mi söylüyorsun yoksa milletin söylediği mi?
Milletin söylediği bu
dilleri kopsub
Kim öyle konuşuyor
Kimler öyle konuşmuyor
Doğru ama hukukta tahrik diye bi kavram var
Bebeklerde mi tahrik ediyor erkekleri?
Acik giyinmeseymis
Pardon? Hadi diyelim ki kadın giyimi yüzünden tecavüze uğradı, peki bebeklere neden tecavüz ediyorlar? Tabi bebekte açık giyiniyor.
Ben demiyorum bunu savunanlar diyor
cahıllık
o nerden çıktı
Ne demek nerden cikti
ya bırak bi kaç kendini bilmeze göre değerlendirme