Düğününüzde sizin altın taktığınız kişiler altın getirmez de değeri daha düşük para vb. takarsa tepki gösterir misiniz?

arkadaşlar yeni evliyim. annem ve babam çok sevilen saygı duyulan insanlardır. bir erkek kardeşim var bekar. annemgil konuya komşuya hemen hemen herkese altın takmıştır. sadece düğünlerinde değil, sünnetlerinde olsun ( samimi komşuların dahi) bebekler doğduğunda olsun.. benim düğünüm yemekli idi. çok fazla akrabamız yok bizim ama hemen hemen herkese altın taktığımızdan çağırdık tabiki, tam bir fiyasko. annem de şok oldu ben de şok oldum. insanların yaptığı çingenlik gibi geldi. annem şok lduğundan ben size altın takmıştım demiş, onlarda oğluna getireceğiz demişler, ben evlendiğimde altın 210 tl idi, ama 100 tl taktılar kimi 50 tl. çok şaşırdık, bu insanların da hali vakti yerinde yani. mesela çok yakn bir arkadaşım vardı benim. 6 yıllık evli ben düğününe ta sinopa gittim otobüsle (aydından), altınımı taktım, kızı oldu altınımı taktım, doğumuna gittim çiçekle ve çikolatayla. benim düğünümde o ikinci bebeğine hamileydi (4 aylık) bir el gibi geldi, hiç yardımcı olmadı. ben onun nedimesi olmuştum oysaki. çok geç geldi düğüne ve takıyı takıp gitti ( hamile olduğundandır dedim ama yinede üzüldüm baya aramamıştı bile düğünde geldi kulağıma fısıldadı canım hamileyim ben diye o zaman öğrenmiştim). bu arkadaşıma çeyiz hediyesi almıştım karacadan kahvaltı takımı. bana dediği canım sen bana aldın bende ne ihtiyacın varsa alayım dedi ben çekindim söyleyemedim ama düdüklü tencerem yok demiştim ( nişanlıyken sormuştu bana) şimdi evime gelmek istedi hediyesini bırakıp gidecek bence ama benim içim almıyor. ben 2 kere musait değiliz dedim. görüşmüyorum o arkadaşımla çok kırıldım. eşimin tarafı zaten baştan başa fiyaskoydu. eşimgil 5 kardeş ve eşim en küçükleri, ablalara abilere altın takan amcalar bize takmadı ve yenge kulağıma dedi ki, kızım bizim 4 çocuğumuz var kayınbabanın 5 çocuğu biz 4 üne taktık, sizinde şansınıza para takıyoruz dedi ( 300 tl). ben çok kırgınım. enayi gibi hissediyorum kendimi. sadece annem babam ve erkek kardeşim taktı bana.
Güncellemeler
+1 yıl
iş yerimden bir abi, düğünden sonra yemekte gördü beni. ya dedi, benim eşim de farketmiş bende, siz yemekli düğün yapıyorsunuz takan 100 lira taktı en fazla. siz kimseye birşey götürmediniz de ondan mı yoksa bu işler böyle mi dedi. ki bu abi iş yerimden çok fazla samimi olmadığım ama sevdiğim bir adamdı sağolsun düğünüme eşiyle geldi ve çeyrek taktı şaşırdım b duruma da, bende o konuyu hiç açmayın. ben halen şoku atlatamadım.
Güncellemeler
+1 yıl
eşimin 3 tane amcası var ki eşim onların yanında büyümüş, eşimin abilerine filan takmışlar. düğünden sonra görümcemgil soruyor şu ne taktı diye bana inanmıyorlar. bende patlamak üzereyim. neden bu kadar kinşlendim bilmiyorum ama eşime diyorum ki, bu evden amcangile filan zırnık gitmeyecek. ne bayramda ne seyranda. bomboş gideceğiz diyorum intikam bekler gibi birşey oldu içimden atamıyorum bu öfkeyi.
Düğününüzde sizin altın taktığınız kişiler altın getirmez de değeri daha düşük para vb. takarsa tepki gösterir misiniz?