Ev peşinati için araba almak veya is kurmak icin altınlarınızı istese verir miydiniz?
Bu altınlar gelinin hakkı mıdır mihir mi sayılır yoksa ortak mıdir?
Bu altınlar gelinin hakkı mıdır mihir mi sayılır yoksa ortak mıdir?
bu düşünceler ne kadar sığ ve yersiz ya ; öncelikle kişisel bir şey değil , insanların sizleri düşünerek size katkıda bulunduğu şeylerdir takılar , paralar ; evlendiğiniz insan zaten hayat ortağınız kötülüğünüzü ya da herhangi olumsuz bir şeyi düşünmez.. ayrıca mehir denilen olay çok başka bir şeydir , kadına vaad edilen şeydir ; evlenmeden önce kadına bu taahhüt edilir..
hanım efendi konuşulmamışsa diye bir şey mümkün değil ; imam nikahında hoca soruyor bu zaten ; ölmeden bunu gerçekleştirme taahüdü alıyor.. mehir konusunda emin ol etrafındaki insanlar fazlaca nutuk çekmiştir.
Once bana versin ben hep veririm sonra 😄
ne iş kurması agzına kürekle vururum. Eline ıkı kurus gectu dıye iş kurmaya calısan bırde batan salaklardan nefret ederım gıtsın calıssın. altınlar gelınındır ayrıca ısterse verır bu kanunende boyledır
Altın gelinin hakkıdır
Ev için veririm sadece onun haricinde vermem
Cevap
11Cevap
Eğer baştan herhangi birşey söylenmediyse takılan Altınlar MEHİR sayılmaz. Ancak baştan karara bağlandıysa Düğünde takılan altınlar senindir diye o zaman MEHİR'dir ve kocanın bu parada ve malda hakkı yoktur.
Nıkahdan önce kız tarafına sorulur MEHİR olarak ne istediği eğer orada birşey söylemediyse, erkek diyebilirki işte şukadar para veya altın senin Mehrindir diyebilir ama genel bir şey yoktur, istenmesi ve anlaşmaya bağlamak gerekir, sonradan takılan altınlar benimdir diyemezsin, bu nedenle geri verilmesi icab eder.
gelinin hakkıdır aslında ama bende verdim eşime. Zaten ev araba vs ortak şeyler alınıyorsa verilmeli. Ama eşim benden kendi kişisel ihtiyacı için istedi ve 10 bine yakında nakit verdim, altınlarda dahil. Ama borç olarak verdim.10 yıl sonra falan faiziyle ödeyecek :D
Mehir olarak gelin takılan altınları istediyse mehirdir.
Fakat en başta gelin başka bir mehir istediyse mehir değildir.
Yine de bileziktir kolyedir ziynet eşyaları özellikle geline takılır ve bunlar gelinindir diye düşünüyorum.
Çeyrek ve para tarzı şeyler de ortak..
Tabiki verilir. Mihir hakki baska bisey zaten. Onu senden senin rizan olmadan alamaz. Diğer takilanlari vermem dersen de evliligi sarsici ilk hareketi yapmis bulunursun. Ortak bir hayat sürdüreceksiniz sonucta. Butun sorumlulugu ve yükü erkege vermek hic hos bir davranış degil bana gore. Elde avucta ne varsa ortaya koyulur ve istenilen sey yapılır.
Altınlar eşim olacak kişinindir zaten. Vermek bana düşmez. Ne yapacağını söyleyip dilediği gibi kullanabilir.
Hayat müşterek tabiki veririm, aldığı evi ya da arabayı zaten birlikte kullanmayacak mıyız neden vermeyeyim ki, insan eşinden esirger mi?
Bana araba alıp bana iş kuracaksa veririm tabi niye vermiyim :))
E ozaman niye alıyo kendine. bizde köyden indim şehire de olduğu gibi yaparız :))
Aman tamam alsın hepsini vazgeçtim :))
Yoksa başımın etini yer altınların tutarı kadar :))
Ortaktır tabiiki. Evlilik bireysel degildir. Zor zamanlarımızda gerekirse alyansımı veririm satması için.
Ben şahsen veririm. Ama altınlar ortak değil gelinin hakkıdır
mehır ımam nıkahı kıyılırken ayarlanır. takılanlar ortakdır kanks
ben iş kurmak için istedim verdi onun hakkı vermeyebilir.
dini açıdan nedir bilmiyorum.. ama altınların en iyi kullanılış şeklini ev yatırımı olarak görüyorum.. gelinin de değildir bence..
Eş demek hayat ortağı demek değilmidir? Neyim varsa onundur zaten istemesine bile gerek yok
ortaktır tabiki. ev kurulmu, onca masraf var. erkeğin üstüne yüklenmez tüm masraflar. her iki tarafında durumu iyise kadında kalır tabiki :)
ortaktır herşey kendine araba falan alamaz öyle bir dünya yok.
Mihir farklıdır. mihir sayıllmaz. Ben istememeye olabilir. Ama verip vermemek onun kararıdır..
bileziklerim ve setim bende kalır diğer kalan para çeyrek alabilir onları
tabiki de. aileyiz artik sonucta)
veririm, saydığın şeyler içinse hepsini veririm
Veririm evlenmisim benim onun ayrim olmaz bence.
istemem..
onun tabiki altınlar..
O altınlar ortak zaten
Veririm
veririmm sonuctaa bizim geleceqimiz icin
el hareketi çekerim
Veririm ben
Bu evlilik yürümez
Evet
Veririm
Vermem
hayır