Fakir çoğunluğu babasıda fakir,oğluda fakir kalıyo''
Sizce Zenginlik ya da Fakirlik Allahtan mı geliyor yoksa Kuldan mı?
Fakir çoğunluğu babasıda fakir,oğluda fakir kalıyo''
Bira Oturup Düşünsen Bunu Bulabilirisn eminim ?
Şöyle düşün babam zengin ben oturup babamın parasını yersem bende zenginlik kalırmı ? sen çalış çabala allah sana verir rızkını yok sen yat otur çalışma para gelecek diye bekle zengin olurmusun tabiki hayır
Çok laf yalansız,çok mal haramsız olmaz derler
Tşkkr :)
er'rızku ala'Allah... (rızk Allah'tandır)
Zenginliği de fakirliği de yaratan Allah..
herkesin aklı var. her şeyi kader kısmete bağlamamak gerek
Cevap
15Cevap
Zenginligi allah verir her şeyi bize verdigi gibi.Zengin olan kişi üstün degildir hatta ki dünyada üstünlük saglasa bile ahirette belki fakir olsaydım da diyebilir o paranın fitresini zekatını ödemediyse. HZ ali peygamberimizin damadı dır. Bir gün zengin bir insan para bagışlar pegamberimize muhtaçlara vermesi için hz alinin de durumu iyi degildir.Herkeze 10 ar lira verir hz aliye 3 lira verir damadına cok para verdi gibisinden konusulmaması için hz ali uykuy daldıgında ahirette o 3 liranın hesabına veremez.rüyasını peygamber efendimize anlatmak için gittiginde hz.muhammed s.a.v der ki ey ali 3 liranın hesabını veremedin degil mi der daha rüyasını anlatmadan demek istedigim cok parası olan kişi zengin olabilir dünyada üstünlük taslaya bilir ama ahirette o paranın hesabını verebilmek önemlidir
Mevla zenginliği dilediğime veririm buyurmuş ,ilmi isteyene. Zengin olmak isteyen herkes zengin olamaz orası kesin.Zengin olup helal kazanıp malını infak edenlere rabbim daha fazla verebilir.Fakrilik zor bir imtihandır ama sabretmek ,elinden geldikçe çalışmak gerek . rabbim herkese bol ve helal kazanç nasip etsin.çalışmak ve tevekkül gerek kullar için
Başka bir sosyal mecra sitesinde adam soruyor neden zengin ve fakirler bir yaşıyor diye muhatabın cevabı şu ayrı yaşasalar fakire kim yardım edecek diyor sonra 15 hikaye anlatiyo yok şu hadis böyle yok şu ayet söyle minareyi kılıfına uyduryor ulan a be mal herif bi gram beyni olmayan çomar.
Adama sinir oldum ya bu ülkede hocalara güvenmeyin vallahi billahi tillahi %90 münafık şerefsizlerin hepsi şu formülle hareket ediyor Zamları biz değil Allah yaptı. Hay Allah hepinizin belasını versede bu millet sizden kurtulsa bunlar kan emici bu halk kuzu gibi yattıkça daha çok sömürürler milleti neyse belki bu gün bu türkiye tebâsı aslan olduğunu hatırlar da birlik olup bunları yıkar diyorum bundan başka umut ve çare yok
Allah kimseye karışmaz herkes kendinden sorumludur bunu hala anlayamadı kimse. Yok dua edersem olur. Yok Allah bana yardım edecek sınavı geçeceğim. Lan sen çalışmazsan Allah öyle boş kuluna neden yardım etsin? Tövbe ya. Şu zihniyetten arının artık. Her şey insanda bitiyor o kadar.
kimisi çalarak kimisi vergi vermeyerek zengin oluyor.ama tüm bunların karşılığını görecekler ahirette.ben çalışarak ancak ev araba alıyorsam ve bu surede ömrüm bitiyorsa haksızlık var ama tüm bunları yaratan ALLAH tır ahiret var yoksa bizde çalardık zengin olurduk.
Zenginlik fakirlik Allah'tan inancımıza görede rızkı veren Allah'tır ama yokluk galiba bizim aç gözlülüğümüzden paylaşmayı bilmemizden dolayı oluyor
kalmıyor kardeşim otur bir düşün Fakir aile var burada 3 oğlu var 1 deniz ci oldu karacı biride memur al fakirdi bunlar anlatamıyorum sana ben ya
çalışırsan olur birşeyler. kafasını çalıştırmayan cabalamayan insanın sağa sola çamur atıp aç kaldım demesi boş konusmaktır.
sen namaz kılıyosun çok dua ediyosun çok paran olsun istiyosun ama bir işe gitmiyosun sonra allah bana para vermiyor diyen cahil yobaz zihniyeti oldukça daha çoook fakir kalır bu millet
bugün karnını doyurduysan ve 3 günlük yiceğin varsa zengınsın..Zengın olsan ne yapacan mezara götüremyon ya
Mal mülk başarı nasip eden Allahtir, zaten öyle olmasaydı zekat diye bir emir olmazdı
Evet biizim aileden dolayı durum iyi yani babamın babasınında işleri çok iyiydi. Allah vergisi.
fakir yaratmış olabilir ama aklı eksik vermiyor sonuçta
fakir doğabilirsin ama ancak aptallar fakir ölür
Allahtan geliyodur.
kuldan tabiki
İnsanlardan geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar