Selam arkadaslar. Atanamayan bir memure adayiyim devlet isinden artik elimi cektim. Cicekci dukkani acmak istiyorum (trabzonda) sizce is yapar miyim? Kazancim olur mu? Ne kadar bir sermaye gerekli? Bilgisi olan arkadaslar allah rizasi icin yardimci olabilirler mi?
Cevabın nedir?
Hocam inşallah atanırsınız ama sizde az çok biliyorsunuzdur atanma durumunuzu. Demek ki umudunuz yok. Bu şekilde dükkan açmak veya bir işletme sahibi olmak için başkalarının hesabı ile işe girmeyin derim ben. Dükkan kiraları olsun, çiçek piyasası olsun şehirden şehire değişiklik gösterebilir. En iyi hesabı yine kendiniz yaparsınız. Gidin düşündüğünüz dükkanları sorun, fiyat alın. Çiçeklerin raf ömrü, çiçek teminini nerden sağlayacağınız önemli noktalar. Bunun dışında bir muhasebeci ile görüşün mesela. Sizin verginiz, stopajınız, yatırmanız gereken bağkur, sigorta her ne ise artık. Bunlarda size her ay külfet olacak şeyler. Kaba taslak asla bir işe girmeyin. Kosgeb ile gidin görüşün mesela. En iyi kararı yine kendiniz vereceksinizdir, ben sadece size bunu tavsiye ederim, başkasının hesabı ile ticarete kalkışmayın. Hayırlısı olsun :)
00 Yorumla
+1 yılçiçek işi riskli iş herkes yapamaz. birde trabzon erkeği karısına çiçek almaz 😃
samsunda bir yere 3 farkli çiçekçi geldi 3 üde battı00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
+1 yılorda her yer yeşil değil mi zaten?
08 Yorumla
Soran+1 yılHocam gelin arabasi suslerken agac ya da ot ile suslenmiyor. Dugunlere acilislara cam agaci gonderilmiyor 😉
- +1 yıl
mermiyle haşır neşir sert mizaçli bir toplum çiçeğe ne kadar para yatırır :D
Soran+1 yılHimm peki trabzon yerine neresi daha uygun olabilir 😊 İstanbul ve Ankara haric
- +1 yıl
koş gel Antalya candır ;)
Soran+1 yılPeki hocam antalyad merkez mi ilce mi daha iyi olur? Ayrica tahminen kac cicekci dukkani var orada
- +1 yıl
merkez ve merkeze yakın ilçeler tavsiye ederim ama kaç dükkan var pek bir fikrim yok
Soran+1 yılDusunebiliriz 😉 tesekkurler
- +1 yıl
ne demek
Ben cicekciyim kazandiiriyor
00 Yorumlacevreye bağlı matmazel
02 Yorumla
Soran+1 yılCevre derken hocam?
40 000 tl bu iş tamam
012 Yorumla
Soran+1 yılDukkan kirasi dahil mi
Soran+1 yılHocam ugrastiniz mi bu isle ya da cevrenizde ugrasan var miydi?
Soran+1 yılBirkac gun once 2 ayri toptanci ile gorustum. 10 en fazla 15 bin tlye malzemeleri halledersin dediler kandirildim mi acep 😒
Soran+1 yılFuarlar nerelerde oluyor surekli mi yoksa belli donemlerde mi aciliyor
Soran+1 yılNereden takip edebilirim hocam? Kusura bakmayin aksam aksam sizi cok yordum ama inanin hic bir bilgim yok
Soran+1 yılTesekkur ederim hocam cok sagolun
+1 yılKardeşim meslegi nerden ögreneceksin?
01 Yorumla
Soran+1 yılKimse hic birseyi annesinin karnindan ogrenmiyor. Bazen iyi bazen kotu yaparak ogrenirim 😉
onca yıl boşa okudun
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle. Keske ygs lys kpss ugrasmak yerine bir kuaforun yaninda meslek ogrenseydim diyorum 😳
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne