Düğünü eşyayı herşeyi eşimle ikimiz yaptık. ailesi bizi maddi konuda sömürüyor ama eşim durumdan rahatsız değil. kullanılıyorum?

evliliğimiz ani olmuştu. maddi olarak birikimimiz yoktu. eşimde yaklaşık 1 yıl işsiz kalmıştı ve evliliğimizden 5 ay önce yeni bir iş bulmuştu. 2000 tl kadar gelirli teknik iş. ben de kamudayım. maaşlarımızın arasında epey fark vardı ama ben bunu sorun etmiyorum, eşimde kompleks yapmıyor. eşim tek yaşıyordu. annesini uzun yıllar önce kaybetmişti. babası ikinci evlilğini yapmış. ablaları ve abisi var. ama düğün, takı, eşya gibi konularda benim ailem dışında eşimin tarafından kimse yardımda bulunmadı. kredi çektim ben. gelinliğime , nişan abiyeme kadar hep ben kendim tek giderek aldım. tek çocuğum ben, ailemi bu konuda üzmek istemedim. yalan söyledim. eşimin ablasıgille gittiğimi söyledim. herkes sadece sözde eşimin arkasındaydı. kayınbabam ilk tanışmaya gittiğimde bana, adetleriniz neyse ona göre davranalım, ailen istemeden önce tanışmak istiyorsa tanışalım dedi. çünkü eşim sadece ailesin in istemeye gelmesini istiyordu. biz zaten tanıştık ailemde ablalarım hep uzak oturuyorlar. (hepsi ankarada ama semt olarak uzak yani) ailem zaten evliliğimi onaylamamıştı. tek çocuk olduğumdan mı bilmiyorum babam bana küstü. eşimin memleketini sorun etti. fırsatçı ve menfaatçiler, seni maaşından kariyerinden dolayı isteyebilirler dedi. bizim adetlerimiz aileme sorulmadı bile tanışmada ya da istemede. uygulanmadı da. ne altın konuşuldu, ne düğün. sadece eşimin ablası bana gelip, siz yapacaksınız düğününüzü, bizim diğer erkek kardeşimize de biz hiç karışmadık. ikinizde çalışıyorsunuz dedi. annemin bu durumdan az çok haberi var. manevi anlamda ararlar hal hatır sorarlar. çok kalabalık ve içli dışlı bir aile ama maddi konuda aşırı menfaatçi. düğünde takı makı takmadılar.(küçük altın sadece) kayınbabamın taktığı 1 bilezik gösterildi ama onu bile eşim kredi kartıyla aldı. babam ben haklıydım bunlar yolar seni para için herşey yapar dedi. çok utandım. düğününü sen yapmadın değil mi doğru söyle dedi yemin et dedi babam yemin ettim. kayınbabam kredi çekti de düğün yeri parasını ödedi diye.
Güncellemeler
+1 yıl
babama yalan söylemek zorunda kaldım. eşimle problemim sadece ailesinin maddi olarak sömürmesinde. biz yeni evliyiz borç ödüyoruz. düğün sonrası eşimin tarafı takı para filan çok az taktı. biz düğünde toplananlarla borcun büyük kısmını kapatırız demiştik. olmadı. sürekli gelip gidin diyorlar. ben lanet ettim. unutmaya çalışıyorum görgüsüzlüklerini ama unutamıyorum. şimdi araba alın diye tutturdular. kayınbabam akrabalara oğlan araba alsın diye para yolladım demiş. oysaki o eşimin parasıydı.
Düğünü eşyayı herşeyi eşimle ikimiz yaptık. ailesi bizi maddi konuda sömürüyor ama eşim durumdan rahatsız değil. kullanılıyorum?