Hayatımızda o kadar çok yanlışla karşılaşıyoruz, o kadar yanlış insanlara değer veriyoruz ki sonucunda üzülmemek ve de kırılmamak elde değil... Tüm kırgınlıklara rağmen de adamlıktan taviz vermeden kendi içimize eyvallah çekip karşı tarafa canın sağolsun diyoruz...
Fakat bu karşı tarafa bir ders değil de, aksine yaptığı yanına kâr kalıyormuş hissi veriyor. Ne kıymeti biliyor, ne da hatayı farkedip gelip özür diliyor... Yaptıklarına başka şekilde ya da başka kişilerle devam ediyor, BİZ İSE YİNE HEP KAYBEDEN!!!
Ne yapmak gerek? Kötüyle kötü olmak, pisliğe pislikle mi karşılık vermek gerek illa?
Yapılan haksızlık ve yanlışa rağmen karşı tarafa 'canın sağolsun' demek adamlık değil midir? Yoksa hep kaybediş midir?
Yapilan yanlisin sekline gore tavirlar degisir. Hazmedemeyecegimiz yanlisa "affettim canin sag olsun" dersen faturayi kendine kesmis olursun. Etkiye tepki doganin kanunu ama nasili var. Kisinin hali tavri kendini yansitir fikrindeyim o yuzden benim tepkim daha cok susmaktir. Bilmem anlatabildm mi
Dogrudur bir yerde kendimizi yipratiyoruz ama karsiya kesilen faturayida dudundun mu 😉 iste ben de kendimi bildigimden anlayana anladigi kadar diyorum ugrasmiyorum
aynen öyle olan gene size olur kimse için değmez öyle insanlar benim gözümde dünyanın en zavallı sı kimsenin kimseden üstünlüğü yok canımı yakanın cani yansın √
ben yaşadım böyle bir olay ama nasıl diyim üzülen de aci çeken de ben oldum kendimi suçlu hissettim haklı olduğum halde haksiz gibi özür dileyende ama simdi anlıyorum üzülen sen olduktan sonra yemişim onun dostluğunu arkadaşlığını..
Kesinlikle öyle... Haksız olan ben bir yanlış yaptım diyebilme ve bunu düzeltme erdemliğine varamadığı sürece sadece üzüldüğünle kalıyorsun... Sonra da kendine kızıyorsun ben buna neden bu kadar değer verdim diye...
işin zahir tarafında işler öyle ama hakikat tarafında bazen işler gözün görmediği kulağın duymadığı şekilde olur bu işler başka işler bilen susar susan bilir demişler ya o misal
Evet hakikat kısmı çok daha farklı oluyor... Haksızlık dediğimiz illa hep aynı köşeden aynı şekilde karşımıza çıkmıyor. Onun kabullendiği aslında yanlış olan doğrular oluyor, bunu da sana yansıtınca tepkin karşısında da o yine kendini haklı buluyor...
hak ve adaleti kendimize kıyasla yaptığımız için canımız yanıyor oysaki işler çok başka başka çekirdek meyvenin özünü oluşturmasına rağmen meyveyi koruyan kabuk kabukta çekirdekten ama ikiside birbirine muhtaç insanda böyle işte aslında ama herkesin bunları anlaması söz konusu değil sen içli içli yazdığın için yazmak istedim yoksa kimseyi değiştirecek halimiz yok biz kimiz ki dışardan sana birşey yok aslında biliyormusun herşey senden sana ama anlayabilsek nefs öyle bir perdeliyorki nedn sorusu bitmiyor işte o zaman sağlıcakla kal
@__vural__ Estağfurullah dostum, güzel yorumların için teşekkür ediyorum. Hakikat ile duygular çatışıyor birden, ve yaptığın adamlığın yerini/değerini bulmaması da üzebiliyor... Kendimizi değiştirmeden bir çare bulmamız icap ediyor anlaşılan...
eyvallah aslında olay çok basit neyin nefsten gelidini bilsek ama bu hayatın içine öylesine girift yerleştirilmiş ki çok uzun ve çetrefilli bir süreç acizane olaraktan bir film tavsiye etmek isterim sana sessiz flüt 2 3 ayda bir 3 kere izle her seferinde taşların yerleri değişecek birde kitaba vakit ayırabiliyorsan fih ma fih ara ara oku ama zahirle kıyaslamaya kalkma sakın işte mesele orda ikisini birleştirip hakikati bulmak ve onunla yaşamak ibnul arabi demiş ya hani hakikat iki zıttı birleştirebilmek diye nefstir seni yolda koyan yolda kalır nefse uysan yunus emre inşaallah bir gün anlarız neler olduğunu neden olduğunu
Bana yanlis yapan olunca uyarimi veririm izah ederim.. ama bidaha olursa hic tanimamis gibi davranirim.. benim hayatim degerli o tarz insanlari 5 veya 10 kere affetmem.. her insanin bir uyari hakki vardir ikisi yoktur diye düsünüyorum
güç bizde olsa millete kök sökdürürüz diye düşünüyorum bazen de. biz zayıflığımıza anlam yüklüyoruz gibi sanki.. sana muhalet için değil, kendime diyorum
Aynı kişiye sözkonusu olursa kesinlikle yanlışın babası olur. Ama kim olursa olsun aynı sonuca çıkıyorsa durum ; sanırım bu devrin adamı değiliz biz...
Sevmiyorsam giderim. Seviyorsam yanında olurum, bu akraba olsun, dost olsun, eş olsun böyle. Hem sevmiyorum, hem de bana haksızlık yapacak, hem de iyilekten anlamayan nankör olacak? Ne için iyilik yapayım, yanında durayım? Ne için?
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yapılan haksızlık ve yanlışa rağmen karşı tarafa 'canın sağolsun' demek adamlık değil midir? Yoksa hep kaybediş midir?
En İyi Cevaplar