"Kendisine ait profilden uyardım, yaptığının suç olduğunu söyledim. Cinsel organının resmini gönderdi. Ben de suç duyurusunda bulundum"
Sahte hesaplar açıp telefon numaranızı dağıtan biri için dava açar mıydınız? Özellikle hanımları ilgilendiren bir soru. Taciz ve tehditlerden dolayı Ö. D isimli kişi için 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmiş. Umarım caydırıcı olur, siz neler düşünüyorsunuz? Haber detayı için
Sosyal medyadan yapılan tehdit ve tacize verilen ceza yeterli mi?
Daha önce de bu sitede anlattım Birisi benim adıma, kimlik bilgilerimi de kullanarak 2 adet avea hat almış. ( o zamanlar avea idi )
Yine bu hatlar üzerine 2 adet Iphone 6 telefon almış. Telefon ücreti faturaya yansılıtılarak ödenecekmil.
Avea müşteri hizmetleri durumu şüpheli görüp beni aradı. Bende haberim yok deyince hatların iptali için onay istediler Bana da " Savcılığa suç duyurusunda bulunun " dediler.
Babama haber verdim, beraber 1 dilekçeyle şikayetçi olduk. 7 ay sonra Adliye'ye çağrıldım. Adam Manisa'nın ilçelerinden birinde Nüfus Dairesinde çalışan biriymiş. Hatları ve telefonkarı İzmir'den bayiden almış. " Dava açılacak, şikayetçi misin" dediler Şikayetçi oldum. 3-4 ay sonra tekrar ifade için gittim. İlgim olmadığını, şahsı tanımadığımızı söyledim. Aradan birkaç ay geçti yine kağıt geldi. Dava sonuçlanmış. Kimlik bilgimi kullanarak hatları açtıran ve telefonları alan adam daha önce suçu olmadığı için hapis cezası almadı.
Memurluktan atıldı Hatlara ait fatura ve telefon ücretleri ödetildi Mahkeme masrafı olan 2800 lirayı da ondan aldılar.
Birde Avea tarafından satışı yapan bayinin anlaşması fesh edilmiş
Bu olaydan başka bişey daha var Birisi Facebook'ta sahte hesap açmış. Sarı Tutku diye Saçma sapan bir hatunun fotoğrafını kullanmış ama cep telefonu bana ait.
Millet sürekli arıyor, mesaj atıyor falan. Bıktım usandım. En son biriyle mesajda konuşup durumu öğrendim.
Facebook'a girip hesabı buldum Ekran görüntüsünün çıktısıyla birlikte doğruuu Savcılığa. Yine bir dilekçe ve şikayet... 1 sene sürdü dava Herif Ankara'da çıktı 2015 yılıydı 3280 lira manevi tazminat aldım Mahkeme masrafları da O herife kaldı Ayrıca para cezası da aldı ama hapis yine yok.
Taciz ve tehdit başıma gelmedi ama gelirse yapılacak şey basit. Masaj veya ekran görüntüsüyle birlikte bir şikayet dilekçesi verip çıkıyorsun.
Olaylar olaylar valla İki Olayda da kağıt geliyor falanca gün, falanca salonda müşteki olarak duruşmaya katılmak gerek gibisinden
Hukuk 3. sınıf okuyorum ben İnsan heyecan yapıyor, mahkeme, duruşma, hakim falan diye bir güzel giyinip kuşanıp gidiyorsun... Ama sonuç hüsran Bırakın Hakimi, Duruşma salonunu, Özel kalemin odasına bile giremeden dava sonuçlanıyor.
Bilgisayar başındaki memura vermişler yetkiyi Hakim adına soru sorup, imza ve kaşe kullanıyor
Hukuk kör topal ama hak yerini buluyor Buna da şükür
Yeterli değil kesinlikle. Sanaldan olmasi da bişey değiştirmiyor. Taciz tacizdir. Iyice ahlak yoksunu bir millet olup çıktık. Ama suçun büyük çoğunluğu tabiki kanun yapıcılarda. Caydırıcı ağır cezalar gelmediği sürece daha çoook kişi mağdur olur.
Tabi ki taciz tacizdir. Kanun yetersizligi ve açiklarimiz cok malesef. Psikolojisi bozuk denilip saliverilebiliyor bazi yaratiklar. Zorunlu rehabilite etmek yerine sokaklara geri donuyorlar.
kimseyle uğraşamam, engel tuşunu boşuna koymamışlar. cahil değilsin ama kafan çalışmıyor olabilir. mahkemeyle uğramak niye? sanki dava açtın sana altın madalya mı verdiler? veya altına araba yanına ev mi aldın? saçma şeyler ile uğraşmayın. tenezzül dahi etmeyin. basıp engeli geçin. bu kadar'da olmaz.
Az. İnsan içinde gizlenen hayvanî taraf soğuk ekran arkasından pervasızca ortaya dökülüyor. Ülkemde adaletin kâğıtta kalacağını o ya da bu sebeplerden bu herifinde o cezayı tamamlamadan çıkacağını biliyoruz. Bol keseden istiyoruz işte. Burada zor paralel verenlerden birinde umarım adalet sisteminden beklentilerimiz ciddiye alınıyordur.
Ciddi ciddi canımı sıkan bir durum söz konusu olmadıkça gerek duymam. Olursa da iyi olmaz zaten. Herkesin canı sıkılır. Ama üşenmeyip de bu tür çirkinlikleri suç duyurusu olarak bildirenleri (ki bir suç), taktir ediyorum o ayrı.
Cezaların hiç biri yeterli değil. Dünya kadar sabıkası olan adamlar dışarda cirit atıyor. Suçu meslek haline getirmiş olanlar gün yüzü görmemeli. Her suç işleyen de yaptığının cezasını, zarar verdiği ölçüde çekmeli.
olması gereken bu aslında çogu hanım ya çevrem duyar korkusu ile bunu yapmıyorum ama artık internet ortamında yapılan suçların cezasız kalmaması için biraz hanımların duyarlı olması şart
gerekli birşeydi oh olur sapıklara burdada var öyleleri denk gelirse bende şikayet ederim sokakta sağda solda taciz etmedikleri yetmediği gibi bide sosyal medyada başımıza belalar allahın belaları
Dogru dusunce yanlis cumleler. Hak veriyorum sana, celiskiler dedigin de kanun hukumleri malesef. 1 ekmek calan atiyorum 30 yil hapis cezasi alabilirken, daha agir ve adi suc iceren hirsizliklarda daha az ceza ile hukum giyiyorlar.
Sanki hepsine ceza veriliyor da. Bu da istenmiş... Verilir mi? Biliyoruz ki verilmiyor. Cezaların caydırıcı olması gerektiğini hep söylüyoruz zaten. Ama bizde aksine.
Daha önce Ks'den 2 kişiye suç duyurusunda bulundum. Birini Bimer'e, birisini savcılık aracılığı ile siber suçlara. Eğer tekrarı olursa yine suç duyurusunda bulunurum.
Engelle mk. Buradaki herkesde birilerini mahkemeye veriyor göremde ali koç sanır. Geçen günde soruda gördüm iki dangalak birbirini böyle tehdit ediyordu.
Doğrusu tabii ki şikayetçi olmak, yapılan haksızlığa tepki göstermek, ancak artık insanlar birbirlerine şiddet uygulamak için o kadar basit bahanelere sahipler ki, tehdit edilmekten/yaralanmaktan korkuyorsunuz.
ip adersleri btk tarafından kayıtlı tutulur siber polisler takip eder sosyal ağ ya resmi yazı gönderir ip adersi istenir bilgiler savcılık tarafından istenir
En İyi Cevaplar