Anne babaya asi olmanın çok büyük bir günah olduğunu biliyormusunuz?

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Seni doğuruyor ama sana karşı görevini yapmıyorsa o kişiye anne denmez. Öyle kişilere de anne hak etmez. Aynı şekilde babalar da görevini yapmıyosa onlara da baba denmez. Doğurmak kimseyi anne yapmaz, ona bakabiliyorsan, doğru şekilde büyütebiliyorsan annesin ya da babasın. Onlara saygı duymak lazım.
İsra, 23;
Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.
https://i.hizliresim.com/A34vkp.jpg
Bu burada dursun, siz yine de ananıza babanıza it gibi davranmayın tabi.
Peki anne babası inanmıyorsa kişide inanmıyor ama ailesine çok iyi davranıyor. Hiç üzmüyorsa sonuç ne olur?
Anne babaya iyi davrandığı için sevap yazılır. Ama Allahı inkar ettiği için günahların en büyüğünü yapmış olur.
rica ederim
Cevap
8Cevap
Evet anneyle babaya bir of demek bile cenneti yıkmak demekmiş. Zaten saygılı olmak lazım hep. Onlar bizim her şeyimiz
Hadis için teşekkür ederim. Böyle bir hatırlatmaya ihtiyacım vardı tamda. ALLAH razı olsun.
baba gibi babaysa asilik yapılmaz zaten ama gönül kırıp seni rencide ediyorsa kendini ezdirmek iyi değil
Hayır. Günah nedir bilmiyorum. Sadece insanlarla sayğı içerisinde yaşamam gerektiğini anlıyorum
Anneye babaya durduk yere laf etmiyoruz
Laf etmeye hakkın yok.
Onlar ederken iyi ama.
Anne baba kötüyse ne olcak yine mi saygı
Kötü olsa dahi onlara iyi davranma konusunda mükellefiz.
Günah ama yapçak bişey yok
fotoya gel:D hiç güleceğim yoktu yaw:D
Ya anne evlada zulmediyorsa?
O nasıl bir fotoğraf, sanki şeytanla aynıyız
Biliyoruz teşekkür..
Biliyoruz.
Evet biliyorum
Tabiki öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar