İlk okul 7. Sınıftaydım. 2008 yıllarıydı zannediyorum.. En yakın dostlarımdan birinin Regl olduğunu öğrendim. O yıllarda henüz regli olmamama rağmen, bana göre normal bir durum olarak görünüyordu ve bu konuda epeyde bilinçliydim. Biz dostlar kendi aramızda bu konuyu saklanabilecek bir durum olarak görmüyorduk çünkü. Öyle ki, arkadaşımın annesi harika bir psikolog olduğu gibi Aydın bir kadındı. Ve arkadaşımın regli olması üzerine "Regl Partisi" düzenledi. Babam başta olmak üzere tüm ailemle katıldık partiye. Sizlerinde tahmin edebileceği gibi basında "Böylesi de olmaz yahu" "Resmen Kepazelik" başlıklarıyla karşılaştık ve gazetede basılan fotoğraflarımızda da sanki bir katil edasıyla veyahut utanç duyulurmuşçasına buzlanmıştık. İnanır mısınız, Biz çok eğlenmiştik! Ve gerçekten de bu tepkilere aldırış bile etmedik. Kendimizden emin hediyelerle, sürprizlerle, davul zurnayla güzel bir Regl Partisi geçirdik. Doğum, girilen her yeni yaş, sünnet, askere gidiş, evlilik kutlanabiliyorken, kadınlar için ergenliğe ilk adım, doğurganlığın başlaması anlamına gelen ilk regl neden kutlanmasın? Regl saklanmasın ama kutlanmasında diyebilirsiniz o halde sünnet de kutlanmasın. Benim perspektifimde iki durumda aynı. Senem Şahinbaş
oğlumun çükünü keseyim onu atlar üstünde gezdirip düğün yaptırayım. çünkü penis yani erkek oldu. ama kızıma gelince bunu saklasın çünkü kızımın alt tarafından kime ne. daha küçük yaştan kız çocuklarına cinsel obje gibi bakıyorsunuz. bakkala ped almaya giderken bakkal amca sanki bonzai alıyormuscasına gizli gizli sara sara versin. arkadaşımdan bile ped istemeye utanayım. madem siz erkek oluyorsunuz bizde kadınlığa adım atıyoruz. eğer bir kızım olursa asla bundan utanmamasını bunun vücudunun bir parçası olduğunu anlatacağım. eee kadını ötekileştiren düşüncelerinizde gelenek göreneklerinizde batsın
bir erkek olarak kadının kendi şahsi hayatına karışmaya hakkınız yok. ne edebi beyfendi kendi vucudundan utanmak mı edep ben empatiden bahsediyorum. Biliyordum birinin hemen islamı karıştıracağını. biraz anlayış istiyoruz. burada bana karşı çıkan kadınlarda olabilir sorun değil. GÖSTER AMCAYA ÇÜKÜ derken edep geçmiyor ama hani nerede edep eğer edep istiyorsanız sizin gibiler gözlerini kapasın inanın dünya daha yaşanabilir hale gelir
Tartışmak niyetinde değilim savunduğun görüşün yanlış olduğunu söyleyeyim sana erkeğe cukunu goster demek cahillik oluyor peki kadının bedenini ortaya dökmek ne? Onada yeni çağın hareketleri dersiniz şimdi! Kadin edeple erkek ağırbaşlılık ile anılır
varya öyle bir şey dediysem eğer. baştan sona yanlïş yazmışsin dediklerimi bir insan böyle caydirabilir mi? dediklerimi bir daha okuyun muhallefet olarak gördüğünüzden kendi tarafınïzdan bakıyorsunuz. erkekce bakmayin olaya insanca bakin... yav neresinden tutup eleştiriyorsunuz anlamiyorum. doğru okuyun ve düsunun allah aşkina düsunun beyfendi... kadin vucudunu ortaya mi döksun dedim? beyin yerine baska bir sey mi tasiyorsunuz bu kadar kaba olmamin nedeni tartişmamiz değil. gayet insanlarla ilimli bir sekilde anlasabiliuorum. kizdigim nokta daha okuduğunuzu anlamamamiz. öyle ki kıçtan anlamak cuk oturur yani. bak senin anlayisinla örnek vereyim bayramin 1. gunu bir kadin İstanbul'da şort giydigi için tekmelendi. buyrun edep anlayişiniz. amcaya çük göstermesin mi dedim bunlar gayet normal karsılaniyorken bir kadin neden regl oldugundan ötüru utansın? rahat birakin kadinlari rahattttt
bak sonra insanlara kızdığım için üzülüyorum. kusura bakmayın ama bu konularda cidden çok hassasım tanımadığım birinin kalbini kırmak istemezdim biri laf atınca bir anda sinirleniyorum. aynı şekilde biri islam hakkinda konuşsa sizde sinirlenirsiniz
Doğru diye birşey yokturda ne demek lafını anlamadan mi yorumluyorsunuz siz? Bakın şu açık bir gerçek nur süresi 31. Ayette kadının mahremiyetini gizlemesi bahsedilmistir ben kendi kafama göre konusmuyorum hüküm bellidir... He şimdi deme kadına hassas davranırken erkeğe serbestlik var hayır böyle birşeye katiyen karşı olan biriyim misal ben çıplak yarı çıplak bedenini belli eden bir kadın yolda görsem ya basimi öne eğer ya başka yöne bakarım edep hem erkeğe hem kadına gerekir kadın edebini takinmazsa erkek laf atmaz erkek nefis kadın nefsini tetikleyen olmamalı. Bu davranışa karşıyım kadın üzerine bu kadar dusulmesinin sebebi o sokakta bir erkek kusura bakmayın ama daracık bir pantolon giyse ayyyy cok seksi dermisiniz size soruyorum
@Kralina65 geleneksel ahlak anlayışınız batsın beyefendi. Ben ya da bu hanımefendi istersek, kız çocuğumuza regl kutlaması yaparız ya da yapmayız, size ne? Doğru ya da yanlış olduğunu siz söyleyemezsiniz şayet bunlar kişisel degiskenlik gösteren, göreceli kavramlar. İsteyen istediği şekilde yetiştirir çocuğunu. Ben kadınları edeple, erkekleri ağırbaşlilikla anmıyorum, insan olabilmis mi ona bakıyorum önce. Siz istediğiniz gibi bakar, istediğiniz gibi yetistirirsiniz.
@BoLSosluFettucini haklısın özgür irade kavramı bu senin için bir seçim ama doğru olanı yapmakta bir seçim senin icin dogruysa var git yoluna fikirlerimiz catistiktan sonra senin hakkına giremem ahirette hesabını verecem yaptıklarımın
kadın edebini takınmazsa erkek laf atmaz nedir ya. mini etek giyene tacizde ederiz tecavüzde diyen densizler gibisiniz şu sözlerinizi varya mahkemede tecavüzcüler savunma olarak söylüyor inanın biliyorum.. bir kadinin vucudunu eleştirseniz bile ben alttan almaya çalıştikca batiyorsunuz. bir erkekte yari ciplak dolasiyor sort giyiyor herkes o bacaği vücudun bir parcasi olarak görürken kadınlar şort giyse erotik oluyor. sonralikla yaninizdan sizin tabirinizle yari ciplak bir kadin gectigi zaman basınızı eğmenize başka yöne bakmaniza gerek yok kadına cinsel objeymis gibi davranmayin. zaten başınızï eğmeniz nasıl bir zihniyette insan oldugunuzu gösteriyor. sakın bana ama öyle ayet var böyle ayet var diyede gelmeyin. bir daha biri bir sey yazsa cevap vermeyeceğim. çünkü siz ve sizin gibiler bir mijonist
Bence de eğer sünnet kutlanılıyorsa bu neden kutlanmasın :) yine de sahsi düşüncem, çocuğum olursa sünnet düğünü yapmayı düşünmüyorum. Bu durumda kızım olursa da regl kutlaması yapmam, saklamam da.
En İyi Cevaplar