Bu capse facebookta rastgeldim ilk yirmi yıl anne sütü şart diyorlar acaba süt bu kadar önemli mi meme emmeyenler 1.50 de mi kalıyor sizce çok anne sütü içenler çok mu uzuyor yoksa telafi edilebilir mi aklımda deli sorular :D :D
Anne sütü daha faydalıdır. 😊 Ben annemden süt içmeyi doktor kontrolünde doğru zamanda bırakmışım. Çocukluğumdan beri her akşam inek sütü içiyorum. Boyum 1.61. Yani inek sütü içen herkes uzun boylu olacak diye kural yok. Fakat gerçekten sağlıklı bir bıcırığım. Cildi, saçları, tenin yumuşaklığını vs. birçok şeyi etkiliyor bence. 😇
pek alakası yok aslında süt ile uzama değil kemiklerin onarım ve sağlamlığı artar uygun sağlamlığa gelince hormonların etkisiyle uzama gerçekleşir yanisen genetik olarak belirli bir onarıma kadar izin almışsın o kadar hormon salgılancak o kadar uzayacaksın yani genetik çok önemli
Anne sütü önemli ilk süt emzirmede bebeğin bağışıklık sistemi için güçlendirici bakteriler mi ne geçiyormuş demişti bir fen öğretmenimiz.
Süt kemik gelişimi için de faydalı 7 yaşına kadar süt emen çocuğu duyduğumda şok olmuştum 20 yıl kadına yazık. Çok süt emzirten kadınlarda göğüs damarlarında genişleme oluyormuş ve kanser tanısı ile karışıyormuş başlangıçta her şeyin normali makul bence.
Ülke olarak sütü büyüyünce bırakıyoruz süt ve yoğurt tüketimi önemli zehirlenmelere karşı olasılık için fabrika yemeklerinde olmazsa olmazdır ama işte çay kahve varken süt içenler nadir okullarda süt alışkanlığı faydalı bence.
Süte şeker ya da tuz atıp içenler de var. Süt alışkanlığı edinmeye çalışmalı kemik erimesi problemi var ileri yaşlarda kadınlarda doğum falan daha çok etkiliyor da sağlıklı yaşlılık için gerekli bence
yok kalsın kusma geliyor o kadar midemi bulandırıyor süt içmek açıkçası gereklidir belki de ben almayım balkı bile zor yiyen bir adamım çünkü teşekkür ederim :)
@cнεяʟчƨıмƨ Kanka.. Devasa bir para değil, emtia ya da bist'te hisse'de almıyorsun :) / bana kalırsa hepsinden değerli o ayrı :) / birkaç çıntı pıntı parasına yaşam suyu satılıyor olması anlaşılmaz...:) Fiyatı Litre olarak max 6-7 lira
Bu gün 14 oldu yaş küçük ama devenin önde gideni.. beni kıskıvrak yakalayıp yatırıyor ısırıyor. Gücüm yetmiyor adama.. Doymakta bilmiyor her dakika buz dolabının başında.
En İyi Cevaplar