Merhaba arkadaşlarr 😍 1-Bebeğim 13 aylık formül mamayı birakip inek sütüne geçmeli miyim? 2- Eğer süte geçmek doğruysa hazır süt mü yoksa doğal inek sütü mü içirmeliyim? Annem hazır süt hangisi iyiyse onu almamı öneriyor ben ise doğal inek sütü icirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum bir türlü karar veremedim sizlerin de fikirlerini almak istedim şimdiden fikirleriniz için koccamannn teşekkürler ❤️ soruyu beğenmeyi unutmayın 🤩 #askaquestionn
Bence vermelisinben bebeğim 12 aylık olduğunda yani 1 yaşına girince her gün inek sütü verdim. Paket süt falan bence farkrtmiyor kaliteli olması iyi mesela pınar ve içim :) bir bebek için en gerekli öğünler ilk 6 ay alınan öğünlerdir senin bebeğin 1 yaşını geçmiş ek gıda ve süt onun için yeterli mama vermeseniz de olur. Bebekler 1 ve ya 1 buçuk yaşında anne sütü mama dan kesilebilirler.
Bulabilirsen doğal süt al ama bulmak zor oluyor mahallenizde günlük sütçüler geçiyorsa onlardan alabilirsin bizim burda geçmiyor bu yüzden biz paket süt aldık.
Onun gelişimi iyidir merak etme. Benim eşime hiç anne sütü vermemişler eskiden mama da yokmuş şekerli unlarla beslemişler adamı buna rağmen benden sağlıklı kolay kolay hastalanmaz :)
😂😂 çok haklısınız insan hep en iyisini yapmak istiyor işte 🤷 annem soktu aklıma bunu da sen neden süte gecmiyorsun diye hoppalaaa gece gündüz ben araştırmaya başladım 😂
Bebeğin maşallah 1 yaşında bebeklerin 6 aylıkken midesi gelişmiş oluyor.1 yaşında inek sütü vermeye başlıyorsun sebeze meyve ve sütden birde ek gıda olarak verilen unlu gıdalardan imeyvecı olan gıdaları alıyorlar. Önrnl olan en doğalını bulmak yani demek istediğim 1 yaşındaki bebeğin aptamil gibi mamalara artık ihtiyacı kalmıyor anne sütü yoksa bence bu tarz cıva içerikli aptamil tarzı mamaları vermemek en doğrusudur zaten aldıkları besinlerde et de sütte ihtiyacı olan vitamin mineral var bence en doğalı bebeğe verilmelidir. Köyden size süt geldiği için çok şanslısınız inanın o süt bebeğiniz için mamalardan daha besleyici olacak hayırlı günler :)
Hanım kardeşim biz bildiğin inek sütüyle büyüdük ben de anne sütü emmemişim. Süt alıp kaynatıp soğuyunca mama yapıp vermiş annem. Hiç bi eksiğim yok. Marka süt formül süt falan bunlar kapitalist sistemin etkileri. Bu arada hazır süt diyen senin annen de normal inek sütü içerek büyümüştür baban da. Var mı bi eksikleri?
Evet haklısınız Yok annem hazır süt derken getir götür yapmamamiz için söyledi aslında ☺️ Doğan büyüyor işte kimisi pirinç unuyla kimisi sütle büyüyüp gidiyor ben istiyorum ki hangisi faydaliysa sağlık için onu yapayım istiyorum yoksa ne versen büyüyecek bu çocuk ☺️
Süt vitamin açısından iyi ve dolaşım sistemini rahatlatır. Pirinç unu daha tok tutucudur. Sütle hazırlayabilirsin. Bu yaşa geldim hala arada yapıyorum puding gibi 😂
Anne sütü almayı 3 aylıkken bıraktı bebeğim , formül mama verdik bir yaşını geçti annemde artık normal süt vermem gerektiğini söylüyor ama inek sütü mü yoksa hazır süt (pınar , içim vs. ) mü icirmem konusunda kararsız kaldım sizce hangisi?
Anlatmak istediğim şey Anne/formül süt yoksa inek sütü en son tercih olabilir ama onu da sulandırarak vermelisin. Çok zararları var çocuk için. En iyisi formül ya da keçi sütü
En İyi Cevaplar