+1 yılAdam haklı; kim olsa vermek istemezdi sanırım. Kesinlikle büyük konuşmak istemem; Allah'a büyük varmasın, ama benim kizim olsa ben de vermezdim. Düşününce hak verirsin onlara.
Bunu nedense sevdiği için kapananlara benzettim; ve sevdiğin için de olsa değişmemeni öneririm. Olmayacaksa yapacak birşey yok; senin fikrin buysa keşke o kız en başından bunları hesaba katsaydı.114 Yorumla
Soran+1 yılBabası Allahın rızası olmayan bir evliliğe ben kim oluyorum da evet derim dedi
- +1 yıl
Diyorum ya; adam haklı... Biz buna inanıyoruz, keşke kız arkadaşınız en başından düşünseydi bu durumu. Olan olmuş; sağlık olsun...
Soran+1 yılEvet haklı ben islamı müslümanlara göre yargıladım sanırım
- +1 yıl
Neler düşündünüz bilemiyorum elbette ama malesef uygun olmayan örnek sayısı çok olunca; hele ki malesef bugünün tutarsızlıklarıyla insanlar yargılıyor, hatta müslüman olanlar da soğuyor.
Kimi görüp de nasıl izlenimler edindiniz bir bilgim yok; ama emin olun mantık dışı şeylerin olmadığı bir din bu. Sadece tek sorun manüpule etmeye çalışanların çokluğu ve esas bilginin doğru adreslere ulaşmayışı. Sakin da yanlış anlaşılmasın birşey bilip gösterme değil niyetim; hala öğreniyor olduğum yolculukta gördüğüm doğru olmayanlardı yazdıklarım.
Soran+1 yılSizde mi sorguluyorsunuz
- +1 yıl
Anlatmak istediğim, ben lehamdülillah Mülümanım; İslam da benim yolum. Hala o kadar çok şey var ki bu yolda öğreneceğim :) Yazdığım cümleden bu anlam çıkmalıydı aslında.
Gördüğüm sorun da, bilgilerin bazen iyi aktarılamaması idi. Umarım saygı duyarsınız :)
Soran+1 yılSevindim sizin adınıza taklidi iman yapmıyorsunuz bende elhamdülillah müslümanım Allah beni müslüman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya getirmiş burada bazı ateistler islamı yine müslümanlara göre yargıladı aslında en büyük haksızlığı onlar yapıyor bu koca evrenin bir yaratıcısı olmadığına inanarak benim yaptığım bir sosyal deneydi tepkileri ölçmek istedim sadece gerekirse dünya dursun ama o razı olsun yeterlidir bile Allah bizleri yolundan ayırmasın :)
- +1 yıl
İşin açığı, bunu beklemiyordum. Sonrasında da saygımı bozmamaya gayret ederek, aslında yanlış bir fikri temsil eden birini kırmadan fikrimi aksetmeye çalıştım; şaşırmadım desem yalan olur. Zira seçtiğim cümleler de; saygısızlıktan arındırılmış, kesinlikle kim olursa olsun ona insan olduğu ve sevdiği için değer verdiğimi göstermek içindi. Hatta bir ara, acaba özelden bana yaz desem de, kimse bu erkek belki fikrini değiştiririm diye de düşündüm; sonra yanlış anlaşılmamak için vazgeçtim :))) Yorumlara da bakmadım, ama güzel fikir tebrik ediyorum...
İnanmamak nasıl birşeydir gerçekten anlayamıyorum. Malesef hayatımdan çıkarttım birkaç insanı bu yüzden; hani insandır diye saygı çerçevesinde davranıyorsunuz ama size saygısı yok. Adaletsizlik, edepsizlik ve de saygısızlığa hiç mi hiç tahammülüm de yok; o açıdan pek zaman geçmeden tamamen düşman kesilirler bana :)) Çünkü belli ederim, aslen onların yapması gerekenleri yapmadıklarını ;) - +1 yıl
Amin ayrıca güzel dilekleriniz için :)
Soran+1 yılEvet haklısnız:) ama vazgeçmeyin Hz. Mesud (ra) bile azanı okurken onu götürmeye çalıştıklarında bırakın beni geri götürün oraya diye yalvarmış insanlar sana ne derse desin onları Allah yoluna kavuşturmak bunun için çabalamak çok güzel bişey bundan vazgeçme Allahınrızasını kazanırız kardeşim en azından , ya da o kişi bize inanır ne derlerse desin Aşlahı anlat dinimizi anlat ben öyle yapıyorum:)
- +1 yıl
Anlatmak çok güzel, yukarıdaki bir yorumda da yazdım buraya; aslen kendi yolumun çok acemi bir yolcusu olsam da, birşeyler iyi olsun istiyorum :) Satır aralarında var farklı mesajlar, öte yandan; branşım ingilizce olduğundan bazı yabancı kişilerle dahi din konusunu görüşmüş; hatta ve hatta anlatıp da İslam'a yönelirler mi diye uzun zamanlarımı da harcadım. Farkındalık yarattığımı düşünüyorum, birşeyleri daha farklı pencerelerden gösterdiğime de inanıyorum. Ama bu malesef tamamen fıtratla alakalı bir durum, varsa içinde yapıyor; yoksa yapamıyor. Yakınen tanıdıklarımda dahi çok üzülerek söylüyorum ki inancı kıt yahut olmayan var, o kadar üzücü ki. Birşeyler yapmak istersin ama kapıdan içeri giremiyorsun; zira tamamen kapanıyor. Gerçekten zor bir durum...
Soran+1 yılMalesef bazıları anlamamakta ısrar etsede o kişiyi belki müslümanlığa yönlendirebilirim düşüncesi dahi güzel:)
- +1 yıl
Gerçek manada uğraştım ben; gerçekten çok farklı bir duyguydu senin hissettiklerini karşı tarafa aktarmak, zira hiç böyle şeyler duymamıştı o kişiler. Belki hayatlarında büyük bir değişim olmadı, belki Hak Dine yönelmediler; ama farkındalık yaratmak, yahut bunu birkaç yabancı kişiyle konuşup anlatmam dahi inanılmaz heyecan vermişti bana; sonu hüsran olsa da.
- +1 yıl
Geçen ayın trollü olsun bu soru.
En İyi Cevaplar
bir daha öyle bir şey yapma takiyye yap gizle kendini çocuğu yaptıktan sonra söylersin ateist olduğunu. burada yorum yapanlar sanki cok müslüman hiçbiri de kuran'in tamamını okumamis düşünmemişlerdir. Hepsinin de kuran a aykırı düşünceleri vardır. Boşver sen dediğini yap bidakine
00 Yorumla
İslam hoşgörü dini evet lakin bu tek bir insanla bozulacak bir sey degil, ateistlerin inanclarina da saygim var olmali da ama islamiyet yaygin olan bir ulkedeyiz senin dusuncelerin insanlara farkli gelebilir soyle dusun kiz arkadasin eger islama inaniyorsa evlenip cocuk yaptiginizda dua okuyup namaz mi kilacak yoksa o da ateist mi olacak
06 Yorumla
Soran+1 yılBen onun dinine saygı duyuyorum ama
- +1 yıl
İnanclarimizi ozgurce yasayabiliyoruz degil mi, bakara suresindeki ayetlerin bir tanesinde dini yalanlayacakları ve kotuleyeceklerine karsi ayetler var ki islamiyet sonradan yayilan bir din bizim inancimiza gore senin inancin bir hic gibi geliyor yani yanlis yol gibi senin inancina gore de bizim inancimiz bos gibi gozukuyor hatta kendimizi bile kisitliyor gibiyiz sonuc olarak iki zit dusuncenin birlesmesi pek hayirli gibi gelmiyor bana
Soran+1 yılEvet islamı müslümanlara göre yargılamadan araştırmalı mıyım?
Soran+1 yılSen okudun mu
Tek tarafli dusunme tasida islama atma kizinida ateist yapmandan korkmustur yani sonucta omur boyu esi olacaksn islam tabiki hosgoru dini fakat islami suclayamazsn o babanin kizi icin bir endisesidir islam oyle yasakladigi icin degl
05 Yorumla
Soran+1 yılİslam yasakladı tabiki eğer kadın başka bir dini olan adamla evlenirse o dine geçer diye
Soran+1 yılE aynı kapıya çıkıyor zaten benle evlense ateist sayılacaktı
Soran+1 yılHaklısın hem babası dediki tüm dünya senden razı olmasın ama Allah razı olsun dedi evlatlarımı buna göre yetiştirdim felan dedi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Abi allah askına bunun islama ters düstügünü nasıl söyleyebilirsin tamam islam kesinlikle cok hosgörülü bir din fakat bu da allahın bir emri sonucta müslüman bir baba bunu yapmaz yapmamalı yani kural bu abi her kural hoşgörülü olacak diye bir şey yok çarpıtma kardes
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın özür dilerim hepinizden
müslüman oldum diyecektin, kızı aldıktan sonra istediğini yaparsın kimse karışamaz, ateistsin mantıklı düşünmen gerekirdi
110 Yorumla
Soran+1 yılSonradan çıktı bu ortaya sende mi ateistsin
Soran+1 yılAma islamı müslümanlara göre de yargılamayız demi müslümanları yargılarım bu konuda haklısın
Soran+1 yılHristiyanlar incile inanıyor yani kitapaları o peki incilde ne yazıyor biliyor musun?
Soran+1 yılİncide ne deniyor biliyor musun bekle atayım videosunu
Soran+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=vI6RwJH4bq0 İzle incil ne diyormuş
- +1 yıl
Bu okudukları Eski Ahitten (Tevrat, Zebur) yazılanlardır heralde, Yeni Ahitte (İncil) böyle bir şey yok. Eski Ahit yahudilere gelmiştir sadece, daha sonra Rab, İsayı (Oğlunu) göndererek insanlarla barışmıştır, eski ahidin hükümleri kalkmıştır. Ademin cennette yediği meyveden ötürü Tanrı insanlara uygulaması ağır bir din gönderdi, İsanın gelmesiyle, İsa insanların bütün günahına kefaret olarak çarmıhta gerilmiştir ve 3 gün sonra dirilmiştir. Konu aslında çok uzun, müslümanların yaptığı videolara bakarak Hristiyanlığı anlayamazsın, Hristiyanlığı Hristiyanların videolarından ve İncili okuyarak anlarsın, ben öyle yaptım.
Soran+1 yılEğer bu din gerçek olsaydı Allah izin verir miydi değiştirilmesine veya kudretli olsaydı onun oğlu olur muydu? İslam daha mantıklı en azından değiştirilememiş
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Haksızsın islam hoşgörü dini ama İslami çevre dışına kız vericen demiyor gelsin İslamiyeti seçsin verelim kızı diyor yani bizde almak var vermek yok almakta onu İslamiyete davet etmekle var ayrıca bunun hoş görü ile alakası da yok adam sana benim dinimi benimse diye zorlama mış sadece benim dinim beni zorluyor kızını heba edemezsin o yüzden kızı veremezsin diyor sana değil babaya hoş görü yok anladın mı sana olsaydı bu kızı istemeye cesaret ederse vurun kellesini derdi
02 Yorumla
Soran+1 yılAdam bana dediki böyleymişsin dedi bende evet dedim utanarak veremeyiz bir fani için Allahın rızasını mı ezip geçeceğiz dedi
+1 yılAteiste köpeğimi bile emanet etmem bırak kız vermeyi.
80 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. o zaman bir tane maymun al evrimleşmesini bekle :D
32 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıcam maymun alıp beklicem 😂
+1 yılHaksızlık değil. Yaratanını sevmeyip inanmayan yarattığını mı sevecek. Entellektüel görünmek için realiteden uzak durmayın ateizm falan mal mal işler bunlar
20 Yorumla
+1 yılhaksızlık derken bunun neresinde...
islamda müslüman olmayana kız verilmez. dört kitap ehli olmayandan kız da alınmaz.
bu hoşgörü değil yoldan çıkmadır. haa dersen ki ben onun soyadını alacam o bana bakacak dersen ayrı.10 Yorumlamüslüman bir baba kızını ataiste vermez, çünkü imam nikahı yapılamaz böyle bir durumda, karşı tarafa da hak ver biraz da, herkes kendi inancına göre davranıyor. sende kendin gibi bir ateistle evlen kız vermiyorlarsa.
00 Yorumla
+1 yılsenin gibiler kıyamet alameti... Senin gibiler çoğaldıkça bizlerin sevabıda artıyo. Devam edin bizi cennetlik yapın. Cehenneme odun lazım
30 YorumlaHahahha ateistsin ve kız isterken allahın emri peygamberin kavliyle dediniz?
12 Yorumla
Soran+1 yılBabam müslümansa ben napıyım
- +1 yıl
Bu iyiydi :D
+1 yılIslami bilmeden ahkam kesip yargıda bulunma. Islama göre müslüman olmayan bir erkeğe kız verilmez. Ancak kız alınmasında sıkıntı yoktur. Bu dinin kuralıdır. Nedenini çoğu müslüman biliyor ama senin anlamanı beklemiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılNotuma bakabilirsin onlarda haklılar sizce ne yapmalıyım
- +1 yıl
Notunu okumamıştım. Ama sevdiğin kız uğruna olsa bile bir yaratıcının varlığının ispatını aramayı tavsiye ederim. Bulursan ne ala ki bulmak pek zor değil, bulamazsan da pes etmemeni ya da sevdiğinden umudunu kesmeni öneririm.
Soran+1 yılYaptığım bir sosyal deneydi ateistler herzamanki gibi suçu islama attı tepkileri merak etti elhamdülillah müslümanım:)
- +1 yıl
Elhamdülillah müslümansın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklısın islam hoş görü diniymiş miş miş
vermeze vermesinler a. yav sanki bir onlarda kız var git yabancı ile evlen
ben G. koreli biri ile evleneceğim bu yaz düğünümüz olacak.03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılotomatik düzenlemenin...
Soran+1 yılO da mı ateist
Soran+1 yılSence islamı müslümanlara göre yargılamıyor muyuz? Sende islama isyan etmişsin
senin görüşlerini hoşgörüyle karşılayabilir kimsekimsenin görüşüne karışamaz ve saygı duymalıdır oda onun kızı vermiyorsa sende buna saygı duymalısın
00 YorumlaAllahı inkar edene kız mı verilir en iyisini yapmış muhterem amcamız...
14 Yorumla
Soran+1 yılAma seviyorum napalım da?
Soran+1 yılMüslüman olacağım galiba
+1 yılTaktir ettim adamı sen daha o kızı unut daha kız mız vermez sana ki doğru demiş..
10 Yorumla
+1 yılIslam dini müslüman olmayan biriyle evlenmeye musade etmez bunun hoşgörüyle alakası yok dinimizin emri
00 Yorumlaİslamı sadce hoşgörü dini olrak mı tanıyorsun? Müslümanlar ateistlerle evlenmez. Ben o babanın yerinde olsam bende vermezdim kızımı sana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBen bile olsam vermezdim. Bunun hosgoruyle alakasi yok. Ateist bile muslumani yolda cikartir onun icin vermez.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın benim için Allahın sözünü çiğnemezler
- +1 yıl
Oyle olmali.
Benimde kızım olsa vermezdim yani kusura bakma ama.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden ama seviyorum karakterim önemli işim var içkim sigaram yok herkes tarafında seviliyorum arada maaş alınca bağışta bulunuyorum fakirlere
Soran+1 yılAdam Allahın rızası olmayan bişeye ben kim olurumda evet derim dedi
vermesinler onlar kaybeder :D , zaten o zihniyette bir aileyle bulaşmaman iyi olmuş
04 Yorumla
Soran+1 yılYa kız müslüman zaten ben saygı duyuyorum kız zaten ateistim diye birazdüşünmüştü sonuçta benle evlense dininden vazgeçmiş oluyordu
Soran+1 yılSevemeyecek miyiz biz ya
iyi yapmış ben olsam bende vermezdim
13 Yorumla
Soran+1 yılAma seviyorum
Soran+1 yılE buda bir görüş
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahın varlığıha inanmadığın sürece Müslüman olmuş olmazsın zaten Allah sevgisi olmayan birinde kul sevgiside olmaz neden kız versinler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir dakka kız istemeye gittik derken? Erkek kardeşine veya abine mi kız istediniz?
06 Yorumla
Soran+1 yılKız kardeşimin hesabından yazıyorum
Cevap sahibi+1 yılKardeşinin hesabında yazmayı kaçırmışım.
İslamda kafirle evlenmek zaten yasak hoşgörüyle ne ilgisi var bunun?_
Soran+1 yılHaklısın suçu islama attım
Cevap sahibi+1 yılSuçu birine atmana gerek yok !
İslam dininde yasak bu durum. Dolayısıyla adam dininin emirlerini yerine getirmiş. Bu durumda onlara hoşgörüsüz diyemezsin. Sen ateist bir kadın bul onunla evlen.
Soran+1 yılMüslüman mı olsam bidaha araştırsam bu sefer islamı müslümanlara göre yargılamasam?
Cevap sahibi+1 yılKızı versinler diye müslüman olacaksan hiç olma. İçinde tereddüt dahi olsa o iman kabul edilmez zaten.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde kiz tarafı müslüman olmasa da evlilik olabilir, erkek tarafı müslüman değilse olmaz bildiğim kadariyla
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet müslüman mı olayım
Cevap sahibi+1 yılDinde zorlama yoktur. Fikirlerinde ozgursun
Aile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Müslüman birini sevmen, doğru yolu bulman için vesile olur inşallah..
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam hoşgörü dini ama islama göre müslüman bir kadın ancak müslüman bir erkekle evlenebilir
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum müslüman mı olmalıyım şimdi
Cevap sahibi+1 yılEğer seviyosan hakkını verebileceksen kandirmayacaksan ol. Mutlaka haklı sebeplerin vardır kendine göre ki bu yolu secmissin. Ama eger olursan bundan daha güzel bişey yoktur bence. Doğru yolu bulacaksın sevdiğin kadın sayesinde
Soran+1 yılHaklısın içtenlikle müslümanlığı ön yargısız araştıracağım
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de erkek kardeşimin hesabından yazıyorum. evlen benimle.
00 Yorumla
+1 yılYarın dövcez seni
11 Yorumla
Soran+1 yılBekliyorum😂
+1 yılHaklısın da müslüman oldum diye kandirabilirsin :p
15 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir samimiyetsizlik yapmalı mıyım sizce?
- +1 yıl
Şakasına dedim, tabiki de yapma :/ Onların hatası
Soran+1 yılOnlarda haklılar ama dinleri böyle emretmiş benim için Allahın sözünü mü çiğnesinler
- +1 yıl
O da doğru aslında paradoks :/
Soran+1 yılEvet kimse için değimez dünya dursa bile önünde Allahın rızasını kazanmak daha değerli onlar için
İmana gelmem gerekirdi orda.
00 YorumlaAteistle müslüman evlenemez. Haksızsın.
10 Yorumla
+1 yılvermezler günah çünkü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılNe hosgorusu ya en hosgorusuzler dindarlar
01 Yorumla
Soran+1 yılNapıcam ben şimdi
Haksızsın
20 Yorumla
+1 yılEşin dini tamamlar. Bu yüzden vermediler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyıp bence yaptıkları
02 Yorumla
Soran+1 yılDemi kardeşim alt tarafı ateistim yani ben onun kızı müslüman diye ayrımcılık yapmadım ki
Cevap sahibi+1 yılBoşver be o kıZı sende başka Müslüman. Olmayana bak
Aile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Isid liye kiz verir misin?
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Verırlerse haksızlık olur
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılSende hoş gör
10 Yorumla Hep laf onlarinki. Ciddiye almamak gerek.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYapacak bir şey yok başka sulara
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılşuu hayırlı gecede bize böyle sorularla gelmeyinn
10 Yorumlababa haklı
010 Yorumla
Soran+1 yılAma bende seviyorum
- +1 yıl
kardeşim benim gibi babası da inanan birisi. ben olsam bende vermezdim ne yalan söyliyim. çünkü bizim için yaşama sebebimiz inancımızdır. fani olan bu dünyada olabildiğince ibadetimizi yapıp olabildiğince kitabımızda yazan kural ve ilkelere uymaya çalışırız.
kız arkadaşın kaç yaşında bilmiyorum ama kaç yaşındaysa o kadar sene o çocukta emeği var demektir. karışmakta haklı.
çıkıp medenice konuş istersen inanç meselesine girmeden.
Soran+1 yılHaklısın benim için Allahın sözünü çiğnemezler
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılNe hakkında kardeşim bu konuda mı sende mi ateistsin
Soran+1 yılOlmaya yatkın mısın peki
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın tabiki
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden sonuçta seviyorum
- +1 yıl
Sevmek herşey değil
+1 yılyokk
00 YorumlaGarip mesele
00 Yorumla
+1 yıl*teiste a yok
00 Yorumla
+1 yıldin kardeşiyiz :D
00 YorumlaHaklılar.