Allah emrettiği halde neden başörtüsü takmıyorsunuz? güzelliğinize düşkün olduğunuz için mi? yoksa dinden uzak yaşadığınız için mi?
Cevabın nedir?
Ben inkar etmiyorum dinde başörütüsü var evet ama ben yapamıyorum ilerde kesinlikle yapacapım (eğer yaşarsam tabiki) şu an 24 yaşındayım ama 30 lu yaşlarda örtüneceğim. Ama şu açıdan bakınca ne imanın şartında ne de islamın şartında başötüsü yok yok yani İslam dinine göre Namazdan zakattan oruçtan daha geride başörtüsü Ayrıca ne kapalılar var neler yapan bütün kötülükleri yapıp kulhakkı yiyip başını örten kadınlar da var sadece baş kapatma değil yani aslan inkar etmiyorum var olduğunu biliyorum ve baş kapatmayı da hakkıyla yapmak isterim düzgün bir şekilde kapanmak isterim sadece kendimi tam olarak hazır hissetmek istiyorum. Bir diğer şey de sadece kadınlar için değil erkekler içinde tesettür vardır kadınların kapanmasını gerekli bulan erkekler bunu hiç dikkat etmiyor Onlar da günah işlemiş oluyor
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
nefsime ağır geliyor diyin, ben başörtüsünü kendime yakıştırmıyorum diyin, açık olmak hoşuma gidiyor diyin, o Allahla benim aramda sen karışma diyin, hatta günahı sevabı bana sana ne oluyor be diyin...
fakat kalkıp da başörtüsünün dinde yerinin olmadığını söyleyerek ahmaklaşmayın.57 Yorumla
Soran+1 yılen iyi cevap seçiyorum seni
- +1 yıl
Basortusunun dinde yeri yok
- +1 yıl
Sen oldugunun kanitini goster. Bir seyin yoklugu degil varligi ispatlanir. Kurandan kafani kaldir da bilimsel makale oku biraz ;)
- +1 yıl
@Pomocu3 bir şeye inanmıyorsan, demek ki ortada bir şey var. yok diyorsan ispat neye dayanarak bunu söylüyorsun? Kur'an'da "başörtüsü" nü kasteden kelimeler var. sen bunları yok sayıp da kendini çok mu bilimsel sanıyorsun?
merak etme, ben Kur'an'ı da bilimi de iyi biliyorum. sizin gibi bilimi dine, dini bilime alet etmiyorum.
''Baş örtüsü diye bir şey yok'' diyenlerin ''Namus'' hakkında yorum yapabileceklerini sanmıyorum. Hele Kuran'da geçmeyip ''Öyle bir şey yok!' diyenlerin konuşma hakkının olduğunu bile düşünmüyorum. Hem bu dünyaya hangi amaçla geldiğinizi bilmiyorsunuz hemde Kuran'da geçen bir şeyi yok sayıp inkar ediyorsunuz.
22 Yorumla- +1 yıl
Sen cozdun mu ne amacla geldigini :)
Örtmezsen örtemiyorum alışmamışım falan dersen ayrı, örtünme diye bişey yok dersen o apayrı. İkincisi inkar. Tehlikeli
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
8Cevap
içimden gelmiyo. bunun hesabını anca Allah'a veririm. siz niye böle selerle ugrasıyosunuz anlamıyorum. bizim müslümanlıgımızı ölcmek sana mı kaldı? ahirette benle birlikte sendemi hesap vericeksin? bikere bizim dinimizde herkese saygı duymak var öncelikle, zorlama yok. müslüman müslümanın ayıbını örter. seningibi nedenini vs sormaz. hayret bişi ya. önce insanlık. içinkötü olduktan sonra islamın tüm şartlarını yerinede getirsen fark etmez.
21 Yorumla
Soran+1 yılsadece merak ediyorum yoksa banane tabi
+1 yılInsan yobaz olunca ateistler tarafindan faka bastirilmak istemiyo. Mademki saclarin falan gorunmesi gunahtida allah niye bu ozelligi insana verdi? Zaten yukarida bir arkadas soylemis sanirim muslumanlar disinda hic bir din sactan tahrik olmuyor diye. Cok hakli. Bu arada insanlari siniflandirmana takildim. Bakara suresi 7. ayette "Allah bazilarinin kalplerini muhurlemis onlardan imani esirgemistir" buyuruyor. Bu durumda allah hic adil davranmamis yani bazılarından imani esirgemis. Bu da allahin adil olmasi durumu ile celisiyor. (Ters tepki vericeksiniz biliyorum fakat zaten "Bir baska insanin sahip oldugu inancin delilik oldugunu bilmemle duydugum rahatlik benim de kendi inancim hakkinda suphe duymami sagliyor. (Mark TWAIN)"
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılikiside ne alaka şimdi hni bittiler etrafta yoklar diyoruz yine çıkıyosunuz arada böyle insanın sinirlerini hoplatmaya birebirsiniz ikiside kel alaka bana şimdi kapalı kızları korucaksn boşa konuşma geveleme lafları bnce bu devirde kapalılık he he hni kapalı göstersene bana kafaya bir eşartp alta dar bir kot giyince bir yerlerini göstermemiş mi oluyorlar hem bundan kimene herkes açık ya da kapalı kimseye laf düşmez sen neden böyle bir tartışmanın içerisindesin?
20 Yorumla
+1 yılbak arkadaş başörtü takıca müslüman olunmaz sen dinine inanıyomusun kalpden yaşıyıp ibadetini terine getiriyomusun ona bak başörtüsü takınca müslüman olunmaz bende takmıyorum ama ALLAH ım bana hep yardım eder ve yarı yolda bırakmaz herşey baş örtü değil emin ol kötü alışkanlığın yoksa ve müslümansan baş örtüsü takmadın diye günah işlemezsin
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah emretmiş
- +1 yıl
allah seçim şansıda vermiş
Soran+1 yılorası öyle tabi sonuçta öbür dünyada bedelini ödemek koşuluysa seçim şansı vermiş
- +1 yıl
sen istiyosan tak kimseyede karışma benim dini görüşüm bu
Basini ortunce hersey tamammi yani. hem bu allahla aramda olan bisey bunun hesabini senin gibi zihniyetleremi vercez biz. ya basortusunden once insanlik insanlik arayin ya.
12 Yorumla
Soran+1 yılherşey tamam demedim ben ona bakarsan namaz kılınca da herşey tamam olmuyo ama sonuçta farz kılmak mecburi
+1 yılSimdi sen bunu sorarak Allahın emri olan emri bil maruf nehyi munkeri mi yerine getiriyosun?
Ben sana cevap vereyim...
1- dini olarak pek bildikleri olmadığından
2- nefislerine zor geldiğinden vs vs01 Yorumla- +1 yıl
Ha bir de peki ya türbanlı tesettursuzler? Herkes kendi cuvalina baksın ne var ne yok insanları ayırarak bir yere varamazsiniz...
Nefsim birakmiyor.. istiyorum ama yapamiyorum.. bir kere denedim sanki kapandigim icin herkes bana kotu kotu bakiyormus kotu bisey yapmisim gibi bakiyormus gibi geldi.. aslinda seytanin oyunu bu.. bide alismisim acikliga hazir hissetmiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılnefsin niye bırakmıyor?
Soran+1 yılprofil resminden anladım
dinden uzak yaşadıkları için bende kapalı biriyim ama ben bile düzgün degilim yani tam degilim tamam dar giyinmem kapatırım başımı makyaj yapmam ama yinede dinin emrettigi gibi degil :(
03 Yorumla- +1 yıl
Cennetten arsa mi kovaliyon?
- +1 yıl
Koftehor seni
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılTakanlarıda çok görüyoruz çok doğru hareket ediyorlar yha..
32 Yorumla- +1 yıl
Aynen...)))
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen birçok ibadetimi yerine getiriyorum yalnız başımı kapatmıyorum güzelliğime düşkünüm birde Allahla benim aramda. Açık bayanlarada herşeyi yapabilir gözüyle bakmayın bakanla olduğu zamanda savunun çünkü kapalı olup onun hakkını veremeyen de çok !
10 YorumlaKendi tercihim. kimsede karışamz :3 ve başörtü takmakla olmuyor başörtü takıpta sokaktakı hayat kadınında daha fahişe olanllarıda gördük :)
15 Yorumla
Soranonlar öyle diye Allah'ın emrini yerine getirmemek sence mantıklı mı?
Soran+1 yılöbür dünyada bedelini ödemek koşuluyla...
Soran+1 yılpeki
+1 yılNefis. Yaşım genç diyorum hazır değilim diyorum saclarimla ugrasmayi sevdiğim için kapanmiyorum. İleride kapanırim diyorum. Oysa yaşım genç değil. Aslında bunlar hep bahane. Nefsimize yenik düşüyoruz.
20 YorumlaDiğer konusunda 379 cevap paylaştı. Allaha inancım var, güzelliğe düşkünlüğüm. Başım açık da olsa kapalı da olsa bu Allahla benim aramda.
10 YorumlaDiger ibadetlerimi sürekli olmasa da yaparim fakat başörtü bana ağır geliyor, yanlış birsey yapip basimdaki ortuye laf getirmekten korkuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltakayı isterim elbet. ama onu takıncada görevleri var yani. öyle dar şeyler giyemessin denizde açık bikiniler giyemessin. aklın sekste falanda olmucak. yani onu takıp saçmalıklar yapmak istmiyorum. hem ne kapalılar var. açılmak istiyrum diyolr
00 Yorumla
+1 yılAhlak örtüsü olmayanı başörtüsü dindar yapmaz!
Not: ben kapalıyım312 Yorumla
Soranne alaka :)
- +1 yıl
Ne alaka mı?
Soran+1 yılher namaz kılan da dindar olmaz diye namaz da kılmayalım istersen
- +1 yıl
İşte ben de onu diyorum yorumumu anlamadıysan konuşma kardeşim!
Soran+1 yılnamaz kılmayalım mı?
- +1 yıl
Maun Suresinde geçen: "yazıklar olsun şöyle namaz kılanlara ki, kıldıkları namazdan gafildirler (sehiv yaparlar)"
Soran+1 yılsenin anlamada sorun var sanırım ben diyorum ki: iyi bir insan tabi ki olucaksın o zaten şart ama sadece iyi insan olmak yetmez aynı zamanda Allah'ın emirlerini de yerinee getirmek zorundayız
- +1 yıl
Bence sen git bir Ahlak kelimesinin anlmına bak Ahlak derkekn Allah a karşı olan Ahlak dan bahsediyorum
Soran+1 yıltamam işte hem Allah'a karşı ahlak diyosun hem de Allah'ın emrini neden yerine getirmiyosunuz diye sorduğumda üzerime geliyosunuz
- +1 yıl
Hayır öyle bişey yapmadım siz beni yanlış anladıgınız icin durumu düzeltmeye calıştım sadece ama yine de özür dilerim
Soran+1 yılyok estağfurullah özüre gerek yok
Takmak istemediğim için, hem böyle sormak hoş değil, herkes kendinden sorumludur, kimsenin kimseye açıklama yapma gibi bir zorunluluğu yok..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalılarıda görüyoruz belden asagı calısıyor kafaları. önemli olan o örtünün içindeki beyin. Bu soruyu sormaya kımsenın hakkı yok dinini guzel sekılde yasayan ınsan var cevremde bası acık olan. Kapanınca noluyo onuda anlamıs degılım.
23 Yorumla
Soran+1 yılsenin mantığına göre namaz da kılmayalım?
Cevap sahibi+1 yılNamaz kıl ona lafım yok saç kapatmak saçma ötesi o zaman kaşlarımızı kirpiklerimizide kapatalım amaç ne?
Soran+1 yıliyi sen kapanma
Diğer konusunda 952 cevap paylaştı. Ikiside değil kapanmak hep aklimda her an kapanabilirim
10 Yorumlaözgür bu ülke isteyen istediğini takar namus olduktan sonra sorun olmaz ne başı kapalılar var aklı fikri oynaşta olan başı açık ya da kapalı olarak değerlendirilmemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılniye ateistelr cevap yazmıyor niye ayrım yapıyorsun ki ayıp ayıp
13 Yorumla
Soran+1 yılonlar zaten inanmıyor ki niye taksınlar?
Cevap sahibi+1 yılolsun ateistelirnde söz hakkı olmalı
+1 yılAteistim ve ayıp oluyor yalnız beni dışlamanız :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz oruç ibadetlerini yerine getiriyorum öyle açık giymiyorum yazın uzun kollu işte pantolon üstüne uzun giyerim ama sanırım nefis olsa gerek zor geliyor kapanmak. Allah inşallah nasip eder
00 YorumlaDiğer konusunda 638 cevap paylaştı. Çoğu başörtüsünü inkar ediyor ondan, dinde baş örtüsü var
08 Yorumla
Soranbence işlerine gelmediği için
- +1 yıl
Hangi ayet kardes
- +1 yıl
ur s.31. ayet.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. - +1 yıl
Basortusu?
Soran+1 yıl@pomocu3 körsün sanırım
- +1 yıl
Evet korum bir goster hadi basortusunu
Soran+1 yıl3. satırın 3. kelimesini oku bakayım?
- +1 yıl
Türkce meal o farkinda misin? MEAL
Gizli Üye(30-35)+1 yıldini baş örtüsü ile bağdastıranlar aslında hiç bir şey bilmiyor insanın içi düşüncesi yaşantısı iyi olmalı
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılherkesin dini kendine bu soruyu neden sordun anlamadım allaha şükür bizde birşeyler biliyoruz senin demene gerek yoktu
Sen once insanlari siniflandirmayi birak bence. atesitler yazmasin nedir ya. yazik
32 Yorumla- +1 yıl
konumuzun ateistlerle bir ilgisi yok bence
Soran+1 yılateistler zaten inanmadıkları için takmamaları normal ondan öyle yazdım
+1 yılTakmiyorum. Bunun içinde sade ve sadece Allaha hesap veririm.
00 YorumlaÜlkenin kılık ve kıyafet kanunu olduğu için olabilir
03 Yorumla
Soran+1 yılhangi kılık ve kıyafet kanunu?
Kuranda basortunun bir emir oldugunu anlatan sureyi ve ayeti burada paylasir misin
426 Yorumla
Soran+1 yılNur Suresi, 31. Ayet:
Mü’min/İnanan kadınlara söyle: bakışlarından kıssınlar, iffetlerini (1) korusunlar. Ondan zahir/görünebilen (2) olan dışında süslerini (3) göstermesinler; örtüleriyle (4) açıklıklarının (5) üzerine vursunlar/koysunlar (6). Kocaları, babaları, koca
Soran+1 yılKocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, yeminlerinin sahip oldukları (7), taabiyetindeki/hizmetindeki arzu sahibi olmayan erkekler veya kadınların avretine (8) henüz zahir olmayan çocuklar dışında süslerini göstermesinler (9). Süslerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarıyla vurmasınlar (6b). Hepiniz Allah’a yönelin, ey mü’minler/inananlar ki kurtuluşa eresiniz.
Soran+1 yıliyi oku
- +1 yıl
Baş ortmek nerde hani?
- +1 yıl
Kuranda nasil namaz kilindigida yazmiyor
Soran+1 yıl'örtüleriyle açıklıklarının üzerine vursunlar/koysunlar'
Soran+1 yıl@denizarzu eğer senin Kur'an ı yorumlama biçimin buysa diyecek bişeyim yok
- +1 yıl
Ortuleriyle acıklıklarının ustune vursunlar/koysunlar kısmında baş veya saç varmı? Açık yerlerini ortsunler olabilir mi? Açıklıktan saç ya da başı nasıl çıkardınız?
- +1 yıl
Örtünun diyor bizimkiler 'bas ortmeyi' kicindan uyduruyor. Bunlar isine geldigi gibi musluman
- +1 yıl
nur s.31. ayet.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.
Soran+1 yılbence siz boşverin bu soruyu ya siz gidin cinsellik bölümünde ya da flört aşk bölümünde takılın sizin gibi düzmantıklarla uğraşmak istemiyorum
- +1 yıl
Yazmayan seyi siz nasil yorumluyorsunuz. Sizin ilahi gucleriniz mi var. Acik acik yazilmis. Ahvet yerlerinin ortulmesi gerekiyor diye. Ahvetin icine bas girmez. Arapca eklemeli bir dildir. Nesne olarak bas res kelimesi ile ifade ediliyor ve hicbir ayette res ile (arapcasini hatirlayamadim) örtü veya ortunmek kelimesi bir arada hic kullanilmamistir. Birak yanyana olmayi ayni cumlede dahi kullanilmamistir. Sizin kurani yorumlamadan once dil egitimi almaniz gerekiyor. Meali yazilmis sureyi dil bilmeden yorumlayamazsiniz. Hele hele tipki siyasi tv programlarinda onceden hazirlanmis sorulari soran gazeteciler gibi ozellikle secilip halki yonlendirmek uzere onceden belirlenmis metinlerle fetva dagitan imamlardan dini hic mi hic ogrenemezsiniz. sizin gibiler ancak ortaya yeni kurallar yeni mezhepler cikarir. Ucu besi de pesinden suruklenir. Lutfen daha fazla sacma tartismalara girmeyiniz
- +1 yıl
Sen git pilavini yesene kardees abiler kizmiyo mu boyle sitelere
Soran+1 yıl@cevaplayan sen takma boşver
- +1 yıl
islam dinini kabul ettiyseniz ve Müslüman olduğunuza inanıyosanız , kadınların namahrem kişilerden vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde kıyafetler ve başlarını örtü ile kapatmaları farz olunmuştur.
Kafanıza göre yok burada baş kelimesi yok ondan başımızı örtmek lazım değildir gibi saçma manalar çıkarmayın. İnanıp yapmamak ayrı sizin gibi kendine yontarak okumak ayrı.
Ayrıca kuranı kerimde her şey ayrıntılı bir şekilde belirtilmemiştir , daha temel bilgiler yer alır.
Anladık fıkıh bilgin yok , olanlarıda yargılama !
Hz. Muhammed in peygamberlik zamanında örtünme emri gelmiştir , peygamberimizin hanımlarından itibaren tüm inançlı kadınlar örtüye bürünmüştür.
Açıklık size göre çağdaşlık ve medeniyet ya hani , hayvanların sizden daha medeni olduğunu belirtmek isterim. Ehli sünnet itikadlı dedelerinizin mezarda kemikleri sızlıyo sizin gibi batılı özentisi torunları olduğu için ! - +1 yıl
Kara carsaflilar hardcore muslim o halde?
- +1 yıl
Basini ortunce zinayi mi onluyorsun. Namus insanin kalbinde olur. Basini kapatinca zinadan uzak mi duruyorsun yani. Namaza gelince yukarda biri sormusti. Evet namazin sekli kuranda yazmaz ama peygamber efendimizin gosterdigi sekilde namaz kilinir. Namaz farzdir. Namazin sekli sunnettir. Peygamber efendimizin yaptiklarini yapmak sunnet oldugu gibi.
- +1 yıl
Sactan tahrik olan baska kimse yok Bu muslumanlardan baska
+1 yılAllah basortu mu emretmis. Hani nerde?
38 Yorumla
Soran+1 yılNur Suresi, 31. Ayet:
Mü’min/İnanan kadınlara söyle: bakışlarından kıssınlar, iffetlerini (1) korusunlar. Ondan zahir/görünebilen (2) olan dışında süslerini (3) göstermesinler; örtüleriyle (4) açıklıklarının (5) üzerine vursunlar/koysunlar (6). Kocaları, babaları, koca
Soran+1 yılKocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, yeminlerinin sahip oldukları (7), taabiyetindeki/hizmetindeki arzu sahibi olmayan erkekler veya kadınların avretine (8) henüz zahir olmayan çocuklar dışında süslerini göstermesinler (9). Süslerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarıyla vurmasınlar (6b). Hepiniz Allah’a yönelin, ey mü’minler/inananlar ki kurtuluşa eresiniz.
- +1 yıl
nur s.31. ayet.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. - +1 yıl
Bu copy paste gucunu sana allah mi veriyo? Bana burada basortusunu goster. Burada anlatilmak istenen ortunmek. Yani gotunu basini acmamak. Okudugunuzu nerenizle anliyorsunuz siz
- +1 yıl
Olabilir zeka testine girmis mi hafiz hocalarin?
+1 yılTakmak istemediğim için
32 Yorumla
Soran+1 yılneden istemiyorsun?
- +1 yıl
Gereğince kapana bileceğimi üstünden geleceğim bir durum olmadığını düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılbasları terler yapmazlar... Ama onlar cehennem ateşeni görmediler :((((
02 Yorumla- +1 yıl
Sen her hafta yht ile cehenneme gidiyon sanirim
Cevap sahibi+1 yılçok cahilsen keske olsen
Takmak istemediğim için.
01 Yorumla
Soran+1 yılneden istemiyorsun?
+1 yılbir bitseniz artık siz?
210 Yorumla
Soran+1 yılnoldu ki?
- +1 yıl
Herkes aynı şeye inanmak zorunda değil kimseyi yargılayamazsin kendi inancina göre
- +1 yıl
Baban da bilmiyomus sanırım
Soran+1 yıldikkat ettiysen ateistler cevap yazmasın diye belirtmiştim
- +1 yıl
Ateist olduğumu nerden çıkardın
Soran+1 yılherkes aynı şeye inanmak zorunda değil yazmışsın
- +1 yıl
Evet değil ne alaka ya bunu yazdım diye ateist mi oldum :D
Soran+1 yılpeki sen neye inanıyosun?
- +1 yıl
Hiçbi şeye inanmıyorum agnostigim ben
Soran+1 yıltamam işte inançsızsın
Yaşadığım çevreden dolayı
10 Yorumla- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılDindar değilim içimden gelmiyor kapanmak
01 Yorumla
Soran+1 yılşöyle deyin tamam işte
Diğer konusunda 646 cevap paylaştı. Yakıştırmıyorum , takanlara saygımız var tabi ama
10 Yorumla
+1 yılİnsanin kendisiyle yuzlesmesiyle alakali snki
00 Yorumla
+1 yılNefsime sahip çıkmadığım için
01 Yorumla
Soranmesela?
Güzel soru
10 YorumlaCunku ben boyle istiyorum?
05 Yorumla
Soran+1 yılöbür tarafta da öyle istersin artık
Soran+1 yılyazık sana
Gizli Üye(25-29)+1 yılNefis yüzünden