Düşünmeden paylaştım. Özürdilerim. böyle sonuçlanacağını düşünemedim.
Sonradan anladım malesef bana hiç yakışmadı.. komik olur diye düşünmüştüm kötü bir niyetim yoktu gerçekten..
sorumu şikayet edebilirsiniz..
soru tamamen provakatif bir paylaşımdır. şikayet ettim, modlar da durumu farkeder umarım.
öncelikle müslümanım. yazacaklarım da senin kişisel inançlarıyla alakalı hiç değildir, baştan belirteyim. sadece zihniyetindeki çarpıklıkları eleştireceğim. burada hangi inançtan olursa olsun kendi inanç sistemindeki kız isteme ritüeli üzerinden ateistlere saldırı yaparsa yapsın yazacaklarım değişmez.
bir kere kız isteme ritüelinin dinle diyanetle alakası yoktur. imam nikahının bile dinde yeri yoktur. islama göre kız ve erkek evliliğe rıza gösterir, bunu beyan ederler ve sosyal çevrelerine de bunu bildirirler. islamdaki evliliğin özeti budur. ancak zaman içinde yerleşen bazı adetleri düşünmeyen, sorgulamayan, hazırcı ve şekilci zihniyetler bunları dinin bir parçası gibi görüp bunu yapmayanları da eleştirme haklarını kendilerinde ne hikmetse görebilmektedirler. yani kendi inançlarına inanları bile acımasızca yerenlerin ateistlere bu tür saldırılarını artık normal karşılıyorum.
öteki taraftan bir yerlerde 'Biraz düşünmelerine sebep olursam ne mutlu' gibi bir cümle yazmışsın. kendi inancının doğru olduğunu ve buna diğer insanları da inandırmaya çalışan birine göre üslubun çok mantıksız. çünkü bunu dalga geçerek, alay ederek yapamazsın. peygamberin, sahabilerin, evliyaların hayatında senin tarzında benzer örnekler bulursan ben burada senden özür dileyeceğim. ebu cehilin bile kapısını defalarca aşındırmış bir peygamberin ümmeti bu şekilde davranamaz. çünkü yaptığın insanlara islamı sevdirmek yerine daha da antipatik gösteriyor ve bunun vebalini değil sen, itikadı en kuvvetli insan bile kaldıramaz. cahiliye devrinde yaşamış biri olsaydın sarfedeceğin cümleleri aşağı yukarı tahmin edebiliyorum 'zuhahhaa hem putlara tapıp hem de onları yiyor musunuz zuhahahaha asdsa xdxd' kelamların bu minvalde olacak ve ergen ergen ortalıkta gezecektin. insanları hakikate inandırmak şöyle dursun, o yönde düşünmelerini bile sağlayamayacaktın.
bir noktaya deginmek isterim. Imam nikahinin dinde mi yeri yok? Bunu kafayla diyorsun sen.
Bu soru çok dalgaya alarak sorulmuş. Bu yüzden hoşuma gitmedi. Müslümanlık bu yüzden yanlış tanılıyor. Saygı kelimesini unutuyorsunuz. Saygılı olun. Herkese saygı gösterin başka birisi sizden farklı şeye inanıyor diye böyle dalga geçemessiniz. Hakkınız yoktur. Merak etmeyin ben Ateist değilim. Merak etmeyin Müslümanım. Lütfen eğer yorum yapacaksanız din ile iliği tartışma ortamı açmayın. Ben çok fazla bilgi sahibi olmadan tartışmaya girmek istemiyorum şu an araştırma evresindeyim. Teşekkürler. Ama dediğim gibi müslümanlığın islamın kavramını hepimiz biliyoruz. Bu demek değildir onuda biliyoruzdur umarım.
Hayır şikayet etmeyeceğim. Anlaman beni mutlu etti. Önemli olan hatanı fark edip düzeltmeye çalışmandır :)
Bu soruda alay bir durum gormedim aslinda burada degindigi bir zihniyetin ortaokul. cagindan ateistligi bir nane sanip ona yonelmesi ve bunu aslinda bir toplumda neye geleceginin bir traji komik meselesidir dusuncesindeyim.
Mizahına hayran kaldım :)
Yazdıkların çok komik ve eğlenceli...
Seni eleştiren Nitelikli Armutlara önerim Burası Sosyal bir platform Buradan dinleri dilleri ırkları bilmem neleri eleştirmekten tartışmaktan tez önermekten vazgeçsinler :)
Mantıklı bir ateist bile buna gülüp geçmeliydi :)
Bir ateiste görede bizim gidip kız istememiz aptalca ve komik değilmi yani nesini sorun ediyorsunuz sizin inanmadığınız bir ilahın emriyle tanımadığınız bir peygamberin kavliyle kız istiyoruz biz siz bizi garipsiyorsunuz Geri kafalı cahil yobaz bağnaz ilan ediyorsunuz da bizim sizi garipseyip birşeyler söylememiz suçmu oluyor :)
Yazık bazı müslümanlarda ateist avukatı olmuş siz önce islamiyeti 4 4 lük yaşayın hoşgörü diniymiş hoşgörü dini tabi öyle olmasa hepinizin üstüne binlerce kez taş yağardı :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için gerçektende iyi geldi sağolun..
Sen saol bu tip şeyler aklına geldikçe yaz ya günümüz türkiyesinde gülmek gibisi var mı :)
Komik şeyler paylaşmak istiyorum güldürebilmek adına ama ters tepki yaratacağından korkuyorum. Aynen bu soru gibi...
Boşversene Burası türkiye alışman lazım :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q2227316-cok-guzel-bir-yazi-bu-konu-hakkinda-dusunceleriniz-neler-buyrun
burada taşa tutarlar birazdan beni :) Gel sende beni destekle bari iddaalı bişi yazdığımı göndere bastıktan sonra farkettim :)
Dağda kızıl ot biter
içinde keklik öter
bizim oğlan sizin kızı ister
uslan be halil ibrahim dfghjklşi
:))))
hahahahaha
Cevap
83Cevap
Ateistim. net... Benim inançsızlığıma saygı göstermezseniz sizin allahınıza saygı göstermem... Size saygı duyuyorum ama sadece siz benim inançsızlığıma saydı duydukça...
Müslümanlar gidince, sadist allahın emri, sapık muhammetin kavliyle kızını şeyinin dikine giden oğlumuza cariye olması için istiyoruz.
Müminler şöyle diyor, "sizin kaburga kemiğini bizim Çamur Şevket'e istiyoruz"
Siz 9 yaşındaki ayşeyi muhammed nasıl istedi diye bir düşünün önce neden evlatlık almadı da eş olarak aldı?
Sizin allahınız 3 din getirdi ama köleliği kaldıracak tek emir vermedi hiç düşündünüz mü?
Sizin peygamberiniz 13 kadınla evlenmiş siz bunu açıklayabilir misiniz erkek kıtlığı mı vardı?
Sizin peygamberinizin dul eşleri kimseyle evlenemez diğer insanların eşleri evlenebilir ama peygamberin karısını kimse...
Zorunuza gitti değil mi bundan sonra zorunuza gidecek açıklamalar yapmamam için benim inancımı alay konusu etmeyin yoksa hem allahınız hem peygamberiniz hem siz alay konum olursunuz...
Ooovv birinin zoruna gitmiş anlaşılan sorum.. yazdıklarının tek kelimesini bile kaile almadım sen tasalanma. benim Yaradanada onun yarattığı ve bize son peygamber olarak gönderdiği hz muhammedede inancım tam.. .. birkaç gereksiz saçma sözünüzle inancımı sorgulayacak değilim..
benim inancımı dediniz ! Sizin inancınızmı vardı ki?
Sahi bir inancınız varsa neye inandığınızı söyleyinde bizde bilelim..
Evet benim inancım allahın ve dinlerin olmadığı yönünde buda sizin allahınıza inançsızlık demek... Yani sizin allahınıza inanmıyorum diye inanç sözcüğünü lugatımdan çıkarmam mı gerek? Eğer öyleyse siz birine : ''Sana inanıyorum.'' dediğinizde kendi dininizden çıkmış olursunuz. Tabi yorumunuzu yazdığınızda bunu düşünecek kadar kafa yordunuz mu bilemem siz alışkın değilsiniz de düşünmeye... Gereksiz ve saçma bir kitaba inanma ihtiyacı duymuyorum hele sapık peygamberele hiç inanmıyorum...
Allah resulünün (sav) 9(!) yaşındaki Aişe annemizle evlenmesi olayı; cahiliye Arapları kızların yaşlarını kızların bulûğa erdikleri andan itibaren saymaya başlarlardı. Yani 9 yaşında dedikleri bir kız, -iklimden dolayı 10-11 yaşlarında bulûğa girdiği düşünülürse- aslında 19-20 yaşlarında olacaktır.
Yani, Aişe validemiz, Allah resûlü (sav) ile evlendiğinde 9 değil, 19-20 yaşlarındaydı.
Bugün bazı çevreler tarafından, bu gerçekler bilinmeden; çoğu zaman da bilinerek ve kasten insanların dinden soğutulması için, efendimizden (sav) uzaklaştırılması için akla hayale gelmedik iftiralar dillendirilmektedir. Bunlardan biride sizsiniz şu an .
Ebubekir’in kızı Aişe ile evlendiği zaman, kendisi 49, kız ise 6 yaşındaydı. Aişe, 9 yaşına gelene kadar onunla beraber olmadığı kabul edilir. Bebek oynarmış onunla.
Aişe’nin eşleri arasında ayrı bir yeri vardır. Zaten zaman içerisinde en uzun süre beraber olmuş karısı da odur. Onunla ilşkisi herhangi bir basit düşkünlük ya da anlık istek olayını har zaman aşmıştır. Muhammed’in kendisinden 15 yaş büyük Hatice’den (ve yine yaşlı Sevde’den) sonra, 43 yaş küçük Aişe’ye bağlanması ilginçtir. Hatice ile Aişe arasında 59 yaş fark var. Neredeyse, Muhammed’in bütün hayat süresi..
Muhammed'in sübyan Aişe ile evlenmesi hakkındaki aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.
Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir. Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir (Aişe, Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) , demek ki 3 yıl beklenilmiş). Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız, "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor. Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak @zümrüdüankakuşu
AİŞE DİYOR Kİ;
“Ey muhammed, Sen ne zaman güzel bir kadın görmüş olsan, ona sahip olabilmek için, hemen gökten bir ayet iniverir”
(Kaynak: Buhari, Tecrid/192)
"ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir." (ahzab 50) @zümrüdüankakuşu
Istedigin şeye inan istersen masa saatine tap bu pek umrumda degil ama bak, birşeyin dogru olduguna inanıyorsan ona inanmaya devam et şampiyon. Açıklama yapmak zorunda degilsn kimse sana acıklama yap da demedi burada, araştırn gelin öyle tartışalm de ne bileyim her ateiste laf geldiginde 193719 aciklama geliyor resmen buna her zaman dikkat ediyorum. Bizler cekirdekten yetistirilen bir milletiz farklı gelen seylerle genelde dalga gozuyle bakilir burada onun icin aciklama yapip kendini yorma :)
Inaniyorsan devam et olsn bitsn, yarası olan gocunur sal gitsn sen..
Dipçe: Müslümanım bende
İstediğime tabi ki inanacağım ya da inanmayacağım size soracak değilim bu sizin benim görüşüme düşünceme inancıma ya da inançsızlığıma hakaret etmenizi gerektirmez... Öyle şampiyon mampiyon ayağına girmene gerek yok varsa bildiğin bişey konuş yoksa kulaktan dolma bilgilerle müslümanım deyip işin içinden çıkmak abese iştikaldir. Sen çekirdekten müslümanım diyorsun niye müslümansın müslüman anne babadan doğduğun için yahudi bir ailede doğsaydın yahudi olacaktın hristiyan bir ailede doğsan hristiyan çekirdekten yetişme zihniyet... Siz benim görüşlerimle dalga geçerseniz ben sizin kutsallarınızla dalga geçerim karşılıklı saygı duymayacaksak birbirimize kin nefret büyüteceğiz başka bişey değil... Benim sorularım cevap veremiyorsa benim görüşümü alaya konusu edemez kimse açıklayın bana bende kelime-i şehadet getireyim. ben eski bir müslümanım evet inanıyorsanız ben size kafamın takıldığı yerleri söylüyorum beni eleştiriyorsanız beni küçümsüyorsanız tabiki tartışacağım sizinle @3xiLe
Eleştirip eleştirmedigimi bile anlamayan bir beyinle birşey tartışacak degilim. Ayrica, olayın içinden cikamaya calistigim falanda yok yani istemesem olaya zaten girmezdm bn, cekirdenten yetiştirildigimiz icin ve farkli gelen seylere dedim bn orada, dediklerimi iyi okuyup anlayn öyle konuşun.. ki zaten bunu yapabailsen Müslümanliga'da geri dönersn zaten de neyse.
Birde, seninle dalgada gecmedim sonucta ateist'sin Allah yok diyorsn istedige tap deyip örnek veriyorum bnde ki yarasi olan gocunur dedigim gibi..
Ögrende gel.
@gDamsız
verdigin kaynaklarin. dogrulgunu arastirdim. Ahzab suresi 50. ayete baktim diyanet tefsirindeki meal ile senin. yazdigin meal arasinda koca bir bir fark var. ve hz Aise diyor. diye baslayan hadis kitabinada baktim orda oyle bir hadis. yok verilen. numarada. googlede arattigimda karsima face sayfasi satanist sayfasindan oldugu. gibi kopyalayip yapistirmissin.
Koca bir fark mı alsana diyanetin eski ve yeni tevsiri ve onlarca kişinin bu ayetle ilgili tefsiri dostum
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
www.kurandakihidayet.com/.../...erim_mealleri.aspx
al sana onlarca tefsirci benim yazdığımla bunlar arasında onlarca fark olduğunu bir daha söyleyebilir misin?
-karl marx’in izni, aziz nesin’in kavliyle...
-pardon?
-efenim, biz ailecenek ateistiz de musadenizle..
-ateist ne ki ya iyi bir sey mi
-yani allah’a inanmiyoruz efenim
-neee.. ulan allahsızlar, bırakın kızı! :D
Ahhahh:))))
Komik mi bu gerçekten? Ha söyleyeyim, ateistler kız istemeye gider gitmesine de aile büyükleri insan gibi oturur konuşur böyle böyle birbirlerine yoldaş olacaklar izniniz var mı kızınızla oğlumuzun evlenmesine der, konu kapanır. Onun bunun emrine ihtiyaç duymuyoruz biz.
Onun bunun çocukları ihtiyaç duymaz sende haklısın.
Nicklere bakıyorumda kim onun bunun çocuğu gibi görünüyor ortada :p
Kendini savunamayinca kufur savuracak kadar aciz degiliz sevgili musluman arkadas :) @AkıtGelsin
Ateisler kiz istemeyede inanmadiklarindan nikahi yapip biz evlendik diyolarmis
Evlenmesinler de bence madem öyle :))
Nefret ve kin kokan hareketleriniz sayesinde İslam'ı karaladığınız ve insanları dinden soğuttuğunuz için bir Ateist olarak teşekkür ederim. İstesek biz bu kadarını beceremeyiz. Bu dışlayan, hakir gören, aşağılayan hatta tehdit eden üslubunuza devam edin ki biraz daha fazla insan dinden soğusun. Basın eksileri şimdi. :)
Soruda isnat ettigin hic bir nokta yok bir kere! Sen ve senin gibiler öyle ya da böyle bir yaradanın varlığına inananları (sadce Müslümanları değil farklı dinlere mensupları da kastediyorum.) karalamaya ya da ezik göstermeye çalıştığınız için böyle algılamaya ya da algılatmaya çalışıyorsunuz!! Ama sizin Türk tolumun
Toplumunun değerleriyle daha bir alıp veremediğiniz olduğu icin ifadeler daha bir batıyor bir taraflarınıza. "Allahın emri, peygamberin kavliyle" ifadesi dünyada sadece Türklerde var! Hatta bazen sen ve senin gibilerin aslında ateist falan olmadığınızı, toplumumuzun değer ayarlarıyla oynamaya çalısan sosyal medya ajanları olduğunuzu düşünüyorum! !!
"... sizin şempanzeyi, bizim orangutana..."
Gözünüzden kaçmış olabileceğini düşünerek yazıyorum buraya. Kusura bakmayın ben burada "öyle ya da böyle" bir yaradanın varlığına inanan kişileri değil, inanmayan insanlara hakaret eden, aşağılayan ve tehdit eden insanları kastettim. Siz neden alındınız anlamadım.
Türk toplumunun değerleri arasında, sizin inandığınız dine inanmayanlara "orangutan" ya da "şempanze" diyebilirsiniz diye bir algı olduğunu hiç zannetmiyorum. Varsa eğer düzeltin. Eğer arkadaşın üslubunu kullansaydım (ki bunu gayet iyi yapabilirim de) dininizle ilgili burada çok alaycı kelimeler kullanabilirdim...
Ama kullanmadım. Farkımız da bu olsa gerek.
Bunun haricinde konuyu açan arkadaş da (ne kadar samimidir bilemeyeceğim) hatasını anlamış ve özür dilemiş.
Verdiğim cevap ironik bir cevaptı. İsterseniz detaylı olarak da açıklayabilirim. Yaparım bunu.
İslam'ı hakkıyla yaşayamayanları bahane ederek İslam'dan soğuma kardeşim.
Ben senin, ateist olmanı, İslam'ı iyi yaşayamayanlar yüzünden seçmediğini tahmin ediyorum.
Yani bu kadar basit olamazsın, değil mi? Senin ateist olmak için başka nedenlerin vardır muhakkak, yoksa böyle basit bir şey yüzünden ateist olmayı seçmemişsindir.
Ben Müslümanım
Dinim harika, ama ben değilim.
Eğer bir hata yaptıysam, beni suçla dinimi değil
@dündündürbugünbugün
@meccnun Tabii ki bu değil. İlk başta sorguladığım şey inançtı ve çok uzun bir süreçti bu. 6-7 sene muallakta geçti. Yoksa günümüz müslümanlarının davranışlarına baksaydım 6-7 saat bile durmazdım. Fakat inananların kendi dinlerini temsil ettiği unutulmamalı, bu her din için geçerli. İnsanın kendi içindeki kin ve pislik yüzünden, bunun daha kötüsü olarak da inanç maskesi altında yaptığı her hareket insanları o din hakkında ön yargılı olmaya sevk etmektedir. İnanç olayı zaten benim gündemimden çıkmış durumda.
Ayrıca din insanlara yol göstermesi için gönderilmişse ve günümüzde o dine mensup insanlar yolunu çoktan kaybetmişse, insanların suçlu olduğu kadar din de suçludur.
İnananların kendi dinlerini temsil ettiği unutulmamalı, bu her din için geçerli. İnsanın kendi içindeki kin ve pislik yüzünden, bunun daha kötüsü olarak da inanç maskesi altında yaptığı her hareket insanları o din hakkında ön yargılı olmaya sevk etmektedir.
Bu cümlelerin kısmen doğru. İnananlar kendi dinin temsil ediyor elbette. Ama yine de o inananların her yaptığı davranışı, kötülüğü dinleriyle bağdaştırmak çok absürd olur.
Mesela inanan kişinin dini içki içmemesini emrediyor, eğer içerse cezasını vereceğini de söylüyor. Ama buna rağmen o inanan içki içiyorsa bu dinin hatası değil inananın hatasıdır. Dolayısıyla suçlu olan din değil, inanandır.
@dündündürbugünbugün
Burada söz konusu olan durum şu cümlelerin içinde geçerlidir.
Din insanlara yol göstermesi için gönderilmişse ve günümüzde o dine mensup insanlar yolunu çoktan kaybetmişse, insanların suçlu olduğu kadar din de suçludur.
Eğer dininin gereklerini yerine getirmediği için yoldan çıkmış inananlar varsa bu neden dinin suçu veya hatası olsun?
Eğer bunu baz alacak olursan yine dininin gereklerini yerine getirip yoldan çıkmamış olan insanları göz ardı edemezsin, öyle değil mi?
Dininin gereklerini yerine getirip, doğru yolda ilerleyen, yoldan çıkmamış nice insan da var.
Eğer illa bir durumu örnek alacaksan alman gereken örnek durum yoldan çıkmayanların durumu olmalıdır.
Onların bu durumu da dinin kusursuz olduğunu göstermez mi?
@dündündürbugünbugün
@meccnun benim bahsettiğim inanç maskesi altında yapılan pislikler ve kötülükler. Elbette kişilerin yaptıkları pek dini bağlamaz ama, Boko Haram'ın batılı eğitim haramdır diyerek okulları basması ve çocukları öldürmesi İslam hakkında pek bir şey bilmeyen insanları ve inancı az olan insanları dinden soğutmak için yeterlidir. Keza Muhammed karikatürü için öldürülen karikatürist de öyle ya da Madımak olayları.
Ben şu an İslam dinin egemen din olduğu ülkelere baktığımda İslam'ın insanların büyük kısmını doğru yola sevk etmekte başarısız olduğunu görüyorum. Hem de çok büyük bir kısmı. Ve zaman içerisinde süratle yozlaşan bir güruh var.
İlk yorumumda bahsettiğim dinden soğuma olayı gayet fazla. Etrafınızdaki din tüccarlarının sayısını geçmiş ile kıyaslayın. Ya da inançsızların sayısını. Zamanla daha da artacak bana kalırsa.
Sen benim yazdıklarımı okuyor musun abicim? :))
Az önce inanç maskesi altında yapılan pislikler ve kötülükler dedin, e o inananların dini kullanarak çirkin işler yapması da o dine inanmamayı ya da o dinin hatalı olduğunu göstermez ki.
E o zaman ateist olup ta adam öldüren insanlar, hata yapan insanlar var. O halde sen de ateist olmaktan vazgeçmelisin.
İslam dini eksiksiz, aslı bozulmamış, Hak dindir. Eğer öyle olmasaydı en basitinden Kur'an çoktan İncil ve Tevrat gibi tahrif edilmiş olurdu.
Hz. Muhammed (s. av) hayatta olsaydı emin ol, kendisinin karikatürünü çizenlerin öldürülmesini istemezdi, O kendisine dünyanın kötülüğünü yapa düşmanlarını bile affetmiştir.
Demek ki o karikatüristleri öldürenler dinlerini doğru idrak edememişler ki onları yapanların Müslüman olduğu bile muamma.
@dündündürbugünbugün
@meccnun iki farklı şeyden bahsediyorum ben. Benim inançsızlığım zaten müslümanların davranışlarından kaynaklanmıyor diye belirttim. Müslüman davranışlarının insanları dinden soğutmasından bahsettim.
Diğer konu ise İslam'ın büyük kısmı bozulmuş müslüman nüfusa doğru yolu gösterememiş olması. Bu ayrı bir konu.
En mükemmel din neye göre kime göre? Bunu öne sürecek ne gibi bir ispat var?
Tarihin çeşitli devirlerinde insanlara ayrı ayrı peygamberler ve dinler yollayan Allah Teâlâ, son din olarak onlara İslâmı ve son Peygamber olarak da Hz. Muhammed'i (asm) göndermiştir. İslâm'ın gelmesiyle Yahudîlik ve Hıristiyanlık gibi eski dinlerin hükmü sona ermiştir. Bu, tıpkı, yeni bir kanun çıkınca, eski kanunun hükmünün yürürlükten kalkması gibidir. Allah'ın son dîni ve İlâhî Kanunu İslâm gelince, eski dinlerin ve ilâhî kanunların geçerliliği son bulmuştur. İslâm dışında kalan dinlerin yürürlükten kalkmasını gerektiren başlıca sebebler şunlardır: 1 - Her şeyden evvel, eski dinler, yalnızca belli bir zamana ve belli bir muhîtin insanlarına hitab ediyorlardı. İslâm ise, topyekûn bütün insanlığa seslenmektedir. Dâveti umumî ve mesajı cihanşümuldür. 2 - Eski dinler, sadece kendi zamanlarının insanlarını muhâtab almışlardı. O zamanın insanlarının seciyeleri kaba ve mizaçları vahşete yakındı. İlimde, medeniyette, fikir ve anlayışta geri idiler.
@dündündürbugünbugün
Ulaşım ve haberleşme imkânları, ibtidai bir haldeydi. Her bölgenin kültürü, inancı, örf ve âdetleri farklı farklıydı. Karşılıklı fikir ve kültür alışverişi de oldukça zayıftı. Bu yüzden, her muhîte ayrı ayrı peygamberler gelmesi, başka başka dinler gönderilmesi zarureti vardı. Zaman geçip insanlık ilim, fikir, kültür ve medeniyet yönünden büyük gelişmeler kaydedince, eski mahallî dinler artık insanların ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiler. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak da insanlara en son din olan İslâmiyeti gönderdi. İslâm dîni, 1400 yıl evvelki dünyanın insanından, bugünün ve yarının modern insanına kadar gelip geçen bütün insanlığa hitab edebilme özelliğinde olan bir dindir. Bu bakımdan, kıyamete kadar hükmü bâki ve geçerlidir. 3 - Eski dinlerin, zamanla, içlerine hurâfeler, bâtıl inançlar karışmıştır. Allah'ın birliğine îman esası, yani tevhid inancı kaybolmuştur. İslâm ise, hâlâ ilk günkü tazelik ve saflığı ile, bozulmadan durmaktadır
@dündündürbugünbugün
Burada anlattıklarınızın hepsi Kuran'da öyle yazdığı için mi doğru? Çünkü inanmadığım bir dini inanmadığım bir kitapla "bakın evet burada öyle yazıyorsa doğrudur" şeklinde teyit etmeye çalışmak inanmayanlar tarafından hiç bir anlam ifade etmiyor.
"Hiç bir şeyden var olmuşluğun verdiği öz güvenle evrimli kızınızı, evrimsiz oğlumuza istiyoruz"
diyorlardır sanırım.
Buda güzeldi :))))))
Teşekkürler.
Sen bakma yorumları gayette komik :)
Tabi şunu yazmasaydın (hayvan ismi falan filan);
- Ateistler kız istemeye gidince :
Büyük patlamanın rasyonelliği , evrimin süre gelmişliğiyle sizin "şempanzeyi, bizim orangutana "istiyoruz..
Kâfirûn Sûresi 6. ayet "Lekum dînukum ve liye dîn (Sizin dininiz size, benim dinim bana)". Saygı duyuyoruz ;)
Haklısınız. Düşünmeden paylaştığımı söyledim.
sıkma canını boşver
Teşekkürler
Aslinda cok komik seyleri yazabilecek sozler lugatimda mevcutken defalarca yazip cizdigim sorudur.
malum benim dinim hoşgörü dinidir ve baska bir dusunceyi alay konusu etmez velhasil onlarin tanritanimaz tutumunu alay konusu etmem onlarinda benim inancimi Ti ye almasina zemin hazirlayacaktir inlarin bu tutumuna vesile oldugumdan bu gunahdan bende nasiplenmis olacagim.
Benim dinim hak dinidir ama inanip inanmamak onlara kalmis
Benim dinim bana onlarin ateisligi onlara
haydi selametle
Biz bu eve niye geldik nasil geldik. Siz cagirdinizda mi geldik yoksa gelin dedinizde biz mi gelmedik bak gordunuz burdan kapidan girdik geldik. Evinize geldikte gelmedik mi dedik. Sahi ulan buraya bu eve niye geldik kim getirdi ulan bizi bu eve :) boyle kalir sanirim :))
Yapılan komik yorumlara gülmek isterdim.. ama malesef bu soruyu sorduğuma pişman oldum..
Pisman olacak bisey yok ortada ablaciim.
Baksana yorumlara demediklerini bırakmadılar. Neyse iyi geceler
Baktim bilen bilmeyen her kafadan bir tel calmis bosver.. iyi geceler
ahahahah ... = )
onlarda kiz isteme yok kiz geliyor zaten inanç yok nasil olsa
Benim amacım başkaydı bu soruda :)) site ateist dolu. Biraz düşünmelerine sebep olursam ne mutlu :))
ama komik gerçektende :))
:)))
Günah diye bir kavram olmayınca. Evlilik diye bir kuruma gerek kalmıyor.
Haklısınız.
ben ateist değilim yanlış anlaşılmasın.
Farklı bir konu olsa böyle olmazdı ama taraflar zıt olunca araya inanç mevzusu girince alınganlık oluşması normal:) Nasıl isterler bilemiyorum:) Ama isteme olmaz bence direk biz evlenmeyi düşünüyoruz derler heralde
Evrenin oluşmasından bu yana gelen insan varlıgının üremesi, dünya dedigimiz kara parçasının canlılıgının devam etmesi ve insan ırkının yeni bireyler oluşturarak tür çeşitligi yaratması için kızıını bana vir.
Çocuklar evlenmeye beraber bir yola baş koymaya yuva kurmaya hayat paylaşmaya karar vermişler biz de aileler olarak tanısıp görüş ve müsaade almaya geldik derler sen güzel kafanı yorma
Peki :)
efenim bana kalsa istemeye bile gelmicektim çok saçma böyle şeyler efendim yinede geldim bana kalsa evlilikte saçma yalandan şimdi yalalık falan yapıcam olmıyacak en iyisi uazatmıyım sizin kızla biz evlenecez haberiniz olsun :D
böyle bilmiş bilmiş konuşurdu kesin :D
Bence gayet komik olmuş. Sevdiğim bir söz paylaşıcam, Ateist arkadaşlar varsa alınsınlar üstlerine.
Şeytan bile Ateist değildi, siz nasıl bu kadar gerizekalı oldunuz.
Ahahaah moruk keyfimin kahyasının emriyle kızını ver de gidelim..
Baba
- yuru git l*n ananı al :D :D
Aslannnnn :)
"Allahın emri peygamberin kavli" devri mi kaldı :)
Ah canım benim
Allah Allah.. o devir bitmez..
Kız istemiyorlar, sadece tanışma ve konuşma amaçlı gidiyorlar onlar. Kız çoktan kabul etmiş oluyor yani
Hım ilginçmiş :)
+Efendim biz Büyük cosmosun emri, dünyanın kavniyle kızınızı istiyoruz.
-Size büyük bir patlama yaşatmadan s gidin burdan
Mantık arayarak gidiyorlardı. Belki darwin e sövüyorlardır bilemeyiz :D
:)))))
ateistlerin neye inandıklarını açıklıyorum atlara inanıyorlar bu kıyağıda bir size yapıyorum hadi yine iyisiniz
İşte görüşünü beğendiğim birisi.
#sen çok yasa .
Ateistler açıklayın bunu
Ama bence olmayan bir tanrının adı ile dinsiz oglumuza dinli kizinizi istiyoruz belki iman e getiri. Derler #D valla çok güzel sormussun #)
Teşekkürler :)))
Yaa barış antlaşmasımı imzaladık :)))
ateist değilim önce bunu belirtiyimde sen kim oluyorsunda başkasının inancıyla dalga geçiyosun sözde müslümansın dimi? hani müslümanlığın getirdiği hoşgörü?
Zeki müslim görmeyeli seneler olmuş
Müslümanlarla dalga geçilmesi hoşunuza gidiyorsa, onlarla dalga geçmeye devam edin!
Kim müslümanlarla dalga geçiyor?
Ben geçiyorum!
Verin eksileri bakalım. İnşallah birgün o beğenmediğiniz ateistler doğru yolu bulur da mal gibi şaşırıp kalırsınız.
ateist biri olarak evlenmeyi düşünmüyorum eşim olması için nikaha falan gerek yok ailesinden istemem çünkü mal değil kendi özgür iradesi var sadecetanışma olur ve ailesinin onayını almak isterim bu kadar
Benim en yakın arkadaşım ateist ama ailesi değil pek dinine sadık insanlar da değiller sanırım bunu ölçmek haddim de değil tabi ama onlar kızı isterken kızın ailesinin geleneklerine göre istediler böyle de olmalı zaten
Yeni evrimler icin kizinizi evrim gecirmis oglumuza istiyik xd
Gencler birbirini gormus begenmis eger sizinde rizaniz olursa kizinizi oglumuza istiyoruz. Diyolarlar ve soz takiliyor bu kadar basit :)
Damat herelde ha su ateist kızıni bana ver yoksa evde kalçak der :D boyle bir soru nasil aklına geldi ya :D
Hahaha ilahi nasıl soru bu :D İstemiyorlar bence hiç
:)) bende bilmiyorum. bu soru vesilesiyle öğrenmiş olurum dedim :)
Gizli kalmışlar mecbur Allah'ın izniyle alacaklardır. lakin zaten bilinenlerin de kız isteme gibi bir duruma yelteneceğini zannetmem. Ailenin rızası varsa (olmamalı) tanışma faslı olur sadece ve olursa söz kesilir. Durum bundan ibaret.
Zavallı Müslümanlar der susarım... çölde su aramaktan bıkmadılar
zavalı olan sensin beni yine kaybetin
Hahah zavallı müslümanlarmış... Tamam o zaman en birinci donkey kong :D Yani tamam herkesin kendi kararı ama böyle zavallı felan demen akıl işi değil yani bir de nicke bak ya ne günlere kaldık hristiyanım mış o zaman o da müslümanım koysun yahudi yahudiyim koysun ya dini bir silah veya kimlik olarak değilde bizleri birbirimize bağlayacak araç olarak kullanmayı ne zaman öğreneceksiniz Allah aşkına ya da dur şimdi söverler hemen Zeus aşkına :D Tabi insanları kendinizce doğru bildiğiniz yola çekmeye çalışırsınız ki benim dinimde bunu emrediyor peygamberim de bunu yapmış ama bu şekilde yok zavallı müslümanlar yok hayalperest hristiyanlar işte efendim akılsız ateistler diyerek olmaz bu. Ya artık hep aynı şeyleri söylüyoruz farkındayım ama harbiden düşünmüyoruz ya hiç düşünmüyoruz. YAZDIĞIMI TEKRAR OKUMADIM BİR HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM YAZARSINIZ YORUMA.
@Jongleur_IV Yavrum bize diyor bak bana papa ile falan gelirsen o çiçeği yediririm sana :D
Kız isteme bizim adetimiz olduğu için, ne desek te istesek diye eksikliğini hissetmiyor olmalılar :D
Not ateist değilim, dindar da değilim kafası ve kendisi karışık bir insanım:
Efendim, kızınız çok sevdim, ona beni sevdi izniniz olursa dünya evine girmek istiyoruz, teşekkü ederim derim işte bu kadar kolay :D
Darwin'in emri maymunların kavli ile diye başlayabilirler :D
Darvin'in emri bezelyelerin hükmü ile bu evrim harikasını istiyoruz :)
yaa alemsin hiç gülecem yoktu çok yaşa güzel soru olmuş nerden geldi aklına :)
Çok düşünmedim :)) bu site ateist dolu. Biraz vurgu yapmak istedim.
Herkes demedim dikkat et. Çok ateist var dedim. Saklanmıyolar zaten belli ediyolar kendilerini..
herkez kendi gibisinin yanında rahat eder bir ateist müslüman veya musevi ailenin kızıyla evlenmez ztn :)
kızınızla tanıstık anlastık bır suredırde bırlıkteyız tanıdık bırbırımızı sızınde ıznınız olursa evlenmek ıstıyorum efendım.
bunun gıbı bırsey soylerler muhtemelen.
Onu bilmiyorum. Fakat seni bu zekayla istemeyeceklerini biliyorum.
Şeytanın emri lucifer in izniyle kızınızı oğlumuz arda'ya istiyoruz.
Ahahahah ilahi =D
Onlar artık evlenmiyorlar bile. İstemek ne kelime =D
hristiyanlarda papanın emri vatikanın kavli mi diyolar acaba :S
Ateist birini o safhaya bile getirmemek lazım. Mallar zor durumda kalirlar simdi ! :)
Ben de fizik kanunlarina dayanarak kari koca ilan ediyorum o zaman :D
Hahahah gul gul oldum l*n :D luciferin emriyle isterler :D
:))
"Darwin'in emri, Newton'un kavliyle, kızınızı kafir oğlumuza istiyoruz"
Kafir e bittim kardeşim kralsın :)
gölgelerin gücü adına :)))
büyük usta darwin der ki...
Uçan spagetti canavarı nın emri süzgeçin kavli ile sizin kızınızı bizim dinsize istiyoruz :))
kız istemeyede inanmıyorlar direk evleniyorlar kızın ailesinede sadece düğün davetiyesi yolluyorlar üstündede biz çiftleşiyoruz yazıyorlar.
Hadi ateizler evrimciler herşeyi açıklıyorsunuzya bunuda açıklayın!
Onlar çok paylasimcidirlar eminim:)
Evlenip ne yapacaklar?
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :)
Hahahaha çok komik... Size diyecek laf bulamıyorum inanıyorsan inanıyorsun sanane ne olupta milletin inançlarına karışıyorsun. İnançlarıyla dalga geçiyorsun... Birde Müslüman olacaksın önce diğer dinlere saygı göstermeyi öğren terbiyesiz.
aldım verdım ben senı yendım dıe sayarlar
kım sona kalırsa dugunu o yapar
Hahushajaudhhajaushhajusuahhsjaujshaj
Sen ya gahhsahhshshah
Ne kadar kshdhajeuj de jjakksjs
Komik ahdhjajsh
Şimdi git burdan.
öküzün izni şamanın kabriyle sizin gancugu bizin zındıga istiyruk
Bunu çözersek tamamdır. Ateistlerin tek sorunu buydu zaten.
bizim uzun kuyruk orangutan soyu oğlumuza sizin pembe kuyruk şempanze soyu kızınızı darwinin yüce ruhu adına istiyoruz
bigbangin emri einsteinin tezi ile istiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar