Kadınlar neden ateist değil?

ben kadın olsam ateist olurdum hangi dine bakarsanız bakın hep kadınlar ikinci sınıf muamelesi görür, dinler kadınları bu kadar aşağılarken neden ateist olmazsınız? birkaç örnekler ile dinlerin kadınlara verdiği değeri göstereyim
müslümanlık;

Kur`an 4:34 “Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir,

Kur`an 2:282 “Erkeklerinizden iki kişiyi de tanık tutun. Eğer iki erkek yoksa rızanızla bir erkek ve iki kadın gerekir

Kur`an 4:11 “Miras konusunda, Allah çocuklarınız hakkında şöyle emreder: Erkeğin hakkı, kadının hissesinin iki mislidir”

Hadis: 3282 - Üsame İbnu Zeyd (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeklere kendimden sonra kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım." Buhari, Nikah 17; Müslim, Zikr 97, (2740); Tirmizi, Edeb 31, (2781)

Hadis: Ebu Bekre r. a.’den; Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; “İşlerinin idaresini kadınlara veren bir kavim asla kurtuluşa ermez.” Hadisin ravisi Ebu Bekre r. a., Cemel savaşında yer almayı istememiş, bu hadisi delil göstermiştir. İbni Kesir el Bidaye (6/291) İbni Hacer Metalibu Aliye (4474) Nuaym Bin Hammad Fiten (s.97)

hristiyanlık;

İncil, 1. Timotheos 2:11-15 “Kadın sükûnet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; sakin olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı; aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi.”

incil, 1. Korintililer 11:5-10 “Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı'nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir. Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı.”

İncil, 1. Korintliler 11:3 “Her erkeğin başı Mesih, kadının başı erkek, Mesih`in başı da Tanrı`dır.”
Güncellemeler
+1 yıl
MUSEVİLİK'
Talmud Menahot 43b – 44a: “Yahudi bir kadın her gün şu duayı etmeli: Tanrım, beni gayri-yahudi yapmadığın için, bir kadın ve bir köle yapmadığın için sana şükürler olsun!”
Talmud Pesahim 111 a: “Kadınların ve köpeklerin iki adam arasından geçmesi ya da 2 adamın kadın ve köpeklerin arasından geçmesi yasaktır.”
Güncellemeler
+1 yıl
HİNDUİZM
Satapatha Brahmana 14.1.1.31: “Bir Sudra ile temas halinde olmamak, mükemmeliyet, doğruluk ve ışıktır. Fakat bir Sudra, bir köpek, siyah bir karga ve kadın ise yanlışlıktır, bunlara bakılmamalıdır.”
Mahabharatta 13:38: “….. Kadınların tüm kötülüklerin kaynağı olduğu söylenir, kadınlara son derece zayıf varlıklar gözüyle bakılır…”
Mahabharatta 13:40: “Kadınlardan daha günahkar başka bir yaratık yoktur; kadın, yakan bir ateştir, kadın bıçağın keskin yüzüdür, kadın bir illüzyondur,
Kadınlar neden ateist değil?