Duyduğum, dokunduğum, gördüğüm, tattığım, kokladığım için var bu dünya.. Farkında olduğum için.. Kendim yazdım, kendim oynadım en başından beri.. O yüzden ki bir dünya yarattım, roller verdim sahnedekilere.. Sevdim; sevgilim, paylaştım; dostum dedim.. En derinimde hissettim; annem, kızdım da kıyamadım; babam dedim.. Geçer dediklerimi geçirdim.. Biter dediklerimi bitirdim.. Nefret ettiklerimi sildim, geçtim.. Gün oldu; silkindim, yeter dedim.. Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana.. Farkında olduğum için var oldunuz, vazgeçtiğim için bugün yoksunuz.. Bu nasıl bir cüret ki; bir başka hayata müdahil olma, umarsızca sorgulama, pervasızca yargılama hakkını bulur insan kendinde.. Haddinizi aşmayın ey faniler.. Ben yok olmayı kabullenirken, kar taneleri mütemadiyen ayak izlerimi kapatmaktayken, güneş bile her gün batarken, sizdeki ne arsızlıktır; silinmeyi dahi kabul edemiyorsunuz bir başka faninin zihninden.. Mezarlıklar, kendini vazgeçilmez sananlarla doluyken, yerin üstündeki bu şatafat da neyin nesi oluyor acep? Uğraştırmayın da dağılın hadi.. Dağılın ve gidin, ama bilin.. Kör cehalet çirkefleştirir insanları! Suskunluğum asaletimdendir... Her lafa verecek bir cevabım var... Lakin bir lafa bakarım lafmı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...
Susmak yerine ve duruma göre en değerli karşı söz olduğu gibi , kabullenmekte olur.. Sukut ikrardan (Kabul etmekten) gelir der ata sözlerimiz.. Ancak çoğu zamanda susmak en ağır hakaret ve küfür anlamına da gelir..
karşımdaki insan beni sinir edecek derecede anlama özürlüyse susarım duygusal olarak baktığımda şunu ifade edebilirim ki; yarin güzelliğini anlatmak için kelimelerim kifayetsiz kaldığında susarım #velhasıl "oku" emrine amade sessizce okurum. <3 <3
Susmak yerine göre pek çok farklı anlama gelebilir. Kabulleniş susması, ne desem boş çenemi yormayayım susması, ben susayım da o da susar belki susması, tavır susması, kale almama susması , romantik susmalar vardır karşındakine susarak konuşma talebi gönderimli
vb. susmayı tek bir yere bağlamak zordur kişiye duruma göre değişir.
Susmak bazen insanlara kendini getirmesi için bir kriter olabilir. Bir tepkidir; hele de o karşındaki kişiyi yok sayarsanız susarak yerin dibine girmiş gibi olabilir. Dolayısı ile susmak her koşulda kabul etmek değildir.
Hayır. Susmak, "karşımdaki insan o kadar salak ki anlatsamda anlamaz" dusuncesiyle oluşturulan tepkidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cevabını da kendin vermişin aslında resimde.
Evet susma nedeninm bu kalp kırmaktan çok korkarım. Çünkü hakların da çok fazla bilgi sahibiyimdir kimsenin eksikleriyle hatalarıyla işim olmaz ama o an dilimden dökülmesinden çok korkar ve susarım.
Susmak seni kirmamak icindir sen mutlu olda ben sussam. icime aglasamda olur demektir bir erkek intikam. almaz. kotu dusunmez kabul eder cunku ona bu aski veren o kadindi alanda o hakki yok susar
Haksızlığa uğramasına rağmen, sevdiği kişinin kalbi kırılmasın, üzülmesin diye bildiklerini yok saymak, haklılığını yok saymak. Haklı iken o üzülmesin diye haksızlığı kabullenmek.
En İyi Cevaplar