Susan insan cevap mı vermiştir yoksa yorulup kabullenmiş midir? Mesela bir mahkemede susmak kabullenmekken, bir tartışmada susmak en güzel cevap olabilir.

Susan insan cevap mı vermiştir yoksa yorulup kabullenmiş midir? Mesela bir mahkemede susmak kabullenmekken, bir tartışmada susmak en güzel cevap olabilir.

Bence kişiye göre değişir. bazen kabullendiği için susar insan artık çaresiz olduğunu anladığı için bazen de karşısında ki cahile laf anlatmamak için susar. ben genelde birincisi daha çok oldum
Susmak cevaptır. Katrandan olur mu şeker, olsa da cinsine çeker. Kötü soylu şey ve kişi iyiye dönmez. Ünvanlar, insanın karakterini ve ahlakını yansıtmaz. Onlar birer gölgedir ve insan üzerinde birer gömlektir. İnsan gömleğini çıkardığında ortada kalan davranışları ve eylemleridir. Sözler dilin süsüdür ve dahi kalbin iç yüzünü yansıtır. Lakin davranışlar ve eylemler insana ait tek gerçektir. Kişinin aslını yansıtır. Dil şekil alır, olmayanı da konuşur, yapmadığını da yapar gösterir, lakin davranış ve eylemler kalpte karar kılınanları yansıtır. Bu yüzden insanları sözlerinden değil pratiğe döktüleri ile tanıyabiliriz...
Mevlânâ hazretlerinin güzel bir kelamı vardır; "Suskunluğum asaletimdendir, Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?
👏👏👏👏
🌿.
Evet, tam olarak öyle. Susmanın anlamı ve etkisi, duruma ve bağlamına göre değişebilir. Bir mahkemede susmak, suçlamaları kabul etmek olarak yorumlanabilirken, bir tartışmada susmak, tartışmanın daha fazla kızışmasını önlemek veya başka birinin düşüncelerini dinlemek için bir taktik olabilir. Her durumun kendine özgü bir anlamı vardır.
Kabullenmenin cevabıdır. En son verilecek cevaptır belki de. Konuşmanın faydası olmayacağına inandığında, susarak cevap verip kabullenir insan.
güzel yorum..
Cevap
12Cevap
Seni anlayacak dinleyecek kimsen olmayınca susup kabullenir insan. Bazen haklı da olsan insan yoruluyor ve boş veriyor çünkü artık bir çok şeyin önemi kalmadığnı fark ediyor. Anlaşılmak veya anlaşılmamak her şey anlamını yitiriyor susup vazgecer insan. Sonra sustukların anlatıklarından daha değerli oluyor..
Bazen çok yoruluruz bazı insanlardan ve cevap vermek zor gelir. Bazende o eski tanıdığımız insan değildir karşımızda olan, tamamen yabancıyızdır artık.
Yorulmak, bitmek demek.
Eğer cahil laftan anlamıyorsa susmak en gürültülü sessizlik. Ama söz konusu haklarsa ya da bir çocuk özel bireyler gibi kişilerse ve haklarını savunamayacak durumdaysa susulmaması gerektiğini düşünüyorum.
Susmalarımın çoğu kabullenmekten gelir birazı da yorgunluktan
Kabullenmek zor olmuyor mu?
O zaman tamam :)
Kabullenmek, konuşmaya da anlatmaya da mecalinin olmaması demektir. Yorgunluktur, birşeylerin değişeceğine ne de olacağına da inancının kalmamasıdır. Bende öyle oluyor en azından.
Bir şeyi değiştiremiyeceğimi söylesem de bir tesiri olamdığını anladığımda susuyorum. Arayı düzeltmek ve kötü olmak istemediğim biri ile saatlerce konuşurum düzeltmek için çabalarım 🙏🦦
Ben biriyle tartışıyorsam demek hala birşeylerin çözüleceğine dair umudum ve isteğim var.. susmuşsam bitmiştir demekdir.. tek laf, tek cümle bile gereksiz kalıyor
Yerine göre değişiklik gösterir. Her daim susmak elbette doğru değil, ama çok konuşmak da marifet değil.
Kabullenmek bazen en iyisidir.
Bence her şekilde kabullenmek mahkemede suçunu kabullenirsin tartışmada artık ne kadar anlatırsan anlat anlamayacağını
Verecek bir cevabının olmadığı yerde kabullenmektir
Verecek cevap bulamamak mı, cevap verecek insan bulamamak mı?
Benim için her ikisi de.
Oğuz Atay'ın da dediği gibi; Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın.. sussan, acıtır, konuşsan, kanatır...
Bence tartışılmalı. kötülüğe karşı susmak bilemedim.
Sessizlik en güzel cevaptır. Bazen kırgınlıklarını anlatır ya da hüzünlerini vs
Susmak bazen sessiz bir kabulleniş, bazen de derin bir cevaptır. Anlamı kişiye göre değişir.
Susmak, en iyi cevaplardan bir tanesidir.
Sessizlik, en büyük çığlıktır.
Yeri ve zamanına göre değişir bence. Onu çok iyi ayarlamak lazım.
Kimine cevap niteliğinde oluyor , kimine mesafe oluyor. Bazen de çaresizlik
Evet doğrudur. Tartışmak yerine en iyi susmaktır. Yazarların birçok kişiler demişlerdi.
Ben haksızlık görünce susmam ve kişi beni dinlemese uyarmam
Kabullenmek diyelim ona biz.
Tartışmada susandan nefret ederim😒
Bende bağırandan
Oda kötü
Susmanın kendisi zaten bir cevap
Bnce cevaptır karşındaki insan anlamasa bile 🙃
çoğu zaman kabullenmek
Yerine göre ıkiside kabul edilir
Susmak en güzel cevaptır ya
Bazende umursamamaktır
Takmamaktir ki cok yaparım 😋😋
Susmak genelde eziklik göstergesdir
Susmak bazen anlaşılmayı beklemektir...
Boş konuşmayı sevmem.
Gayet güzel açıklamışsınız zaten hocam
Susmak kabullenmektir
Kabullenmektir bana göre
Susmak verilebilecek en iyi cevaptır ama anlayana.
.. kişinin anlayışına göre değişir
Vazgeçmektir.
İlginç.
Estağfurullah.. Biliyorum da..
Dediğin gibi bazen kabul, bazen de en iyi cevap.
Ikisi de
Yerine göre
Bence en buyuk cevaptır
İkisi de değil bazen
Cevaptır
Her ikisi değil mi?
evet.
Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?