Bu ayet Hz Muhammed'in Hz Ebubekir ile Mağarada çok çaresiz olduğu anda Hz Muhammedin Ebubekire söylediği bir ayet. Beni çok etkilemiştir çaresiz anlarımda hep bu ayet gelir aklıma. Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşını yazdığında Ülke her yanında düşman ile boğuşuluyormuş ve aklına bu ayet gelmiş demişki Hz Muhammed daha büyük dertlerde iken bunu söyledi ve Marşın başlangıcını bu ayetten esinlenerek Korkma diye başlatıyor. Bunları küçükken öğretselerdi berki istiklal marşı sadece ruhsuz bişey olarak kalmazdı aklımda. Bunu öğrenince bir kez daha Türklüğümle gurur duydum. Ve neden Tüm islam aleminin Müslümanlık olarak Türklere değer verdiğini ve büyük alimlerin bazılarının burdan çıktığını anladım. Gerçekten İslamın kalesiyiz biz zaten şuanda dimdik duran sadece Türkiyem var. #NeMutluTürkümDiyene
Güncellemeler
+1 yıl
...
Güncellemeler
+1 yıl
,.,.,
İstiklal Marşımız neden korkma ile başlıyor biliyor musunuz?
“Korkmaaa!” diye başlıyor ama hiçbir şey yok, yani hiçbir şey anlaşılmıyor. “Obe” diye bir şey var arada… / Biz İstiklâl Marşı'nı melodili olarak söylüyoruz. İstiklâl Marşı'nda ne söylendiği anlaşılmasın diye.
Katılıyorum. Ben ruhu olduğuna inanıyorum ama şu an sadece zorunlu bir şiir gibi okunuyor ruhunu kavramak için Akifin ne niyetle hangi duygularla yazdığı öğretilmeli değinmek istediğim konu bu zaten
Doğru olan adamın söylediği. Her kelimenin altına vurgu yaparak ruhunu hissederek ama malesef günümüzde öyle değl nasıl daha şekilli söyleriz yarışmaları bile var acınacak bir durum
O zamanlar savaş zamanları askeri gaza getirmek muhtaç olduğu kuvvetin farkına varması için beslenmiş art arda okutulmuştur Mehmet Akif Ersoy'a çok dua etmemiz lazım böyle bir eseri bize hediye ettiği için
Pardon bir şey soracağım. "Hz Muhammedin Ebubekire söylediği bir ayet." demişsiniz. Hz. Muhammed'in her söylediği ayet midir? Buna ayet demek ne kadar doğru olur?
Diyanet İşleri Tercümesine göre "Üzülme, çünkü Allah bizimle beraber." Diye geçer yani sanmıyorum buradan geldiğine. Tabii başka anlamlarda olabilir onları katmıyorum. Böyle bilgileri görmek güzel olsa da çoğu bazen atıp tutmaca dan ibaret olduğundan dolayı araştırıp en doğrusuna bakıyorum beni yanlış anlamayın lütfen. Saygılar.
Arapçada bir kelime Türkçeye geçince bir çok kelimeye bölünebilir. Kiminde korkma kiminde Mahzun olma, üzülme yani bunlar az çok birbirini çağrıştıran kelimeler hepsinde Hz Muhammedin Ebubekire Allah bizimlediri anlatması geçer ana mana budur. Akifte korkmayı görüp onu kullanmıştırsen başka bişeyde üzülme dersin ama Ana fikir aynıdır kelimelerde takılmamak lazım. Yanlış anlaşılacak bişey yok dürüstçe edepli fikrini yazdın aynı şeyi savunmak zorundada değilsin ama kelimelerde takılmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. İyi geceler
Sorgulamayan insan insan değildir benim inancıma göre Düşünen ve sorgulayan varlığın adıdır insan senin tarzında insanlarla muhabet etmeyi daha çok severim o yüzden sıkıntı yok farklı görüşlerde
Dediğine katılıyorum. Hani bir söz vardı Düşünüyorum o halde varım. Söyleyen ne kadar doğru bir söz söylemiş. Genelde böyle sorular sorduğumda ya dışlanır ya da azarlandığım içindir özrüm.
Haklısın benim inancım şunun üzredir. Her gördüğü hızır bil. Yani berki senden çok cahilde olsa o an bilmediğin öyle bişey derki berki hayatın o bilgiyle değişir. Buda ancak herkese saygı duyup fikirlere saygı duymakla olur böyle doğrular öğrenilir bak sen söyledin bende bir daha baktım acaba yanlışımmı var diye yani fikirlere saygı duymak çok önemli bence. Her gördüğünede evet denmez araştırırsın doğruluğu varsa kabul edersin yaptığın doğru bir iş
En İyi Cevaplar