ALLAH'A inancım sonsuz. Peygamberlerin hepsine inanıyorum. Melekler, Şeytanlar, Cinler inanıyorum. Nazar, Dua, Oruç inanıyorum Kader, Nasip, Kısmet inanıyorum Cennet, Cehennem inanıyorum Sadece mezheplere ve dinlere inanmak istemiyorum bende mantık şu ! Hepimiz aynı ALLAH'A inanıyoruz neden ! Mezheplere ve dinlere ayrılıyoruz? Zaten inanmanın şartları hemen hemen bunlar değil midir? Oruç gibi şeyler dışında. Peki ben Müslüman mıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılHepimizin gerçek musluman olup olmadigini anca yüce Allah (c. c.) bilir.
Mezheb ayrılığı Peygamber Efendimiz (s. a. v.) zamaninda yoktu. Kur'an-ı Kerim'de de yoktur zaten.
Ama gel gelelim neden çıktığına. Misalen bir örnek vereyim
Hanefi mezhebinde bir yerin kanaraa abdest bozulur. Şafiî lerde ise kadına degersen bozulur. Bu neden mi olmuş? Bir gün Hz. Muhammed (s. a. v) efendimiz abdest almış, ve parmağı kanamış ve o arada da hanımına değmiş. Sonra abdesti bozulduğu için abdestini tazelemis.
Hanefiler eli kanadığından der, Şafiîler kadına değdiğinden der.
İnşallah anlamışsınızdır.22 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın ama bence hanifi daha iyi gibi ama namaz bence saati ve zamanı olmamalı her zaman dua ve şükür edilmeli.
- +1 yıl
Hak mezheplerin hic birine yanlış diyemeyiz. Tabiî sürekli şükür ve dua etmeliyiz.
Esenlikler...
En İyi Cevaplar
+1 yılSenin bu inandıklarının hepsi islamın şartı zaten sen müslümanda olmuş oluyorsun aymı zamanda
36 Yorumla
Soran+1 yılaaaa? :o namaz kılmasam? Yeter mi?
- +1 yıl
Cennete gidip gitmeme konusunda sıkıntı yaşayabilirsin Allaha kalmış :)
- +1 yıl
Ne alaka canım ne kötüler namaz kılıyor? :D @SilentsLord
- +1 yıl
@blackwhite11 orası oylede sonucta Allahin emri o kilip her kötülüğü yapanlara bir sey diyemem Allah bilir onlara ne yapacağını
- +1 yıl
Anladım din konusu hiç bir zaman dogmatik olamayacak gibi :D @SilentsLord
- +1 yıl
namaz kılanda kılmayanda cennete ve cehenneme gidecek ama kafir değilsen kıldığın her namaz senin derecen ve hesap anında ki seni koruyan kalkan bu kalkan yaptığın hata ve yanlışlarla zayıflayabilirt ya da kırılabilir veyahut kalkan kalır cennete girersin ya da cehenneme ama allah bir dir dersen cennete eryada geç gireceksin ama allah la dalga geçen ya da kafir olanlar ya da baba oğul diyenler asla asla asla
İmanın şartlarına uyuyorsan İslam dinine mensupsundur ama mezheplere ve dinlere nasıl inanmıyorsun onu anlamadım. Aklındaki soru işaretlerinden bahsedersen sana elimden geldiğince açıklamaya çalışırım.
21 Yorumla
Soran+1 yılTatlım yazmak istiyorum sana?
- Sağlık konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılDinlere inanmıyorsun ama Müslüman mıyım diye soruyorsun. Sence de çok çelişkili değil mi?
Mezheblere gelince onların da gayet mantıklı açıklamaları var.02 Yorumla
Soran+1 yılYa işte çok fazla sorguluyorum.
- +1 yıl
Ama saçma sorguluyorsun.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
39Cevap
Günümüze Göre Değerlendirirsek Müslümansın İşte. Bu Zamanda Senden Çook Var. İnanıyorum ama Namaz Kılmıyorum. Namaz Kılmıyorum Ama Benim Kalbim Temiz Falan Filan.
Fakat İslamiyete Göre Bakarsak İnancın Tam Manasıyla Sağlam Değil. İslamın Şartlarından Bir Tanesi İse "Namaz Kılmaktır." Namaz Yoksa Sıkıntı Büyüktür.
Akıl baliğ olmuş yani ergenliğe girmiş akıllı her müslümana günde beş vakit namaz kılmak çok önemli bir farzdır. Namaz dinin direğidir. Namaz kılmamak en büyük günahlardan biridir. Kılmayanın imanla ölmesi çok zordur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Namaz kılan kıyamette kurtulur, kılmayan perişan olur.) [Taberani]12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu çok doğru Günümüze Göre Değerlendirirsek Müslümansın İşte. Bu Zamanda Senden Çook Var. İnanıyorum ama Namaz Kılmıyorum. Namaz Kılmıyorum Ama Benim Kalbim Temiz Falan Filan.
+1 yılevet sen müslümansın kuran okuduusan içinde mezhep olmadığını söyler zaten mezheplerin hepsi kuranın içindeki islamın tümüdür örneğin hamefiler en ufak kan olsa abdest tutmaz derdiş eti kanı dahi olsa şafiler buna ise kan avuç dolusu oluncaya kadar abdest tutar namaz kılarsın der aslında olan şudur kuran da kolaylık vardır en kolay şekilde ibadetini yaparsın yani ilk önce olması gereken şekilde yaparsın ama hastalandıkca eksik davranabilrisin örneğin yolculuktasındır otobüste ve kıblen senin yolunun üstünde değil abdestinde var oturarak vakit namazını kılabilirsin ya da savaş var duramayacaksın yaya sın yürüyerek namaz kılabilirsin ama sakinlik ve güven olurşuğunda en doğru şekilde namazını kılabilirsin ben hanefi mezhebindenim ama ek olarak şafi mezhebinden de ders aldım yani ikisinide biliyorum yani sen namazını kıl ne olursan ol namazlarını kıl diyorum kardeşim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMezheplere inanmayabilirsin. Ama dinlere inanmamak sıkıntı yaratabilir.
Yahudilikte. Hristiyanlıkta HZ ALLAH 'ın yollamış olduğu dinlerdir. Sen bunların HZ ALLAH Tarafından indirilmediğine inanırsan o zaman müslüman sayılmazsın. Bunu bu işlerden iyi anlayan birine danış derim.110 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBildiğim kadarıyla imanın esas 6 şartına iman ettiysen. Biliyorsundur elbette iman etmiş oluyorsun. Tüm peygamberlere inandığına göre son peygamberin İslam dini üzere geldiğinide biliyorsundur. Araf Suresi 158 de buyrulurki:De ki: 'Ey insanlar! Ben, göklerin ve yerin mülkiyeti kendisine ait olan, kendisinden başka ilah olmayan, öldüren ve dirilten Allah tarafından sizin tümünüze gönderilmiş bir peygamberim. Allah'a ve O'nun, Allah'a ve sözlerine iman eden, okuma yazma bilmeyen nebi peygamberine iman edin ve ona uyun; olur ki doğru yola erersiniz.). Peygambere iman vardır. Fakat ona uymalıyız. Onun Allah'tan bizlere getirdiği şeylere olsun inanmalı ve iman etmeliyiz. Mezhepler İslam dininde 4 hak mezhep vardır. Benim bildiğim kadarıyla mezhepler insanların dinde anlamadıkları veya kafalarının karıştığı bir noktada danışabileceği bişeyler öğrenebileceği yerlerdir. Ama illa da bir mezhebe bağlanmak gerekmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki.
Sen müslümansın, ama bunu bir fabrikagibi düşün. patron bir kişi ama onun isini yapanlar hep dallara ayrılmıştır. bununda nedeni. Rabbim isteklerini bir meshepten istememiş. sen müslümansın namaz kıl hacca git zekat ver demiş. sen hristiyansın ve bana şu şu görevleri yap drmiş. eger ki sadece müslümana bütün isteklerini emirlerini yaptırmak isteseydi, bu müslümana agır olmaz mıydı. yakın zamanda namaza başladım ve bunun en büyük sebebi gözümün önünde can çekişerek ölem babam oldu... detay istersen yazabilirim sonra,
02 Yorumla
Soran+1 yılALLAH YARDIMCIN OLSUN
Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı. imanın şartı değil mezhep ama dine inanmalısın çünkü Allah diyorki " allah katında tek din islamdır" şimdi dinler neden var aslında tek din islam ama diğerleri korunamadı zamanla insanların istekleriyle çıkarlarıyla değiştirdiler ama allah bunun için de "onu biz indirdik biz koruyacağız" . bir de mezhepler var ama yorum farkıdır ama 4 ünün de dediği doğrudur. Bunu da şöyle açıklayayım bir sahabe efendimizin eli kanadığında abdest aldığını görmüş biri kanadığında abdest almadan namaz kıldığını görmüş bunlar da zamanla başka yerlere gidip islmaı anlatırken gördüğünce söylemiş biri kan olursa bozulur biri kan olursa bozulmaz demiş. ikisin de birbirinden haberi yok ama ikisin de yaptığı dedikleri doğru yani
00 YorumlaMüslümansın merak etme zaten Allah 1 din yarattı o dinin adida İslam tevrat zebur incil kur'an bunlarin hepsi İslam in kitabi yani İslamdan baaka semavi din yok zaten mezgeplere gelecek olursak bir mezhepe bagli olmaman seni dinden cikarmaz sadece mezhepleri olusturan kisiler Kur an i yorumlayan ve belli bir mantik cercevesinde bunu sistemlestiren kisiler yani sadece bir yoruma bagli kalirsan daha duzgun yasamis olursun cunku Kur an da hersey tam manasiyla acik degil yorum istiyor ve bu ufak gibi gorunen fark kendisine bagli cok farkli durumlar yaratiyor neyse sonuc olarak muslumansin merak etme bende Hanefi yim mesela ama istiridye falan yiyorum yani dinden cikmista olmuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Semavisiz islam gibi duruyor?
+1 yılDibi yosun tutan denizIerIe iIgiIenme, sen dağIarı seyret. Yenik düşüyorsan özIemIerine aIdırma, kaIbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset. IşıkIar sönmüşse ve karanIıksa onada aIdırma, ay ışığını seyret. SABRET! Sabret ki her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz oIsun. Sabret ki her şey gönIünce oIsun. :( :(
12 Yorumla
Soran+1 yılAmin sensinde.
- +1 yıl
:( :(
İnanç bir hediyedir. Namaz'ı eksik şekilde beyan etmişsin inancını. Ama namaz dinin direğidir. Duymuşsunuzdur. Fakat şu düşünceye de kapılmayın. Namaz olmazsa dinsizim ya da cehenneme gideceğim. Öyle şeyler de yanlıştır. Namaz müminin borcudur. Dileyen öder dileyene günü gelince ödetilir.:)
00 Yorumla
+1 yılKirdin kirdin videosundaki annenin çocuğuna dediği yemin ediyorum gerz... Bu çocuk repliği gibisin. Herşeye inaniyon ne olabilirsin acabaaa bir düşünelim
10 YorumlaSağlık konusunda 370 cevap paylaştı. deist oluyosun bu durumda aynı seyi ben de sorguluyodum eskiden ama ogrendim nedenini su an sacma geliyo deistlik agnostigim ben
13 Yorumla
Soran+1 yılBen teizm daha yakınım canım benim :)
Soran+1 yılbana göre en mantıksızı agnozstizm
+1 yılOruçta ayrı değil nereden çıkardın onu hem kuranda mezhepler yazıyor inanamayan zaten kuranı inkar etmiş kafir olmuş olur.
Dört Ana Mezhep Vardır
Hanefi mezhebi
Şafii mezhebi
Maliki mezhebi
Hanbelî mezhebi
Alevilik mezhep değildir bu arada.02 Yorumla
Soran+1 yılmezheptir caferilik alevilik şia?
- +1 yıl
Değildir araştır Aksini iddaa ediyorsan ıspatla kaynağını göster nerden duydun nerede yazıyorsa bizde göster !
Dinlere inanmadığın için haliyle islamın şartlarını farzlarını yerine getiremiyeceğinden dolayı sıkıntı olur seninki deizm akımı sende deistsin bu durumda
00 Yorumla
+1 yılHaklisinda. Tehlikeye atma. Sen islamin 5 sartini imanin 6 sartini yerine getir. Gerisi sanane ya da banane?
01 Yorumla
Soran+1 yılhımm
sen müslümanmısın... dinde özellikle islam dininde 4 hak mezhepden birine inanman gerekiyor.. yoksa iman etmiş sayılmazsın.. diye duydum--İnan inan.. valla inan bence..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim zaten Allah katında tek din İslam Allah ayetinde söylüyor gelelim mezheplere mezhepler Kuranın ve sünnetlerin farklı yorumlarıdır efendimiz timrizi ibni mace ve sahihi buharide ve benim daha bilmediğim bir çok hadis kaynağında diyorki benim Ümmetimin Kurandan sapmayan yorumları benim ümmetimin bereketidir yani tabi bu fıkhi mezhepler hanefi şafi hanbeli maliki caferi gibi için siyasi mezhepler şii vehabi sünni gibi Ümmetin birliğini bölen siyasi oluşumlardır
00 YorumlaSağlık konusunda 490 cevap paylaştı. Mutlak monarşi ile yönetiliyorsun bence.
haşırt.01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılyav he he :D
Mezhep hadi neysede sen Allaha peygamberime inanıyorum diyorsan dinine de inanman gerekiyor dinin müslüman kitabı Kuran kitapda da açıkca belirtilmiş diğer dinler yani konu kilit bence
00 Yorumla- Sağlık konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=715 burda var ac oku.
00 Yorumla
+1 yıl4 hak mezhebe inanman gerekir. Diğer dinler de İslamiyetten önce doğru idi. Fakat şimdi bozuldu. O yüzden şimdi tek din İslam dır
00 Yorumla
+1 yılTöbe töbe şimdi birşey diyeceğim bunun yerine ben günaha gireceğim.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe diyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslümansın ama cahilsin dini öğren sadece inanmak yetmiyor ezberden yaşa ki ölürken imanını kurtarmak nasip olsun
05 Yorumla- +1 yıl
Niye öyle dedin?
Soran+1 yılSensin cahil din konusunda her şeyi bilirim ayetler dışında.
- +1 yıl
Biraz hak veriyorum. Nasil yaratildigimizi somut olarak cozene kadar Islamin 5 sarti ve Imanin 6 sartini yerine getirirek obur dunyayi riske atmamaliyiz.
Cevap sahibi+1 yıl@blackwhite11 şu sebeple öyle dedim namaz oruca inanmak mesela illa bir tarif üzerine kılıp tutarsın bu tarif mezheplere giriyor biz genelde hanefîyiz mesela bilmeden belki mezhebimizi öyle öğrenip kiliyoruz
Cevap sahibi+1 yılPeki hiçbir vakit namaz öğrendim mi
+1 yılKerbela'yı araştır kafana takılan olursa sana anlatırım
02 Yorumla
Soran+1 yılSana yazmak istiyorum?
- +1 yıl
Ben de sana açıklayım istersen hepsini. Memnuniyetle kardeşimize yol gösteririm.
+1 yıljediistsin hayırlı olsun.
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılo ne kız :D
- +1 yıl
git araştır onuda mı ben söyliyim.
Gizli Soran+1 yılAşkım araştırdım anlamadım :(
Herkez allaha inanmiyor hic bisey bilmeden ben muslumanim diyen var Birde butun dinleri arastirmis buraz bilgi sahibi olup ben muslumanim demek bence kesinlikle buyuk irade ister kardesim.
00 YorumlaPeygamberlere inanıp dinlere inanmamak...
Adamlar elma mı satıyordu sence?00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOruç her mezhepde var. Zaten islamiyette
Hanifi
Şafi
Maliki
Hanbeli dişında mezhep yok
Bunlar arasında keskin ayrılikta yok. Burada gaye ile vasıtayı karıştırmamak gerek02 Yorumla
Soran+1 yılcaferlik alevilik şia?
Soran+1 yılYa saçma sapan konuşma bas git arkadaşım şia Alevilik caferilik de mezheptir.
Ne zamandan beridir muslumansin desem bana ne cevap verirsin?
02 Yorumla
Soran+1 yılhalen?
O dediklerine hristo yahudi de inaniyo. Önemli olan soň gerçek din islama imandir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılYarı deistlik var sanki
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYa herkes aynısını söyler ama dezim dünyaya müdahale etmez Tanrı.
- +1 yıl
Aynen deizm peygamberleri kuranı da sorguluyor
Gizli Soran+1 yılyok diyor ama ben peygambere inanrım teizm olabilir mi?
- +1 yıl
Deizm olabilir aynen
- Sağlık konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılislam ıste en guzel olanı bulmussun
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAma namaz kılmak yerine her zaman şükür etmemiz gerekiyor saat namaz gerekmiyor.
- +1 yıl
namazsız olmaz ama sade namazla da olmaz ıslam bir bütündür kadere kazaya hayra şerre ınanmak lazım sukretmek sabretmek lazım kı bu ıksısı cok onemlı hepsı bir bütün olccak yanı
Gizli Soran+1 yılben onlara inanarım.
- +1 yıl
tamam ne mutlu sana o halde guzel
sen üstüne düşen vazifeleri yap gerisini sorgulamak bize düşmez
00 Yorumla
+1 yılTek dayanak Kuran dir mesheplere gerek yok her cevap Kuran da var
00 Yorumla
+1 yılMüslüman
16 Yorumla
Gizli Soran+1 yılneye göre dedin? Namaz demedim ama
- +1 yıl
Bunlara inanan namzada inanır
Gizli Soran+1 yılNamaz olayı bende çok farklı.
- +1 yıl
Ne gibi
Gizli Soran+1 yılSaat zaman gerekmez şükür etmek için.
- +1 yıl
Peygamber efendimiz böyle söylemiyor ama ona inanıyorsan namaza da inanman lazım. Bence zor geldiği için böyle düşünüyorsun..
Müslüman
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİspatla :D kız
Gizli Soran+1 yılHahahah :)
+1 yıldeistlikle müslümanlık arasında bişeysin
04 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş dinlere inanmıyorum dememiş :D @mrs-nobody
- +1 yıl
@blackwhite11 Sadece mezheplere ve dinlere inanmak istemiyorum demiş bu yeterli değil mi
- +1 yıl
Ama şöyle bir şey var inanmıyorum dememiş sorgulamış ;) @mrs-nobody
Soran+1 yılDeist değilim.
+1 yılyahudisin
29 Yorumla
Gizli Soran+1 yılya ne alaka?
- +1 yıl
şaka yaptım müslümansın namaza inanmamak insanı dinden çıkartmaz
Gizli Soran+1 yılAaaaaa cidd imisin? :o
- +1 yıl
evet ama namazın islamda olduğuna dair ispatları gördükten sonra hala inanmıyorsan dinden çıkıyorsun :D :D
Gizli Soran+1 yılanlamadım
- +1 yıl
namazla ilgili ayet ve hadisleri gördükten sonra hala inanmazsan dinden çıkarsın yani tatlı kız
Gizli Soran+1 yılkılmazsam?
- +1 yıl
kılmazsan gene dinden çıkıyorsun bin baz öyle diyor fetvası var
Sağlık konusunda 398 cevap paylaştı. Sen hangi dine inandigini bilmiyor musun?
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılhayır.
Gizli Soran+1 yılpeki namaz'a inanmazsma
inandıkların yeterli gerisini olunce gorun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltehvit.
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılLütfen detay :D
Cevap sahibi+1 yılAllah’tan başka ilâh olmadığına inanmak
Gizli Soran+1 yılAnladım.
panteistsin
müslüman değilsin01 Yorumla
Soran+1 yılmonotesit :D
Bunu düşünüyorsan hayır.
00 Yorumla
+1 yılNeye insnıyorsan dinino
00 Yorumla
+1 yılbence pagansın
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılo ne kız :D
+1 yılHacca gitmediysen müslüman değilsin acaffs
00 Yorumla
+1 yılsıhizm :D
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılo ne :D
dinlere inanmıyorsun namaz oruç dua nası inanıyon
00 Yorumla
+1 yılMüslümansın evet.
13 Yorumla- +1 yıl
Teist olmuyor mu?
- +1 yıl
İmanın şartlarına uyuyor kız sonucta
Soran+1 yılAnladım.
+1 yılEvet müslümansın
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de ne kötü insanlar ben müslümanım diye geçiniyor.
Sağlık konusunda 17,9b cevap paylaştı. neden inanmıyorsun
00 Yorumla
+1 yılhristiyanlık
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
tüh bilemedim
Müslümansın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen ateşperest sin panpa
00 Yorumla
Devamını Gör(38)